Merhaba arkadaşlar. Başlıkta belirttiğim üzere, sebamed sabunu hakkında bir şey sormak istiyorum.
Bugün sebamed sabun aldım. Sebamed sivilce sabunu nasıl kullanılıyor? Siz günde kaç defa yüzünüzü yıkıyorsunuz Sebamed sabun ile? Cildim yağlı. Ve Sebamed kompakt olanından aldım, yeşil renkli. Sebamed kompakt sabun kullananlar var mı? Yüzümde akneler var. Doğru sabunu mu aldım? Yoksa akneler için olan sabun başka renkte miydi? Sebamed kompakt sabunun faydasını gördünüz mü? Bilgilendirirseniz sevinirim?sebamed sabun kullananlarSebamed sabun kullananlar, bu sabunu elde köpürtüp, köpüğünü mü yüze sürmeliyim yoksa sabunu direk yüzüme mi temas ettirmeliyim. Biliyorum biraz garip ve saçma bir soru oldu. Bunun ne önemi var diye de düşünmüyor değilim. Ama belki değişik etki verebilir diye öğrenmek istedim. Sebamed sivilce sabunu kullananlar, yorumlarınız neler? Teşekkürler.
Sebamed sabun kullananların yorumları neler? Sebamed sabun nasıl kullanılır?
Sebamed sivilce sabunu kullananlar arasından biri olarak sizlere en iyi bilgileri vermek için geldim. Şu an Sebamed sabun kullanmıyorum. Daha önce stresten kaynaklı yağlanma ve sivilcelenme problemi yaşadığım bir dönemde kullanmıştım. Ancak şu an bile etrafımda bu sabunu kullanan bir çok insan var. Kendi deneyimlerimi ve çevremdeki Sebamed sabun kullananlar sayesinde edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak isterim.
Sebamed sabun ne işe yarar?
Sebamed sabun ne işe yarar?
Öncelikle Sebamed sabunun vaatlerinden, özelliklerinden ve ne işe yaradığından bahsedeyim.
Sebamed sabun hassas ciltler için uygundur.
Cildi derinlemesine temizler ve gözenekleri arındırır.
Siyah noktaları yok eder ve düzenli kullanımda tekrar oluşmasının önüne geçer.
Antibakteriyel bir sabundur. Sivilcelerin iyileşmesini sağlar ve tekrar oluşmasını engeller.
Peeling etkisi yarattığı için cildi pürüzsüzleştirir.
Cilde aydınlık bir görüntü kazandırır.
Cildin koruyucu bariyeri ile aynı pH değerine sahip olduğu için cildi kurutmaz (Normal sabunların pH değeri 8-12 arasındadır. Bu da sabunun cildi kurutmasına sebep olur. Sebamed 5.5 pH değerine sahip olduğu için cilde zarar vermez. İrritasyon, kızarıklık, kaşıntı ve egzamaya sebep olmaz).
Sebamed kompakt sabun kullananlar memnun mu?
Sebamed clear face sabun kullananlar
Öncelikle kendi memnuniyetimden bahsedeyim. Ben daha önce Sebamed’in iki farklı sabununu kullandım. Biri yeşil olan kompakt sabun diğeri ise beyaz olan Clear Face olarak geçen sabun. İkisinden de memnun kaldım ama Sebamed clear face sabun kullananlar bilir ki eğer sivilce probleminiz varsa bu sabun pek işinize yaramaz. Sivilce ve yağlanma problemi olanlar yeşil olan Sebamed kompakt sabunu kullanmalı. Ben de beyazdan sonra yeşil olana geçtim ve çok memnun kaldım.
Kullanan arkadaşlarımın da memnun kaldıklarını biliyorum. Yağlanma ve sivilceler üzerindeki etkisi güzel. Gözenekleri de temizliyor. Siyah noktalarınız çok yok ise onlarda da çok etkili. En güzel özelliği ise diğer sabunların tam aksine cildi kurutmaması. Yukarıda da bahsettiğim gibi pH değeri düşük olduğu için cildin dış bariyerine zarar vermiyor.
Sebamed kompakt sabun nasıl kullanılır?
Sebamed kompakt sabun
Sebamed sabunu direkt olarak yüzünüze sürmemeniz gerekiyor. Çünkü eğer sabunu yüzünüze direkt olarak sürerseniz sivilcelerinizdeki tüm iltihap sabunun üzerine bulaşır. Bu da iltihabın yüzünüzün diğer kısımlarına yayılmasına neden olur.
Sebamed sabunu su ile ıslatın ve elinizle köpürtün. Daha sonra elinizde kalan köpük ile yüzünüzü yıkayın ve ılık su ile durulayın. Sabah ve akşam bu şekilde tekrar edin.
Sabun ile işiniz bittiğinde suyun altında tutun ki üzerinde kalan tüm köpük aksın. Ardından temiz ve kuru bir sabunluğun içerisine yerleştirin. Kapağı olan bir sabunluk kullanmanızı tavsiye ederim.
Sebamed kompakt nerede satılır ve fiyatı nedir?
sebamed sivilce sabunu kullananlar
Ben Sebamed sabunu Gratis mağazasından aldım. Eczanelerden, büyük marketlerden ve online alışveriş sitelerinden de satın alabilirsiniz.
100 gr Sebamed kompakt sabunun güncel fiyatı şu an 50 TL.
Sebamed sabunun likit olanı var 7-8 senedir kullanırım çok da memnunum.. Sebamed sivilce sabununu da kullandım ama, sabun olduğu için hem çabuk tükendi hem de kullanımı zor :( Bir de akne ve sivilce için likit olanı duş jeli olarak da kullanılmakla birlikte daha etkili.. Vücudunda falan sivilce akne varsa çok güzel yok ediyor.
Sebamed sivilce sabunu kullanmak için: Elini ıslatacaksın ve tabiki yüzünü de. Sonrasında bir parça sebamed sabun alıp elinde hafif köpürt ama parmak uçlarınla. Sonra yüzünde köpürt ve 2-3 dk yüzünde beklet sonra yıka ve durula.
Sebamed kompakt sabun yüzdeki yağı ciddi anlamda kurutuyor, sivilce ve akne için iyi geliyor.
terleme ve kokuşma kadar ter bezlerinin akıbetiyle de ilgilenen tüketicilerin tercih edeceği roll onu üreten marka. roll-on ürünlerini kapsayan bir sektör var mı bilmem ama üşenmeyip, gözlüklerimi taktığımda ve piyasadaki tüm markalara ait (abartmıyorum, aklınıza gelebilecek her tür kozmetik - ecza - market türü yerde satılan pahalısından dandiğine) ürünlerin miniminnacık muhteviyatlarını okuduğumda aluminyum zirkonyum tetrabilmem ne denen, ısı yalıtımında da kullanılan maddeyi sadece sebamed'in formülüne dahil etmediğini gördüm.
bu aluminyum zirkonyum tetra... maddesi kişi terlemesin diye ter bezlerini tıkıyor. "24 saat kuruluk" "dry & no cry" müjdeleyen tüm ürünlerde bolca mevcut. insan kişi haliyle terlerken, sıvının yolu tıkandığı için içeride birikiyor vs vs... sonrası çok sancılı bir dönem, kolunuzu kapatamıyorsunuz, kıpırdatamıyorsunuz, kimseye sarılamıyorsunuz, şiş ter bezleriyle bir kolunuz açık oturuyorsunuz. türkiye daha bu duruma tam uyanabilmiş değil gibi görünüyor, lakin avrupa'da özellikle almanya'da tüketiciler seslerini çıkarmaya başlamış. sebamed son senelerde roll-onların üzerine "aluminium free" ibaresi ekledi. diğer markalarda, en azından türkiye'ye ihraç ettikleri ürünlerde, bir ilerleme yok.
Bepanthol yüz lekelerine hiç bişey yapmaz sadece deride kuruma varsa düzeltir aldapharma marka çam ağacı yağı var gratis ya da rossmannda akşam yatarken sivilcelerin üzerine sür sabah indiğini fark ediceksin 2-3 güne bişey kalmıyor ben hep kullanıyorum cilt lekeleri ve renk eşitliği için pilav yaparken pirinci yıkadıktan sonra suyunu dökme cam kaba al buzdolabına koy her gece pamukla yüzüne sür uyu sabah yıka cildinin ne kadar güzel oduğunu fark ediceksin bırak kremleri hiç biri bir işe yaramıyor illa leke kremi istiyorum diyosan en iyisi madecassol krem en iyisi araştır görürsün
sebamed ürünleri çok iyidir ben olabildiğince kullanmaya çalışıyorum roll-on sabun falan. çok kaliteli sağlıklı fiyatlarıda fazla uçuk değil bütün eczanelerde kolaylıkla bulabilirsin (benimde cilt tipim yağlı) kükürtlü sabun da kullanabilirsin kısa sürede yağ oranını dengeliyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Her sabah saf gül suyu elma sirkesi ve su karışımından oluşan buz kullan birkaç dakika uygula yüzüne limon suyu da etkilidir ayrıca domates tüketme alerjik de olabilir doktora gitmeni tavsiye ederim alerji ilaçları etkili oluyor ve son olarak hormonlarını kontrol ettir
Sebamed sabunu elinde yaydırıp nemli yüzüne uygula biraz beklet masaj yap sabunlu ellerinle krem gibi gezdir sonra durula ben likitini kullanıyorum yurt dışında kolay bulacagını düşünürdüm oysa ama bulursan litreliğini al🤷♀️
bu sabunu cildini ıslatıp köpürterek masaj yolu ile cilde uygulamanız gerekiyor bir süre dairesel hareketlerle köpüren sabunu cildinizden su ile temizleyin düzenli kullanarak ciltte sivilcelerin kurumasını ve kan akışını sağlıyormuş ciltte kötü görünen sivilceleri kuruttuğu söyleniyor
Fazlaca çıkıyorsa doktor tedavi başlatıyo ona git derim her önerileni kullanma zaten şu an cildin en hassas döneminde sürdüğün herşey dahada hassaslaştırır ve leke bırakır
Mevcut durumu daha iyi bir noktaya getirebilir. En azından, daha az sivilce çıkmasını sağlayabilir. Senin durumunu tahmin edemediğim için net bir şeyler söyleyemiyorum.
Keşke hep böyle aklı başında sorular olsa da cevaplansa. Bu sorunun cevabını bilemiyorum ama sitede görmek istediğim sorulardan buda. Çünkü gına geldi artık nasılım, aşk meşk, abazanlık sorularından. Umarım istediğin cevabı alırsın..
Hayır. Cildim zaten kuru olduğu için daha da kurutuyor normal sabun kadar değil tabi ki ama ardından nemlendirici kullanmak zorunda kalıyorum eğer yağlı bir cildin varsa senin için daha yararlı olabilir
en iyisi sebameddir bunu nerden çıkardın? kaldı ki sivilce geçirsin diye değil kurutması yeter antibiotikli krem ile sivilceleri hallediyorum ama kuru kalmalı gün boyu
bir kaç sene önce gıtmıstim test bıle yapmıyorlar direk yüze bakıp vala en azından gidinceye kadar idareten temiz kalsın cilt diye sabun kullanım mı ya da peeling
Elbette korkuyom ya iz kalıyor hadi onlar geçer belki ama bir iki yanda kas tarafında çukurlaşma gördüm demek leke çukur olmuş sence yinede onsabunu bı kullanayım mı benim olduğum yerde cildiye yok su an
Sorma ne kadar sevdim bilemezsin. Ayrılacağım bundan, bırakıcam yanlız bakalım ne yapacak o zaman.:)) Ya bilmiyorum da cidden bu başka ya. 1 senedir aynı yerde hortluyor. Tam gitti diyorum, aynı yerden ucunu gösteriyor kereta. Aldım başıma belayı. Allah yardımcım ola :))