Memleketim. gay seri hic yaşamadım şivem benzemez ama faklı taklite bayılırım.. nöörüyon giiy.. gadasini aldığım amen nasıl :) birde keko kürkce gib i turkce kelimelerin taklidi yaparım.. beni seaan yaktın yine sean söndür.. lo gavadin oğli kaç kez diyicigim daa.. bu otları naal olarda hora taşıp oldunuz.. kele Allah akil verik sağa se een niçin kulanman ogklimm hahahaha :) :) daha çok ben mersin ağızı ile konuşuyorum azeri ya da kıbrıs sandılar nasıl oldu anlamadım :) yörük.. silifke.. gay seri ege.. karadeniz hepsini yaparım suriyeli taklidi mükemmel yapiyom benzinim çünkü :)
07 Yorumla- +1 yıl
anam bende kayseriliyim :D
- +1 yıl
aman geberesiceler :D sinir idiyolar beni yaa
- +1 yıl
anam favorim benim ya :D gadasını aldığıım
En İyi Cevaplar
+1 yılturkiyeli degilim ama turkcemin iyi oldugunu soyler herkes :D dilim donmuyo ama. hani konusurken basbaya belli oluyo ana dilim olmadigi :P istanbuldayken kendi dilimde konusuyodum genelde (azerbaycanca), tercumesi cok farkli kelimeleri turkce soyluyordum sadece. herkes de anliyordu baya :D
00 Yorumla
İstanbul Türkçesi. Ancak memlekete gidince oranın ağzıyla konuşmak güzel oluyor.. Haddim olmadan şive ve ağzı karıştırmışsın sanırım.. Yaşadığımız yerin dil özellikleri,( İzmir, Ankara vb) ağız özellikleri olur. Şive ise bir dilin izlenebilen tarihi dönemlerinde ayrılmış koludur. Örn Azeri Türkçesi ve Türkiye Türkçesi gibi..
07 Yorumlasanırtım biraz öyle oldu
sanırım*
- +1 yıl
:) :)
- +1 yıl
aynen öyle yaptım :D
+1 yılİstanbul Türkçe'si elbette gözleri paytak kız.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
+1 yılİstanbul Türkçesiyle konuşuyorum çünkü İstanbul'da büyüdüm. Ankara şivesi kızlarda komik oluyor 😄 bazen kullanıyorum bilerek
02 Yorumlakayserili olarak :D Ankara şivesine yakın bir konuşma şeklimiz var gerçekten komik ama kıza yakışmıyo ya :D
- +1 yıl
Hiç yakışmıyor kızlara ama erkeklerde iyi oluyor yine 😄
- Aile & Toplum konusunda 11,9b cevap paylaştı.
+1 yılİNSANIN şivesi değişiyor gerçekten yaşadığı yerde ben ankarada yaşıyorum burada çok değişik insanlar arasında olan 'LA' kelimesi burada her cümlenin sonunda kullanılır..
04 Yorumla- +1 yıl
kayseridede çok kullanılıyo o bide anam var onu kullanırız
- +1 yıl
aynen aynen yani yaşadığımız yere ayak uydurmamız gerek yoksa dışlanıyoruz hor görülüyoruz :D
- +1 yıl
ben katıp karıştıranlardanım aille içinde şiveli konuşurum ama okulda ya da toplum içinde düzgün :d
- +1 yıl
aynen öyle etik olmak lazım :D
+1 yılNe şiveyle ne de İstanbul Türkçesi ile. Tabi arada istemeden şive oluyor. Ya da bizim kendi aramızda şive yaparak şakalaştığımız oluyor. Yine de normalde dikkat etmeye çalışıyorum.☺️
00 Yorumlabizim biraz karışık türkçe konuşurken araya boşnakça kelimeler karıştırıyorum farkında olmadan öyle bakıyorlar yüzüme alışkanlık işte :)))
00 Yorumla
+1 yılGünlük hayatta "kepitmeyin durun yeenim." olabilirken, mikrofon başında tam bir salon adamıyım. :)
02 Yorumlaoda iyimiş :D
- +1 yıl
Ne söylediğin nasıl söylediğinin yanında anlamını yitirir. O yüzden kiminle konuştuğuna dikkat etmelisin 😄
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Memlekete gidince şive katıyorum konuşmaya
ama yaşadığım yer itibariyle bir İstanbul bey efendisi gibi konuşuyorum.00 Yorumlabizde şive yokku zazaca konuşuyoruz İstanbul ağzına yakın türkçemiz
06 Yorumlazazaca ne ilk defa senden duydum
- +1 yıl
cahilim ben :(
- +1 yıl
zazalar zazaca konuşur https://tr.wikipedia.org/wiki/Zazaca
- +1 yıl
anladım doğu anadolu bölgesine has konuşma şekli onun özel bir adı olduğunu bilmiyordum öğrenmiş oldum
Her ne kadar memleketimde yasamisligim olmasa da komiklik olsun diye karadeniz sivesiyle konusurum arada :D
00 Yorumlaİstanbul Türkçe' si konuşurum ama şiveli konuşanları çok severim.
10 YorumlaAilemin yanında veya çok samimi arkadaşlarımın yanında ege şivesiyle.. Geri kalan her yerde İstanbul Türkçesi.. :)
01 Yorumlaolması gereken :D
Ankara Türkçesi bilir misin 😉
31 Yorumlakayserili olarak çok iyi bilirim :D
+1 yılTanımadığımla konuşurken İstanbul türkçesi. Samimi olduklarımla hep şiveli şiveli konuşurum ben :D
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılİşyerinde İstanbul ağızı ile normal hayatta normal bazen bozuk Türkçe ile konuşurum
00 Yorumla Ben kendi dilimde kendi şivemle konuşurum ama türkçe konuşursam İstanbul türkçesine alıştım :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilemin yanındayken arada Angaralıya bağlayabiliyorum. K harfleri bazen gh'ye kayıyor.
Diğer insanların yanında gayet düzgün, kurallara uygun konuşuyorum.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilem eski istanbullu.
Köken olarak melez göçmenim.
Akıcı ve düzgün türkçe
(İstanbul türkçesi ) kullanıyorum.
Herhangi bir yerli olmadığım için şive'm yok :)00 YorumlaAngara bebelerinin arasında elimden geldiğince düzgün konuşmaya çalışıyorum bana göre değil Angaralıların konuşması
00 Yorumla
+1 yıltürkiye türkçesi o İstanbul nerden çıktı?
türkiye türkçesi ile konuşurum.
İstanbul türkçesi var diğer şehirler ne oluyor o zaman?
:D01 Yorumla- +1 yıl
yorumları biraz zahmet edip oku sonra benle dalga geçme çabanı taktir edicem ben senin tamam mı
+1 yılNormal konuşurum ama aile ortamında biraz şiveye kaçmıyo değilim :D
00 Yorumla
+1 yılİstanbul'da İstanbul şivesiyle fakat Muğla'ya giripte 48 plakayı görünce dilim otomatik memleket Ağzına dönüyor😅
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 326 cevap paylaştı. artvinliyim. şivemi kullanmıyorum İstanbul'da. artvinde 2 3 laf anca :D
00 Yorumla
+1 yılyaşadığım yer İstanbul olduğundan burada tüm ağızlar konuşuluyor.
kendimize ait ağız olmadığı için bende aynen00 Yorumla
+1 yılKarıştırırım o anki ruh halime ce karsimdaki kişiye göre değişir bu
00 Yorumla
+1 yılİstanbul Türkçe siyle. Şiveli konuşanları da pek sevmem
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. İstanbul'da doğdum büyüdüm yani anlaşıldığı üzere =))
00 YorumlaTürkçeyi İstanbul'da öğrendim ve ankarada yaşıyorum. Sanırsam İstanbul türkçesi oluyor bu :)
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Değişiyor genelde sinirlenince falan şive ortaya çıkıyor bende
00 YorumlaAyatta aazimi bozmam. İstanbul'da yasiyoruz eralde İstanbul turckesiylen konuscaz beyaa.
01 Yorumla- +1 yıl
aklısın bea :D
- Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılLaz, doğulu, İstanbul , trakya, erzurum, sivas şivelerini severim ve dilim döndüğünce ortamına göre öyle konuşurum.
02 Yorumla- +1 yıl
Yazmaya üşendim şimdi aynen bende :)
- +1 yıl
Uyyy harbi mi diyon bea:)
bazen mizah olsun diye naaban nişleen derim.
ama diksiyonumu bozmam00 Yorumla
+1 yılKöyde iken muğla ağzı ile marmaristeyken karısık 😊😋
00 Yorumlaİstanbul ağzı genelde. Rize'ye gidince arkadaşlarla karadeniz ağzıyla konuşuyorum bazen :)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılCok. sinirlenince ve cok heyecanlaninca agzim karadeniz agzina donuyor
00 Yorumla
+1 yılne İzmir ağzıyla nede yaşadığım yer olan trabzon ağzıyla konusamadım hiç şive beceremiyorum :D
00 Yorumla
+1 yılKatip karistiranlar dernegi
01 Yorumla- +1 yıl
aynı ben :D
+1 yılŞiveli konuşmayı seviyorum.
04 Yorumlanerenin şivesi anam :D nerelisin
- +1 yıl
Edirneliyim :D
- +1 yıl
bende kayseri :D
- +1 yıl
Memnun oldum :D
+1 yılHer telden calarım bazen
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılkendi türkçemi kullanıyorum ben ya :)
00 Yorumla
+1 yılAngara türkçesi benimkisi
00 Yorumlaİstanbul türkçesi ne ya #D doğma büyüme İstanbul ama Öyle bir türkçe duymadım.
012 Yorumlaenformatik.istanbul.edu.tr/liwc/tr/turkceI.htm bundan bahsediyorum
- +1 yıl
bak sana şunu söyelyim İstanbul türkçesi yazı dilinde kullanılan varya hani o normal türkçe zaten o ama benim bildiğim kadarıyla onun adı İstanbul türkçesi neden insanların yanlışını arıyosunuz?
- +1 yıl
blogdan gördüm demedim ki okulda bize öğretilen ya da benim duyduğum bu belki sen doğru söylüyorsun ama ben böyle öğrenmişim
- +1 yıl
İşte bende sana doğru olanı söylüyorum türkçe dil olduğunda İstanbul türkçesi diye değil türkçe diye okunurdu
Senin dediğin sivedir gerçek asıl plan İstanbul türkçesi dediğin ama aslında gerçek türkçedir. Örnek veriyorum senin dilin telekominikasyon derken zorlanabilir ve dilinin sonsugunu söylersin. Geliyorum yerine geliyom gibi. - +1 yıl
aynen benim bahsettiğim o
- +1 yıl
yanlışsa neden popüler sorular arasına seçilmiş? sitenin yöneticileri hepimizden daha çok bilgili
- +1 yıl
tartışmaya açık konun herkes bildiği gibi davranır sen öyle öğrenmişsin ben böyle biliyorum problem yoktur umarım iyi günler
- +1 yıl
benim sorumdasın susması gereken sensin bence
+1 yılİstanbul da yaşıyorum.
Şivem yok.00 Yorumlaİstanbul'da yaşıyorum 😀
00 Yorumlaşive candır ağzını yediğim =D
00 YorumlaTabi ki de İstanbul Türkçesiyle Konuşuyorum
00 Yorumlagapadohya şivesiylen gonuşurum :)
02 Yorumla- +1 yıl
yani kayseriye yakın bir konuşma şekli :D
Angara ağzıyla tabii ki :D
01 Yorumla- +1 yıl
vayt gardaşım :D :D
+1 yılyerine göre konuşurum genelde
00 Yorumla
+1 yılYerine gore degisiyo izmirliyim :)
00 Yorumla
+1 yılArası sıra Trakya şivesi. Yani katıp karıştırırım.
00 Yorumla
+1 yılİstanbul Türkçesini tercih etmişimdir hep.
00 Yorumla
+1 yılŞiveli konuşanları severim.
00 Yorumlaıstanbulun turkcesı ızmırın sıvesımı oluyor :)
06 Yorumla- +1 yıl
ege ağzı biliyomusun ya da Ankara ya da kayseri burada polemik yaratmaya geldiysen yorum yapmama hakkına sahipsin
- +1 yıl
enformatik.istanbul.edu.tr/liwc/tr/turkceI.htm oku sonra benle tartışabilirsin yazı dillimiz neyse onu konuşuyolar çünkü
- +1 yıl
sorunun güncellemesini okusan iyi edersin
Ist turkcesı yasadıgım yerde burası zaten
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. İstanbul Türkçesiyle konuşuyorum :Dd
00 Yorumla
+1 yılHer turlu diveyi konusurum;)
00 Yorumla
+1 yılAngara bebesiyik gardassss 😁😁
011 Yorumla- +1 yıl
helal ossun :D
- +1 yıl
Sen nerenin bebesisin la 😁
- +1 yıl
gayseriliyiz :D
- +1 yıl
La gardas siz cimri olursunuz la 😁
- +1 yıl
yoh deeliz bazılarımız cimridir :D
- +1 yıl
Ben cok severim kayseriyi. iyi de bilirim kayserilileri 😀
- +1 yıl
yakın ya ankarayla :D bide aynı coğrafyanın insanıyız
- +1 yıl
😀 bizim evimiz var kayseride ordan biliyorum. sık sık gelirim
- +1 yıl
:D :D
- +1 yıl
Takipcinim hemserim 😁
- +1 yıl
Sana mesaj aticaktim. duvara kafa atmis gibi oldumm 😁
- Aile & Toplum konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılİstanbul türkçesiyle konuşuyorum
00 Yorumla
+1 yılİzmir turkcesi. İstanbul'da neymis.
00 YorumlaZeki Müren Türkçesi favorimdir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 519 cevap paylaştı.
+1 yılBiraz peltek olmakla birlikte İstanbul türkçesi
00 Yorumla - Devamını Gör (32)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler