Tüm hak dinlerde örtünme emrolunmuştur , buyrun size dinin emrettiği gibi yaşayan gayr-ı müslimler... peki neden bizde örtünenler , ötekileştirilmeye çalışılıyor?
diğer dinlerdede örtünmemek haram sayılıyor ( dip not ) , bunu paylaşırken amacım , insanların inançlarına ve yaşam tarzlarına saygı duymayan , batı özentisi topluma batının da haramzade olduğunu göstermek. ben çarşaflı bir ailenin çocuğu değilim , fakat herkese Hürriyet... neden sizce anlayış konusunda bu kadar yozlaştık?
Cünkü batı kendi dinini örf adetini korurken müslumanlari Türk halkınıda dinden örf adetlernden uzaklastrmaya calisiyo sahte din adamlari cikip hurafe seyler soyluyo tavukdan kurban olurmus kara kedi gorursen sacini tut türbelere gidip bez baglama mum yakma tam olarak zamanini bilmiyorum ama insanlar istnblda ya da izmirde bilmem kac km yuruyup ellernde ipleri onu ensknuna goturup sanirim mm yakihrlardi kilisede amenna her dine saygimiz vardirda biz müslumanz mum dikmek bez baglamak nedir ya peceyi carsafi basortusunu öcü gibi gosteriyrlar önceden laik olmadan analarimiz ninelerimiz carsafliydi başi acik gezen vrmiydi adamin biri önceden carsafi peceyi faişeler giyiyordu onlarnda kimligi belli olmasn diye boyle bir sacmalk olurmu bir acın bakn gecmise acikmiydi okullarda atatürk laiklik anlatiliyo bide gecmişe donun bakn bizim tam gecmisimiz naslmis nerden gelmisiz aslinizi unutmayin batinn amacida şu muslümanlari Türkleri dinden uzaklastrmak ve boylece kendilerine kole ypmak ben kimseye peceyle gezsin demiyorum ama az biraz olsun örtunme konusunda dikkat edin dapdar pantolonu giymis ustune kalcawini kapatacak sekilde uzun birsey oda dar zaten ya da bir belden ceket giyiyo kalcasi acik basini kaptmissin ne anlami kaldi bunn madem. kapndn ayak bilegnden gymiyosun enazndan ayak bilegienhakin giyin veyada basortu takiyo ama sac boyun gozukuyo dizden etek giyiyo ya cizme giyiyo ya da siyah corap neymis gozukmuyoya gozukuyo krdesim yapmayin topuklu ayakkabi giyiyo cikan ses erkkleri tahrik ediyo gozunuzu seveyim yapmayin ya tam kapli olun ya da hic kapanmayin cevre baskisi ile kapanmayin dinn istedigi kapanmicksan kapanma cünku obür turlu hicbir anlami kalmiyo bunun belki benim yorumuma karşılık laf atnlar olur ama umrmda degil dinn gerektirdigi gibi kapanmadkdan sonra sırf başini kapatmissin anlami yok onu oyoe herkes yapar
Hristiyanlıkta örtünme tanrıya saygıdandır, erkeklerin nefislerini kontrol etmiyor diye değil. Müslümanlıkta ise şöyle der, “ Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız.”
tevratta der ki , ben kadını ademin örtülü yerinden yarattım.. sürekli örtülü kalsın diye.. incilde ise pavlusun mektuplarından oluşan bir bölümde der k, ; ( korintiler ) olması gerekli , saçını örtmeyen kadın , başını kazıtsın... demem o ki , tevrat da da geçdiği üzere , kadının örtünmesi havva anamızla birlikte emrolunmuş.. neticede , neden örtünmek değildi konum.. örtünenlere tahammulsuzluk ya da satgısızlık edilmesinde.. ben vatikan a da gittim , budizm in merkezine de , bir çok doğa dinleriin yaşandığı batı ve orta afrikaya da. lakin şunu farkettim ki , hiçbir yerde din adamına ve dindar insanlara ülkemizde olduğu gibi bir , bakış yok... bu tavrı takınanlar yobazlardır kanımca...
Acıkcası örtünmeyi medeniyetsizlik olarak gören bir zihniyet var ve bu yeni degil.. Yeniliklere karşı cıkan onları benimseyemeyen herkese Yobaz gerici diye bir etiket yapıstıran Devlet büyüklerimiz sagolsun..
bende onu söylemeye çalışıyorum , yobazlık ile dininin emrettiği gibi yaşamak çok farklı şeyler.. çok akil diye geçinen yobazda tanırım , çok dindar geçinen yobaz da !
ahh bir bilsem bu müslüman olup yobaz gören milletin istediği nedir. o kadar başörtülü annelerimize kardeslerimize nefretle yaklasanların amacı nedir? o kadar batılılasmaya özeniliyor ama buna neden özenilmez.
çok kötü tabiki. bunuda şimdi akpye atıcam ama millet şimdi tartışmaya girecek o yüzden susuyorum. hepimizin insan olduğunu ırkın giyimin siyasi görüşün dilin dinin önemli olmadığını keşke anlasalar. keşke müslümanım diyenler gerçekten müslüman olsalar
En İyi Cevaplar