+1 yılİşte tam da bu mevzu insanların hayatlarını belirleyebiliyor. Benim kız kardeşim zihinsel engelli ama yarin obur gun anamiz babamız toprak olduğunda tek başına yaşayabilecek durumda değil. (Fiziksel engeli bulunmamasina rağmen) ve gelin görün ki ileride evlenmeyi düşünmüyorum evlenecrk kadar güvenecek birini bulsam o kisiyi cok sevsem dahi kardeşimi emanet edemem bu konuda ona güvenemem diye. He alsin baksın para versin değil olay. Neden versin zaten ama baksaniza buradaki erkekler de "kesinlikle bakmam isim gucum var, baska evde olabilir, yok istemem" falan diyorlar. Yani arkadaşım sonuc olarak büyük lokma yiyin buyuk soz konuşmayın. Sarf ettiginiz cumleler aslinda oyle lop diye söylenebilecek seyler değil. Uzattım kusura bakmayın.
42 Yorumla- +1 yıl
Yorumları okudukça şaşırıyor insan. Nasıl da bilmeden etmeden testler çalışan çalışmayan aile fertleri evler hastahaneler bakıcılar bilmem neler düşünülüyor. Laflar kolay çıkıyor ağızlardan. Hemen fikirler yürütülüyor. Oh ne alâ memleket... :))
Soran+1 yılİnsan yaşamadan bilemiyor kardeşim onlarında cahilliğine veriyorum. : )
En İyi Cevaplar
28 yaşındayım 1,5 yıllık evliyim 16 yaşında down sendromlu bir kardeşim var ailemin maddi olarak durumu iyi çalışıyorum ayaklarımın üzerinde duruyorum ve eşim bunu bile bile benimle evlendi ayrıca hayat bu kimin ne zman ne olacağı belli olmaaz hepimiz birer engelli adayıyız olur da birgün kardeşini istemiyorum derse bu yaşıma kadar yanında oldum bu yaştan sonra da kardeşimi atacak değilim maddi anlamda bana ihtiyacı zaten yok kardeşimin Allah anama babama uzun ömürler versin ama ölene kadar kardeşime bakmak benim görevim benden başka kimsesi yok eğer ki eşim ben giderim derse zaten gitsin ben sadece yıllarımı vicdansız merhametsiz bir adama harcadığıma üzülürüm sadece kardeşimin tırnağını 100000 tane kocaya değişmem
00 Yorumla
+1 yılZihinsel engelli birine bakmak böyle klavyeyi eline almaktan çok çoook zordur heran düşünmeli ilgilenmelisin 3 yaşında çocuğa sürekli bakmak gibi düşün, kendi kanından kendi canından olmadıkca bigün gerçekten illallah edersin, aşırı zorlaşır hayat.
Bakarım fakat sürekli bakamam onların bakımı çok özenli ve dikkatli olmalıdır aşırı zaman ayırmak gerekir, kendisine ve çevresine zarar verebilir herşey gelebilir başına, kapıdan çıkıp gider kaybolabilir...
Çok zor yani allah yardımcısı olsun ve razı olsun bakan insanlardan60 Yorumla
ALLAH cc herkese yardim etsin ilerde bizimde bu duruma dusmeyecegimiz ne malum ya felc ya da bizde bakima muhtac kaliriz biz ne yaparsak yapalim onumuze yaptiklarimiz cikar bakamam demeyin sakin ileriyi dusunerek imtihaninizi basariyla yapin derim butun beden engelli kardeslerime acil sifalar dilerim bende dahi olsaydim elimden gelenin fazlasini yapardim
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
Genc bir bayan olarak düşününce hayır bakamam demek kolay geliyor. Ama anne olduğumdan bu yana hep anne gözüyle bakıyprum. Diyelimki anne baba bu dünyadan göcüp gitti sadece kardeşi var elbetteki bakacak. Bu sebeple bakmam demez gözü kapalı kabul ederdim. Ama anne baba hayattaysa tabiki yine maddi manevi gereken yapılır ama o durumda bakmazdım.
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yılBakarım diyenler iki gün sonra olay çıkaracak iki yüzlü insanlar. Kimse sağlıklı akrabaları kardeşleri bile kaldırmıyor zihinsel engelliye anasından babasından başkası bakmaz. burada boşuna sallamayın yani.
103 Yorumla- +1 yıl
Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı. Bakarım diyen 10 kişiden 9'u yalan söylüyor..
Ben bakamam.. Artık hayatımda sorun istemiyorum.. Ha evlendikten sonra eşimin bir sağlık problemi olursa eyvallah, ona seve seve bakarım.. Ama özürlü kardeş falan kabul edemem.. Kimse kusura bakmasın, dürüst olduğum için açık konuşuyorum.. Kızları etkilemek için yalan söyleyip yalakalık yapmak bana göre değil..60 Yorumla
+1 yılbakmak dediğin maddi boyuttaysa sıkıntı yok destek olunur her ne yapılması gerekiyorsa maddi açıdan imkanımızda varsa bakarız ama bakımı yani ne bileyim temizliği yemeği duşu gibi şeyler biraz zor, olmadı bakıcı tutulur bakılır. sokağa atacak değiliz ya.
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 705 cevap paylaştı. Allah ömür verdiği sürece bakardim diye düşünüyorum. Sonucta o durumda olmayi o seçmedi. Aslinda kardeşi benim için Cennetin anaktari dahi olabilir :)
anladim ki Krdesin var sakin üzme sev, gönlünü inciltme esin dahi olsa kardeşini ezdirme. O sana güveniyor. onu bir yük olarak degilde Cennetiin anaktari bil kardeşim :)10 Yorumla
+1 yılBakmaktan kastın maddi destek ise sorun olmaz elimden geldiğince. Ama öbür türlü bakamam yani. Hor görmek değil elbet biz de onun gibi sorunlar yaşayabilir yardıma muhtaç kalabiliriz ama ben kendime zor çeki düzen veriyorum bir de evliliğin verdiği sorumluluklar varken olmaz yapamam yani
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞartlarım el verdiği sürece kesinlikle bakarım.. Çalışırsam bakıcı tutarım, evde olduğum zaman kendim bakarım. Ne kadar zor olursa olsun.. Bir köşeye atmaya içim el vermez.. Sonuçta bu benim çocuğumda olabilir.. Zaten onlar yaşlarları kaç olursa olsun çocuk ruhlu olurlar..
10 YorumlaEvleneceğim adam benim sevdiğim adam olucak, nasıl sevdiğim adamın benim başımın üstünde yeri varsa ailesininde var. Sonuçta ben sadece kendisiyle evlenmicem ailesiylede bir bağ kurucam. Ayrıyetten sevabıda ayrı. Tam tersine bakmazsam bu benim ayıbım olur açıkcası.
00 YorumlaBen durust Dogru bir cevap vereyim kardes öyle sallamasyon bir sekilde bakardim triplerine girmek istemiyorum hayattimin en guzel yillarini ermislik ve genclik yillarimi esimin kardesine feda edecegimi sanmıyorum bosbosa gecirdigimde bile pismanlik yasiyorum yani artik 🔰
10 Yorumlatabiki. elimden geldiğince. ama zihinsel engelli insanların özel eğitimli kişilere ihtiyacı var. bir yerden sonra istemeden de olsa ben ona zulmederim. bir de çocuğumuz olursa idare edemeyebilirim ikisini aynı anda. saldırgan ya da başa bela bir yapısı varsa profesyonel destek almalı ama kendi halinde sakin biriyse tabiki ailemizin bir üyesi olabilir.
00 Yorumla
+1 yılzihinsel engellide olsa onlarında bir algı seviyesi var sonuçta, eger ki çalışmıyorsam bakarım. Evet illaki zorlukları olur ama o sorumluluğu almayıp başkasına emanet edersem de içim hiç el vermez. oda aileden sonuçta neden bir başkası baksın?
10 Yorumlabakardım çünkü dayım zihinsel özürlü ve durumu çok iyi biliyorum.. şu anda kimseye muhtaç değil.. dedem, nenem sağ.. ama çok zor bir durum.. allah kimsenin başına vermesin.. yine de bu allahın bize bir sınavı.. eğer sokağa atarsak, zulmedersek, cezasını çekemeyiz..
10 Yorumla
+1 yılOlurda çalışmassam bakabilirimm onun engelli maaşı olur onun parasıyla her ihtiyacını karsılarımm bana bir zararı bile olmazz. Gel gelelimki çalışırsamm ki çalışıcamm bakamamm yani
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu durumda bir kardeşi olabilir, hayatta herşey olabilir, ama ben bakarmıyım, şimdi evet desem bir zaman sonra zor gelmeye başlayacak, doğruya doğru, kimse yalan söylemesin, yine bizimle kalsın, bakım konusunda bir uzmandan yardım alırız, böylece sorun kalmaz, kimseye hizmetçilik etmem
10 YorumlaInsan kendi kamburunu taşımakta bile yoruluyor o kişi yarın birgün çocuk doğuracak vs vs is hayatı olacak kendine ait hayatı olacak ne kadar dinine bağlı ne kdar iyilik sever olursa olsun bakmaz
20 YorumlaElimden geleni yapmaya çalışırım. Bu tür şeyleri sorun etmemeye çalışırım. Evleneceğim insan için değil insanlık için yapmaya çalışırım. Herkes mükemmel bir şekilde dünyaya gelmiyo çünkü. Diğer taraftan sağlıklı insanların böyle kişilerden bir yerde sorumlu olduklarını düşünüyorum. Hem ilerde karşımıza ne çıkacak nasıl çıkacak kim bilebilirki. Tüm bunları düşünüp hareket etmek lazım...
00 YorumlaEsimi sevip kabullendiysem ailesini de sevip kabullenmek zorundayimdir. öyle olması gerekir kendim ve eşim gün boyu caliscagmz için en iyi bakicilardan tutarim yine yardımcı olurum bir şekilde ortada birakcak deglim sonuçta aynı şey benim basimdada olabilirdi bende aynı durumda olabilirdm...
10 Yorumlainsanların çocuk yapmadan önce bu tür durumlara karşı önlem almaları gerekir. yine de böyle birşey olursa anne üstlenmelidir. anneye birşey olursa kim çalışmıyorsa o üstlenmelidir. eğer sağlıklı bir insan böyle bir görev üstlenirse psikolojik olarak olumsuz etkilenir ve zihinsel engelli olmasa dahi zihinsel engelli bir insan gibi yaşar... o yüzden de tek bir insanın böyle bir görevi üstlenmesi çok yanlış.
00 YorumlaBakmam sonuçta onun da annesi babası var onlar baksın ben de sıfırdan yeni bir hayata başlamışım kimseyi sırtımda taşımak için evlenmiyorum benim de çocuğum olcak eşim var onlarla ilgilenmem onlara bakmam gerekiyor.
20 Yorumla
+1 yılEski erkek arkadaşımın vardı bedensel ve zihinsel beynine doğum esnasında oksijen gitmemişti. Eski sevgilimden çok ben düşünüyordum evlenince ikimizde çalışacağız zaten bir bakıcı tutarız eve diye de o an düşünüyordum ama sahiden zor bir durum
00 Yorumla
+1 yılbakarım dersem koooocaman bir yalan söylemiş olurum. o sorumluluğu alabilirmiyim alırsam sabırla ilgilenip katlanabilirmiyim bilmiyorum? insan eti çok ağır yeri geliyo annesi babası kendi kardeşi hatta evladı fazla geliyo...
00 Yorumla
+1 yılMaddi tüm imkanlarımı sağlarım ama hayat boyunca ne kadar ilgilenirim veya tahammül edebilirim açıkçası hayal dahi etmek istemeyeceğim bir şey. Allah kimseyi kaldırmayacağı yükle sınamasın. Çok zor bir durum.
00 YorumlaTabiki bakarım ilerde bnmde başıma geleblir
oda insan annesi babası kim olsa bakarım zatn evlilik sadece onunla evlenmek değildir onun ailesiyle evlenmek demektir eşimin annesi benim annem olur babası kardeşim...
hpimizn bşına geleblir.00 YorumlaDürüst olayim gerçekten bakarim. İnsanlara yardim etmeyi severim. Zihinsel engelli birine bakmak çok sabir gerektirir zor bir iştir. Ama bakabileceğimi düşünüyorum. Sonuçta sevdiğim adamin kardeşi. Ayrıca duyarli olmak lazim. Yardim etmek lazim.
00 Yorumla
+1 yılBen bakamam maalesef. Burada bakarim diyenlerin de çoğu hayatlarinda bir engelliyle hele ki zihinsel engelliyle yarım saat vakit geçirmiş insanlar degillerdir. O yüzden atıp tutmamak lazım.
10 YorumlaBen bakarım. Benim çocukluk arkadaşım evlendi, kocası bu şartı koymuştu evlenmeden önce, o gözü kapalı kabul etti hatta birlikte yaşıyorlar. Hiç şikayetçi değil.
10 Yorumla
+1 yılEğer sakin bir zihinsel engelliyse ortalığı ayağa kaldırmıyor zararsızsa öyle oturuyorsa evet. Ona da koyarız 1 tabak yemek yer. Ama vurdulu kırdılı vahşiyse olmaz. Öldürebilir bile. Çocuğumu bile öldürebilir.
30 Yorumlaböyle bir topa girip evliliğin 2. ayında boşanma davası açan bir arkadaşım var. O bakımdan dikkat. Kardeşinde varsa mental sorun kendisinde de olma olasılığı yüksek
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇok zor bir karar zarar veren türden değilse ve gerçekten ortada kaldığını düşünürsem vicdanım zaten el vermez. Muhtemelen bakarım insani yönden bakarım gerekirse yardımcı da tutarım.
10 Yorumla
+1 yılEvleneceğim kişi yemek, temizlik, çocuk bakımı gibi şeyleri sadece benim üstüme yıkmıyorsa bakarım. Yoksa bir yerden sonra bıkıp ikisini de kapı dışarı ederim.
11 Yorumla- +1 yıl
@merilini-9 he he edersin.
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 930 cevap paylaştı.
+1 yılzor bir soru Allah öyle insanlara yardım etsin... eğer bakacak hiç kimse yoksa ve muhtaçsa bakarım tabii ama bakacak kardeşleri veya ailesi vs varsa 2-3 ay şeklinde bir onlarda, bir bizde olacak şekilde bakarız.
00 Yorumla Bakamam diyenlere not : Sokaktaki kedi köpeğe bile sahip çıkan biz ne olduda ana baba kardese bakamaz hale geldik yazık..
20 Yorumla
+1 yılBen bakardım Allah ın izniyle, bazı ibadetler vardır her dakikası saniyesi cok değerlidir. Önce Allah ın sonra vicdanımın , sonrada eşimin rızası için bakardım.
10 Yorumla
+1 yılO mu istemiş zihinsel engelli olmayı?
Allahümme ! Ben bakarım arkadaş. O durumda bende olabilirdim. En fenası doğmamış bebegim o durumda olabilir. Hala ihtimal var..10 YorumlaBen bakarim cunku benimde ortanca kardesim cocukken havale gecirdigi icin ve gec mudahale oldugu icin tam anlamiyla konusamiyor ve cok ice donuk bir cocuk engeli zihinsel degil cok sukur..
04 Yorumla
+1 yılEvet oda imsan hatta ona daha fazla ilgi gosterirdim sorun yok benim icin :) zaten engelli biriyle ilgilendiginde aranda daha guclu bir bag olur buna inanirim ben heo
00 YorumlaSırtımda bile taşırım. Yeter ki sevdiğim ve tam istediğim biriyle evlenmiş olayım.
50 YorumlaBakarım tabiykide ne ekersen onu biçersin hadisde der ki bu fani dünyada ne yaşattıysan yaşayacaksın ve ben zaten bakarım bende onun yerinde olabilirdim hiç birimizin garantisi yok.!
00 Yorumla
+1 yılBabamın kardeşi yani halamda zihinsel engelli, annem bakıyor yeri gelince bende yardımcı oluyorum. Hatta zihinsel engelli diyoruz fakat bizden akıllı çıkabiliyorlar :) bence dert edilmemeli ben olsam bakarım tabi eşimde yardımcı olursa :)
00 Yorumlasevap mevap anlamam bakarım cennete gitmek için değil içimden geldiği için karımı sevdiğim için iyi bir insan olduğum için bakarım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaska kardesleri ya da abileri varsa yani ortaklasa bakilir. Yoksa Allah bana fuc verdikten sonra bakarim. Icim el vermez bakim evine vermeyi. Ama dedigim gibi bizden baska ailesi yoksa kapimda gonlumde acik olur
00 YorumlaAllah herkese öyle bir sevap ihsan etmez. :) bakarım tabi ki
40 Yorumlabu sorumluluguu almak kolay değil artı her insan da onu yapmaz bakmaz çoğusu. bakarım diyende bir yere kdr bakar bakar ama isyan da eder. cok zor
00 Yorumla
+1 yılbu çok zor bir sorumluluk. bakarım bakmam diye büyük konuşamam
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılSanırım sürekli bakamam. Yani maddi imkanım varsa daimi olarak destek olurum fakat ilgilenebileceğimi sanmıyorum.
10 Yorumla
+1 yılBakarım. Öyle şeylere çok ilgim var, nerde sosyal sorumluluk olayları orda ben...
10 YorumlaBen korkuyorum onlardan ama alisilcak gibise bilmiyorum yani Hayır dersem eğer kocam bırakcaksa beni korkarm birakmasindan da
06 Yorumla
Soran+1 yılAsıl korkulacaklar senin gibi insanlar. Kullandığın kelimelere dikkat et.
Soran+1 yılKorkulacak ne var yani onu anlamıyorum dünyanın en zararsızları onlar hiç bir seri katil çıktığını gördün mü?
+1 yılKaynanam kayinbabam bakabilir ki bizle yaşamak zorunda değil ama gittiğim zaman yardımcı olurum da mesuliyeti sorumluluğu ustume alıp eşime hep bakarım bizimle yaşasın diyemem
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlık bu olmalı. Kimin ne olacağı belli değil. Belki çok zor bir sorumluluk fakat yapılmalı.
10 Yorumla Benimde zihinsel engelli bir kiz kardesim var basina gelmeyen bilemez bunu bende her türlü bakarim Allahin izniyle
20 Yorumla
+1 yılGücümün yettiği kadar yardımcı olurum tabi önce aile gelir.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılZor yaaa :/
Ama anne - babası yoksa sadece hanımım dışında kimse yoksa ALLAH rızası için bakarım ;)10 Yorumla
+1 yılkendim ilgilenemem ama evime alıp galiba bir bakıcı tutardım
ama sevgimi elbette esirgemem :) fakat bakımı zor yani bakıcı tutardım00 Yorumla
+1 yılSenin kiz arkadasin da ben bakmak zorundamiyim diye soruyor ne yapacaksinin sokagami atacaksiniz
00 Yorumlaayni durum bende su an, ama sözlüm bakarim diyor, gerisini zmn göstericek.
00 YorumlaHem avradınla evleniyorsun hem de sana gerçekten çok büyük sevap getirecek bir işe kalkışıyorsun ^_^
00 Yorumlatabi ki hayır işim var gücüm var milletle mi uğraşayım
00 YorumlaBakacak kimsesi yoksa tabi bakarım ama insanın ailesi kendisine başkasının bakmasına muhtaç etmesin
00 Yorumla
+1 yılEvet, bakarım. Çocuklarım da anlayışı, sevgi ve saygı çerçevesinde davranmayı ilke edinirler.
00 Yorumla
+1 yılneden ben bakıyorum ki? Bakıcılık çok zor birşey arkadaşlar öyle herkes yapamaz onu. Hele ben nasıl yapayım? Bir bakım evine veririm. Mantıklı olanda bu saten
10 Yorumla- Devamını Gör (170)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat