Neden fakir kesim daha dindar, ve neden türbanı genelde okumamışlar takıyor?

Evet öncelikle GENELLEME yaptım. Buraya gelip de ''Ben bogaziçinde okuyorum türban takıyorum hede hödö'' demeyin.

Abd ve avrupaya çıktım. Adamlar, tam benim kafamdaki modernlik algısına göre yasıyorlar. Türban yok, herkes bikini ile denize giriyor, sahilde güzel ve alımlı kızlar, erkekler öküz gibi bakmıyor, tecavüz oranı düşük, millet içkisini içiyor ama sapıtmıyor. Ee ülkeye bakıyorsun zaten gelismis bir ülke.

Sonra İstanbul'un elit yerlerine gidiyorum, veya İzmir Alsancak, Kordon tarafına. Yine çogu modern ve maddi durumu iyi ve kültürlü gibi geliyor bana.

Türbanı nerelerde görüyorum biliyor musunuz genelde?

İstanbulun varos semtlerinde, köylerde, doğuda vsvs. Ve bu insanlar genelde fakir, okuyamamıslar. Bunları asagılamak için söylemiyorum kesinlikle.

Şimdi bir tarafta amsterdam, paris, venedik gibi gelismis, ve modern insanın bulundugu yerler var, diğer tarafta ise bağcılar, ırak, iran, suriye gibi yerler var. 1. yerler insanın içini açarken, 2. yerler insanın içini bunaltıyor. 1. yerin insanı medeni, 2. yerlerin insanları kafa kesiyor, damanaca zkıyor, tecavüz ediyor, zina yaptı diye kardesini vuruyor.

Şu türbanı demagoji yapmayın artık ya gözünüzü seveyim.
Güncellemeler
+1 yıl
Bir de döt yalayıcısı dindarlardan bahsetmiyorum. İktidara yakın olup da Allah Allah diyenleri örnek göstermeyin.

Bizim lisede durumları orta olan bir arkadas, su anda Audi TT aldı, babasının altında Q7 var. Bilin bakalım kimlerle fotoları var, kimlerle samimiler. Evet dogru bildiniz? Akepe. lisenin abazanı, götürmedigi kız kalmayan bu çocuk şimdi sosyal medyadan dini şeyler paylasıyor. Dogru yolu bulmadı olum salaklasmayın, parayı buldu sadece.
Neden fakir kesim daha dindar, ve neden türbanı genelde okumamışlar takıyor?