Annemin hayatı (özellikle kizlar okusun hayatınızın kıymetini anlarsiniz ) ne dusunuyorsunuz?

benim annem 15 yaşındayken babamı daha önce hiç görmeden üstelik babam askerdeyken 2 sininde rızası olmadan annemi gelin olarak alıyorlar babam annemi annemde babamı hiç görmemiş annem çocuk dahaden, tabi kaçmak istemiş olmamış becerememis kaçmayı. köy ortamını bilirsiniz kadınlar sabah akşam durdurak çalışırlar. annem 15 yaşında 6 ay babamı! beklemiş istemeyerekten babam gelmiş askerden ilk çocuk erkek olmuş. annem kaynanasindan çok çekmiş dedem çok sinirliymis hep ev bagrisma çağrışıma ile geçermiş sabah bir baslarlarmis tarlalarda çalışmaya odun taşımak cayır kesmek inek bakmak bir sürü iş babam çekip gitmiş gurbete senelerce dönmemiş annem hep ezilmiş hor görülmüş neyse bu böyle devam etmiş 6 tane çocuk yapmışlar toplam en büyük abim anneme çok duskunmus anneme hep yardım edermiş köyde cayır kesmeler odun tasimalar hep anneme yardım edermiş ben daha kucugum yeni dogmusum annem beni doğuracağı gün akşama kadar çalışmış yine akşam olmuş sancilanmis beni doğurmuş ertesi gün yine çalışmaya devam etmiş neyse en büyük abim askere gitmiş ve şehit olduğu haberi gelmiş ben 2 yaşındayken cenaze flan köye getiriliyor annem yıkılmış tabi sonra herkes evine geri dönüyor annem köyde o tarlalarda çalışırken hep ağlama seslerini duyuyormus diğer çalışan kadınlar onla beraber çalıştığını hatirliyormus oralarda tek başına dağın başında hergün çalışıyor ağlaya ağlaya düşünün artk neyse sonra aradan yıllar geçiyor annemin kaynanasi sakat kalıyor yuruyemiyor hiçbir çocuğu bakmak istemiyor annem kendi alıyor evine kendisi bakıyor neneme dedem ölmüş zaten dedemede ölmeden önce bakmış annem yatalak haliyle onada çocukları bakmamış annemler bursaya taşınmış nenemede bursada baktı yatalak haliyle 2 sene nenem delirmis ölmeden önce cin flan gördüğünü söylüyormuş neyse öyle 2 senede neneme baktı nenemde öldü şimdi kendi ayağından rahatsız zar zor yürüyor gençliğinde yaptığı çalışmalar kendini zorlamalar şimdi ayagindan çıkıyor iste benim annemin hayatı böyle anlatamadigim neler var babamda çok sinirli bir insan hergün anneme bağırır çağırır annem çok çekti eski kadınlarımızın analarimiz çok çekti şimdiki halinizin kıymetini iyi bilin kızlar şu anda bile benim annemin yaşadıklarını yasayan insanlar var hepsi yobazliktan cahillikten evet arkadaslar annemin hayatı bu ne düşünüyorsunuz
d

Annemin hayatı (özellikle kizlar okusun hayatınızın kıymetini anlarsiniz ) ne dusunuyorsunuz?