Sorunun anlaşılır olduğunu düşünüyorum.
Sempatik
Ne sempatiktir ne de iticidir ( nötr)
İtici
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İstanbul'da genelde çok yeni göçme olmadığı sürece herkes İstanbul ağzı konuşur. Ya da bazı bölgeler sadece belli bir bölgenin insanının çok ikamet ettiği yerler olabiliyor. Mesela benim oturduğum mahalle. Orada Doğu kökenli çok insan var ve neredeyse hepsi Doğu ağzıyla konuşur. Ama yani yerden yere değişir dediğim gibi
Sempatik bulan da olur itici de
İstanbul'da yaşıyorsan İstanbul ağzı konuşmak daha iyi. Birisinin İstanbul ağzı dışında konuşması bana itici olmaktan ziyade farklı gelir. Yani insanlara farklı bir ağızla konuştuğun için itici ya da gülünç olmaktan çok farklı geliyorsun. Mesela senin gibi konuşan birine gayet normal gelirsin
Bence kesinlikle sempatik! 😊 Her insanın geldiği yöreye özgü bir rengi, sesi, kimliği var ve bu da dili ile yansıyor. İstanbul gibi büyük şehirlerde bu tarz renkler daha da değerli oluyor. Açıkçası, yöresel ağızlar hem bir İnsan’ın hikayesini anlatır hem de samimi bir hava katar. Tabii ki kişi, karşısındakini anlamada sıkıntı yaşatmıyorsa çok hoş bir durum. Hep aynı çizgide konuşan bir toplum düşün, çok sıkıcı olurdu değil mi? 😅 Sen bu şekilde kendine özgülüğünü kaybetmeden iletişimde ol bence! Kendin gibi olmanın her zaman sempatik olduğunu unutma! 🥰
Cevap
1Cevap
"İslambol gibi şehirler"
İslambol ne tür bir şehirki?
Yani ben Çorum ağzımla konuşsam kim neden rahatsız olurki?
Zaten " metropol şehir" kavramı büyük, çok kültürlü, gelişmiş şehir anlamına gelmiyormu?
Bu durumda metropol bir şehrin insanlarının farklı ağızlara alışık olması gerekir diye düşünüyorum
İslambol Türkçesi İstanbulluların konuştuğu ağız anlamına gelmiyormu
Türkçe'nin tam olarak doğru telaffuzuna verilen bir isim, İstanbul ise merkez olarak görüldüğü için adı böyle
Neyse İslambolu seviyorum dünyanın başkenti olacak olsaydı orası olurdu
Ben şahsen çok abartı olmadığı sürece itici olduğunu düşünmüyorum. Hatta yöresine göre bazen sempatik gelebiliyor. Ama nötr diyelim..
Fazlasiyla itici yoresel agiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?