Bu hadislerin kadınlar ile derdi ne?

Kadınlar ile öyle hadisler okudum ki şok oldum bunlar ne ya?

1-Kim ki karısına itaat ederse Allah onu yüzüstü Cehenneme atar. -İbn Arrak 2

2-Başlarına bir kadını geçiren bir kavim asla iflah olmaz. -Hanbel, Müsned 5; Tirmizi, Fiten 75; Nesai, Kudat 8; Buhari, Fiten 18

3-Kadınlara yazıyı öğretmeyin. Dikişi ve Nur Suresi’ni öğretin. -İbnü’l Cevzi, Mevzuat 2

4-Kişi kadınını yatağa davet eder de kadın kaçarak eşi sinirli bir şekilde gecelerse, melekler o kadına sabaha kadar lanet eder. -Buhari 9/36

5-Kadının yeri soğumadıkça erkek, kadının oturduğu yere oturmamalıdır.

6-Eğer bir kimsenin bir kimseye secde etmesini emretseydim, erkeklerin kadınlar üzerinde olan haklarından dolayı kadınların erkeklere secde etmelerini emrederdim. -Tirmizi, Rada 10/1159; Ebu Davud, Nikah 40/2140; Ahmed b. Hanbel, Müsned 6/76; İbn Mace, Nikah 4/1852

7-Kocanın vücudu irin ile kaplı dahi olsa ve karısı onu yalayarak temizlese, yine de kocasının hakkını ödemiş olmaz.
8-Ey kadınlar! Eğer kocalarınızın size olan haklarını bilseydiniz, ayaklarının tozunu yüzlerinizle silerdiniz.
9-Kadınların dinleri ve akılları eksiktir.

10-Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir.
11-Ey kadınlar topluluğu! Sadaka veriniz ve çok istiğfar ediniz. Çünkü ben, Cehennem halkının çoğunun sizler olduğunu gördüm.

12-Namazı bozan şeyler kara köpek, eşek, domuz ve kadındır. -Müslim, Salat 265; Tirmizi Salat 253/338; Ebu Davud, Salat 110/720

13-Uğursuzluk üç şeyde vardır: Kadında, evde ve atta. -Ebu Davud, Tıb 24/3922; Müslim, Selam 34/115; Buhari, Nikah, 17/4805

KURAN AYETLERİ : Ey insanlar! Biz sizi bir erkek, bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler kıldık. Şüphesiz Allah katında en üstün olanınız takvaca en ileride olanınızdır.

Müslüman erkekler, Müslüman kadınlar, mümin erkekler, mümin kadınlar, itaat eden erkekler, itaat eden kadınlar, özü-sözü doğru erkekler, özü-sözü doğru kadınlar, sabreden erkekler, sabreden kadınlar, korunup sakınan erkekler, korunup sakınan kadınlar, sadaka veren erkekler, sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkekler, oruç tutan kadınlar, ırzlarını koruyan erkekler ve ırzlarını koruyan kadınlar, Allah’ı çokça hatırlayan erkekler ve Allah’ı çokça hatırlayan kadınlar; bunlar için Allah bir bağışlanma ve büyük bir ödül hazırlamıştır.

Ee ne düşünüyorsunuz bunlar hakkında?

Güncellemeler
+1 yıl
Evet şimdi daha iyi anlıyorum ki kafayı kadın ile bozan din değil SAKALLI HADİSCİLER ERKEKLER kuranda kadının hakları göz önüne serilirken hadislerde kadın en dibe çekilir bu yüzden bu saçma kadın hadislerine inanmamak gerekir dinimizi yanlış tanıtan kadınları dinden soğutmaya çalışan bu insanlardan utanıyorum !! Siz ne düşünüyorsunuz?

Kaynak: www.kurandakidin.com/.../
Güncellemeler
+1 yıl
Bir tek bunlarla bitse iyi kadın sünnetini savunan hadisler bile var !!
Bu hadislerin kadınlar ile derdi ne?