Çok kötü şeyler yaşadım, çok kötü zararlar gördüm yeri geldi iftira bile atıldı sırf o insanların yüzünü göreceğim diye dışarı çıkmıyorum. Ben gezmeyi çok seven biriydim ama kendimi eve kapattım balkona bile çıkmıyorum onları görünce yaşadıklarım aklıma geliyor moralim bozuluyor ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Başkaları yüzünden kendini eve kapatmak çok saçma olayları hatırlıyorum diyorsun EBI yardım alman lazım bence ya da biraz yuzsuz olup hiç birşey yokmuş gibi yaşamaya devam et 2 secenek ya kendinin doktoru ol ya da yardım al ha evde mutluyum diyorsan sorun yok eski hayatın gibi olmak istiyosan biraz çabaları bende hep evdeyim dışarıda isim varsa çıkıyorum bazende ark gelir ya da ben giderim gezmeyi seviyordum eskiden ama şimdi gezmek beni mutlu etmiyor yani sıradan bir hayatım var esimle gezmeyi seviyorum oda is guc anca zamanı oluyor yani alacağım birsey varsa çıkıyorum çok sıkıcı dimi Azer eşim işi olsada sende gel hem işimi halledeyim sende hava almış olursun diyor önce tamam diyorum snra yok ben evimde kalcam sanırım normal değil bu durum ama sorun yapmıyorum dışarı çıkma napcam ki tek başıma e burada ki ark çevre hep evli herkesin çölü çocuğu var kendi Memleketimden olsam bir sürü kız ark var çok dışarı cikicam insan var bu hale alıştım sanırım artık memlekete gidince ark bulusmak istiyor sabah başka akşam başka ark görusuyorum kimin işi yoksa oda sıkıyor bazen hep dışarda hep dışarda yani bence kendini eve alıştırma benim gibi sonra hiç biseyden mutlu olmazsın bole ıyim sanki bilemedim şu an tam ama onun bunun laf illa hareket etme hiç sevmediğim ve boyun eymedigim olay el alem neder el alem desin sanane sen hayatını istediğin gibi yasa
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı. Bence şu an başkaları yüzünden kendini cezalandırıyor konumdasın. Tamam kafanı dinlemek için biraz kendini geri çeksen anlarımda, başkalarını görmemek için kendini eve kapatmanı anlayamam çünkü mantıken düşündüğünde, o insanlarla en nihayetinde karşılaşacaksın bir yerde. En azından karşılaşa karşılaşa sende yaşananları geride bırakmaya başlarsın, onlarda. Kendine yazık etme derim. İnsanlardan uzak durmanın tek yolu eve kapanmak değil. Eve kapanınca daha da iyi olmazsın emin ol, psikolojik olarak çok etkileneceksin eve kapanmaya devam edersen. Kendi keyfine göre takıl, insanları o kadarda umursama. ;)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1. Onlar beşeri etten kemikten Onlardan utanıpta moralini aman bozayım deme.
2. Senin bir kötülüğün dokunmadıysa kimseye moralini asla bozma
-utanmada, Kötülüğü yapan onlar, er ya da geç hesabı sorulur..
3. Senin yapman gereken, Sana değer verenleri bırakmamak ve kötülerle arana mesafe koyman gerek ve Allah'a sığınmalısın. Bütün mahlukatların şerrinden Allahı Sığınırım de.
İftira çok büyük günahtır;
Cenâb-ı Hak buyuruyor ki: “Kötülüğü aklından bile geçirmeyen iffetli mü’min kadınlara iftirâ edenler, muhakkak ki, dünyada da, âhirette de lânetlenmişlerdir. Onlar için pek büyük bir azap da vardır. O gün onların dilleri, elleri ve ayakları onların işlediklerini anlatıp aleyhlerinde şahitlik edeceklerdir. Allah hak ettikleri cezayı o gün onlara tamam olarak verecek; onlar da, Allah’ın apaçık hak olduğunu ve hak ve adaletle hükmettiğini bileceklerdir.”1 Devam eden âyette ise: “O temiz kadın ve erkekler, iftiracıların yakıştırdıkları şeyden uzaktır. Onlar için günahlarından bağışlanma ve Cennette bol rızk vardır”2 buyrulmuştur.00 Yorumla
+1 yılKısa süreli bir uzaklaşma sana fayda sağlar.
Ancak bu süre uzarsa psikolojine daha fazla zarar verirsin...
1. Taşınma imkanınız varsa taşının
2. Barışma imkanınız varsa barışın.93 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
192
Cevap
253Cevap
+1 yılGeçmiş olsun..
Öncelikle böyle bir şey yaparak anca kendine tepki verirsin, insanalrdan uzaklaşarak, kendini kısıtlayarak bir başarıya veya bir takdir elde edemezsin..
- bu eylemleri yaparak bazı arkadaşlarında doğru tesbit ettiği gibi.. Psikolojik soruınlara yol açarsın anca.. Sen gandhi değilsin! sana vaat edilen toprakları sana geri vermeyecekler!
- Ama imkân var ise yaşamış olduğun yerden ayrılıp, kendine daha dingin ve sosyal bir yaşam sağlayacak yerlere gitmen en azından senin için faydalı, yararlı olacaktır..
- Birilerini bu tepkilerle kaale alır isen.. O kişi veya kişiler bu tepkiler sonuncunda başarı sağladıklarını içten içe kabul görür ve Zafer nidaları atacaklardır..
- Etme!.00 Yorumlaasosyallik iyidir. tabi bünye bunu kaldırabilirse. bu belli süre sonra psikolojiyi bozar. bu yüzden asosyal olacakların. bünyeleri güçlü olmalıdır. mutlaka evde yapcak bişeyler bulmalıdır. ve oyalanmalıdır. bu sayede başkasına gerek kalmadan mutluluğu böylede bulabilir. arada çıkıp tek başına'da gezmelidir. veya ailesi bir yere gidelim dediğinde gitmelidir. eğer gidilmeyecek bir yerse. düğün vs gidilmemelidir. ben bu konuda tecrübeliyim ki 7 yıllık asosyallikten bahsediyorum burada :D ve çok mutluyum. rahat ve huzur böyle birşey :D tabi bokunu çıkartmadıktan sonra asosyallik iyidir. herkes'e göre değildir. çünkü kötü yanları psikolojiyi bozması. delirme eğilimi göstermesi gibi. işte burada bünye ve kişilk devreye girer. eğer kişilik ve bünye sağlamsa bu problemlere hiç rastlanılmaz. ben bu gayet hem psikolojik olarak hemde bünye olarak güçlü ve dayanıklıyım. bu yüzden böyle bir sorunum yok. herşeyim yerli yerinde. :D
00 Yorumlataşınma imkanınız varsa taşının @voluptuous un dediği gibi. ya da eğer olduğun çevreden uzaklaşma gibi bi' imkanın varsa uzaklaş. tatile çık. ya da gerçekten içli dışlı olduğun birinin yanında kal. ananen teyzen dayın ne bileyim işte. anne tarafıyla akrabalık bağlarımız çok güçlü ondan benim aklıma gelenler onlar oldu. sende yakın olduğun ve o çevreden uzakta yaşayan birinin yanına gidebilirsin. kendini eve kapatman doğru değil.
hiç birini yapamıyorsan psikolojik destek al. ama kesinlikle yalnız kalıp böyle kendini eve kapatma. yeni insanlarla tanış. yeni hayatlara karış.
yaptığın şekilde bir yere varamazsın.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPiskolojin boyle daha bozulur. Onlara inat hayatina devam et. Kimsenin seni dort duvara hapis etmesine izin verme. Hayat senin hayatin. Gencsin daha onunde kocaman bir gelecegin var onlardan kacmis gibi oluyorsun ve bu onlara hakliylarmis gibi gelir ki sen boyle kactikca senle daha ugrasirlar gordukleri yerde. Sakin onlarin karsisinda kafani egme. Guclu gozukmek zorundasin. Olayi bilmiyorum ama afffedersin o... lukta yapsan onlardan buna ne. Biri bana misal oyle dese karsisinda guler kocani sakla karsima ciktigi yerde alirim altima derim :D oyuzden salla koyu ver gitsinler :D
00 YorumlaHaklısın tabi ama kaçmak hiç bir şeye çare değil maalesef eğer imkanıın varsa bir kaç haftalığına bir yerlere kaç ve kendini toparla hayatın aslında bu kadar amaçsız olmadığının tekrar farkına var ve dimdik evine dön eğer imkanın yoksa o zaman çık sabahtan akşama kadar tek başına gez kimse senin mutluluğunu isteklerini kısıtlayamaz sen özgürsün kimseye hesap vermek zorunda değilsin bırak millet ne derse desin sen umursama o zaten insanları sinir edecektir
00 YorumlaAma görmelisin göre göre alışçaksın bu duruma. Sana yaşattıklarını unutma ama onları görmek zorundasın onlar seni görmemek için kendini eve kapatmıyo sende yapma yaptığın şey çok saçma çık gez bence sürekli onları görürsen sana yaşattıkları aklına gelse bile bukadar çok acıtmayacak çünkü alışmış olcaksın :-D
00 Yorumlaaslında aynn ben diyebildiğim duurm hayat üzerine gleidği zmn yapılan duurm yeterdiye ağlayamadın durumda yapılan duurm ama dışarıda lendine kaçış yeri bul atıyorum göl de kimsnein bilmediği bir nokta parkta kendini hurulu hissettiğin yer işte o daha iyi hissederin nefes alman gerek ama dıaşrı çıktın ya kulaluğını al müzik dinlersin ama unutma insnalardan kaçmak ğek doğru dğeil hayat illa bizi kaçtığımız şeyle yüzleşitirir çünkü hayat acımasızdır
00 YorumlaCANIM bir kere eve kendini kapatarak daha çok suçlu pskolojisine sokuyorsun kendini. çık dışarı al mısırını kolanı tek başına bir sinemaya git. al derrgini kitabını git bir kafe ye al kahveni ohh keyif yap. tek başına da hayat çok güzel. sen o kötü zamanları evde kaldıkça daha fazla yaşıcaksın. üzme kendini
00 Yorumla
+1 yılBu dünya SANA ait. O sokaklar, o gök yüzü, o deniz, o rüzgar. Hepsi diğer herkese olduğu kadar SANA DA ait. Bu yüzden saçmalama ve şu harika dünyanın tadını çıkar. Bataklıklar da güzel kıyıları seçerler. Ancak iki tane sivrisinek için küsülmez kıyılara. Çünkü Güneş'in varlığı getirir sivrisinekleri, yokluğu kurutur. Şimdi bugün hazırlan ve misler gibi bir yürüyüş y
00 YorumlaZaten gezmeyi seven birisiysen sende kendini yakında dışarı atarsın, üzüntün ve kızgınlığın seni şu an sarmış durumda ama boşvermeyi öğren, günü geldiğinde bu değersiz insanların yaptığı kötülükler yüzünden kendi kıymetli canına zarar verme, bırak onlar seni görmeye, yüzüne bakmaya utansın..
00 Yorumlabüyük hata yapıyorsun ne olursa olsun yıkılmaman gerekir gerçek dostlar kolay bulunmaz bu devirde hiç denecek kadar az lakin insanlarla arkadaş olup gerisini zamana bırakıcan ilerde o sana gerçek yüzünü kesinlikle göstericek benim arkadaşım çok gerçek dostum ise 2 tane
00 Yorumla
+1 yılDaha önce benim de başıma böyle birşey geldi ben de senin gibi yaptım ve hata ettiğimi anladim insanin yaninda destek alabilecegi biri olmali ve sosyal aktivitelere katilip yaşadığın seyleri unutmaya calismalisin insanlarin cogu kotudur bu duruma alismak ve kendimizi daha kotulerine hazirlamamiz gerekiyor baskalarinin daha buyuk seyler yaşadığını dusunerek de kendini rahatlatip kafadan olayi cozebilirsin
00 Yorumla
+1 yılÇok zor bir durum çünkü sürekli o kişiler yakindaysa sana, karşılaşma ihtimali yüzünden dışarı bile çıkamamak kötü ama çözümü vardır elbet. Konunun detayını bilmediğim için rahatlaman adına bir psikoloğa git derim bu dediğimi yanlış anlama hani sana psikolojisi bozuk falan demiyorum sadece rahatlaman, üzerindeki yükü o insanları atabilmende bir büyüğün tecrübeli eğitimli birinin yardimci olmasını oneriyorum. Ben psikoloğa gitmiş biriyim , ne zaman gitsem kendimi hafiflemiş hissediyorum.
00 Yorumla
+1 yılHiç aldırış etme. Sen kendini eve kapattıkça onlar daha mutlu oluyorlar. Sende onlara üzgün ve yıkılmış olmadığını göstermek için evden çıkıp gezip tozmaya başla. Bak havalarda süper zaten. Akşam üstü serin oluyor ne güzel gez toz bir daha gelecek değiliz ya dünyaya.
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle Allah yardımcın olsun. Neler yaşadın imkanların nasıl bilmiyorum ama kendini eve kapatacak kadar seni kötü ediyorlarsa taşınman başka bir yere gitmen senin için en iyisi olur ha buna imkanın yoksa biraz kendi içinde her şeyi değerlendir ve pes edip yılma ne kadar güçlü olduğunu göstermeye çalış en azından kendine, mutlu olacağın şeylerden vazgeçme.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Kendine yazık ediyorsun.. eve kapanırsan her şey daha kötü olur.. :/
Ev kendinizin mi?
Kiracıysanız ailene durumu anlat ve mümkünse semtinizi değiştirin..
Ben kendi evim olduğu halde geçen sene 35 yıllık mahallemi terk ettim.. Çok iyi geldi.. Ferahladım.. :)
Meğer oradaki fesat insanlardan ne kadar sıkılmışım da haberim yokmuş..00 YorumlaMutlu olmak için mekan ayırt etmene lüzum yok. Bir süre önce dışarıda mutluydun, şimdi de evde mutlusun. Mekan değişse de mutlusun. Mutluluğunda belli bir istikrarı yakalamışsın. Mutlu olduğun sürece eve kapanmaya devam et. Belli bir zaman sonra ondan sıkılır yine kendini dışarı atarsın. Yani demek istediğim; nerede huzur buluyorsan, yönünü oraya çevir.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Sen kendini mi cezalandiriyorsun yoksa böle mutlumusun?
Balkona bile cikmiyorum demek korkunc bisey aslinda...
Sen yasadini kabul et ve dersini cikar yaptiginda ve bu hayatta neler gecmediki neler olmadiki ve hersey unutulmasada az anildi zaman ilaci oldu bugüne kadar ve kesin sendede öyle olcak...00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılhayatını yaşa bence gezmeyi seviyorsan çık gez insanlar sana zarar verdi diye kendini kapama düştüysen daha güçlü kalkarsın her zaman :) hiç de moralini bozma tecrübe olarak gör bir daha aynısı olmasına izin vermeyeceğim de kendine :) o insanları da görünce sizin gibi pislikler bana zarar veremez sadece midemi bulandırır bakışı at geç
00 Yorumla Neden o insanları görmekten çekiniyorsun onlar seni görmeye çekineceğine?
Sen buna mı layıksın? Onlar haksızken gününü gün ederken sen niye dört duvar arasında kalasın?
Kendini topla. Hayata bir kere geliyorsun. Kalk ve güçlen. Sana kim ne haksızlık yapıyorsa bir bir bir bir yüzlerine ağir bir şekilde söyle.00 Yorumla
+1 yılBir süre ihtiyacınız olan bir davranış fakat uzun süre bu şekilde devam ederseniz psikolojik sorunlarınız daha çok artar. Yaşadıklarınızı ben yaşadım o yüzden çıkın dışarı şunu bunu yapın demeyeceğim, içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın tabi ki fazla kabuğa çekilmeden ve anne ve babadan bağlantıyı koparmadan, bol bol dertleşin güvendiğiniz insanlarla, daha iyi hissedeceksiniz kendinizi geçmiş olsun...
00 Yorumla
+1 yılSen bence onlarla karşılaşmaktan korkuyorsun. Bence korkularının üzerine git. Bende çok şeyler yaşadım başıma gelmeyen kalmadı. bir ara eve kapandım ailemin ısrarlarıyla dışarı çıkmaya başladım yeni arkadaşlar edindim. Ama kolay olmadı tabi eskilerin attığı kazıkları bunlar da atar mı bana diye düşündüm. İlk başlarda yürürken bile kasıyordum kendimi ama şimdi rahatça yürüyorum hem artık tek başıma da çıkabiliyorum dışarı korkmadan.
00 YorumlaAynı sorun bende de var, ben de odamdan çıkmak istiyorum, akşamları bazen çıkıyorum gidip sakin bir yerde oturuyorum o kadar. Kimseyle görüşmüyorum, baya bir antisosyal oldum anlayacağın ama hata ettiğimi, ettiğini sanmıyorum. Bazen insanlardan uzak durmak en iyisi. Ama bunu hastalık haline getirme, kafanı toparla sonra çık ve kendini göster; ''Bakın ne yaparsanız yapın ben buradayım, çünkü alnım ak başım dik'' gibi gövdenide göster ki, ezmesinler seni!
00 Yorumla
+1 yılböyle şerefsiz insanlardan uzak dur kendine yeni bir çevre yap spora başla sosyal etkinlik yapan gruplara katıl dağ yürüşü su sporları akrabalarınla konuş başka arkadaşlarına bunları anlat onların nasıl insanlar olduğunu bilsinler sende rahatlarsın ama evde kalma dışarı çık bir parkta otur müzik dinle yeni insanlarla tanışmak için sosyal faaliyetlerde bulun
00 Yorumla
+1 yılYaşadıkların ruh halini kötü etkilemiş.. kendini eve kapatmanın yanlış olduğunu sende biliyorsun.. hassas birisin.. bence değişime ihtiyacın var.. bir tatile çıkma imkanın varsa çık.. veya şehir dışında sevdiğin bir akraban varsa orda kal.. yaşadığın olayları aklına getirerek kendinde depresif ruh hali yaratmaya imkan veriyorsun.. olmuş bitmiş geçecek gibi şartlandır kendini.. ve zaman sana yardımcı olacak zaten..
00 YorumlaBence şu an en doğrusunu yapıyorsun, her şeyi zamana bırak, en önemlisi başına gelenleri düşünme, düşündükçe psikolojin bozulabilir ve düzelmesi çok uzun zaman alır, bir psikologdan yardım alabilirsin, belediyelerin böyle hizmetleri var, düşünmemek için kafanı dağıtacak şeylerle uğraşabilirsin, bilgisayarda oyun oynamak gibi, yani dikkatini tamamen başka bir yere konsantre etmen lazım ve sakın sana kötülük edenlere inat onlarla yüzleşmeye çalışma çünkü onlarda yüz olsa bunu sana yapmazlardı.
00 YorumlaBiraz kabugunuza cekilip akuleri doldurmak iyidir.. ama hepten dunyaya kapatamazsiniz kendinizi.. onlari cok kaale alip aldirirsanuz apulanlara onlari mutlu etmis olursunuz.. siz sunu sakin unutmayin..
Siz digru durun egri belasini nasilsa bulur40 YorumlaBiraz içinse sıkıntı değil.
Kafanı toparlaman ve kendine gelmen için olabilir. Ama sürekli böyle olmaz.
Çünkü bunu sürekli yaparsan onları haklı çıkarmış olursun. Söylediklerini kabul etmiş olursun. Buna gerek yok. Haklı ve doğru olduğuna inanıyorsan başın dik yürümelisin. Hayat böyle gitmez ki.00 YorumlaBence yasananlari geride birakmalisin. Eger gercekten sen utanilacak bisey yapmadiysan, neden kendini eve kapatan kisi sen oluyosunki? Birak tum o kotulukleri yapanlar utansin, senin yuzune bakamasinlar, sen cik disariya hayatini yasa.. kimseyi takma sana bunu yasatanlarida insan yerine koyma, onlar yuzundende kendine zarar verme/uzulme.. degmezler!
10 Yorumla
+1 yılHayatta kalmak istiyorsan bazı şeylerden kaçmamalısın, onlara inat dimdik ayakta durup karşı gelmelisin.
Eğer umutsuzluğa düşersen, işte o noktada bitersin. Çık dışarı ve güçlü olduğunu göster.
Herşeye rağmen hayat devam ediyor.80 YorumlaNe yaşadınız bilemiyorum belliki çok kötü şeyler yaşamışsınız, bunun için sadece geçmiş olsun diye bilirim.. Fakat kendinizi eve kapatmanız konusunda çok ama çok yanlış bir tutum içindesiniz, tam aksine eski hayatınıza hatta daha iyisini yapmaya gayret etmelisiniz, bu sizi iftira eden ya da size kötü anları yaşatanlara karşı bir ibret niteliğinde olmalı, onlar çatlamalı, siz kabuğunuza çekilirseniz onları haklı çıkarmış oluyorsunuz..
00 Yorumlabak eve kapatma kendini insanların ne dedigi ne söyledigi umrunda olmasın sana iftira atanlar zarar verenlere güclü oldugunu göster onları görüncü şöyle hafifden bir gül : gül ki güclü oldugunu görsünler bende kapattım zamanında kendimi eve ama inan bir faydası olmuyor sadece beni üzenlerin yüzlerini biraz daha güldürdüm o kadar sen bu hataya düşme hayatını yaşa ne olursa olsun :D
00 Yorumla
+1 yılhayat sen eve kapansan da dışarı çıksan da devam ediyor. Ama önemli olan senin için nasıl devam ediyor? o iftira atanlar için nasıl devam ediyor? sen kapan onlar amacına ulaşsın. Eğer sen dimdik durursan herşeyin üstesinden gelebilirsin. Kaplumbağa gibi kabuğuna çekilirsen kaybeden sen olursun. Hayat çok kısa bu zamanlarını en iyi şekilde geçirmelisin
00 Yorumlainsan hayata bir defa gelir ve bunu tıka basa yaprak doldurulan küp gibi yaşamalıdır,
kendini mutlu hissettiğin şeyleri yap, Elalem neder diye düşünmeden yaşa.
Tiyatrocular ve oyuncuların uyguladığı yöntemi uygula.
sokakta dans etmek istiyorsan dans et, insanlarla iyi geçin ki işin düştüğü zaman işine yaraya bilsinler. (Bu sebepten hep kazanır ve yaşilanmazlar)00 Yorumla
+1 yılAynı şekildeyim, birilerini tanımak dahi istemiyorum ayrıca bana hitap edemeyeceklerine o kadar çok inandım ki. Kimseyi sevemez oldum biri yüzüden. Safdım , masumdum. Harcadılar... Her geçen gün biraz daha alışıyorum yalnızlığa.. Takıyorum kulaklığımı yakıyorum sigara mı daha mutluyum..
00 YorumlaNe alaka be kardeşim g*tlüğü yapan onlar ama sen kendini kapatıyorsun eve. Onların seni görünce kaçacak yer aramamaları için çıkmaması gerekli dışarı. Sen niye kendine ceza veriyorsun hayat güzel yaşamaya devam et öyle pisliklerler gibi insanlarla karşılaşma yine diye de önyargılı olabilirsin dışarıya karşı :D
00 YorumlaOnlar senin moralinin bozulmasının keyfini yaşıyor geziyorlar sen onlara yenik mi düşüceksin her şeyin bir karşılığı vardır elbet onlar karşılığını alıcak sen onlara inat çık gez kendi hayatına yön ver daha gençsin başka şeylere yönel aktivitelere spora, yüzmeye gibi bir süre sonra umrunda olmucak onlar.
00 Yorumla
+1 yılHaklısın aynı şey beni başımda geldi bazen yüzüne ağır söz söylecek ken vicdan elvermiyorur. Suratı söylemiyor orada ulaşıyoru senin yerinde olsan o kişiyle konuşurun ve bunu yanliş olduğu ona söylerim anlamazsa elinde sonun da yanlısını anlıcak şimdi işi zaman bırak o kişi Allah ısla edsin ona akıllı fikir versin neyin nerede yanlış yapmış onlasın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılOnlar sana yaptigi her tur kotulukler unut sen onlari gorsen dahil gormezlikten gel yani onlarla kus kal. Ahiret gunide butun hakkini alacaksin zaten. Ama kendini bir kafes kus gibi kapali durman bile cok yanlis. sen disara cik hic bisey olmamis gibi davran. Kendini zulmetme. Onlar gordunu yokmus gibi davran ve gecmise bakma.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok kötü yapıyorsunkendini eve kapatman yalnız hic mi aklnıa gelmiyor ben kendimi niye eve kapattım niye hep burdayım diye boyle devam edersen kafayı yersin su konuda haklısın evet yalnız kal ama evde degil mesela uzak biyerlere git sana huzur veren biyer olsun ne bileyim dogayla basbasa gel kendini dinle ama eve tıkanma bak gercekten kafayı yersin aslında senin yerinde olsam onlara inat dısarı cıkar hayatın zevkini cıkarırdım ama durumunu bilemiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcanm aksine tam tersini yapmalisin. psikolojim bozulur öyle. onlara inat cik ve suratlarina bakma... kenimden biliyorum. bende eve kapanmistim bundan 1 sene önce.. Cok kötü oldum daha kötü oldum. disari cikmak ölüm gibi geliyodu bana.. yeni yeni alistim artik hic takmiyorum.. sende benim yaptigim hatayi yapma güzelim. insan öyle kendini kaybediyor
00 Yorumladik dur pes etme...
bir hayatın var. Başkası yüzünden bunu heba etme.
canın ne istiyorsa onu yap.
İnsanlar gereksiz varlıklar olsun gözünde.
Benden başka önemli yok' de kendi kendine...
kaçarak mutsuz olacaksın. Kendini çabuk toparla ve hayata kaldığın yerden devam et...00 Yorumla
+1 yılKesinlikle bu sana daha çok zarar verir hayat senin hayatin kaybettiğin zamanları geri alamazsin ve bir kaç insan yüzüne hayatini kisitlamissin hata bence bu çık gez dolaş kimseye aldırış etme gezmeyi de seviyomussun hem kime ne hayatını yasa :)
00 Yorumla
+1 yılBu resmen pes etmek böyle davranarak onları sevindiriyorsun boş ver çık dışarı gez hayatını yaşa it ürür kervan yürür aldırma onlara artık hayatımızı başkaları ne diyecek diye değil kendimiz için yaşamayı öğrenelim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAsosyal olmak dünyada başına gelebilecek en kötü şey. Eğer asosyalsen gerćek bir hayatîn yoktur insanlar seni nereye iterlerse oraya gidersin sende git gide asosyallesiyosun kendine yaptığın en büyük kötülük bu o insanlarla karşılaşsan nolur saç baş kavgami edersin et. Dövemiyosan da kas yap döv :)) hoc biseyden kacma
00 Yorumla
+1 yılbazen yeni insanlar şart oluyor hayatına.. aynısı bende de oluyordu ama yeni insanlar tanıyınca eskiden baktıgında aklına kötü gelen yerler anılar simdi daha farklı geliyor. bir insan degiştirebiliyor hayatını yani.
00 Yorumla
+1 yılBiliyorum ciddiye almicaksın ama aynı benim dönemden geçiyorsun şu an ne desek boş sana sen kendini daha iyi biliyorsun sevdiğin varsa yanına git oda seni seviyorsa eğer karsılıksızsa ozaman şu an canın ne istiyor kafandan ne geçiyorsa onu yap
00 Yorumla
+1 yılHepsini s* et bir kaç embesil yüzünden ne kendini soyutluyon çık gez kim ne derse desin hepsinin a... yeni arkadaşlıklar edin tek gez ne olacak? kendini eve kapatınca ne olacak...
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 891 cevap paylaştı.
+1 yılKendini insanlardan çevrenden soyutlama sana kım ne derse desın ne yaparlarsa yapsınlar onların ınadına hayata sımsıkı tutun ve basını hep dık tut tut kı ıftıraların asılsız olduguna ınansınlar.
10 Yorumla
+1 yılZaman zaman yalnız kalmak isteyebiliriz, bu en aktif, dışa dönük insanda bile görülebilir. Kişisel deşarj olarak bakmakta fayda var. Çok da uzun sürmemeli tabiki.
10 Yorumlakendini başka şeylere ver. sıkılmamak için Astral seyehat yapabilirsin geceleyin yapılır bu uyurken olur bilincin başka yerlere gider internetten detaylı bilgiyi bulabilirsin
00 YorumlaGiyin süslen ve başını dik tutt çık o dışarı görmezden gel onları duymazdan gell. onlar seni belliki düşürmeye çalışıyor sen ayakta durmaya çalışş. istesen herşeyi yapabilirsin
00 Yorumla
+1 yılKimse senden önemli değil öncelikle bunu kendine kabul ettir. İnsanlar bir hafta konuşur unutur. Sen kendine değer vermediğin sürece kimse değer vermez. Allah yardımcın olsun.
00 YorumlaKimsenin ne soyledigi umrunda olmasin hayata bir kere geliyoruz sen dogru duzgun yasadiktan sonra kim ne derse desin hayatini zindan etme sadece bir sure kafani dinle ve yeniden gulumse disariya.
00 Yorumla
+1 yılBir dönem bende yaşadım bu tarz şeyler. Hiçbirşeyi kafana takmamaya çalış sen kendı mutluluguna bak bırak ınsanlar ne düşünürlerse duşunsun , ne konuşurlarsa konuşsun onlar zaten sadece konuşurlar. Bir süre boyle kal bence ama bu süre uzarsa kendine zarar verirsin ve bence en kısa sürede bir psikologtan yardım almalısın
00 Yorumla
+1 yılSeni bağlayan bir şey yoksa işini gücünü ayarlayıp şehir değiştir. Ama ailen ve sevdiklerin buradaysa dik dur ve istediğini yap. Kimse kimseye yaşadığı hayatı dar edemez.
00 Yorumlasakın böyle yapma ben de aynı şeyleri yaşadım onlar çekinsin sen kendinden kesinlikle taviz verme rahatsız oluyolarsa onlar yolunu değiştirsin sen kendinden emin hareket et böyle yaparak daha çok ezilirsin daha çok üzerler
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvde durmak çözüm değil malesef.
Insanlar dan kacabilirsin ama olanları kaybeden belleginden kacamazsin onlar hep orada kalacağı için pek bir önemi olmuyor nerde olduğunun. . Neleri kisitladigininin.10 Yorumla Bir süre eve kapat kafanı dinle, kendini dinle. Ama birkaç aydan uzun sürmesin bu sefer de insanlardan çok soyutlanırsın ve iyi insanlarla bile iletişim kuramayacak hale gelirsin.
00 Yorumlakendini böyle soyutlama insanlara karşı. Herkesin böyle gelgit dolu zamanları oluyor. Kendini neden eve kapatacakmışsın canım onlardan neden kaçmaya çalışıyorsun ki sen? Onlar utansın bırak saklanmak için bir hatan olması gerekir.
00 Yorumla- Devamını Gör (385)
Devamını Gör(430)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem