arkadaşlar evlenemedim evde kaldım gibi
30 yaş evde kalmış yaş mı
çocukları çok seviyorum ama olmaz mış gibi bu zamandan sonra
30 yaş evde kalmış yaş mı
çocukları çok seviyorum ama olmaz mış gibi bu zamandan sonra
Evde kalmis değilsin türkiye şartlarında saglikli bir evlilik erkekler icin 30 yas demekki senin karsina doğru bir erkek cikmamis ya da begenmemissin simdi deli gibi dusunuyosun artik senin evlenicegin 30 ile 40 yaş arasi olucaktir erkekler kendinden buyuk bayanla evlenmez.40 yasindaki bir bayanda 30 ile en fazla 40 yas arasi bir beyle olabilir diye dusunuyorum hadi cok sevdi 28 ile en fazla 40 yas cikicak karsina onlardan birini tut kopar bu trende giderse artik bakire olursun demedi deme buraz agir oldu ama dogrulari soyledim
Evde kalmak lafını kabul etmiyorum.. Evlilikten kaçış diyorum.. Armudun sapı ve üzümün çöpü ile uğraşanlar böyle oluyor.. Yoksa seni isteyen niceleri olmuştur..
evet gençken çok iyi kısmet çıktı zengindi falan ama korktugum bir adamdı normal degildi
ya da fakir olan asgari ücretli olan oldu
Artık toplum bu düsünceye kendini o kadar kaptırmış ki herkesin dilinde 30 undan sonra evlenemezsin, evlenemezsin 30 dan sonra bla bla.
Bırak abla ya tika kulaklarını esra erola baksna 60 yasında teyzeler bir ayağı cukurda evlenicem evlenicem diyor o evleniyorsa sen he heyy..
Bak benim tanidiklarim var 34 yasında evlendi, evli mutlu çocuklu.
Dilerim ki Rabbimden tez zamanda senin karşına çok güzel bir eş çıkarsın
Ama haber ver bak evleniyorum diye gelemem ama mutluluklar dilerim hadi Allah a emanet.. ;)
Allah razı olsun
33 yaşındayım hiç evlenmedim. Kısmet olmadı bir şekilde. Gelen kismetlerimi beğenmedim, korkularım oldu (doğru kişi-yanlış kişi diye) sorumluluktan kaçtım, yaşlı anne-babamı bırakmak zor geldi. Yani türlü bahanelere saklandım. Ama hiç bir zaman evde kaldım tabirini kullanmadım. Kimseye de yakışmıyor bence.
benim annem babam istiyor
annem babamda yaşlı
sonra akrabalar da neden evlenmiyor diyor
Hiç hayırlı bir evlilik istiyorum diye dua ettin mi peki? Bazen Allah bizi birilerinden koruduğu için yalnız olabiliyoruz. Hakkımızda hayırlı olanı budur belki.
hayırlı evlilik istiyorum dogru
ama evde kaldım bu yaştan sonra kim olacak dul falan olur korkuyorum acele ediyorum
kötü birinden tabi korkuyorum
kim bilir ne zaman kısmetim çıkıcak evde kaldım
Sen içini ferah tut. Korkularına kapılıp acele kararlar verme.
Herkesin nasibi bir yerlerde bekliyordur. Nasip ne zamansa insan o zaman evlenir. Ama günüzmüzde insanlar evliliği çok basit algılıyor. Çünkü boşanmalar hat safhada. Özellikle İzmir de aile mahkemeleri boşanma davalarına yetişemiyor.
Ben basite almıyorum. Bu nedenle sorumluluk sahibi olmak istemiyorum. Ayrıca evliliğin coğrafyasi yoktur.
@birefsaneyimokubeni
Ben sizi kastedmedim. Toplumumuzdaki genel durumdan bahsettim. Sizi tenzih ederim. Sözüm meclisten dışarı deseydim keşke. @HayatKısaKuşlrUçyr
Tabiki huzurlu ve mutlu bir evliliği herkes ister.
@selcukbey
hayırlı huzurlu istiyorum ama olmuyor işte
bide evlenen bana nispet ediyor bu da var üzülüyorum haliyle
Cevap
115Cevap
valla artık çoğu kadın genelde geç evleniyor eskidendi o annelerimizin 17 lerde 20 lerde evlenmesi. dikkat ederseniz liseyi bitirip ookumayan kızlar hemen evlenir ama ünv li kızlar istisnalar dışında o kadar erken evlenmez. benimçok tanıdığım var 30 ya da 30 a merdiven dayayıp da bekar olan. o örnekler de genelde ünv okumuş kendi ayakları üzerinde duran mesleğini eline almış insanlar.
üni okudum ama iş bulamıyorum evkızı oldum
evde kalmak gibi çirkin bir ifade yok.
siz eşya mısınız ki evde kalasınız, evde saat kalır, çerçeve kalır, tirbuşon kalır.
toplumun bizlere bazı saçmalıklar dayattığı doğru ama sizler de bu saçmalıkları kabullenerek suça ortak olmayın.
evlilik ise tamamen sizin özgür iradenizdir.
20'li yaşlarda sağlıksız bir evlilik yapacağıma 30 yaşımda sağlam, olgun bir evlilik yaparım daha iyi.
Bayan bir kere 40 yaşına kadar yolu var çocuk yapması için. Geç bir yaş değil evlilik için. Evlenmiş olmak için evlenmeyin. Üzülüyor insan. Önemli olan içinize sinen, kalbinizin benimsediği özel kişiyi bulmaktır. Sağlıklı karar veriyorsunuz. Temkinli olmak üzülmemek adına güzel bir tedbirdir.
Bana göre sosyal statüsü iyi biri tarafından seçilme şansın çok azaldı bu yaştan sonra, heleki geç kalmanı bahane edebileceğin profesyonel bir kariyerin falan da yoksa durum daha vahim.. Ama ne yazıkki insanın elinde değil çoğu zaman bu evlilik meselesi. Erkekler gibi eşe dosta görücü usulü kız sorar gibi erkek sordurma şansları da yok kadınların, hoş karşılanmıyor çünkü.. Sana tavsiyem iy kötü bir işe gir, biryerden başla, kendine güvenin gelsin sonrası nasip kısmet..
ben üni bittirdim ama olmadı atanamadım seçici degilim ama kendim gibi olmasını istiyordum
Bölüm nedir ne bitirdin, atama şartmı yani bir işte çalışabilmen için ondan soruyorum..
Yani bir de ayıptır sorması tipin nasıl o da önemli çünkü bu işlerde ne yazıkki.. :)
su cagda evde kalmissin diyemem
tabi ki meslegi olan biriysen
ablam bosver ya benim tanidigim 33 unde evlendi doktor kadin ve simdi cok mutlu, insallah kalbine gore biri cikar
sen sosyal olmaya bak, erkeklern ve kadinlarin birlikte gidebilecegi fotografcilik kursu gibi hobi kurslarina gidebilirsin
Nasip kısmet bu işler seni kesinlikle tenzi etmiyorum ama şöyle bir şey var kızlarda kimseyi beğenmiyor sonrada evde kaldık diyorlar. Bide şimdiki kızlarda çok havalı egoist karakterleride çok bozuk böyleleriylede evlenmek istemez kimse hele benim yaşıtlarım tam facialar yemek yapmayı bilmez, nezaket kurallarını bilmez, saygısız bide 50-60 tane manita değiştirmişler öpmedikleri dudak kalmamış bana ters yanı...
Tabi evet evde kalmistir. Hatta son kullanma tarihi bitmiş bozuk üründür. Malum biz kadınlar sadece malız
Evde kaldın diyemem. Ama şansın 5 sene öncesine göre %50 azaldı. Yani istediğin gibi bir adayı bulman zorlaştı. Ancak mesleğin iyi ise hala şanşın yüksek ama değilse tavsiyem iyi birisini bulduğun an kabul et. Artık yaşın 22 değil...
zaten erkekler çalışan kadın arıyor evkızına bakan yok
heryaş evlenmek için uygundur yaşa bir kıstas koymaktansa , arayışlara bir kıstas koymak daha doğru olur
Yapalım sana işte?
Çok evlilik yapıp aradığını bulamayan olmak vardır hiç evlilik yapmamış olup yaşının geçmesi önemli değil önemli olan aradığını bulabilmektir kaç yaşında olduğu önemli değil bu yüzden evde kalmış tabirini de sevmem
bence sınırlardasın :D bu saatten sonra olmaz falan deme menopoza kadar yolu var menopozdan sonra olmaz. en az 10 yıl var diye tahmin ediyorum ama yol yakınken evlen cocuk sahibi ol ki cocuğun 20 yasına geldiğinde 60 yasında olma :D
ya ınsanlar kac yasında evlenıyor hayır bence ayrıca cocugunda olur 45 yasında anne olan var
Teyzem 20sinde evlenip 1 ay sonra yrıldı sonra 36 yaşında yeniden evlendi şu an 46 yaşında ve çocukları var gayet mutlu üzülme
yani açıkcası günümüzde 35 ten sonrası için öyle düşünüyorlar:)
yok 27 yaşı geçince öyle diyorlar kızlarda
Simdi tam zamani bence hemen evlenmrlisinz
Cevrenize 29 yasindayim demelisiniz 30 yas fazla degil belki ama kulaga fok fazla gibi geliyo
"Evde kalmak" sozu sacma, ne zaman istersen o zaman evlenirsin!
30 yas tam evlenmek zamani. Sen neden evlenmedin, is yuzundenmi?
Ailenle birlikde yasiyormusun?
30 yasindan sonra cocugun tabiki olur!
evde kalmak değilde artık evlenmen gereken yaşların sonlarındasın bence. çok mu seçicisin neden olmadı şimdiye kadar?
40 45 yasinda anne olan bile var. Niye bu umitsizlik. Evlenmek icin de gayet normal bir yas su zamanda.
Bence evde kalmak diye bir şey yok, öyle düşünmekten vaz geçmelisin, bu günlerde 50 sinden bile evlenenler varken...
onlar dul olanlar
yok be ne alaka, rahat ol evde falan kalmadın, kötü bir evlilik yapacağına evlenme daha iyi.
Yok yya bence kalmamistir hersey nasip kismet meselesi :)
Evde kalma tabiri toplumsal bir yargılama ve topluma göre evlenmek için geç kalmışsın ama bu kendine göre öyle olmamalı.
Topluma göre evet. Ama kendine göre hayır olması lazım :)
Evde kalmak nedir? Bana bakacak bir öküz bulamadım der gibi sanki. Yaw kalıyorsan da kendi evinde kalıyorsun en azından.
Neden kaldigina bagli kariyer mi yaptı okul mu okudu?
yok 40yaşlarında falan öyle derler. geri kalmış bir kafası olanlar öyle derler ama :)
Kalmamıştır, 36-37de ilk gebeliğini yaşayanlar var artık
Hayat daha yeni başlıyor. Esas bu yaştan sonra çocuk yapılmalı. Daha bilinçli bir anne olursun😉
her şey kader , kısmet öyle düşünme :) hayırlısını iste Allahtan.
25den sonra evlenemiyorsa bir kiz evde kalmistir demekdir
Hayır hele ki şu zamanda herkes geç evleniyor ilk kariyer Yapılıyor he kariyerde yapmayıp kuru kuru otuza geldiysen bilemicem 😜 şaka bir yana istediğin zaman evlen salla evde mi kaldım derdini
Bir kız için evet.. Ama bir erkek için öyle bir şey demezler.. Evet evde kaldın..
ne alaka canim 28 im bende ona bakarsan evde kalmadik merak etme 😃
Saçmalama ya öyle dusunme bence zamanı gelince olur moralini bozma
Kısmet nasip olmayınca olmuyor mezaradamı evli girecez sanki takmıyorum artık..
bende normalde takmazdım da evlenemedin yaşlandın diyorlar üzülüyorum
ya bilmiyorum ne çirkinler var evişi yemek bilmez çalışan kadında degil edep haya bile yok falan onlar evleniyor ben kaldım
sanalda evlenmeyi düşünen yok ki
evlilik dışı birliktelik istiyor konuştuklarım
camda beni uygunsuz görmek istiyor tuhaf sorular soruyro
30 yaş değilde bikaç yıl sonra tam olarak evde kalmıs olcaksın. 30 yaş hala evlenme yaşı bu devirde bence :d
olur ya niye olmasın. 40 yaşında bile anne olanlar var :) vardır bir kısmetin illaki umutsuz olma :)
35-36 yaşındaki dul kadınlarla bile evlenenler var , takma kafana.
Allah kalbine göre birini çıkarır insallah
Aynen arkadasim ayni durumdayiz sanki sadece bir hayalmis gibi geliyor ve cocugum asla olmayacak gibi umitsizim :(
evde kalmiş demk diildir artik şansinida fazla zorlama yaşidir
O sevgi bir gün kapını kalacak hemen yelkenleri suya indirme
Ben 30 da evlenmeyi düşünüyorum bekle beni 30 da Evleniriz :)
Alakası yok bu algıyı bence yok et. 30 yas tam ideal
ALLAH (C. C.) Kader Defterine Yazdıysa Değil 30, Seneler Sonrada Olsa Evleneceksin..
Kalmak degil tam aslinda temellerini atmak gibi yavastan
bence sınır 35.. yav dullar bile koca buluyor sen ne kafaya takıyosun.
30 yaşında evlenmeyen bir kız evlenmeyi istemediğinden evlenmemiştir..
istiyorum ama olmadı işte
yok ablacım kalmamışsın kısmetin gelecektir sabret. gelmez isede hayırlısı bu de geç
Şöyle bir şey var ben 23yaşındayım bana çocuksun diyorlar evlilik için sen 30yaşındasın evde kalmış oluyorsun peki ortası nedir bunun? Saçmalık bence
60 yaşında evlenenler var.
Tamam 60 biraz geçte kötü bir örnek oldu çok geç sayılmazsın yani kafana takma tuttuğunu nikah masasına :D
33 yasinda evlenmis 35 yasinda cocugu olmus bir tanidik var yani ornek olarak gec kalmak degil de tam zamani senin için şu an
Her yaşta evlenmek güzeldir, yeterli uyum sevgi ask olsun
Yani hayat bana ne gösterir bilemem ama kalmışsın sanki ablacım
Yok öyle bir şey kısmetin vardır elbet. sen iste yeterki. çocuk olayı da yalan.
Kalmışssın bunu kabullenmek lazım, beklediğin aşkı bulur musun sanmam
35 falan evde kalmış oluyo 30 tam olarak değil tabi
fazla seçici olmamayı tavsiye ediyorum çünki mükemmel insan yoktur
merak etme alışırsın ben 33 oldum aynı durumdayım ben kasmıyorum kendimi artık ne yapalım kısmet yok
Çoğu o yaşlarda evleniyor artık evde kalmış sayilmiyor
yok çogu 22 23 de evleniyor
bende 37 yaş ve evlenmek için bence ideal endişelerini anlıyorum ama sen doğru olanı yaptın emin ol
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar