Arkadaşlarımla çocuk esirgeme kurumuna gitmek ve onları mutlu etmek, onlarla birlikte zaman geçirmek, onlara elimden geldiğince güzel hediyeler almak istiyorum ve arkadaşlarımı bu konuda organize ettim. Ancak daha önce böyle bir eylem gerçekleştirmediğimiz için onlara giderken neler alabilirim? Neler alsam daha faydalı olur? Sizlere bu konuda danışmak istiyorum. Fikir verirseniz sevinirim..
Cevabın nedir?
basta ufak hediyeler alin bos gitmemek adina. cok guzel bisey yapiyorsunuz boyle birilerini bulup goturebilsem ben de gitmek isterim de tek basima gidemiyorum zor olur gibi geliyor. cocuklarla oynayin ama arada da dertlerini dinleyin. psikolojik acidan destek vermeye calisin ve ihtiyaclarini sorun sonraki ziyarette ona gore hediye alirsiniz. kiyafet oyuncak felan anlik mutlu eder ve bu konuda pek ihtiyaclari oldugunu sanmiyorum yeterince imkan sunuyorlardir. en buyuk sorun onlari manevi acidan desteklemek. bu zaman alan bisey ara ara gidip ilgilenmek lazim. anne babasiz ya da bunlardan biri olmadan yetisen veya uzak yetisen insanlar erken olgunlasiyor ve guclu insanlar oluyorlar. onlari kaybetmemek adina ilgilenmek onemli. şu an elimden gelen bisey degil ama cocuklar icin ciddi danismanlar gorevlendirip danismanlarin cok iyi denetlenmesini saglamak iserdim acikcasi
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılmerhaba #selcan07 ben bir arkadaşımdan duymuştum, televizyonda çıkan ıvır zıvır reklamlarına çok takılıyorlarmış, ne kadar doğru bilmiyorum ama, bol miktarda cips, çikolata, şeker bu tarz şeyler alabilirsin (kinder sürpriz yumurta gibi) mutlaka zararlı fakat onlar henüz çocuk olduğu için, emin ol elindekileri gördüğünde gözleri parlayacaktır hepsinin :) kalem, kitap tarzı araç ve gereçler bol miktarda devlet tarafından temin ediliyor diye biliyorum, o yüzden abur cubura daha fazla ilgi gösterirler, hem gözlem de yapmış olursun bir sonraki gidişine neler yapabileceğine dair ;) bu arada bu güzel ve duyarlı hareketinden ötürü de seni kutlarım arkadaşım..
60 Yorumla
+1 yılşimdi açıkçası bende gitmedim ama fikir yürütme açısından çikolata şeker vs. götürsen sevinebilirler ama bir anlık sonra unutulur ve alerjisi olan çocuklar da olabilir riskli oyuncak götürsen hepsine aynı almak lazım kıskançlık oluşur biri diğerininkini beğenir falan ayrıca kız erkek sayısını da bilmiyorsun o da önemli kıyafet alsan yaşlarını bilmiyosun kilolusu var zayıfı var zor valla okul eşyaları ne bileyim boyalar boya kitapları kalemler defterler mantıklı geliyo veya balon al rengarenk uçan balonlar varya helyumlu meyve de olabilir Allah yardımcın olsun :) güzel bir işe kalkışmışsın ama :)
30 Yorumla
bnde orda kaldm ve yeni çıktım en büyük hediyen desteqin olur :)
90 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
130
Cevap
166Cevap
Alışveriş & Hediyeler konusunda 8,5b cevap paylaştı. Ben hep çikolata ve donmuş tavuk götürüyordum.. Çünkü o ikisini devlet vermiyor nedense... Dört çocuğa bir tavuk olarak hesapla götür öyle seviniyorlar ki..''Tavuk geldi, tavuk geldi ''diye çığlık çığlığa koşuyorlar.
204 Yorumla- +1 yıl
normal et de mi verilmiyor?
+1 yılAyyy canim yaa iyi dusunmussun ben de bugun geliyorum ordan cok tatli cok cana yakin cocuklar bizim paramiz fazla degildi o yuzden pasta corekler borekler cikolata falan aldik ondan once gittigimizde daha fazla paramiz vardi o yuzdrn de boyama kitaplari ve renkli kalemler almisdik siz de ala bilirsiniz hikaye kitaplari ala bilirsiniz ya da oyuncak onları mutlu eder palyaco da goture bilirsiniz biz goturmustuk aayy cok mutlu olmustular paraniza göre bakin iste ama en onemlisi sevginizi goturun en cok ihtiyaclari sevgi :) Allah sizin gibi insanlardan razi olsun
50 Yorumlagideceğin kurumu aramalısın onların bazı ihtiyaçları oluyor sizden onları isteyeceklerdir. ayrıca çocuklara götürdüğünü direk ellerine veremiyorsun bakıcılar alıp onlar sonra teslim ediyorlar. biz grupça gitmiştik. izin falan almamız gerekti. arayıp neler getirebileceğimizi sorduğumuzda bize bir liste vermişti. yiyecek götürememiştik. önemli olan kaliteli zaman geçirmek. dilekçe falan yazmalısın. fotoğraf çekimine izin vermiyorlar. biz balonlarla falan gitmiştik. müzik götürdük dans ettik. balon patlattık parklarında oyun oynadık yüz boyaları götürmüştük yanımızda onların yüzlerini falan boyadık oldukça eğlenmiştik. umarım güzel vakit geçirirsiniz. :) :) ve ziyaretiniz bir kereyle kalmaz umarım. iyi eğlenceler :)
40 YorumlaHiçbir hediye bir kitabın yerini tutmaz. Bir çikolata ya da bir oyuncak bebek insan evladının gelişimi için çok önemli değildir. Kitap okumak, ilim sahibi olmak için atılmış en büyük adımdır.
141 Yorumla
+1 yılBen bir ödev hazırlıyordum bu korunmaya Muhtaç çocuklarla ilgili gerçekten onların durumuna çok üzülmüştüm. Çocuk esirgeme kurumu artık yok. Çocuk yuvası yetiştirme yurdu ya da çocuk evi var. Senin dediğin gibi biz de çok heveslendik hediye alalım onları öpelim sevelim diye ama kesinlikle görüştürmediler bizi randevu aldığımız halde. Zaten ordaki çocukların hediyeye değil sevgiye ihtiyacı var. Görüşmeye izin vermemelerinin sebebi ise şu. Sen gideceksin yarım saat bir saat çocukla eğleneceksin senin için değişiklik olacak ama sonra o çocuğu orda bırakıp gideceksin. O çocuk daha kaç defa terkedilecek. Psikolojileri bozuluyor iyice. Bayramda seyranda gidebilirsiniz belki bayramlaşmaya.
50 YorumlaBen kurabiye yapıp götürmüştüm. Kurabiyelerin üzerlerine gülen yüz yapmıştım :)
Onlar en çok içtenlik istiyor. Sarılmak istiyor. Geri kalanını devlet karşılıyor diye biliyorum zaten.
Gittiğimde sürekli birbirimize sarılmıştık :)
Çok tatlılar çok samimiler. Allahım kimseyi annesiz babasız bırakmasın...62 Yorumla- +1 yıl
Aminn. Allah olmayanlarada sabır versin
Bak ne yap biliyor musun eğer yönetim izin veriyorsa onların fotoğraflarını işte yönetimden sonra oyun kartları gibi kartlar olur ya? Öyle bastır. Üzerinde puan vs güç gibi şeyler olsun 😀 ama hepsinden eşit ve aynı puan şeklinde olsun 😀 çocuklar öyle oynarlar onun la süper olur bence.
102 Yorumla- +1 yıl
senden iyi bir cıktı sonunda tebrik ettim
çocuk esirgeme kurumunda çalışan bir kadın anlatmıştı. çocuk esirgeme kurumundaki çocukların hepsi sakız getirilmesini istermiş. nedeni sorulduğunda çünkü bitmiyor derlermiş. yani bir gün oraya gidip hediyeler götürdün diye çocukları sevindirmiyorsun. tam tersine aslında sahip olmadıkları şeyler ellerinden gidiyor diye üzülüyorlar siz oradan ayrılınca. eğer gerçekten sevindirme niyetin var ise düzenli ziyaret etmenin bir yolunu bulun derim. ya da çocukların aileleri ile yapabilecekleri bir şey yapın. yoksa oradaki bir kaç saatlik varlığınız zannettiğiniz kadar değerli değil.
30 Yorumla
+1 yılSizlerden küçük bir ricam olacak. Daha önce hiç böyle hayır kurumlarına gitmedim. acaba nasıl randevu alıyorsunuz, böyle yerlere gitmek için ne yapıyorsunuz anlatabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim. Konuyu başlatan arkadaşıma da hayatında güzellikler dilerim
30 YorumlaBen giderken kıyafet almıştım / Oyuncak almayı düşünmedim bile / Kıyafetlerin içinde de bol miktarda iç çamaşırı vardı kız&erkek bir sürü lot almıştım.. Orada kesilikle ihtiyaç var.. Ayrıca yanımda soğuk sandviç getirmiştim... Deli gibi yemişlerdi.. Yiyecek birşeylerde düşün yani..
30 YorumlaAz çok kurumu ve kurumun imkanlarını biliyorum. Çocukların %99 u yiyecek, içecek, kıyafet, kitap, oyuncak eksiği çekmez. En büyük eksikleri sevgi sadece sevgi. Bunu hediye edebileceksiniz ne aldığınızın hiç bir önemi yok. Sevginiz maddi hediyelerin önüne geçer. Çoğu hediyeler ile mutlu olmaz bilginize. 😉
20 YorumlaBoş zamanlarını değerlendirebilecekleri seyler alabilirsin örnek veriyorum küçükler için boyama kitabı boya kalemi hayal güçlerini ve el becerilerini geliştirirlen aynı zamanda orda canlarının sıkılmasını engeller. Büyükler için iskender palanın eserleri gibi tanınmış eserleri götürüp hem zaman geçirmelerini hemde kültür seviyelerinin gelişmesine yardım edebilirsiniz çünkü buna yardım edebilecek bir aileleri yyok. Kolay gelsin
20 YorumlaHepsine aynı tip hediyeler almalısın.
İlk başta gideceğin yeri arayarak kaç tane çocuk olduğunu yaş aralıklarını öğrenerek başlayabilirsin.
Örnek olarak: 12 yaşına kadar olan kızlara bebek alabilirsin, ama bebeklerin hepsi aynı olmalı yoksa kavga çıkıyor. Deneyimlerime dayanarak söylüyorum. Aynı bebeğin rengi farklı olsa bile kavgalar çıkıyor.
Buna özen göstersen yeterli olur20 YorumlaÇikolata falan alıp dağıtılır zaten ama hediye olarak onlara eğitimle ilgili birşeyler alabilirsiniz. keşke onlara anne baba sevgisini hediye edebilsek. Antalyadaysanız nerde çocuk esirgeme kurumu? Antalyadayım bende. Kipanın o tarafta bir çocuk esirgeme kurumu vardı ziyarete gitmiştik asmek kursiyerlerle özel izin alınıyor diye biliyorm.
10 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBiz her bayramda ve yılbaşında gidiyoruz. Yönetime sorun ihtiyaçlarını zaten söylüyorlar. Ona göre alırsanız daha iyi olur. Gereksiz şeyler almamış olursunuz. Zaten orada dağıtılmasına izin vermiyorlar. Büyük kızları görmeye izin vermiyor. Getirdikleriniz müdiriyette kalıyor onlar dağıtıyor. Fotoğraf çekimi yasak. Küçük çocuklarla oyun oynaya biliyorsunuz. Sonra ayrılmak istemiyorsunuz 😢😢😢 Allah kimseyi anasız babasız bırakmasın...
30 Yorumla
+1 yılBende yardimda bulunuyorum ve onlara bir abla bir anne gibi sevvat sevgi gostermeyi eksik etme ve onlara oyuncak alabilirsin maddi bir yetersizlik varsa ufak bir cukulata bile alman onlari mutlu eder ama unutma onlara asla uzgun oldugunu hissettirme her ne kadar aci durum olsada GUCLU OL simdiden iyi eglenceler dilerim ve senin gibi temiz kalpli olsugunu gormek guzel oldu
10 Yorumla
+1 yılokul malzemesi alabilirsin tabi ama onun dısında ordaki cocukların aileye hasretleri var onlara aileden geliyormus gibi hissettiricek seyler ver mesela kücüklüğünden kalan sakladıgın oyuncakların varsa onlardan verebilirsin içten sıcakıgınla birleştiğin de uzunca bir süre mutluluğu olur bir küçüğün
10 YorumlaHikaye kitabı, boyama kitabı, oyuncak, oyun hamuru, topluca oynayabilcekleri oyunlar olabilir jenga tarzı. Temiz sıfır kıyafet almıyorlardı bir ara şimdi alırlar mı bilmiyorum arayıp öğrenin zaten gitmeden önce ziyaret için gün ve saat alınması gerekiyor.
10 YorumlaSüslü okul eşyaları kıyafetler oyuncaklar gitmeden önce sorumlularıyla görüş ihtiyaçları olan şeyleri al ne biliyim kişisel bakım eşyası bile olur. Ama onların en çok ihityacı olan şey sevgi onlara yapmacık sevgi göstermeyin ve acımayın yeter saklamkbaçta oynayavbilirsiniz çoğu çocuk bunu sever.
10 Yorumlayaşları küçük cocuklarsa bence kesinlikle oyuncak giysi ayakkabı okuma kıtabı boyama kıtabı falan almalısınız eger yaşları buyukse roman kıyafet vs seyler alın bence emınım gelmenıze onları dusunmenıze bıle cok sevıncekler onların baslarını falan oksayın onlara sevgı gosterın bence bu onlar için en buyuk hedıye olacaktır.
10 YorumlaOyuncak alırdım ben olsam. Üstüne notlar yazardım hepsine farklı güzel övgü dolu notlar yazardım onların kendini değrli hissetmeye ihtiyaçları var. Hepsine aynı şeyi yapmaktan bahseden olmuş kart falan o zaman çocuk kendini özel hissedemez ki. Benzer ama çeşit çeşit sevimli notlar ve hediyeler güzel olabilir belki yanına da çikolata
00 Yorumla
+1 yılBen 2kere gittim Simdi soyle bir olay var bir suru cocuk var ve hepsi sevgiye muhtac biriyle ilgilensen oburu masum masum bakiyo diyecegim o ki arkadaslarini topla en az 20kisi gidin hediye kismina gelirsende hepsine ayni seyi almaya calis cunku birini oburu begeniyo oburu ona özeniyo falan ya da herkesin oynayabilecegi yani grupca oynayabilecekleri bir hediye alabilirsin ve kalbi guzel insan cok guzel bir davranis icindesin insallah guzel vakit gecirirsiniz 😊
00 Yorumla
+1 yılOnların hediyeden çok sevgiye, ilgiye, şefkate ihtiyaçları var ziyaretlerine gitmeniz kucaginiza alıp başını okşamanız en büyük hediye olacaktr onlara illa bir hediye almak istiyorsanız üstleri baslari cok kotu durumda oluyor üstlerine başlarına bir şey almanız onları daha mutlu edecektir :)
00 YorumlaBen 2 3 haftada bir giderim illa bisey almana gerek yok ama alıcaksan çikolata vs. Tarzı şeyler al zaten bütün imkanları var ..
10 yaşında tarihin cocuk şu an 16 yaşında ve hala görüşürüz .. Tebrik ediyorum sevgini esirgeme..40 Yorumla
+1 yılOnlar oyuncakta istemez ya da başka bir şey bence onlara verebileceğin en büyük hediye koskocaman bir sarılmaktır onlara içleri doldurulmuş sahte plastik oyuncaklar vermeyin onların en çok sevgiye ihtiyacı var onlara iyi bir abla ve abiye ihtiyaçları var
00 Yorumla
+1 yılDaha önceki gittiğim zamanları göz önünde tutarak bir şeyler söyleyebilirim hediye konusunda. Giden herkes hediye götürdüğü için artık zamanla çocuklar da her gelene sadece hediye gözüyle bakıyor. Onlar için manevi önemi olan şeyler ile gidin. Sevginiz ile. Onlarla oturup muhabbet edin arkadaş olun. Kendilerini bir nebze yalnız hissetmelerini önleyin. Bence bu daha önemli.
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAslında her türlü hediyeye hayır demeyecek kadardır çocuklar... Önemli olan birşey var. Onlara söylediğiniz her söz vidden hayatını etkileyecek sözlerdir. O yüzden dikkat edin. Onlara geleceğine dair güzellikler olacağını söyleyin ama nasıl olacağını anlatın. Kandırmayın sakın😔
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCok guzel bir fikir. Devlet kiyafetlerini karsiliyor.. yeterince oyuncak bagisida yapiliyor. Onlarin sevgi sevkat eksiklikleri var. Hep beraber oynuyaginiz oyunlar bulun. Monopoly kizma birader gibi oyunlar alin gruplar halinde oynayin. Kazanan gruba odul verin gibi. Yakar top falan guzel vakit gecirin
00 YorumlaBen her bayram gidiyorum metrodan çikolata supriz yumurta meyva suyu aliyorum + kadikoy sayfasinda acil ihtiyaçlar yaziyor ozrllikle ic camaşiri istiyorlar ama sen yinede gideceğin esirgeme kurumunun sitesine gir vak acil ihtiyaçlara ben her bayramda kadikoydeyim çocuklara hediyeler veriyorum ve oyun oynuyorum eyleniyoruz
00 YorumlaBiz gitmiştik oyuncak bebekler arabalar çikolata vs almıştık ancak görevli kadınlar vermemize izin vermemişti hepsine almamıza rağmen. Neymiş? Birbirlerini kıskanıyorlarmış. Aldığım duyumlara göre çoğu gelen hediyelere el koyup kendi çocuklarına götürüyolarmış bizde bırakıp gitmek zorunda kaldık. O yüzden tavsiyem çocuklara çeşitli oyunlar belki bir gitar çalan insan vs falan eğlendirenileceğinz bir şeyler götürün hediyeleri alabilirler.
00 YorumlaAaaa bende gidicem 1aya yakın zamanda. ilk kez gidicem ve onları mutlu etmek için öok heycanlıyım :) valla ben oyuncak - hikaye kitabı - boyalar - boyama kitabı gibi seyler aldım.. yiyecek falan alma genelde içeri sokmuyorlar sanırım birisi öyle dedi -_-
00 Yorumla
+1 yılEger oyuncak alacaksaniz kac cocuk old ogrenin oyle alin eksik felan olmasin ve benzer oyuncaklar alin birbirlerini kiskanmasinlar kucuk benzer ayiciklar erkekler icinde kucuk arabalar alabilirsiniz onemli olan dusunmek bnce once 1 kisi gidip gorussun sonra hep beraber gidin herkese pamuk seker de alabilirsiniz
00 Yorumlaben daha önceden durumum oldukça gidip bağış yapardım ya da kurban kestirip güzel bir yemek yemelerini sağlardım ama bundan çok onları ilgiye ihtiyacı var ve şu an yapabilsem resim defterleri ve renkli kalemlerle birlikte onlarla resim yapmak isterdim.
00 Yorumla
+1 yılNe alırsan al herkese aldığından emin ol. Bence gitmeden önce cinsiyete göre çocuk sayısını ve yaş gruplarını öğren, ona göre hediyeler al. Herkese aldığından emin ol. Bazıları hediye alırken bazılarının almaması çok acı verici olacaktır.
00 YorumlaGidecegin kuruma telefonla ulasip ihtiyaclarini sorabilirsin. Cogu yer 2. El urun ya da bandrolsuz urun kabul etmiyor. Bazen oyuncak giysi kitap gibi seyler yerine yag peynir vb. İhtiyaclari bulunuyor. Arayip ogrenmen en sagliklisi
00 YorumlaGeçenlerde gittim oyuncak falan aldım, her şeyleri varmış oradakiler öyle söyledi. Zahmet olmuş falan demişlerdi. Zaten yiyecek içecek yasak. Boyama kitapları, yapboz vb. . Yani çocuğun gelişimi ve el becerisini geliştirmek amaçlı şeyler...😉
00 Yorumla
+1 yılGitmeden önce araman gerek. Bazı kurumlar kabul etmiyor, bazıları aldığın hediyeleri geri çeviriyor bazı nedenlerden ötürü. Aradığında gerekli olan şeyleri sorarsan sana söylerler zaten, genellikle iç çamaşırı gibi şeyler oluyor oyuncaktan ziyade.
00 Yorumla
+1 yılBence fikri burdan alma canım direk gideceğin kurumu ara dönem dönem talepleri oluyo bazen mama bazen bez bazen gıda bazen oyuncak istiyorlar onları mutlu etmektense ihtiyaçlarını karşılaman daha mantıklı bence.
00 YorumlaBende gitmiştim baya bir zaman önce, İstersen Oyuncak Kıyafet ayakkabı götürebilirsin ama bunların çoğunu devlet karşılıyor ben derim ki. Onlara hediyeden çok aile sevgisini hissettir. Bu zaten onlara en büyük hediye olacaktır :)
00 Yorumla
+1 yılKızlar için bikaç yedek giysisi olan Barbie bebek kutuları oluyor, bebeği giydiriyosun istediğin gibi. Bu kız çocuklarını mutlu edecektir. Erkek çocukları için de uzaktan kumandalı metal arabalar alabilirsin. Bu arada çocukları benim için de öp. :)
00 Yorumla
+1 yılÇok bir şeye gerek yok... Şefkat al yanına, biraz ilgi, biraz sevgi... Hepi topu bu kadar.. Fazla bir yükün yok.. Ha bir de gülümseme al. Lazım olur.
10 Yorumla
+1 yılEğer bir kere gidip kendinize bağlayıp birdaha gitmeyecekseniz sakın gitmeyin. O çocuklar çok üzülüyor sonra. Devamlı gitme düşüncen varsa git. Yoksa iyilik perisi egolarınızı tatmin eder çocukları üzersiniz.
20 Yorumlaonlar eşya oyuncak istemez sevgini götürebilirsen neala sevgi sevgi sevgi sevgi... sevgini. not oyuncağın değeri eşyanın değerini söyle dersem bilirsin ama sevginin ilginin değeri ne kadar eder söyleyebilirsen o kadar para götür
00 Yorumla
+1 yıltebessüm anne sıcaklığı fedakarlık... hee bırde boya kalemlerı ve boyama kıtabı al.. ben yetımanede buyudüm her rekten boya kalemım olsun cok ısterdim hep...
10 YorumlaBiz arkadaşlarımızla gittiğimizde her çocuğa boyama kitabı almıştık ve onlarla birlikte boyama yapmıştık zaten onların asıl ihtiyacı olan ilgi ve sevgidir birlikte vakit geçirmek için iyi bir yöntemdi bizimki benzer şeyler yapabilirsiniz:)
00 Yorumlabende yetiştirme yurdunda büyüdüm 13 senem geçti
aslında pahalı olması gerekmez erkeklerin yanına gidiyosanız yeni çıkan değişik oyuncaklardan alın gönülleri olsun yüzleri gülücüklerle dolsun
hiç bişey almasanız da olur02 Yorumla- +1 yıl
anlatması bile epey zaman alır ki sen düşün.
annemi 13 yaşıma kadar hiç görmedim babamıda sadece yaz tatillerinde 1 yılda 3 ay kadar görüyodum. yani anne-babamı tanımadığım için sevemedim ve hiç özlemedim o yüzden fazla zorlanmadım. ama bu demek değilki herşey çok güzeldi.
Dışarıdan bakanlar için "nasıl olsa devlet bakıyo herşey devletten deyip yedikleri önünde yemedikleri arkasında" gibi düşünceler çok basit oluyo ama dışı sizi yakar içi bizi.
Bence sevgiyle yapılmış doğum gününe özel annelerin yaptığı gibi. Bizlerde onlara supriz yapıp birer kalem alsak. Alinan bir gün gidecek ama o sevgi emek ve supriz asla unutulmicak. Çünkü onlar nesile ayak uyduramiyor özel hissettirmek çok daha güzel bence.
00 YorumlaBen bir iki kere gittim ama ordaki bakıcıları bir şey vermek yasak demişti hediyeler kaldı elimizde. Yani nedenini tam bilmiyorum ama böyle bir durumla karsılastık
00 Yorumlaorada yaşayanların çoğu seninde dediğin gibi çocuk oyuncak çikolata boyama kitabı boya için kalem de al lütfen şimdilik bunları götür ileriki zaman da tekrar gitmek istersen yine haberleşelim
00 Yorumla
+1 yılDaha çok işlerine yarayacak şeyler mesela giysi, okul gereçleri ve yiyecek çikolatala falan. Bu arada sizi taktir ediyorum hangi şehirde organize oluyorsunuz?
01 Yorumla- +1 yıl
Katkıda bulunmak isterim
ne alınır ne verilir bilemiyorum ama helal olsun bu yaşta böyle düşünen ve o çocukları sevindirmek için giden insanları taktir etmek lazım Allah siz gibi insanların eksikliğini göstermesin
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 570 cevap paylaştı.
+1 yılOyuncaklar cicili bicili elbiseler al onlarla eğlenceli güzel vakitler geçir yeter. Daha fazlasını yapmak istiyorsan oraya gittikten sonra gözünüze çarpan şeyler olursa onları halledin.
00 Yorumla Yoneticilerle irtibata gecerseniz olr da size soyler ama bir hediye falan goturmeseniz daha iyi olur sanırım zaten devlet onlara yeterli düzeyde katkıda bulunuyor ve onlara böyle şeyler giturmek beklentiye neden oluyor onlarda.
00 Yorumla
+1 yılCikolata ve oyuncak şeker de olabilir:) bu arada çok düşünceli birisin bn kendi dertlerime cok daliyorum böyle şeyleri hatirlayamiom bile vay be hepimiz senin gibi olsak keske
00 YorumlaBen her kis giderim, once yurdu arayip ihtiyaclari olan seyleri sor herkes oyuncak goturdugj icin temel malzemeleri eksik kaliyor sabun sampuan kilot atlet pijama gibi aramadan gitme
00 Yorumla
+1 yılBence kurumdaki sorumlulardan izin alıp onlarla muhteşem bir gün geçirin. . Yemek yiyin lunapark a gidin hatta onlarla birlikte huzurevi ziyareti de yapın. Konsere falan ya da bir halk tiyatrosuna dalan gidebilirsiniz 😊 en çok ihtiyaç ları olan şey sevgi ve ilgi.. unutmayalım
00 YorumlaBoya kalemleri, boyama kitapları, zeka oyunları, yapboz, yaşlarına uygun hikayeler, resim defteri gibi şeyler alabilirsin. En azından fikir olsun. Ama boş bir şey olmasın, yararlı olsun. 😇
00 Yorumla
+1 yılBir cok fikir verilmis.. Bizde gidecektik yalniz onceden gun almak gerek ve onlara aldigin hedddiyeler sonradan onlara veriliyormus haberin olsun belli bilirsin ama soyleyeyim dedim :)
00 YorumlaÇok güzel bir düşünce öncelikle tebrik ediyorum. Ama gitmeden önce şunu bilmelisiniz, oradaki çocuklar sevgiye fazlasıyla muhtaç. Gözlerine derinlemesine baktığınızda içeride bir hüzün kendini gösteriyor. Hediye almak derken gitmeden tam sayılarını yaş gruplarını öğrenin bence , çünkü herhangi bir çocuk hediyesiz kalırsa yaşayacağı durumu siz tahmin edin. Ona göre davranın
00 Yorumlaoyuncaklardır kanımca.
düşünsene 5-10 liralik bir kaç oyuncakla çocukların yüzündeki tebessüme sebeb olucaksın, dünyanın en iyi hissiyatı olsa gerek.00 Yorumla- Devamını Gör (236)
Devamını Gör(281)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Çocuk Esirgeme Kurumuna gitmek istiyoruz, neler alsam onlara?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler