Sokaklarda, otobüslerde vs. birçok bayan tacize maruz kalabiliyor fakat yine birçoğu buna karşı sessiz kalıyor. Sesinizi duyurduğunuz vakit inanın aklı, vicdanı yerinde olan hiçbir insan sizi suçlamaz.
Sizi suçlayacak olan zihniyete sahip olan insanların özeti bu iken,
O zihniyete sahip sözde insanların gelecekte yaşayacağı şey ise budur (!) ; Buradaki en büyük pay biz erkeklere düşüyor. Kadına taciz asla kadının suçu değildir. Lütfen taciz karşısında sessiz kalmayın, çevrenizde sizi anlayan insanlar elbet olacaktır, yalnız değilsiniz.
Soruya dönersek neden sessiz kalıyorsunuz?
Tacize maruz kalan bayanlar neden sessiz kalıyorsunuz?
bu ülkede yaşıyorsanız, maalesef dışarı çıkarken bazı şeyleri göze alacaksınız gençler. çocuktum, erkek halimle tacize uğradım.
şimdi bana soracaksınız niye oturup bu gerçeği kabullenelim? niye sesimizi çıkarmayalım? kuru sesle o iş olmaz. eğiteceksiniz, insanları eğitmeye uğraşın. dışarı çıkın elinize megafon alın standlar pankartlar hazırlayın dernekler kurun konferanslar düzenleyin. ha bu arada şunu da unutmadan;
Kadına taciz asla kadının suçu değildir. bunun asla'sı yanlış gençler. arkadaşım ben başıma gelebilecek her türlü pisliğe karşı önlemimi olabildiğince alarak dışarı çıkıyorum. dışarıdaki milyonlarca amipten biri bana rastgelip beni bıçaklasa ben bu adamda suç bulamam, suçu kendimde ararım. niye kendimi savunamadım? bıçaklanacak ne yaptım vs. bu ülkedeki binbir türlü insanı, hastalıklı kafa yapılarını değiştiremezsin. burası anadolu coğrafyası. eğer afedersin g*te kadar açık şort giyersen bana tecavüz ettiler beni taciz ettiler diye ağlarsan, ben sana ağlamam. çünkü dışarının ne b*k olduğunu bildiğin halde bunu yaptın, yapıyorsun. dünya senin sandığın gibi güllük gülistanlık değil. sen şimdi bana ''bu nasıl bir kafa yha seninde bu pisliklerden farkın yok ben istediğimi giyemeyecekmiyim. s. s'' diyeceksin. evet giyemeyeceksin. benden korkma ben sadece sana gerçekleri söyleyen, senin göz göre göre kendi ellerinle canını tehlikeye atmanı istemeyen bir arkadaşınım. bakın bunları, bana ve bakış açıma karşı zaman içinde ortaya atılmış sözlere karşı yazıyorum. daha ne diyim?
Cok yanlis bir dusunce gercekten tacize karsi susmazsan bagirirsan bu millet size yardim eder suclamazda, ama sessiz kalır korkarsan sapik cesaret bulur ileri gider ileri gidincede sanki sen pas verdin de o da bu kadar rahat seninle ilerletti sanarlar... o yuzden baştan sert tepki önemli :)
7
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kesinlikle haklısın aynı şeyi söylüyoruz. Başta yanlış düşünce derken bana mı söyledin yoksa aynı fikirde olduğumuzu mu ima ettin :))
Sessiz kalmaları, bilmediklerinden ve bu konuda cahil olduklarından kaynaklanıyor. Annelerin kız çocuklarıyla konuşması lazım, öyle bir durumda ne yapılacağını öğretmesi lazım küçük yaştan itibaren.. Bilmediği için anında kitlenip kalıyor, ne yapacağını bilemiyor.. Gerekirse okullarsa veya ana okullarında seminer şeklinde anlatılmasından yanayım..
Sessiz kalmadım diye takdirlik karnem o adam düşürebildiği kadar düşürdüğü için notumu hiçbir şey alamamıştım.(alan dersim olduğu için 3 ten düşük notta hiçbir şey alamıyorsun. ) Sonradan sürüldü, ama o sene hiçbir şey alamadım diye içime oturmuştu. Patronuma sessiz kalmadım diye işten atıldım, paramı alamadım.
Ses çıkarınca da bir şey olmuyor ki gene suçu kadında arıyorlar. Tahrik etti, eteği kısaydı, tayt giydi, dar pantolon giydi, kuyruk salladı, aranıyordu diyorlar.. Bu ülke de tacize uğrayan bir sürü ufak ufacık kız çocuğunu geçtim, erkek çocuk var.. Buna akılları ermediği için susuyorlar. Tecavüze uğrayan hayvanları saymıyorum bile.. "Tahrik indirimi" diye bir yaptırımı olan bir ülkede yaşıyoruz.. Bu da ayrı bir ironi..
Tek başıma isem sadece normal bir sesle elini çekmesini söylüyorum, sonra o taraftan uzaklaşıyorum. Sokakta ise en kalabalık yere veya kurumsal bir mekan vs oraya ilerliyorum. Maalesef ses çıkarmak olayları çok daha kötü yapabiliyor. Sırf fazla ses çıkardım diye otobüsten inince neredeyse tecavüze uğruyordum, yara iziyle kurtuldum. Bu tip olayların daha kötüye gitmesi genellikle ses çıkartarak ''erkekliklerini'' incitmemiz yüzünden. Tecavüze iyi hal indiriminin verilmediği, tacize bile cezalar verildiği bir yerde olsaydık dediğin mantıklı olabilirdi. Ancak senin gibi düşünen erkekler çok az. O yüzden lütfen bir yerde tacize uğradığımızı görüyorsanız bize ''Zaten başı açıkmış, namussuz'' diyenlere karşı bize destek çıkın. Ataerkil bir toplumu sadece kadınlarla yıkamayız.
çünkü yine suçlanan biziz! feministliği erkek düşmanlığı olarak gören ülkede sessiz kalaya zorlanıyoruz! taciz gördüğünde üstündeki kıyafete göre suçluya indirim yapan bir adalet sistemimiz var! neymiş tahrik olmuşmuş, ben istediğimi giyerim kardeşim kime ne? kadın cinsel obje değildir! ama git kavga ederken sadece 'annen' de, hemen saldırır sen benim anneme laf ettin diye, senin annen anne, senin bacın bacı da o kadın anne değilmi? bacı değilmi? şimdi çıksam sokağa feminizmi savunsam, biber gazı yer az dirensem karakolda sabahlarım. çünkü burada işler aynen böyle! siz tacize uğradığınızı söylediğinizde en yakınınız aileniz bile suçu size atıyor! lekelenmişsiniz muamelesi yapıyor! lekelenen bunu yapandır kardeşim, ben değil! lekeli olan kızı yaşındakine o gözle bakandır! lekeli olan bu cinayeti işleyendir! lekeli olan buna göz yumanlardır! neymiş erkeklik içgüdüsüymüş, sığınmayın bunların altına, bu içgüdü değil ş*refsizliktir! otobüste örneğin size yanaşmaya çalışan birini şikayet et, ben öyle bişey yapmadım der çıkar aradan olay biter! ne çözüme kavuştu? hava az karardığında duraktaki tek bayan olmanın çaresizliğini bilir misiniz? eve sipariş verdiğinizde bile o kapıyı korkuyla açmak ne demek bilir misiniz? hayır hayır abarttığım yok bunu hepimiz yaşıyoruz! peki neden? biz eksiğiz siz fazla mısınız? biz *rospuyuz sizi tahrik ediyoruz, siz şereflisiniz sadece iç güdülerinize mi yenik düşüyosunuz? ve evet yalnızızda! taciz olaylarına baktığınızda genelde bir kişiden fazla kişi tarafından yapılmıştır, adam babasını arıyo babası yardıma geliyo ya bu ülkede, özgecan olayından hatırlayın! bu ne demek , izahı varmı? yok. yani sonuç olarak biz sessiz kalmıyoruz, sessiz kaldırılıyoruz! (yukarıdaki tepkim size değil bunu yapanlara yanlış anlamayın)
tacize uğrarsam hiçbir zaman sessiz kalamam yani büyük konuşmuyorum da sessiz kalırsak daha da üstümüze gelirler benim düşüncem bu. gözle bile taciz yapanı uyarırım. 18 yaşıma kadar doğru dürüst otobüse binmeyen bir insandım ben , aramız vardı babam götürürdü falan okulun hep yakınımda oldu zaten... ama 18 yaşımda binmek zorunda kaldım dershane için. o 1 yıl boyuna şükür hiç öyle elle falan tacize uğramadım ama otobüste bunu yaşayan çok insan var sadece bir kere arkadaşımla ilk bindiğimiz gün bir çocuk tam 2 saat dönüp dönüp bize bakıyordu en son dayanamadım "ne bakıyorsun dön önüne" deyip gözlerimi pörtlettiğmii hatırlıyorum çünkü çok sinirlenmiştim refleks olarak oldu. çocuk bir şey diyemedi sustu ve bir daha kafasını çevirmedi... bakışa bile tahammülüm yok.
hakkımı ararım ama arayamadığım tek hakkım telefon sapığı dadanmıştı 13 yaşındayken telefonuma... neler dedi pislik korktum , susmak zorunda kaldım aileme karşı... aileme diyemedim sonra ailem öğrendi sevgilim sanacaklardı az kalsın ayy ne kötü şeydi o günler... telefon yasaklandı bana vs... yani anladım ki susmak sadece bana zarar veriyor. suçsuzken suçlu hale geliyorum. bu yüzden Allah susturmasın ve kimsenin başına getirmesin bu kötü olayları inşaAllah :(
Bunu yasadim aksamdi ve tramvayda kimse yoktu dogru duzgun arkalarda oturuyodum 1 bayan 1 adam vardi bayan oldugu icin rahattim biraz adam kalkti benim yanimdaki bos yere oturdu 14 15 yasinda falandim dersaneden donuyodum boyle biseyi hic yasamamistim ve tecrubem yoktu ne yapicagimi bilmiyorum ilk once bir yer sordu nerde inicem diye söyledim art niyet aramadim oyuzden geldi heralde dedim sonra benim nerede inicegimi sordu sizden sonra dedim nerede inicwgimi2 soylemedim sonra kulagima gelip ' bebegim şu an seninle burada eglenmeyi çok isterdim benimle inmeye ne dersin ' dedi kolunu bacagima koydu sok oldum buz gibi ne yapicagimi bilemedim kadinda orda bize bakiyo beni zor durumda gordugu halde kilini kipirdatmiyo insem mi diye dusundum hani pesimden gelirse? Dedim sonra sofore dogru ilerledim ziril ziril agliyodum bekledim biraz sonra birileri binerken arasina kaynayip indim o gunum dun gibi aklimda bu ulkede sesiz sakim izleyenlerin tacizciler kadar sucu var ogun basima cok kotu seyler gelebilirdi
Kabul ediyorum 19 yaşıma kadar sessizdim hep toplu taşımalarda vesaire, korkardım. Sonra bu kadın cinayetleri artınca bilinçlendim, kız kardeşim büyüdü onu da birileri takip etmiş bir gün. Böyle olaylar üst üste gelince sesimi çıkarmaya başladım. Önce kibarca söylüyordum "bacaklarınızı toplar mısınız, biraz mesafeyi korur musunuz" gibisinden. Sonra baktım kibarlık böyle hayvanlara işlemiyor, kabalaştım. Sesimi çıkarmaya başladıkça da iyi hissettim. Bugün bana yapan yarın kardeşime yapar, arkadaşıma yapar ona yapar buna yapar. Ses çıkarılmalı, bu hayvanları bu eylemlerden caydırmalıyız.
O zaman sana daha yeni basima gelen olayi anlatayım. Ben daha önce tacize uğradım küçüktüm sessiz kaldim olayi anlayinca da yillar geçmişti kimse bana inanmaz diye yine sesimi çıkarmadım. Daha pazar günü, 2 gün önce plajda mayolu iken denize yururken bir piç kurusu bakıp bakıp durdu sonra yanindaki arkadasina gösterdi sonra ikisi bir olup " o g*t ne sikilir beeeeaaaah " diye anirdi. Sustum dedim sakin sakin denize gireyim orada da rahat birakmadilar ustelik ikisi de evli çocukları var. Dayanamadim burada bencelerim var şimdi tacize ses cikarmayacak miyim dedim ve sinirli bir sekilde gittim " ne bakiyorsun l*n sen öküz gibi karindan kizindan utan terbiyesiz" dedim ve demez olaydim orospuu karisi cikti beni taslamaya kalkisti benim kocam o iyi ki de bakmis bakar bakar sana ne be o* diye bagirmaya basladi ve 8 kisi uzerime yuruduler. Tacize boyle ses cikarin gencler adamlarin karisi kocalarina sizi siktirsin utanmadan.
antalya arkadaşım. turistlerin denizde seviştikleri bir yer burası. burada taciz tecavüz benceleri yazıyorum diyorum ki bir kadın asla bunu kendine yakıştıramaz. kadın kocasını destekliyor yaptığı taciz için. taciz için kocasını resmen destekliyor yerden büyük taşlar alıp kafama atmaya çalışıyor bayıltıp 8 kişi tecavüz etcekler herhalde orospuı çocukları
ohaaa o kadının ar damarı çatlamış kendi kızlarına da birgün şerefsizler bakınca onun kızı da bu duruma düşer :/ eden ettiğini bulur !
@Penyez_34 canım ben antalyadayım evet ama ben denize şu yaşıma kadar hiç gitmedim , kısmet olmadı ilk başlarda sonra ben istemedim zaten denizde böyle bir şey başıma gelmedi ama normal yağmurlu bir havada sokakta geldi... yağmur yağmıştı , herkes evlerindeydi ben de ekmek almaya gittim arka taraftan gidiyordum orası daha kestirmeydi ama daha ıssızdı sanki evler vardı dar bir sokaktı. inşaaat halinde bir bina vardı orada biri bana şşşt yaptı döndüm baktım göz işaretiyle sapıkça beni inşaata çağırdı. ayy nasıl korktum tövbe estağfurullah kimse de yoktu , ağzımdan sadece gerizekalı çıktı refleks olarak kaçmaktan başka bir şey gelmedi aklıma. çok korktum aileme dedim ertesi gün o inşaata gidip baktılar ama bulamadık onu :/ @Penyez_34
@üzgünkız215 antalyanın neresinde geldi bu olay başına? ya ben antalyayı böyle bilmezdim olum ne oldu da böyle oldu anlamıyorum ya bu konuyla ilgili bence yazıyorum size de atıcam olayı ayrıntıyla okursunuz nasıl iğrenç oldğunu görürsünüz
kepez bölgesindeydim o zamanlar canım , yaa yok valla neler neler oluyor... mesela akdeniz üniversitesine başlayacam bu yıl. geçen yıllarda gece vakti herhalde 2. öğretimlerdi kıza kampüste tecavüz etmişler ! Allah belalarını versin şehir farketmez şerefsiz her yerde şerefsiz :(
e biz yaşamayalım o zaman ne gerek var ki ya ben anlamıyorum bir kadın neden destekler bir adam elini sikemez mi neden bir kadının gururuyla oynar neden can yakar l*n ben anlamıyorum neden
Antalyada olsa her türlü halk plajında böyle boktan tipler mevcut ama senin anlattığını da ilk defa duyuyorum, karısı bile böyle yapıyorsa yarın öbür gün kocası bunun öldürür de, öldürmese bile sakat bırakır yine bişey demez. Madem öyle turistlerin seviştiği, tecavüzün olduğu yerler, sen niye gidiyorsun peki? Onların zihniyetini değiştiremezsin, polis çağırırsın toplar götürürler.
Yillardir otobuste bir cok tacize maruz kaldim ya yer degistirdim ya otobusten indirdim cunku ben her bagirdigimda karsimdaki adam uste cikti ve insanlar ona inandi. En son bu sene yasadigim olaydan bahsediyim pantolon ve dizlerime kadar uzunlukta siyah kabanlayim metrobuste orta kapidayim tiklim tiklim ve kapinin ordaki nerdeyse herkes erkek bir tanesinin eli degdi 45 50 yaslarinda dedim kalabalik yanlislikla olmustur tekrarladigi an artik dayanamayip yapistim yakasina kufrediyorum in diyorum bagriyorum itip indirmeye calisiyorum insanlar sadece izliyo sadece 1 tane delikanli yardim etse inicek zatem adam aglamaya basladim ve ben inmeye karar verdim bu sefer ben adamin arkasinda kaldim iki elim onde cantami tutuyorum adama degdi demesinmii sende benim gotumu elliyosun diye. Sozde hepiniz delikanlisiniz ah ulan ben orda olucaktim varya dersiniz ama bir skim yaptiginiz yok. Daha cok anlatilcak sey varda neyse
O yüzden ışte ben türk halkından hic haz etmem. Korkak ve kaypak bir halkiz malesef. Gorup te sessiz kalan herkesi sıra dayagindan gecirmek lazım. Bildigin yvsak bunlar.
Sessiz kalıyorum çünkü tacize uğradığım an insanların içerisinde tepki verirsem ben rezil olacağım ben utanacağım
Sessiz kalıyorum çünkü onun bana hiç utanmadan yaptığı şeyden ben utanıyorum
Sessiz kalıyorum çünkü cahil geri kalmış insanlar elbise giydim diye bunu hak ettiğimi düşünüyor
Sessiz kalıyorum çünkü insanlar tacize uğradığım için bana acıyarak bakıyorlar
Sessiz kalıyorum çünkü sesimi çıkartırken göz yaşlarımı gizleyemeyip sesimin titremesinden o aşağılık müsveddenin karşısında zayıf görünmekten korkuyorum
çünkü bu ülkede sesini çıkarmaya çalıştığında hep suçlanan taraf kadın oluyor. tecavüz de bile. ülkede ki yargı bile "iyi halden" serbest bırakabiliyorsa diyecek pek de birşey kalmıyor. o kadınlar içlerinde çığlıklar atıp dışarıya susmaya devam ediyor.
Korkudan sessiz kalıyorlar bende tacize ilkkez uğradığımda çok korktuğumu hatırlıyorum kimseden yardım isteyememiştim Bir yere gidip ağlamıştım Sonra o korku ile yüzleşmeyi öğrendim tekrar başka biri buna kalkıştığında o beni değil ben onu korkutuyorum Bu tür pisliklerin en büyük avantajı bayanların susup korkmasıdır eğer üstüne giderlerse zaten defolup gidiyorlar
Ses çıkaranların sesini boğazlarına tıktıkları için olabilir mi? Üstündeki kıyafetten dolayı suçlayan, saçının şeklinden dolayı, makyajından rujunun renginden dolayı onları suçluyorlar. Yola çıktığı saate yürüme şekline kadar eleştiriliyorlar. Neymiş o kızmış tek başına yapamazmış edemezmiş!!! Adam akıllı bir yargılama sistemi gelmedikçe konuşsan ne olur ki? Sana tecavüz eden adamı 2 hafta sonra karşında yolda görünce ne olucak bir de üstüne suçu sana atmış olucaklar. Artık anan bacın yok mu senin derken bile düşündürür ettiler bizi. Allah hepsinin cezasını versin, bunu bu duruma getireninde yapanında.
Tahrik indirimi diye bir şey var... ufacık kız çocukları içşn mahkemeler rızası vardı diyebiliyor. Toplum erkeği değil kadını suçlu görmeye alışmış...8-9 yaşlarında çocuklara tecavüz ediliyor çocuk ne olduğunun farkında bile değil birileri fark edince de bu insanlar serbest kalıyor yanına kar kalıyor. Öyle pis bir düzen ki. Nefes almak dahi suç ve sebep olarak görülüyor tecavüz ve taciz için... Söylemeyenler de söyleyenler de bir sonuca varamıyor adeta çıkmaz sokak... Toplum adalet hepsi kocaman bir hiç, adı olan içi boş yapılar.
Yazdiginiz sebeplerden dolayi sizde bahsettiniz. Diyelimki acik bir bayan otobüste tacize ugradi, ve bunu otobüste herkese duyurdu, otobüstekiler bu defa sende bunu yaptiracak kiyafet giymeseydin derler yine kadin suclu olur, ayni sekilde kapali bir bayan tacize ugrasa, buna sessiz kalmasa, ah sizin gibi kapali bayanlarin altinda neler yatiyor deniliyor. Merak etmeyin bayanlarda sessiz kalmiyor, ama suclu yine onlar oluyor, baska bayanlarin yaptigi kötülükler, tüm bayanlara yansiyor, ilk önce bu fikir degistirilmesi lazim.
Namusu kimsenin kumaşın metresine göre ölçtüğü yok. Ancak sanıyorum ki sürekli bunu göz önüne alarak belli belirsiz konuşan bir takım arkadaşların da kafaları almıyor.
Ben Malatya'da yaşıyorum. Burada neredeyse kimse kızının açık giymesine izin vermiyor. Peki neden buna izin vermiyor. Kızı namussuz olacağı için değil , kızı günaha girmesin diye. Burada kimseler erkekliği de , namusu da CM ile ölçmüyor. Ayrıca benim yaşadığım şehirde yani Malatya'da bu kızına mini etek giydirmeyen adamlar , Tacize uğrayan bayanlara derhal yardım edebilecek kadarda yardım severler. Tabi durum böyle olunca burada kimseler öyle şeylere cesaret edemiyor.
Tacizlere kimsenin destek verdiği yok. Ancak taciz olayları ile Namus İki Bacak Arasında Değildir senfonisini bağdaştırma gibi bir hakkın yok.
ya aslında tam olarak biri suçlayacağından değil de utandıkları için de söyleyemeyebiliyorlar emin olamıyorlar ya yanlış anladıysam falan die düşünüyorlar bn de denk geldim böyle bir olaya okul çıkışı otobüsteydim ayaktaydık yanımdaki kadın sürekli kıpırdıyordu bişeyler mırıldanıyordu kulaklık vardı çok merak etmedim açıkcası dinlemedim kadını bna söylemediği için. Arkasında bir adam var benim baktığımı görünce 32 diş sırıttı ama kafamı çevirdim anlamadım bişey önüme döndüm snra kadın bana arkamda erkek mi var bayan mı diye sordu erkek diyince kadın biraz rahatsz olduğunu ama emin olamadığını söyledi sen bir bakar msn dedi bn dönüp bakınca biz daha ne olduğunu anlamadan adam direk otobüsten indi
sessiz kalmıyorum. sessiz kalan toplum sokak ortasında dövülen bıçaklanan kadınlar oluyor ve millet yanından geçip gidiyor. akşamları evde oturuken kavga duyuyorsun kadın çığlık atıyor şiddet görüyor ama bizim toplum karı koca arasına girilmez diyor. tecavüze uğrayan kadın için kıyafetten ceza indirimi yapılıyor. böyle ülkede ses çıkarıyorsun. öküzün trene baktığı gibi bakıyorlar
Benim basima geldi otobuste malesef ki otobuste tek bayan bendim sabah staja gidiyordum pantolon tisorttu ustumdekilede malum cocuklari egitiyoruz o yuzden hep duzgun giyinirim neyse adam yanlis hareketlerde bulundu ben taciz ediyo diye bagirdim okadar erkek yeminle erkek demeye utanıyorum biri mudahale etmedi varya. Adam orda s. Kimse yardim etmez yani bende kendi yontemlerimle cazgirlik yapip adama sagli sollu girismeye basladim. Otobusten asagi attim. Susmicaksin ya susarsam sıkıntı.
tacize uğradığımı sanmıyorm ama uğrayanların neden sesini çıkarmadığını anlayabiliyorm 1 etrafa rezil olmamak (tacizci suçlu ama hani ses çıkarınca bakışlar rezil olunmuş gibi hissettiriyor) 2 bağırınca herkes otomatikman bağıran ses çıkaran kadına bakacak 3 herkes onu konuşacak 4 tacizciye tepki verecekler olacak elbet ve tacizci bir güzel dövülüp ortamdan uzaklaştırılınca herkes kadının etrafına doluşacak 5 kadın herkesin aklına tacize uğramış kadın olarak kazınılacak 6 kadının arkasından eleştirenler başka kişilere anlatacak olanlar var daha çok neden var ama bunları önemsememek gerek sonuçta tacizcinin ne kadar aşağılık bir insan olduğunuda herkese açıklamak lazım
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ben yaşamadım ama yaşanmış bir olay anlatayım size üniversitede okuyan bir kızın dersleri bir anda düşmeye başlar psikolojisi bozulmaya başlar bu durumu gören anne kızını psikoloğa götürür bir kaç seans sonra psikolog anneyi çağırır : -kızınız eniştesi tarafından taciz ediliyor bu da onun psikoljisini bozuyor kızı bir süre eniştesinden uzak tutun der kadın önce şok olur sonra kızına döner +o... seni hem kuyruk salla adamı baştan çıkar hemde gel burada doktora yakın diyerek kızına vurmaya başlar doktorun yanında doktor kızı kadının elinden zor alır İŞTE BU YÜZDEN SUSUYOR O İNSANLAR EN YAKINLARI BİLE ONLARA O... DAMGASI VURDUĞU İÇİN
Neden sessiz kaldıklarını bilemiyorum. Benim bir çok kez başıma geldi. Bunun ne kıyafetle ne yaşla ne başka bir şeyle ilgisi var. Örneğin bir keresinde İzmir de metro durağındaydım. Üzerimde kaban ve pantolon vardı (Ben bunda tahrik edici bir şey göremiyorum ). Taciz etmeye çalışan da belki babam yaşında bir herifti. Ben 1.65 im adam da yaklaşık 1.85 di. Benim böyle şeylerden korkum yok. Küçük yaşımdan beri bunun gibi olaylar için annem bağıra bildiğin kadar bağır der. Kalçama şaka niyetiyle bile ellenmesinden hoşlanmadığım için refleksif bir şekilde adamı bileğinden yakalayıverdim. Başladım tabi bağırmaya sen ne şerefsiz herifsin, kızın olacak yaştayım, insanlığından utan... Anında etraftakiler de yardımcı oldu güvenlik geldi adamı çıkardılar metrodan. Bunun gibi bana veya çevreme bir sürü olay oldu ama sessiz kalmak çözüm değil. Elbet size yardımcı olacak birileri çıkar.
Popomu elleyen herife şok cihazıyla müdahale ettim baygın kaldığı süre için ve cinsel sağlığına zarar verip dar pantolon giydiğim için 7 bin TL ödedim ben bu ülkede. Hakime cübben tahrik ediyor deyip tecavüz etsem ceza yemem ^^ sessiz kalmamak bir işe yaramıyor düzeni de düzüleni de değiştirmek gerek.
Kız kardeşine namus dersi verip önüne geleni taciz eden insanlar var. Ülkenin her kızı her kadını bizim namusumuz. Biz erkekler namusumuza sahip çıkmalıyız. Namussuzlara fırsat vermeyin. Ben dahil ülkenin her insanı taciz edilen tecavüz edilen her bireyden sorumludur. Sessiz kaldıkça daha çok sayısı artacak. Kızlar suçlu bulunmaktan ya ad duruma düştüğü için utancından sesini çıkaramıyor. Onların sesi olalım. Kimse sessiz kalmasın uğrayan da tanıklık eden de.
Sessiz kalma taraftarı pek Değilim lakin toplumumuz gerçekten her şeyi kadının üzerine yüklüyor. Mesela geçen gün arabada ayakta giden kısa etekli bir bayan vardı. Kulaklıklarım takılı olduğu için konuşulanı duymadım ama erkek Yanındaki arkadaşına kadını gösterip bir Şeyler diyordu. Araba ani fren yapınca kadının resmen üstüne çıktı ki bunu kesinlikle bilerek yaptığına eminim. Kulaklıklarımı çıkarttığımda kadın Üstüme ne geliyorsun Sapık mısın falan derken adam ben ne Yaptım bilmemne hemen üste çıkmaya başladı ve kadını insanlar kısa etek giydiği için resmen o* yerine koydular. Yani toplumdan kaynaklanan bir durum. Böyle yapan bir toplumda kadın sesini çıkartsa ne olacak ki? Yine kadın suçlu. Kadını koruyan kimse yok. Toplum baskısından ötürü insanlar ne der den ötürü sesimizi çıkartamıyoruz.
Valla bizim halkımızın ağzında iki üç bilindik kelime. Dişi köpek kuyruk sallamasa erkekler peşinde dolaşmaz. Erkekleri tahrik edenler kadınlar dar pantolon iki karış etek giyen zaten haketmiştir. Böyle giyiniyor o zamam bu kaşardır istediğini söyleyebilirsin taciz edebilirsin.
Bu gibi sözler hiç eksik olmaz. Biz bayanlar özgürüz deriz millet bize eksik etek der.
Bende o sözlere deliriyorum en çok. Erkekler tişörtsüz gezse kızlar o yönde bişey düşünmez ellemeye kalkmaz ama kızlar yapınca suç oluyor. Eğer herkes yerini bilse, kimse kimsenin hayatına karşıdaki istemeden müdahale etmese bunlar olmaz.
Çünkü bizler suçlu muamelesi görüyoruz. Yok orda ne işin vardı yok gece gece sokakta belanı mı arıyorsun yok böyle giyinirsen taciz ederler tabi. Düşene bir tekme atılıyor. Resmen yargılanıyor kadın. Ona destek olunacagina Suçlu ilan ediliyor. Bunları yaşamamak için kadın susmayı tercih ediyor.
kimse sizi lekeleyemez bizim gibi nadir de olsa vicdanlılar hala var bu memlekette ve böyle bir duruma kesinlikle göz yumamayız! Benim lise okuduğum dönem okulda tacizi bırak bir kıza laf bile attırmıyorduk biz !! bir iki tanesini ibreti alem olsun diye milletin gözü önünde cezalandırınca diğerleride cesaret edemiyor! bizim ülkemizde eksik olan adaletin de yapması gereken bu! Tacizciler yakalandığı zaman ibreti alem için kalabalık bir yerde cezalandırılmalı ve bu tüm tv kanallarında tüm sosyal medya sayfalarında paylaşılmalı o zaman taciz olayları minimuma düşecektir!
ben zaten gördümde susmuyorum ki resmen daliyorum taciz edene.. bir kere trende bir kiz taciz edildi kiz sesini cikarmadi ama bana iki de bir baktinda üzgün üzgün o zaman fark ettim bir sorun oldunu ondan sonra da adami orda dövmüstüm..
11
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ben sevgilimin en yakın arkadaşı aynı zamanda birlikte büyüyüp kardeş bildiğim insan tarafından 4 ay önce tecavüze uğradım ama ağzımı açamadım çok değişik bir psikoloji herkesi herşeyi kaybetme korkusu günümüz kurallarında erkektir yapar kız bozulmuş bir kere ondan hayır gelmez tarzı yaklaşımlar... psikolojim berbat durumda yatıyorum kalkıyorum aklımda uyuyamıyorum üstümde sürekli bir baskı, korku son çare derdimi burada anlattım burada bile çoğu erkek "aranmışsın kızım sen" "haketmişsindir" "kim bilir nası kışkırttın çocuğu" gibi cevaplar geldikten sonra iyice içe kapandım
Bazı kızlar kendileri taciz ediyor erkekleri. Yüz vermeyince, oralı olmayınca yanaşıp sürtüneni de var. Sanki kız milleti çok masummuş gibi anlatmayın.
Giyinmenin de adabı var. Artı burası Türkiye. İnsanlar bastırılmış cinsel duygularla dolaşıyor dışarda sen de kendini beğendirme, ilgi çekme adına dekolte giyiyorsun. Azmış biri kendini kontrol edemeyip taciz ediyor. Yangına körükle gidilipte daha nasıl bir sonuç çıkacak burdan?
Vücudunuzun %95 i avret mahali. İnsanları tahrik edip başka sonuç beklemek biraz haketmeye girer.
Bizim dinimiz kadına örtünmeyi emrediyor. Ama örtünmeyen kadına istediğini yapmayı serbest bırakmıyor. Nefsine sahip çık diye boşuna emredilmiyor kitabımızda. Tacizcinin kadınına da erkeğine de en ufak hak vermek hakkımız değil.
Ama azmış veya azdırılmış erkeklere bunu anlatabilir misiniz? İstediklerini yapmak diye bir şey yok zaten. Fırsat verenler var erkeklere. Ve kasten tahrik edende var. Başıma geldi. Herkes masum ya da herkes suçlu demiyorum. Herkes önce kendine bakmalı karşısındakinde hata aramadan önce.
Giyimi kuşamı tahrik unsuru olarak görüp indirim yapan bir ülkedeyiz. Bununla birlikte, aileden de tepki görüp eve kapatılma gibi sorunlar yaşayabilmekte söz konusu. Çünkü kadın hep suçlu bulunur. "Malını" sergileyecek hareketlerden kendini sakınması lazım. Hamile kadının dışarı çıkmasını doğru bulmayan zihniyetler var bu ülkede. Bunlar eğitimsizlikten... ve bu yüzden ezik (hepsi değil) yetiştiriliyoruz. Anadan kızına (ve tabi baba baskısıyla) miras gibi... Buna baş kaldıranlarda var elbet. Ben sessiz kalmam rezil ederim.
Çünkü aile korkumuz var anne baba korkumuz var onlar taciz ederken utanmazlar ama biz söylerken bile utanıyoruz kaldıki hakkımızı savunalım diyelimki sesimizi çıkardık ne değişcek zihniyet aynı zihniyet kalacak en fazla para cezası verecekler ve elini kolunu sallaya sallaya o insanlar gene her istediğine taciz edecek. Bunlara bu özgüveni veren de ne yazikki güzel Türkiyem. Taciz edenin birinin ettiği elini meydanda kesecekler o zaman ne bizim ses cikarmamiza gerek kalır ne de kimse bu yüzden cesaret bile edemez. Kuranı Kerimde bile kısasa kısas diyor ama nerdee. Allah bu duruma düşen bütün bayanların yardımcısı olsun cidden zor
ben sadece 8. sınıfta uğraşmıştım ama çok kalabalıktı sınıf o zaman kimin yaptığını anlayamamıştım. Sonra bir pislik çocuk gelip geçen sana elleyen şuydu dedi. Son senemdi ve bana taciz eden çocuk okulun tam bir baş belasıydı. Yemediği b*k yoktu ama disiplin cezası falan vermiyordu müdür. Başıma bela almak istemedim şikayet edip hemde şikayet etsemde birşey yapmayacaklarına emindim. Son senem falan deyip ses çıkarmamıştım. Bir dahada olmadı saten. Onun harici otobüs dolmuş gibi yerlerde hiç tacize uğramadım. Uğrarsam eğer sesimi çıkartırım.
Seslerini çıkarınca suçlanıyorlar çünkü.. Tahrik etti diyorlar, eteği kısaydı diyorlar, aranıyordu diyorlar.. Hadi onları anlarım da tacize uğrayan bir sürü ufak ufacık kız çocuğu var buna akılları bile ermediği halde susuyorlar, ne olduğunu bilmedikleri halde suçlamaktan korkuyorlar.. "Tahrik indirimi" diye bir yaptırım olan memlekette kadının sesini çıkarmaya hakkı yok demektir..
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kadın sesini çıkartamıyo çocuk ne yapsın? Ben küçükken çok kötü bişe yaşadım bunu aileme bile anlatamadım. Çünkü ben küçüktüm ve adam evli tanıdıktı. Sadece beni sıkıştırmıştı sesimi çıkartamamıştım tek hissettiğüm o adamdan iğreniyorum. Gördükçe sebebini sorarlar diye de o adama kıl oluyorum bile diyemiyorum. Acaba o adam beni gördükçe hatırlıyor mu bundan çok korkuyorum. Onunda kız evladı var. Ve ben bu sebepten hiç bir erkeğin beni küçükken sevecek olmalarını bile istemiyordum. Hepsinden korkuyordum. Erkeklerle el bile tokalaşmam. İçlerinden şeytan pis şey düşündürür diye. Akılları başlarında olmaz diye. Ben sesimi nasıl çıkartacaktım? Mahalle içi bir yaşantısı olan mahalle insanınında nasıl bişe oldugunu bilir. Küçücükken cinselliğin ne oldugunu bilmezken yaşayan çok olmuştur böyle. Olmayan memesine ellemek isteyen sapıklar falan. Nasıl bir hayvanlıksa artık. Allahım öyle insanların acizliğini gözlerimle görmeyi nasip etsin bana inşallah
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Benim başıma geldi adam otobüs durağında açmış iğrenç bir şekilde gösterir gibi bir şeyler yapıyordu. Önünü de kapatmış sadece ben görüyorum. Şoka girdim ses çıkaramadım resmen. Salak gibi kalıyorsun o anda. Erkeklerden soğuyorsun miğden bulanıyor. Ses çıkarabilsen yaparsın ama olmuyor. Sesin bile çıkmıyor. İnanmak istemiyorsun bunu yaşadığına. Açık giyinen cinsellik içerici ya da tahrik edici giyinen bir insan değilim tarzım değil ama böyle adamlıktan çıkmış erkekler için açık giyinmek gerekmiyor.
Ben oha oha pislik herif utanmıyor musun derdim inansınlar inanmasınlar millet Adam'ı Şeyini açmış benden tarafa doğru sallıyor Görmüyor musunuz şu pisliği derim ben derken orada duracak hali yok kaçmasından millette inanır benim söylediğime ama arsız bir şekilde kalırsa kafasına Taşı yer acımam!
2 kere yasadim bu elle taciz etme olayini biri minibusn icindeydi adamin teki arka koltukta kolumu cama koymusum arkadan koluma elliyo boyle bir insan olamaz yana dogru bir baktim el kendimi cektim sesimi cikaramadim tacize ugradigim utanciyla bagiramadim milletin icinde :/ kotuydu.. aslinda herkesin icinde sapiiiik demeliydim ama diyemedim iste.
Ben de erkegim ama hic tacize kalkismadim. Gordugum yerde cekinmem yigarim taciz edeni. Sikayetim su taciz eden kadar edilenin suclu gorulmesi. Onlar erkek ben sogan miyim? Neden ben tacize kalkismiyorum. Gozum mu gormuyor? Her seyden once zihniyetin degismesi lazim. Cezalar artirilmali ki caydirici olsun
Ben kendi adıma sessiz kalmıyorum. Hatta bir keresinde bir adamı otobüste üç kere uyarmıştım. Dördüncüde kolunu kırdım. Çatlamış da olabilir emin değilim. Hem genelde rahatsız edecek bir durumla karşılaşırsam gerekeni yapmaktan da çekinmem. Bedenlerimizin de (kadın veya erkek farketmez) kendi özgürlüğü var. Kimse onu fiilen ya da başka şekilde kısıtlayamaz.
Öyle diyorsun ama genel olarak biz suçlu oluyoruz hep. Giymeseydin gitmeseydin. Polisin de bir şey yaptığı yok. Söyleyip rezil olmaktansa susmayı tercih ediyoruz. İki durumda da tacizciye bir şey olmuyor nasılsa. Bu ülkenin çoğu Nihat Doğan kafasında çünkü.
sahil kenarında giyeceğin şortuda kalkıp şehir merkezinde hele ki taksimde giyemezsin. bazı kızların bile bile altını açarak oturduğunu da biliyoruz. şimdi kimseyi yemeyin burada.
ben taciz edilsinler demiyorum ama birilerinin onları taciz etmesi için bile bile yapan hem cinslerimizde var diyorum. sanki çok mu memnunum ben hemcinsimin böyle yapmasından? tabiki de hayır. ama yapıyorlar. erkeklere edemediğiniz hakaretleri gelip bana etmek işinize geliyor yahu
Ben sessz kalmadım ortalıgı ayaga kaldırdım sonra ne oldu biliyor musun? Polis çagırdım gelmedi, baska bir erkek bana küfür etmeye basladı. Onu rahatsız etmişim bagırarak ona karsılık verince üstüme yürüdü dövcekti beni ve kimse araya girmedi yüz tane adam vardı orda. Şimdi anladın mı neden sessiz kalıyoruz?
Ben şahsen sessiz kalmam ama sessiz kalanlarda adım çıkacak diye korkuyor şimdi diyeceksiniz ki erkek taciz ediyor neden kadının adı çıkıyor malesef öyle adamın yüzü adam gittikten hemen sonra unutulur ama kadın her yerde konu olur yarın onu gören komşu kadınlardan biri aaa bu kıza taciz etmişlerdi biliyor musun diyecekler. Bu yüzden her şeyin sebebi bizim kadınları geri planda tutan ataerkil toplumumuz ne yazık ki!!
Ben öyle bir durumla karşılaşsam susmam. Ama susanları bir şekilde anlayabiliyorum. Toplumumuz insanları çok dışlıyo. Kadın dese ben tecavüze uğradım diye ne gözle bakıcaklar o kadına. Kökten eğitim almamız gerekiyor bizim.
Kalmıyorum. Göz tacizide dahil kalmıycamda. Toplu taşıma araçlarında dahi. Gözüyle taciz edenlere dövücekmiş gibi bakıyorum. Eğer arsızlık la hâlâ mal mal bakmaya devam ediyosa herkesin içinde rezil ediyorum. Allah bana erkeğe verdiği gücü verseydi öyle kansızları 5 öğün döverdim.
Çünkü erkeklerin dünyasında ve iğrenç türk yapısı ailede , aman süs rezil oluruz başımız öne eğilir düşüncesi hakim. Kesin bir yerini açmıştır adam tahrik olmuştur ya da AA bu adam saygın bir adam, iftiradir... Yasa bile sözde yanında mağdurun.. Böyle bir ülkede fatmagul sendromu yaşamadı işten değil. Ki fatmagulun ailesi yanındaydı hiç olmazsa.. Utanç verici bir toplumun uyesiyiz..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Beni enistem taciz ediyordu. Ona karsi cikarsam ya da bunu bir kisiye soylersem beni ve ailemi öldürecegini soyluyordu. Dayanamadim polise sikayet ettim. Dava biteli iki yil oldu ama hala hapiste degil ve ustume arabayla gelip beni ezmeye kalkti. Simdi nasil soyleyeyim kime soyleyeyim kim koruyacak beni
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ben erkekliği cm ile ölçmüyorum fakat namus Bir toplum içinde ahlak kurallarına karşı beslenen bağlılık demek ve ahlak kuralları bize oranı buranı millete sergileme sahip çık diyor kusura bakma kumaşın metresiyle namus sorgulanır... asıl sorun oranı buranı açma diyemedikleri gibi taciz etme diyememeklerinden kaynaklanıyor bir toplumda din iman olmazsa soyunur sokağa dökülürler dini imanı olmayan erkeklerde bunlara sulanır herşey karşılıklı temelden Ahlak kurallarını ver ki birini göz ardı edip diğerine yüklenme...
çünkü toplumumuzdaki her erkek malesef senin gibi düşünmüyor. bırak erkekleri yarın bir gün bunu bizzat yaşayabilecek kadınlar bile böyle düşünmüyor. he bunlar beni bağlamaz, tacizcinin oracıkta canına okurdum ama yine bir başka etken var. o da her kadının bunu yapabilecek cesareti olmaması, bu da bana kalırsa eğitimsizlik, mahalle baskısı, aile yapısı gibi alt sebeplere dayanıyor
Hayatta sessiz kalmam kalamam neden sessiz kalıcam cinsel taciz görüp utananlarada bir anlam veremiyorum öylece susup kalanlara, utanması gerekenler rahat rahat metrolarda sokakalarda sitelerde dolanırken mağdurların yüzü yerde gezmelerinine hazmedemiyorum , elime verseler boğarım öyle şerefsizleri...
Daha iki gün olmadı takip etti durdurdu konuşmaya çalıştı ama her seferinde karşıma çıkıyor hemen bir eve girdim yardım istedim ama çığlık falan atamam boğazım düğümleniyor korktuğumda. Odama hırsız girmişti ve yine bağıramamıştım doktora gitmem lazım sanırım.
Yalniz olmasin diye.. bugun bana yapti yarinda nasilsa baskasina yapar diye!!! Sikayetci olmayan hakkini aramayan her kadin bir sonraki tacizin azmettiricisidir.. sumsukmusunuz siz gidin hakkinizi arayin.. namuslularda en az namussuzlar kadar cesur olmali
Tacizciler de biliyor işini gerçekten. Kimi taciz edeceğini iyi seçiyorlar, 33 yaşıma geldim ve allah korusun hiç öyle birşey le kaşilaşmadım babamlar bana boşuna savunma sporları yaptırdılar ahh ahh. Sessiz kalan bayanlara diyorum toplum içinde sizin yardımınıza koşmayan kalmaz ki, korkmayın gerçekten.
Korkudan ve Utandıkları için susuyorlar sanırım ama asla susmamaları lazım. Ayrıca tüm kadınlarımıza belli bir savunma sporunda uzmanlaşmalarını öneririm erkeğin gücüne boyun eğmeyin ülkedeki erkeklerin %99 u yumruk atmayı bile bilmiyor yani kendinizi gayet iyi savunabilirsiniz kickboks vs gibi ugraslar ile ilgilenirseniz
Tacize ugrayan kadina bakis acisi ne yazik ki ulkemizde cok farkli. Taciz eylemini gerceklestiren kisiden once taciz magduru olan kadina bakiyorlar. Yok efendik giyinisi soyle ise haketmistir basi acikaa haketmistir v. s. ayrica toplumumuz ataerkil bir toplum ve taciz eylemini gerçekleştiren erkek birey yaptığını yalanladigi takdirde kadin ortada kalıyor.
Şahsi fikrim 2 problem var... 1;kadınlar tepki vermiyor, yolda adam taciz ediyor lafla;kalabalik yerdeysen bas çantayı beynine bas çığlığı görsün elelam... Bida yapar mi bakalım. 2; taciz durumunu gören erkekler tepki vermiyor;benim etrafimda biri taciz etsin; birak tepkiyi kalabaliksa lince dek götürürüm işi;böyle meziyetsizlik mi olur kardeşim... Sizin de var anneniz kardeşiniz değil mi, ona gelince efelenirler beyefendiler... Toplumda büyük sorunlar var hocam ya.
Etrafina şöyle bir baksana 12 yasinda kiz tecavuze ugrayip kendi istekliymis diyen şerefsizler var basimizda halktan nasil bir anlayis bekleyebilirsin ki bu ulkede tecavuze ugrasan bile hep kadin suclu cunku her kosulda kadinin giyimine vurmaya calisiyorlar zihniyete degil
TACİZE uğrayan KADIN gördüğüm zaman GİDER o HAYSİYETSİZİ ben TACİZ ediyorum. KADIN ne yapsın konuşsa cinayet sussa intihar.
14
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Eskiden kahramanlık yapmak huyumdu ta ki basıma bir ton bela gelene kadar. tacizi geçtim gözümun önünde tecavüze uğrayıp oldurulsun birisi cinsiyeti hernolursa olsun görmedim der gecerim. sesini çıkaran çıkarsın çıkarmayan çıkarmasın kendi başına herkez.
bana sarkıntılık eden bir it vardı. ama benim siyah kuşak 2. dan olduğumu bilmiyordu. yolun ortasında bir daldım hastanelik oldu. hayatı boyunca üzerinde kalacak yaralar açtım. ben bu konuda sessiz kalmam.
Annem sayesinde sessiz kalan bir tip olmadım , sadece kadında değil biri birine rahatsız edici bir şey yapıyorsa elimizden geldiğince müdahale ederiz ama sorun şu ki çoğu insan buna gündelik olay gibi öylesine alışmış ki gören göz kör durumunda geçip gidiyorlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben 4 yaşındayken tecavuzxe ugradim. 8. Sınıfa giderken arkadaşlarıma anlattım, aramiz bozuldu.. Tartıştık ve tartışırken o* diye hakaret yedim. Bu sitede namus bekaret değildir diye soru açtım, sebegin biri, özelliklede bir kız "evet şimdi bakire olmayan bir kızın toplumu ahlaksizlastirna çabasını gördünüz" diye bir cevap verdi. Ne namusu ya? Ne namusu ! (Her b. ku yapıp ňamus beyinde olur) diyenlerdenseniz bahsetmiyorum. Ama en azindandan benim gibiler için geçerli bu söz.. Namus herşeyden önce kalpte, insanın niyetindedir. Tacize uğradığını iddia ederek bir erkeği hapse attırdığı için evden dışarı çıkamayan bir kız tanıyorum ben! "İnsan barı adım lekelenmesin diye susardi" diyorlardı kızın arkasında. Şimdi bende benim meselenin ortaya çıkmasından korkuyorum.. O adam dışarıda her gün birine daha zarar veriyor duyuyorum.. Vicdanım rahat değil, ama malum kurnaz olmak lazım !!!
Kısaca kardeşlerim ; tecavuz, tecavuz edenin değil, edilenin suçu olmuş..
En İyi Cevaplar