Kaynak: www.kurandakidin.com/.../
Bu hadislerin kadınlar ile derdi ne?
Kaynak: www.kurandakidin.com/.../
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 1, 3 saçma 2 doğru (yani kadın, devlet yönetmede yetersiz kalır demek isteniyor),
4 kesinlikle doğru çok defa okumuşumdur.. 5 i de salla gitsin saçma,
6 ya da çok defa rastladım o da doğru olsa gerek hadis kitaplarında geçiyor,
ama 7-8-9 da geçelim istersen
10 için buraya bakıver www.sorularlaislamiyet.com/.../kadinlar-arasinda-iyi-kadin-yuz-tane-karga-arasinda-alaca-bir-karga-gibidir-diye-bir-hadis-var-mi-ben-sizden-erkek-olsun-kadin-olsun-hicbir-calisanin-urettigini-bosa-cikarmayacagim-hepiniz-birbirinizdensiniz-ali-imran-195-ayetle-calismiyor-mu
11 zaten doğru gerçek, buna inan uydurma değil gerçekten, Peygamber bizzat söylemiştir. Görmüştür bizzat.
12 için Hz. Aişenin bile ağrına gitmiştir. Buradan incele hemen; www.fetva.net/.../...si-ile-alakali-bir-hadis.html
13 de saçma sapan
Her hadise inanılmaz. Millet kafasına göre uydurup hadis diyor. Özellikle de KADINI KÖLE SANAN ŞEREF YOKSUNLARI...
İslam'ı öğreneceksen Kur-an dan öğreneceksin. Bilmem kaç milyon tane hadis atılmış ortaya. Peygamberimiz sırf hadis mi söyledi Allah aşkına? Diyanetindi yanlış hatırlamıyorsam gerçek hadisler olduğunu kabul ettiği bir kitap vardı. Onun dışındaki hadisler güvenli değil ve kabul edilmiyor. Burada ki sözde hadislerin de onlardan olduğunu sanmıyorum.
Bu hadisler gerçek mi?
Bencede ya
Bu tür şeylere inanmayın. İslamdan soğutmak için bazı yerlerde (ülkelerde) kadınları köle olarak kullanmak isteyenlerin uydurdukları şeylerdir bunlar.
Senin elinde İslam a dair bir kaynak var. Kur-an. O na bak önce. Allah sana buradiler gibi bir şey diyor mu? Hayır. O zaman bunlara da inanma.
:) :)
Son olarak bir şey söyleyeyim. Bu tür şeyler duyduğunuzda direk inanmayın ya da sinirlenmeyin. Çok fazla yalan hadis var çünkü. Doğru bilgiyi almak için diyanetin ücretsizdi yanlış hatırlamıyorsam fetva hatta var. Oradan arayıp sorun. Ve en doğru bilgiyi alın. Kafasına göre yorum yapanlardansa dini gerçek anlamda araştıran, öğrenen insanlardan bilgi almış olursunuz.
Haklısın ama bunlar sahih kişiler seçilmişlerin hadisleri buhari mesela muslim tirmizi yukarda da zaten hepsi yazar
aynen inanmamak gerekir hepsine
Bu safsatalara inananlar var bir de, ki onlarin durumu daha da icler acisi. Ortada dolanan her cübbeli, sariklinin sözüne sorgusuz sualsiz inanmak iman etmis olmak degildir.
Bu hadisleri yazanlar daha cok kendi gelenek göreneklerine uygun sekle getirmeye calismistir dini. Zaten iceriklerine bakinca Kuran ile celistigini görmemek de mümkün degil, örtüsen cok az hadis var.
Uyduruk hadisler ile sapikliklarini mesrulastirmaya calisan din tüccarlari bunlar.
Bir hoca vardı, sadece kurana inanıyorum hadislere inanmıyorum diyordu. Sanırım haklı, bunların çoğu bildiğim şeylerdi zaten..
'Kadın-erkek eşitliği yok, kadının hakları eksik' vs. dediğimde tepki alıyorum ama bazı şeyler ortada, neyse fazla bir şey demeyeyim.
Cevap
44Cevap
Ehl-i sünnet alimlerinin kitaplarında uydurma hadis olmaz. Hele kütüb-i sitte denilen altı meşhur hadis kitabının sahih olduğu konusunda icma vardır. Bu kitaplarda uydurma hadis olduğunu iddia eden bid'at ehli sapıktır.
İslam alimleri hadis-i şerifleri nasıl açıklamışsa ona bakmak gerekir. Hadis kitabından hadis nakletmek bile bir salahiyet gerektirir. Bizlerin hadis nakletmesi ve hadislerden hüküm çıkarması hatadır. Her ilmin mütehassısları olur ve her ilim de mütehassısından öğrenilmelidir. Hadis de bir ilimdir. Bizim gibilerin tıp kitabı okuyarak teşhis koyması nasıl yanlış ise hadis kitaplarından hadis nakledip hüküm tesis etmek de en az bunun kadar yanlıştır.
Zikrettiğin hadis-i şeriflerin bazılarının kaynağı meçhul, bazılarının kaynağı ise ehl-i sünnet kaynakları mı bilinmemektedir. Bazı hadis-i şerifler de yanlış nakledilmiştir. Mesela 13. sırada yer alan böyledir. O hadis-i şerifin aslı şudur:
(Bir şeyde uğursuzluk olsaydı, atta, kadında veya evde olurdu.)[Buhari, Müslim, Muvatta, İmam-ı Ahmed, Ebu Davud]
Görüldüğü gibi, uğursuzluk var denmiyor, olsaydı deniyor. İslamiyet’te uğursuzluk yoktur. Atın da, evin de, kadın veya erkeğin de iyisi makbul, kötüsü de elbette kötüdür. Aşağıdaki hadis-i şerif de, bu hadis-i şerifin açıklaması mahiyetindedir:
(Evin, hanımın ve atın kötü olması, talihsizliktir. Dar olan ve komşuları kötü olan ev kötüdür. Bindirmeyen at kötüdür. Huysuz kadın kötüdür.) [Taberani]
Yine mesela 12. sıradaki hadis-i şerif bir fıkhi hüküm belirtmektedir. Ehil kimselerin izahına muhtaçtır. 11. sıradaki hadis-i şerif kadınlara bir hakaret değil, ikazdır. Diğer bazı hadis-i şeriflerde de koca hakkından bahsedilmektedir. Bunlar da Kur'an ayetleri ile çelişmemektedir. Hak başkadır, Allah katında üstünlük başkadır. Annenin de evladı üzerinde hakkı çoktur. Ama bir evlat Allah katında annesinden kıymetli, üstün olabilir.
Bu hadis-i şerifleri nakleden o hadis imamları büyük İslam alimleridir. Bunları Kur'an-ı bilmiyorlar mıydı? Elbette biliyorlardı. Hem de şimdiki alim geçinenlerden çok daha alim ve takva ehli kimselerdi. Onlar bu hadislerin Kur'ana aykırı olduğunu bilemediler de şimdikiler mi bildi? Peki şimdiki türediler ilimlerini nereden aldılar? Elbette yine bu alimlerden aldılar. Çünkü İslam dini nakil dinidir.
Bize düşen görev tefsir veya hadis okumak değil fıkıh, ilmihal kitaplrını okuyup doğru itikadı, helalleri ve haramları öğrenmektir. Bizler daha temel dini bilgilerden yoksunuz. İlmihal öğrenmek her müslümana farzdır.
Kur’an-ı kerimi ve hadis-i şerifi yanlış anlamak veya şüphe etmek imanı giderir. Yalnız Arapça bilmekle, tefsir ve hadis anlaşılmaz.
Bir hadis-i şerifte de, (Kur’anı kendi görüşüne göre açıklayan kâfir olur) buyuruluyor.
konunun uzmanı değilim ama bana pek hadismiş gibi gelmedi bunlar. yanlış bilmiyorsam hadis peygamberin söylediği sözler. bunlar olsa olsa peygamberin söylediğini başka bir tarafıyla dinleyenlerin anladıklarıdır. saçım uzun diye bana bir daha bu camiye gelme diyen ihtiyar amcayı hatırlattı sorun. peygamberinde saçı uzundu dediğimde o peygamber sen peygambermisin demişti. zaten o günden sonrada bir daha gitmedim camiye. başkalarının laflarına ihtiyacımız yok dogruyu yanlışı ögrenmek için. at gözlüklerimizi çıkarıp gerisini vicdanımızın sesine bırakmamız kafi.
bu sözler gerçekse bile , ''bunlara hadistir uymamız gerek'' diyen bir zihniyet varsa zaten o kişilerin imalatında hata vardır. yapacak bir şey yok.
Allah kurana uyun diyor ama böyle hadisleride saçma bulsak şirk diyorlar
hadislere uymazsan şirktir diyen ayet göstersinler o zaman. çok biliyorlarsa peygamberliğe adaylıklarını koysalarmış. senin benim gibi insanlar onu söyleyenlerde. hesaba çekecek tek bir kişi var ve onun yerinede kimsenin hüküm vermeye hakkıda haddide yok.
bende bu tür konularda müslümanlaşıyorum nedense :) ama icraat sıfır.
Hadis ilmi apayrı bir şeydir.. ve çok sayıda benzetme ve teşbih kullanır.. her birinin içeriği yüzeysel görünen gibi değildir.. artı hadislerin kaç tanesi sahihtir? Okuduğun her hadise inanma.. Hadisin sahihligi çok önemli..
Sadece bir ornek sana.. Su irin yalama mevzuu , teşbihtir. kimse sana kocanın irinlerini yala demiyor.. Oradaki hadislerin benzerleri de erkekler hakkında da vardır.. Atıyorum, esini karini hoş tutmazsan şöyle şöyle lanetlenirsin gibi.. Sana onerim , bu tip seni rahatsız eden hadisleri , bu isi gerçekten bilen birine danisip , hikmetini ya da ne kastettigini öğrenmendir. İlk okudugun haliyle karar verme. öğren. Sonrasini sen bilirsin :)
Hadis aa bu peygamberin sözleri bahanesine siginarak
Munafiklar uydurmus ta uydurmus sallamis ta sallamis.
Bizimkiler bunlari elestirince bize ne diyor?
Murted.
Mezhep ve hadislere göre murredin hükmü nedir?
Din degistireni öldürün.
Murtedin katli vaciptir.
Guya peugamber solemis :)...
Kuranda peygambere azarlama tonuyla sen asla kuran disi bir twblig yapma demiyor mu?
peygamber kurana uymadi mi?
Kurana gore 1 insani oldurmek... degil mi?
Bunun sonucu cehennem degil mi?
Eeeyyy sakalcilar tuyculer sekilciler.
Asla ve asla ISID e karsiyim demeyin.
Bari kendi icinizde tutarli olun . Yalan konusmayin.
ISID bir sonuctur. Ve sebebi sizler ve sizin zihniyetinizdir.
Saygilar...
KARrrrrrrrrrrrdeşimmmmm işte benim keyif aldığım konular :D Burada söyleyeceklerim Sadece ALLAH'ın emrettiği ve Hak ile indirdiği şanı yüce olan Kur-andır. ALLAH Kur-anda Kur-andan başka kaynaklara uyulmamasını söylüyor ve Peygambere yanlızca Vahiy e uymakla görevlendiriyor. İşte şunlar, Allâh'ın âyetleridir, onları sana gerçek ile okuyoruz. Allah'tan ve O'nun âyetlerinden sonra hangi hadise (söze) inanacaklar? (Casiye/6) Sabaha kadar ayet yazarım bu konu yu günlerce anlatırım da bitmez.
Agzimdan aldin lafi valla :)
Kardeşim ALLAH'tan başka bir takım dostlar edinenler demek ALLAH'tan başka insanların söylediği sözlere inanmak demek. Bütün hadisler islam öncesi inancın benzeridir , ve kadını mal gibi göstermeye çalışır bu hadisler. O yüzden Kur-ana uymayan toplumlar bu tip pislikler ile çepeçevre kuşatılırlar. Kardeşim ilk inen ayet i okuyayım sana Alak Suresi 1 Rahman ve Rahim olan ALLAh'ın adıyla , '' Oku ''
4/NİSÂ-34: Allah'ın bazısını bazısına üstün kılması nedeniyle ve mallarından harcamalarından ötürü erkekler, kadınlar üzerinde hüküm sahibidirler. (Ama öte yandan da) saliha kadınlar; gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri (hakları), kocasının bulunmadığı zamanda koruyanlardır. Baş kaldırmalarından endişelendiğiniz kadınlara (önce) öğüt verin, (etkili olmazsa) onları yataklarında yalnız bırakın, (o da olmazsa, son çare olarak sınırları aşmamak şartıyla) onları (iz bırakmayacak şekilde, suçlu oldukları hasebiyle) dövün. Size itaat ederlerse sakın aleyhlerine yol aramayın. (Unutmayın ki) Allah (hepinizden daha) yücedir, büyüktür.)
Güzel kardeşim şu siteye gir lütfen ALLAH rızası için oku o zaman anlayacaksın selametle kal :)
www.sorularlaislamiyet.com/.../...ik-olmaz-mi.html
Elimizde mihenk taşı var! Hadis diye yutturulmaya çalışılan şeyleri Kur'an'a vurup, uymuyorsa atmak gerekiyor. Hadi kadınlar konusunda hadis uydurmalarını erkek egemen toplum olmalarından dolayıdır diye düşünebiliriz. Köpeklerden ne istediler? Kertenkeleden ne istediler? Köpek olan eve melek girmezmiş, kertenkeleyi üç vuruşta öldüren cennetlikmiş... Hikaye bunlar
Aynen ya peygamber efendimiz aksine hayvanları severmiş
Çok fazla inanmamanı. Çünkü cennet anaların ayakları altındadır diyen bir din bunları söyler mi sence? En basiti kadının üzerinde erkeğin hakkı olduğu gibi erkeğin üzerinde de kadının hakkı vardır. Islam kendisiyle çelişmez. Kaynakların sağlamlığını araştır.
Işte İslâm daki şeriat kanunlarının temeli bu hadislerdir. . Kadın sadece seks objesidir demenin dini şekli. Iste bu yüzden kur an gerçek bilgileri vermiyor.. Allah hiç bir kulunu digerinden ayirmaz hem kim demiş kadınlar noksan diye allah kadınları daha zeki yaratmıştır. . Erkeğe göre daha kıvrak zekaya sahiptir. . Saygılarımla
Seni tebrik ediyorum sorgulama cesareti gösterdiğin için. Hadisler peygamberden 200 yıl sonra uydurulmuştur. Aynı incilin uydurulması tevratın uydurulması gibi hadisleri uydurup mezhep saçmalıklarını koydular. Bunlar alabildiğine çelişki içerir ayrıca eğer hadislere inanıyorsanız namaz kılarken kafanızı pisliğe koymalısınız. Ne desem anlamazsınız aslında çünkü şirk insanları aptallaştırır.
Aynen ayrıca hacerülesvedi öpmeliler yani bir taşı sıradan bir taşı
N ediyorsun ya ben de kafirın suresinin son ayetini söyledim zaten yani demek istedim ki istediğine inan saygım var hakaret olmadığı sürecr
Bence uzattınız artık yeter
Kimse yanlış anlamasın bunu sorgulamak bize düşmez eğerki kaynak doğru ise hadisi çevirisinde yanlışlıklar olabilir ama bunlar siyah yazanı beyaz gibi değil ama yanlış uydurma diyenler hangi kaynağa göre yanlış söyliyo veya Kurân-ı Kerimi oku diyenler acaba hiç açmış mı kapağını
Ya bunları yazan kişilerden biri Buhari sözde onu inkar eden şirk koşar ona inanmyan şirk koşar gibi konuşuluyor ya da muslim gibi kişiler o yüzden sinir oldum
Doğrusunu istiyorsan en güzeli şu google'dan Kuran-ı Kerim'den kadınlar hakkında ayetler adı altında araştır ordan oku
Sorgulamadıpın için bukadar saçma salak şeyler uyduruyorlar😪
Bak yazdığımı iyi oku? Kaynağı doğru olanlardan bahsediyorum
günaydın dostum :) tüm ibrahimi dinler kadınların baskı altına alınması üzerine kuruludur ve tüm kurallar ve ahlaksızlık lakabı kadınları itilir buna cinsiyet ayrımcılığı da denir aynı şey eşcinseller ve aynı dinden olmayanlar için daha ağırdır :)
Hadisler doğru mudur bilemem. Ama Kuran allahın dediği şeylerdir. Ve islam dini mantık dinidir derler mantıginla da hareket ederek anlayabilirsin bence böyle yani :)
Kadınların gücünden ve başarılarından korkan geri kafalılar Hz. Peygamber' im izin söylediği hadislerin üzerinde oynamışlardır. Çünki Peygamberimiz kadınlara ve kızlara çok değer verirdi. Muhtemelen bunu görmeyen ve bilmeyen ya da bilip zoruna giden birileri değiştirdi.
KADINLARDAN KORKTUKLARI için BENCE.
(insanoğlu çok zavallı beybi)
Hadisleri anlamak bizim kabiletmiz degildir
Hadisin kurana uyması şarttır kurana uymuyorsa o hadis dgildir
buhari zaten böyle bir söylenti var diyor peygamberden duydum demıyor
Bu mu yani sizin din kaynağınız sadece Rivayete mi inanıyorsunuz! Böyle bir söylenti var o zaman kesin peygamber sözüdür sus sorgulama bakalım sorgulamak bize düşmez. Kitap bize inmedi biz anlayamayız sadece kıllı sarıklı şeyhler anlar.
@Aklımanickgelmedi Hadisler peygamberin ölümünden 200 yıl sonra uydurulmadı sahaberlerin rivayetleri var
evet %30 u kurana uymuyor
Rivayetler din degildir dinin kaynagı kurandır
Rivayet din kaynağı olamaz tek kaynak matematiksel sistemle korunan kuran olmalı
Ama siz rivayetlere inanıyorsunuz
@Aklımanickgelmedi 19 cu oldugunu anlamıştım edip yüksel ci seni
tevbe suresinin 2 ayetini iknar edersiniz sen zaten müslüman degilsin
hicr 9 ayetini inkar ediyorsun
@Aklımanickgelmedi Kuranı allah koruyamadı 1340 sene sonra reşata 19 sistemini verdi 1974
19 sistemine 2 ayet uymuyor diye cıkardılar dimi
Allah korudu zaten gizlenen gerçek ortaya çıktı.
74:30 üzerinde on dokuz vardır.
Hicr suresi 9. ayetle çelişmiyor. Ayrıca ben sana sorsam neden kurana inanıyorsun diye ne cevap verirsin sadece rivayet değil mi kesin kanıtın yok
@Aklımanickgelmedi üzerine on dokuz var
o ayeti zaten reşat biliyordu
kendı uydurdu 19 sistemini
müddessir 19 ve 25
birde mütaffifin 9 ayet
rakamlandırılmış kitap kuran değil, amel defterleri
ayetin öncesini sonrasını oku
iyi oku
Bilip bilmeden buradan sallamak kolay. Hiç bu konuda bilgin var mı neye göre 19 reddrdiyorsun. Dikkatle oku 74.31 i diyoki meleklerin sayısını inanların imanını artırsın diye kıldık diyor. Bir önceki sürede de üzerinde 19 vardır derken meleklerden de bahsediyor. Yani meleklerin sayısını yani19 u inananların imanını kuvvetlendirsin diyor.
Kuran değiştirilmemiştir diye biliyorum
müddessir 19 ve 25
birde mütaffifin 9 ayet okurmusun
müddesir 25 insansözüdür
19 kahrolası diyor
hadi işine :)
@soran verdigin sitedeki adamlar kurandaki tevbe suresinin son 2 ayeti uydurmadır diyorlar
hakkı yılmaz edip yüksel
Hicr 9 süphesiz zikri (kuranı) biz indirdik onu biz koruruz
edip yüksel : tevbe suresinin son 2 ayeti 19 sistemine uymuyor uydurma
yok ya?
nisa 82 : hala kuranı geregi gibi düşinmiceklermi allahtan degil başkasından gelseydi çelişki olurdu
Allah gönderdigi kitabı 1350 sene korumuyor
sahabe 2 ayet ekliyor sonra 1974 de reşata 19 sistemini vahiyle veriyor
2 ayeti cıkartıyor yok canım başka? nüsralar bozulmuş
baş örtüsü namaz eklenmiş hac degişmiş başka?
Zuhruf 44 : sadece zikir (kuran) den sorumlusunuz
Allah korumadıgı kitaptan bizi neden imtihana cekisin?
yav hadi işine boş konuşma
Peki neden inanıyorsun o zaman kurana nereden biliyorsun doğru olduğunu?
@Aklımanickgelmedi edip yükse: kuranın allahtan geldini nerden biliyon hicr9 sonra eklenemdigini nerden biliyon? peygamberin yasadını nerden biliyon?
böyle sacma sapan sorular sen dinden cıktın 2 ayeti inkar ederek
şirke düştün hicr 9 u resmen inkar ettin
nisa 82 çelişki olmadıgını söylüyor
Hicr 9u inkar etmedim yukarıda açıklamayı yaptım. Merak etme kuranı koruyacak sizin şeyhleriniz filan değil bizzat matematiksel sistem.
Soruna cevap alamadım. Zekice tartışacaksak sorularından kaçma. Neden inanıyorsun çünkü annrn baban müslümandı merak etme hindistanda doğsan da hindu olurdun
@Aklımanickgelmedi ailem müslüman diye müslüman degilim
dinin kaynagı kurandır hadisler peygamberin söylendigi sanılandır
ama sen şimdi gelip hicr 9 korucagını söylüyorda sen 2 ayet degildir diyorsan
allah 1350 sene korumadı sahabeler yalan ayete iman etti
kardeşim kaybol benim moralimi bozma cahilsin
Ayrıca sen şirkin ne olduğunu bilmiyorsun şirk allaha ortak koşmak demek tir. Sen eğer tahiyyat okuyorsan, şefaate inanıyorsanız, hz Muhammed e alemlerin efendisi diyorsan, kabrinin etrafında dönüp duruyorsan, hacerülesvedi öpüyorsan vr peygamberin de onu öptüğünr inanıyorsanız asıl müşriğin kim olduğu ortada
Kehf 110 : fussilet 6 : deki bende sizin gibi bir insanım
bakara 285 :peygamber ayrımı yapmayız
Şirki senden iy ibilirim ayeti inkar eden şirke düşer öldümü kafirdir
Alemlerin efendisi allahtır
Peygamber efendimiz demek şirke düşürür adamı
Hz. muhammed sadece bir insan biz sadece kurana uyan rivayetlere inanırız
dinin kaynagı demeyiz ama gelipte tevbe 2 ayetini inkar edip müslümanım dersen orda devreye girerim
sen giderken ben dönüyordum hadi işine kardeşim
senin kurana ayet ekleyip çıkaran sahabelerden haberin yok galiba. İbni mesudu araştır. Ona da aynı şeyi söylersin. Tevbe suresinin başını aöıp olursan sure medeni yazar ama son iki ayet Mekke de gelmiştir yazar. Bu bile benim düşüncemi destekliyor. 6346 ayet 19 a uyuyor ama sadece bı 2 si uymuyor tesadüf mü
@Aklımanickgelmedi hesap makinasını al eline say bakalım kaç cıkıyor 6236 ayettir kuranı
hadisciler kuranla oynasaydı hz. isa gelecek diyenler ali imran 55 gelmicegini söylüyor
oynamadılar iftira atma
recim ayetini keçi yedi işte buhari 2 surenin kurandan olmadıgını söylüyor peygamber 6 yaşında evlendi
Buhari demiyor ben bunları gördüm recim ayetini ayşe böyle söyledigi rivayet ediliyor
2 surenin kurandan olmamasını hz. ömerden duyuldugu rivayet edildigi söylenıyor
6 yaşında evlendi demiyor
İftiralarını kendıne sakla
Uzatmak istemiyorum ne desem Anlamıyorsun ben sana soruyorum neden inanıyorsun diye cevap vermiyorsun bu şekilde sağlıklı bir tartışma olmaz. Son sözümse kafirun süresinden senin dinin sana benim dinin im bana!
@Aklımanickgelmedi sen daha cocuksun be kardeşim
kafirün ayetini baştana sona oku ayeti saptıtma !! öyle bişi yok sen ayrı ben ayrı ayeti inkar edicen müslümanım diceksin
1- De ki: Ey kâfirler
2- Tapmam o taptıklarınıza!
3- Siz de benim kulluk ettiğime tapanlardan değilsiniz.
4- Hem ben tapıcı değilim sizin taptıklarınıza.
5- hem de siz, benim kulluk ettiğime tapıcılardan değilsiniz.
6- Size dininiz, bana dinim (sizin dininiz size, benim dinim bana)!
sen beni cahilmi sandın
N ediyorsun ya ben de kafirın suresinin son ayetini söyledim zaten yani demek istedim ki istediğine inan saygım var hakaret olmadığı sürecr
Ayeti kırpıyorsun
orda ben sizin taptıklarına tapmam diyor cocukmu acemimi sandın beni?
iyi akşamlar
Neyse ya hangimiz yanlışsak Allah doğru yola iletsin inşallah.
@Aklımanickgelmedi yanlış sensin beni hor gördün cevabınıu aldın kuran degişmedi ayetleri edip ve hakkı yılmaz ihsan eli açık yaşar nuri 4-5 hoca 19 cular
caner taslamanda 19 cu
Cevabımı alamadım ikna edecek birşey söylesen inandırdım. Peki sen zikri biz indirdik onu biz koruyacağız ayetinin sonradan eklenmediğini nereden biliyorsun? Ayrıca da en sevdiğim kişileri yazmışsın cevaba. Edip yüksel, caner taslaman, y. n. öztürk
Hepsine sacma falan diyemem ama cenneti kadının ayaklarının altında oldugunu soyleyen din boyle bir celiski yaratmaz
ne bıcım bı yaratıksın kızım sen! kur'anı defalarca mealınden hatım yapmıs bı ınsanım. asla ve asllaaa kur'anda boyle kelımeler yoktur. kımse ınanmasın!
Ee ben ne diyorum? Yaratık falan ne alaka başka yerlerinle mi okuyosun?
bu yazıların medyaya yayılması hata en basta. dınını az cok bılen herkes kadının butun dınlerde kutsal sayıldıgını bılır. bızde 'cennet anaların ayakları altındadır' denır. hrıstıyanlarda 'kutsal kase' vardır uzerıne yuzyıllarca kıtaplar yazılmıstır arastırmalar yapılmıstr kı aslında kadın rahmının temsılı adıdır. sen bu yazıyı burada paylasırsın. kendını bılmez ataerkıl ılkel dusuncelı egoıst bı karsı cıns gorur kendı gıbılere yarar. bılınc altına yayılır toplum zıhnıyetı degısr vs vs. kı boyle seylerınde amacı budur. alet olmayın.
Ben asıl insanların gözünü açmaya çalışıyorum kaç kişi diyor hadisse doğrudur diye !! Ben diyorum böyle hadislere inanmayın kafayı kadın ile bozmuş olan din değil sakallı din tüccarlarıdır ve ne tesadüf ki hepsi erkek !
Tabi bütün hadisler için demiyorum doğru olan hadislerde vardır ama kadın için uydurulan hadisler çok fazla tek gerçek kuran ama hadisci cübbeliyi dinleyenler buraya geliyor !
e dıyorum ya bazı erkeklerın ısıne gelıyor. hepsının gormek ıstedıgı kadın ve hayat tarzı bu cunku. egoıst s*refsız bunları uyduran. uyduranın ve destakleyenlerın umarım ılk once kendı annelerı ve kardeslerı bu uygulamalara maruz kalırlar.
hadislerin doğruluğu veya yanlışlığını sorgulamak bana düşmez haşa küfre kadar yolu var ancak şu kadar diyebilirim ki bunlardan bazılarının doğru olduğuna inanmıyorum
Küfür filan değil esas inanırsan şirk
bacim bazi hadisler dogru olmaya bilir ama tum hadisleri inkar etmek iyi birsey degildir. ve bazi hadisleri arastir ne demek istedigini anla kardesim.
bnları ınternetdn bulduysan her kaynaga guvenmemek lazım. hepsı sahıh degıl bnlarn uydurma hadısde cok. buharı ve muslım
guvenılır
Zaten yanlarına dedim buhari ve müslim demiş :D ahahah bunlar kadın sünnetini savunan kişiler ne yazık ki kadınlarda onlara inanıyor
Yeri-göğü yaratan, tüm evreni yaratan, eşi ve benzeri olmayan, doğurmamış ve doğrulmamış olan Allah kendi yarattığı kullar arasında cinsiyet ayrımı yapıyor :Ddddddd
Bu hadis “Mü’minlerin îmân bakımından en olgunu ve en hayırlısı, hanımına karşı en hayırlı olanıdır.”
“Ey insanlar! Kadınlar hakkında Allâh’dan korkunuz! Sizin kadınlarınız üzerinde hakkınız vardır.”
“Onlara yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin, onları dövmeyin, onlara çirkin demeyin, fenâ söz söylemeyin!”
“Allah sizden; kadınlara karşı iyi ve hayırlı olmanızı ister; çünkü onlar, sizin analarınız, kızlarınız veya teyzelerinizdir."
Hepsi saçmalık akıl mantık alır mı bunları ya ahsahhsah:Dd
Kadınları aşşağılamaktan başka bir şey göremedim ben burada
canım sen inanma allahalla kuranın tamamını bir oku bir anlamaya calıs aptal aptal ekrana bakarak bişey anlayamazsın
Iste burdan da anlasilacagi uzere kitabin yazari, kadinlardan darbe yiyen bir erkekmis :D
Hepsine iman ediyorum elhamdülillah :) . Hepside doğru ✌👍😏
Hadislerin mi?
Bir müslüman olarak bunların yanlış yorumlanmış olduğuna inanmak istedim herzaman...
erkeklerin kökünü kurutup kendi kendimize üreyecez oluum :D en sonunda anlicaksınız
Kadınların değerini azıcık anlayın öğrenin diyo ama ışte insan öküz olunca anlayamiyo malesef
Muhtemelen bu hadislerin çoğu emeviler döneminde uydurulan hadislerdir... Bunlara inanan tamamen akıl yoksunudur...😪
kuran dışında kendine alim denen şeytan cıraklarının sözlerine inanmam yakındır yeni bir helakın gelişi
biçoğunu okumadım.
ama bilki güzel insanımız aklına geleni hadis diye yutturmayı sever.
saf insan hemen inanır
müftülük onaylı olmayan kitaplar uydurma olabiliyor
Bu hadisleri nereden buldun?
İyice araştırdın mı?
Böyle hadisler yok
Hadislerin bazıları uydurma zaten bunlarda o türden canım sen Kuran-ı Kerimi oku
Senin dikkate alman gereken Kur-an ayrıca Peygamber efendimizin yukarıda belirttiğin şeyleri söylediğini düşünmüyorum.
Bunlari siradan insanlarin yorumlamasinin dogru oldugunu düşünmüyorum tasavvufla ugrasan ya da bu konularda bilgili insanlardan aciklamalarini isterseniz hepsinin nedenini size aciklayacaklardir.
Cok yaniliyorsun islam dusunme dinidir dusunmeme degil. Ben dusunme ya da takma demedim sadece bu konuda bilgili birisine sor ogren aslini dedim. Lutfen soylediklerimi carptirmaya calismayin. Ayrica fikirlerimi kabul etmek zorunda degil kimse bn yardimci olmaya calisiyorum ne yazik ki sizin gibi insanlar kendini o kadar odaklamis ki dedigimde art niyet ya da benzeri bir sey olmadigini goremiyor @Qudshack
uydurma hadisler bunlar , cogu sahih degildir buyuzden Qur'an ' da yazilana uyun.
Ahhaahh nasıl sinirlenmis bebeğim ya. Güzel arşiv. Uyandır böyle milleti aferin.
kadını yücelten hadislere bakmayıda bir denesen, hep bir açık peşindesiniz zaten.
Hadislere inanmıyorum ve piyasadaki ayet mealleri nin hepsi doğru değil.
uydurma ve sapkın hadislerdir amaç uçkurunun zevkine ait bir şeriat düzeni kurmak :)
Erkeklerin neresiyle düşündüğü ortadayken bunların bu şekilde söylenmesi normal
Hadisler islamiyeti yozlaştırmak için oluşturulmuş kuranla çalişirler
evet
Kurana uyan hadisler var ne olacak?
Ben kadınlar için olanı diyorum kuranda anlatılan kadın ile hadisteki yazılan kadınların alakası yok
Dinin direği kurandır
Gerçek bu saçma geldiyse yapacak bişey yok
Kadınlar ile ilgili hadisi yazanda erkek bu da erkek yani desek boşş
Dinin tek kaynagı Kurandır Dogru
hadisleri atmak iy iolmaz
Fazla söze gerek yok islam kadının başına ayeti ayağının altına cenneti koyan tek dindir.
Sizin hadislerle derdiniz ne...
Kadını yücelten kuranın üstüne hadisciler kadınları yerin dibine sokmuş ama siz anlamazsınız kime anlatıyorum ki?
Kadınları aşağılaması, köle yerine koyması çok saçma ve eşitsiz bir durum
aynen tam sana göre bir söz
Kadın erkek eşit Hep derim..
Sadece hadisler değil, dinler de uydurma.
Çoğu hadis sonradan uydurma her hadis denilene inanılmaz bunlardan bir çoğu da uydurmaya benziyor
Bu hadisler gerçek mi?😯😳
bence değil
Ayetleri inkar etmem. İnanırım ama bu hadisler bama göre doğru olamaz. İnanmıyorum bunlara. Kimin söylediği bile belli değil gibi. Herkes işine geldiği gibi yazmış. Ne demek 'kadından hayır gelmez' ya?
Ben kuranda kadını yücelten ayetler görürken kadınıda aşağılayan hadisler gördüm
Hep çelişki. Hep bir akıl karışıklışı. Deşmiyorum çok fazla.
Muhammet dini iyi uyfuramamış da ondan
Sen aç kur'an oku. Boş ver her hadisi.
Dini sorgulamak haddimize değil ne yazıyorsa o
çünkü kuran ataerkil bir kitaptır.
bunlar kuranda yazmıyor bir kerede düzgün okuyun
Eğer kuranı okusan mantıklı bir cümle kurardın kuran ve hz muhammed kadını yüceltirken bu hadisler resmen kadını domuz ile aynı yerde tutar kuranda kadın erkek eşit derken hadisler erkekleri üstün tutar
Buhari muslim
tirmizi
yanlarında yazıyor zaten
Hadisler insan sana dogru yolu gösterir
Of be amma saccmalamışsın...
Hadis sahihse doğrudur.
Uyduruk hadisler...
kadınlar insan değil diyor işte
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar