İroni mi olur? Peki ömer Hayyam ın sözleri?
Bende içsem kızar mı tanrım?

Allah senin ne yapacağını önceden görmüyor sadece Allah geçmişini ve geleceğini görüyor. Nasıl dersen yerdeyken kendi önünü görebilirsin sadece ama yükseğe çıktığında herkesin önünü görebilirsin. o yüzden de ne yapacağını görebiliyor o sebepten dolayı ki sen içmeye bilirsin ya da içebilirsin. Allah yanılmaz Şekil A da görüldüğü üzere, Hayyam da kimmiş bir nefesini bile bir dakika geçik tir se olduğu yere yıkılıp al aşağı olur siz neye ve kime kafa tutuyorsunuz hey insan uzaydan bile baktığında sen dünyada ki pirenin de küçüğü kadarken koca evreni yaratan Allah a bu ne cesaret. Biraz akıl diyeceğim ama şarap içende olmaz akıl beyin hücrelerini öldürür alkol..
Ömer Hayyam'a bayılıyorum ya.. :D
Teşekkürler
Pek sevmem.. İnançlı biri olsun olmasın Cennnetle ve dinle böyle dalga geçmemeli bence... Saygı diye birşey var. kimse ona cenneti sevmek zorundasın falan dememiş. Ama şiirlerin çoğu Allahla ve cennetle cehennemle ilgili. Ateistler de bu şiirleri çok kullanıyor...
ömer hayyam burada yapmaktan zevk aldığı şeyi estetik bir üslupla şiirselleştirmiş. olan bu?
Cevap
9Cevap
Oruç tutmuyorsan iç, oruç tutan hırsızlardan daha az günah işlemiş olursun inan.
+1 katılıyorum
Ironi bu dallama Hayyam'ın dediği şey zaten Allah olacakları bilmese Tövbe haşa Allah olmazdı senin ne halt yiyeceğini o bilir o un bilmesi senin içtiğin şarabı nasıl Meşru yapıyor onu düşünüyorum ben
yok sz yolunuzdan dönmüşsünüz size ait yer cehnnemdir bundan sonra tanrını kim bilmiyorum ama benim Allahım alkolu haram kılmıştır iradeyi bana bırakmıştır içip içmemek bana kalmıştır içersemde içeceğimi bilir içmezsemde içmeyeceğimi bilir Sizn ancak kendiniz kandırırsınız Allahı değil
Ama icmezsem allah yanılır
Allah beni neden dünyaya ibadet etmem için göndersin allah egoist mi? Sizin gibiler yüzünden Tanrının düştüğü duruma bakın bir , eminim size gülüyordur
Dünya bir nevi köprü mahiyetindedir. Köprü çıkışı ya cennet ya da cehennem
Allah bizim ne yaptığımızı, ne yapacağımızı hepsini biliyor.
Ama biliyor demekle olmaz. Kuran buna cevap veriyor
Ve Biz, her bir insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık. (İsra 13)
Biz bunun için buradayız işte. Belki bir çocuk hristiyan ailede doğmuş olabilir onun imtihanı da islamı bulmak. Kaderim buymuş demek çok yanlış. Kader bizim çabamıza bağlıdır. Dua bile kaderi değiştirebilir
Allahın bizim ibadetimize ihtiyacı yok ama bizim Onun rızasını kazanmaya ihtiyacımız var. Onun için uğraşıyoruz işte...
Neden hiç yoktan var edildik diyeceksin, ona ilmimiz yetmez.
El-Alîm (العَلِيمُ); her şeyin başlangıcını ve sonunu, gizli ve açığını bilen...
Biz müslümanlar olarak ilmimizin ve aklımızın yetmediği şeylerde Allaha itaat ederiz. zaten bu da bir nevi imtihan... Kul itaat mi edecek, yoksa kolaya kaçıp inkar mı edecek?
Azrail A. S. Göründüğü Zaman Tevbe Kapısı Kapanacaktır.
:) sadece insanların kafasını karistimaktan başka bir isin var mi acaba? Amacınız belli siz aynen devam edin yokun sonu belli :)
Bütün dizelerde şarap o mânâda kullanilmaz. Aşk şarabı Allah'a duyulan aşk şeklinde yorumlanır. Çünkü aşk sadece Allah'a duyulan en güzel şeydir.
Bu tür dizelerde*..
sarap haram dinimizce diye biliyorum sarabın tövbesi yok... diye duymuştum
Ömer hayyam bir anti Müslümandır.
ömer hayyam böyle anlamak!
Amina koyyum neyin felsefesini yasiyonuz ya :/
Ne sarabi kiz
Hasta mısın?
ömer hayyam kım ya !
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar