AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
85Cevap
Çok acı ama malesef günümüz erkeklerinin %50 den fazlası malesef neredeyse her bayanı bir seks objesi olarak görmektedir ve kadınları güçsüz aciz olarak görürler o tip erkekler için kadınlar sadece bir ihtiyaçtır. Ama kadınlar çok zariftir çok mükemmeldirler her kadın iyiyi hak eder kadına el kaldıran ne bizdendir nede erkektir. Ülkemiz nereye gidiyor nerede o eski gelenekler o eski edep o eski iffet bu insanlık nereyr gidiyor? Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Amin.
Bir kadın hiç bir şeyden korkup susmamalı.
Sessiz kalmak, haksızlığa razı olmaktır.
Susmayın kadınlar. Biz erkekler sizlerin yanınızdayız.
Bagralimda suclu mu olalim. Daha da mi ustumuze gelsinler
Dişi köpek kuyruk sallamasa muhabbeti
Aynen oyle gülüm @Erkek_Barbie
Kusura bakma, sessiz kalanlar hak ediyorlar. İnsan hak ettiğine sessiz kalır. Hak etmiyor olsalardı anında polis arar, dava açar, müdahale eder, gerekirse tazminatla yüklü miktarda hem parasını alır, hem de tacizciyi cezalandırırdı. Hak etmeyen insan boyun eğmez. Hak etmiyorlarsa susmasınlar!
Mal senin gibi tacize sessiz kalıp tacizcinin önünü açanlardır.
bir doğru cevap veren sensin
Teşekkürler
Eksi verenlerin de tacizciyi haklı bulan kadınlar olduğuna adım gibi eminim. Yazık...
en azından ben otobüste falan görürsem bayan sessiz kalsa bile kalmıyorum abi direk adama omuzu dayıyorum kadın her araba salladığında bam güm vuruyorum çekilene kadar.
Eğer tacize uğradığımda beni değil onları suçlayacak bir ailem olsaydı anlatırdım. ama çok zor anlatmak gerçekten. insan utanıyo. kendini değersiz hissediyo. anneme bile söyleyemem ben. çok kötü bir şey gerçekten. bir de daha kötüsünü yaşayıp mahkemelere çıkanlar var. işte onlar gerçekten çok cesur. ben onlar kadar güçlü değilim. utanıp içime gömülmeyi tercih ettim.
Ses çıkarırsın tacizci pis pis sırıtır çevredekiler sana bakar öküz gibi. Bağırdığınla kalırsın. Herkes anca tweet atsın "özgecanlarımız ölmesin" diye.
Ben tacize ugradigimda bagirdigimda (metrobusde canin cok yanmisdi cunki ve şokun etkisi vardi) ilk bana ters bakis atanlar hem cinslerimdi. Hem cinslerimden destek yok hak etmisdir diye laflar atilirken daha cook tacizler yasanir. Cocuk tacizcilerin bile agir ceza almadigi bir ulkede ne bekleriz. Ki onlar bizim gelecegimiz olacak
Birinde ses çıkartıyorsun ikisinde ses çıkartıyorsun üçüncü de gözler sana dönüyor. Kuyruk mu salladın, neden hep seni buluyor gibi. E anlatamıyorsun ki memlekette sürüyle şerefsiz var diye. Mecbur yutuyorsun bazen.
Yardım istedim erkeklerin hepsi bon bon baktı bir tek kadınlar yardımıma koştu. Ki bu gibi durumlarda kadınlar hemcinslerini suçluyor genelde, o gün şansım yaver gitti. O yüzden sessiz kalıyorum. Erkeklerimz adam değil, kadınlarımız ise kor cahil.
çunkı memleket oyle bir hal aldıkı bırader kızı orda dovseler kımse gıkını cıkarmıyor kımse bela almak ıstemıyor basına allahtan ben oyle değilim belayı severimm
Geçen sene okulda sınıf arkadaşım tarafından tacize uğradım. Sınıf öğretmenime gidip anlattığımda ise pantolonun dar hak etmissin dedi. Okulda duyulduğundada kız kaşınmasaydı erkek bişey yapmazdı dediler. Sessiz kalıyoruz çünkü lekelenen biziz
kimse sizi lekeleyemez bizim gibi nadir de olsa vicdanlılar hala var bu memlekette ve böyle bir duruma kesinlikle göz yumamayız!
Benim lise okuduğum dönem okulda tacizi bırak bir kıza laf bile attırmıyorduk biz !! bir iki tanesini ibreti alem olsun diye milletin gözü önünde cezalandırınca diğerleride cesaret edemiyor!
bizim ülkemizde eksik olan adaletin de yapması gereken bu! Tacizciler yakalandığı zaman ibreti alem için kalabalık bir yerde cezalandırılmalı ve bu tüm tv kanallarında tüm sosyal medya sayfalarında paylaşılmalı o zaman taciz olayları minimuma düşecektir!
Nasıl bir okul öyle ya. Ben o okulda olsam o öğretmeni taciz ederdim p.. şta bak.
Bir kaç yıl evvel karanlik ta evime giderken kuytu bir yerde bir kadin yardim istiyordu baktim bir adam tarafindan sıkıştırılmış, tam müdahale edecekken karsi kahveden çağirdilar gittim onlarin dolandirici oldugunu soylediler,
Gercek olani nasil ayirt edicez bariz belli olana ztn kimse kayitsiz kalmaz.
Korkudan dolayı ses çıkaramıyorlar. Susmak yerine kendilerini savunsalar karşıdaki kişinin bir daha böyle birşey yapmaya yüzü olmaz. Ben bu konularda sessiz kalamıyorum hiç. Göz tacizi bile olsa öfkelenirim. Bu yüzden de çoğu zaman kavga çıkar ve karşı tarafı her türlü bastırırım.
çünkü insanlar bana dokunmayan yılan bin yaşasın düşüncesindeler insanlar çevresindeki olaylara oldukça duyarsızlar sesimizi çıkarsak kimsenin umrunda olmama ihtimalimiz var ki taciz eden kişi tarafından daha da rahatsız edilebiliriz
işte ençok bunu anlamıyorum. aman ayıp olmasın bilmem ne..
yav herif sana sarkıyo ayıp mı düşünüyo. kat ortalığı birbirine. ne sessiz kalıyosun
kadın mahrem yerlerini örttüyse sadece başı açıksa onu kurtarırım, ama götü seviyesinde etek veya şort giydiyse geçmiş olsun, bu ülkede öyle şeyleri giyenleri anlamıyorum nasıl bir cesaret varsa artık, sıcağı filan bahane etmeyin ben erkek halimle şortu rahat giyemiyosam siz de edebinizle giyinmeyi bileceksiniz
geçen gün bir bayan sorusunda yazmıştı ''amcam beni taciz ediyor'' neden sessiz kalıyorsun dediğimde ''sacmalama babam amcamı öldürür'' dedi.. bence sessizliğin en büyük nedeni ölümle eşit gelen korkular...
14 yaşındaki yeğenime 40lı yaşlardaki bir şerefsiz dokunmuş otobüste... ablam ve otobüsteki bir kadın polisi aramış. şerefsiz 25 yıl hapisle tutuklu yargılanıyor. şu an ceza evinde... her kadın böyle bilinçli olsa toplum pislikten arınır
bazılarımız neyin ne olduğunu anlayamayacak kadar küçük yaşta ve gözden uzak yerlerde yaşıyoruz ama bunları ne olduğunu bilmiyoruz çünkü.. yavaş yavaş neyin ne olduğunu anlamaya başladığımızda farkediyoruz bize yapılanı ama işişten geçmiş oluyo içinde kin birikiyo nefret oluşuyo ama içine atıyosun sadece
@vagabon007 maalesef
Konuyu açman saçmalık kim demiş kadın ses çıkartmıyor diye sen ap açık resmen ellenmek hoşunuza mı gidiyor diyorsun anlayamadım yani taciz derken neyi kast ediyorsun açıklarmısın bir bayan olarak böylesi bir konuyu bir erkeğin açmış olmasında da taciz yokmudur acaba amacın yardım etmek mi sanmam.
Resimler anlatmış olayı
Ses çıkarınca suçlu biz oluyoruz mantığı hakim
Ses çıkarmadığımız için abaza lar daha azıyor.
Sessiz kalmadim hic kalmam ama erkeklerin tutumu yanlış bu konuda önce kendinizi eleştirin. Bagirdigin anda kimse donup adamı linç etmiyor sessjz herkes gormezden geliyor. Gozu telefonda gormedim duymadim ayaklari. Kiz basina ne kadar tepki gosterebilirsin ki ses cikarmayanlari da suçlamıyorum ama çıkmalı. Dayak da yesen orda mağdur olduğun halde yinede çıkmalı. Tacize ugrayip Dayak da yiyen mevcut.
böle bir erkek oldugu için şanslıyız keske hepsi senin gibi olsa sessiz kalma konusunda sessiz kalanlar belli zaten kendine guveni olmayanlar sölese kimsenin ona yardım etmicegini bilenler. bn asla susmam direk kendim döverim
çünkü her erkek senin gibi düşünmüyor. kadını suçlu buluyorlar. (giyimini parfümünü topuklu ayakkabısından ojesini vs vs ) bu yüzden sessiz kalıyor kadınların büyük bir kısmı. ama ben ortalığı ayağa kaldırırım valla
sayamayacagım kadar çok kez tacize uğradm otobuslerde. ve eminim istanbuldakı tüm kadınlar aynı şeyi yaşamıştır. evt ses çıkarmak lazm ama bazı kadınlarn mesela benim gibi olanlar, rezil olma korkusu o kadar fazla olur ki (işte herkesin gözünde tacize uğramış biri konumuna düşmek filan duygusu..) e bişey söylyemiyorsno yüzden. en fazla uzaklaşıyorsn ya da iniyorsun. bu konuyu yaşamakla mantık yürütmek çok farklıdır.
otobüsde insanın gözü önünde yapıyolar
Hep kadın suçlu zaten? Neden ses çıkarmıyorlar neden bir şey yapmıyorlar vs. vs. Peki o erkekler neden beyni ile düşünemiyorlar? Biz bunu sorguluyormuyuz? Sürekli sizi suçluyor musunuz?
Bizimde gözümüzü dört açıp piçlere meydanı boş bırakmamız lazım. Belki sesini çıkartamıyor , korkuyor olabilir ama içinde çığlık atıyordur. Gördüğümüz yerde müdahele etmemiz lazım.
Taciz bir insana yapılacak en aşağılık harekettir. Tacize karşı sessiz tepkisiz kalınmamalı. Yapana en ağır cezalar verilmeli. Konuşun anlatın korkmayın...
Helal, bayanlar hassas oluyor 'Kim ne der?' diye düşünüyor.
Zaten görünen köy kılavuz istemez söylesen çoğuna 'Ne giymiştin? diye soru soracak zihniyetler var. Söyleseler suç söylemeseler suç.
Bayanlar hayatı kendi içlerinde yaşıyorlar.
www.kizlarsoruyor.com/.../q3685215-metro-otobus-veya-metrobuste-tacize-ugrayan-kizlar-bakabilir-mi
Bunu izlesinler mutlaka.
bir gün sınava yetişicem daha lise 1e gidiyorum çocuğun teki laf attı döndüm anan dedim çocuk geldi beni çevirip bir tokat çarptı resmen yıldızlar döndü beş parmağının izi çıktı falan. bir günde lise sona gidiyorum çocuğun teki sürekli rahatsız ediyor sokakta bağırdım vs çocuk üzerime yürüdü esnaf öyle mal gibi bakıyor falan. daha da kimseye ağzımı açamadım sessiz sessiz taciz ediliyoruz
Sessiz kalıyorum çünkü yardım istediginde önünden gecip gidiyolar. Aksine seni suçlu bulan bile var. Yardim eden insan sayisi o kadar az ki.
Sen. öyle san burası TURKIYE bugün bile tacize uğradım bağırdım adama pardon yanlışlıkla oldu diyor ne diceksin keşke nesliniz tukense embesiller bunları kisirlastircaksin onundekini bir bk sanıyor
Çünkü ses çıkarınca olay büyüyor laf atınca direk duymamış gibi yapıyorum o yüzden ama taciz ve tecavüz durumu farklı öyle bir şey olursa elime ne geldiyse geçiririm
Insan 12 Yaşında uğrayınca bazı şeylere gelip ailesine taciz diye yalan söyleyebiliyor YAŞ 12 o yaşta değilde 25 Yaşında uğramaya kalksa çocukluk halinden eser kalmazdı inan!
canım yaa :( keşke deseydin de cezasını çekseydi gerçi bu devlette adalet yok... küçücük çocuklara defalarca tecavüz ediliyor ve haberlerde görüyoruz neymiş efendim çocuk kendi istemiş hass... terbiyesiz Allah belanızı versin küçücük çocuk tecavüzü kendi istemiş. nasıll bir devlet nasıl beyin anlamıyorum it oğlu itler !
ayrıca büyüğünden küçüğüne hepsi sapık yaa ! valla ergenliğe girmeden sapık olmaya başlıyor bu ççocuklar hiç unutmuyorum 16-17 yaşlarındaydım yine ekmek almaya gidiyordum okuldan gelmiştim ( ben hep ekmek alırken oluyor tövbe :D ) böyle 11-12 ya da öyle yaşlarda bilmiyorum çocuklarım yanında geçiyordum haa aklıma da gelmezdi. nasıl olduysa elimde tşörtümü düzeltmek için arkadaymış iyi ki.. ben tam yanından geçerken sen gel benim popoyu avuçlamaya kalk ! yok artık minnacık çocuk şrerefsize bak ! elime denk geldi elimi avuçladı mal :D el popo bu mevzuyu geçelim de bu çocuk kendinden yaşta büyük bir kıza bunu yapmaya nasıl cesaret etti der misin?
bu yaşta o bana yaptıysa sınıfta kızlara neler yapmıştır kim bilir ve büyüdüğünde otobüslerde en başta taciz eden şerefsizlerden olacaktır... aile eğitimi şart yaa !
her durumda sesini cıkaramıyosun malesef. bu taciz dedigin illet 25-30 yaşında, hayatını kazanan, kendi ayakları üstünde duran kadınlara olmuyor sadece.
Tecavüze idam cezasını istemeyen insanları öldürmek çözüm değildir diyen kızlar kusura bakmayın ama 2 yüzlünün önde gidenisiniz çağdaşım ayağına resmen tecavüze göz yumuyorsunuz. Diğerlerine lafım yok
1 defa tacize ugradim ondada sessiz kalmadim yeri göğü inlettim ama sessiz kalanlarda korkudan sessiz kaliyorlar mesela ben yasadigim ilde tacize ugradim ailemin yanindaydim yani yalniz hissetmedim kendimi. Eger farkli bir ilde ogrenci olsaydim belki o adami o derece rezil edemezdim tek basimayim zarar verebilir korkusuyla
Biz sessiz kalmıyoruz, insanlar duymamazlıktan geliyor.
Bence asil sorun bu
Daha öyle bir olayla karşılaşmadım aga karşılaşırsam o çok güvendigi erkekligini mundar edecegim. Bidahada yapar mı sanmam. Gün intikam günüdür!
Hic de sessiz kalmadim. Otobuste tacize ugrayan benim yol boyu kinanan da benim. Si*arim boyle insanlara. O gun insanlardan nefret etmeye basladigim gundur
çünkü bu devirde hakim bile dişi köpek kuyruk sallamadan erkek köpek havlama zihniyetinde, şahsen bizzat yaşadım.
Ediz elalem iyice sapitmis. Geliyor 30 yaşındaki adam otobuste taciz ettiği 16 yaşındaki kizi iştahlı iştahlı anlatıyor. Nasil böyle millet olduk yazik bize
"Sesinizi duyurduğunuz vakit inanın aklı, vicdanı yerinde olan hiçbir insan sizi suçlamaz'' demişsin. Kaçının vicdanı var soruyorum sana. Bu devirde kaçının aklı başında?
Sessiz kalmam taciz eden kişiye davranışım ile uyarı yaparım belli ederim rahatsız olduğumu anlamıyorsa uzaklaşırım devam ediyorsa bağırırım ya da iğne batırmak mantıklı kapalı arkadaşlar bunu yapabilir. Ben zaten biber gazı ile çakı taşıyorum.
Vallaha çığlık atarım hatta vururum da ona, elim serttir
sessiz kalmadım 17 yaşında yani geçen sene patronum tarafından ilk günde maruz kaldım sessiz kalmadım diye işten çıkarıldım okuldan atılıyordum ama sessiz kalsaydım neler olurdu kim bilir pişman değilim
Ben bir tanesine şahit olmuştum otobüste. Kız hiçte sessiz kalmadı. Kalktı bir anda bağırmaya başladı. Daha sonra adamın biri ''Buyur sen buraya geç.'' diyerek kendi yerini verip tacizcinin yanına oturdu. Sonrasını Allah bilir.
"Aman kızım sus! baban, abin duymasınlar" ne zaman biterse, sükutluk da ozaman son bulacaktır.
Daha bu sabah sözlü tacize uğradım sessiz kalsaydım adam yaklaşacaktı ama kusura bakma diyip gitti. İyi ki de sessiz kalmamışım. Allah ıslah etsin.
Nasıl bir şey söyledin bilmek isterim
Yazdim ozelden
kalmayacağımı bılıyorsun zaza ve laz kızlarına dıkat edin :d
Allahına gurban :D
ALLAH'A çok şükür öyle bir vaka olmadı olsaydı emin ol darptan hapise girecek kadar o adamı döverdim..
Şahsen "emin olamadığım için" karşı çıkamıyorum çoğu zaman. Adam tutup ne alaka derse kendimi suçlucam, yanlış anladığımı düşünücem çünkü biliyorum
Sonunda suçlanan baskı gören yine onlar oluyor. Öyle ya dişi kuyruk sallamazsa erkek peşinden gitmemiş miş..
Önce erkeklerin eşlerine bu konuda yardımcı olmaları gerekir. Evli pek çok kadın kocam beni bırakır yuvam dağılır korkusundan susuyor.
Tacizden utanç duyması gereken bu suçu işleyenlerdir madurlar değil !
Çünkü ne olursa olsun hep bizim suçumuz oluyor. Çünkü kadın sessiz kalmalı çünkü kadın böyle falan falan. Uçkuruna sahip olamayan erkekler yüzünden biz ceza çekiyoruz
Ben yanlış anladıgımı zannetmistim taşlı bir adamdı sonuçta gerçegi sonradan kabullenmistim ustelik olayi goren * un teki sırıtmıştı
Metrobüs bazen o kadar kalabalık oluyor ki ben bayanları değil bayanlar beni taciz ediyor. Mecburi taciz yani, sırtını dayıyor yav sanki yastığım ben.
Ortalıkta şu söylenti varsa: dışı kuyruk sallamadan erkek peşine gitmezmiş diye.
Gelde aç ağzını 😠
Bende anlamıyorum ya. Bu çocuğa verilen terbiyeyle alakalı maalesef bu ülkede birçok kız çocuğuna konuşmaktan çok susmak öğretiliyor.