Nerdeyse 6yıllık bi ilişkim var bu kadar zaman içinde birbirimizi gayet güzel idare ettik ama son 2 yıldır arkadas cevrisininde etkisiyle çok fazla içki içmeye başladı.bu kadar çok içmesini istemedigimden dolayı (midesinde problem var) sürekli tartışıyoruz buda ilişkimize zarar veriyor.sürekli arkadaşlarıyla ilgileniyor ve bana eskisi kadar ilgi göstermiyor.onu bu arkadaş cevrisinden uzaklaştırmam gerek yoksa ilişkimiz daha kötü bi hale gelicek. onu arkadaşlarından uzaklaştırıp benimle daha fazla vakit geçirmesini nasıl sağlayabilirim lütfen yardımcı olun:(
Cevabın nedir?
Bir kere içki dertten kederden içilmez, içilmemeli ;) Sarhoş olmak için, sırf içki içmek için ya da derdini unutmak için içilen içkinin sonu kötü biter her zaman, o yüzden bu üç sebebple kesinlikle içilmez.
Arkadaşlarıyla muhabbetine içtiğini varsayarak konuşuyorum, iyi vakit geçirmek için... Bununla ilgili yapabileceğin pek bir şey yok :)) Ama tek bir şey var ;)
Daha iyi vakit geçirt ona ;) sürekli bir program yap, genelde içki içme saatlerine denk getir ;) Senin yanında olsun, seninle birlikte olsun. İçeceksede, içtiği arkadaşlarınında partnerleri olsun yanlarında, sende git :) Veya ikiniz birlikteyken senin yanında içsin...
Eğer içip içip kendine ve çevreye rahatsızlık vermiyor, adabını biliyor ve kötü olmuyorsada bırak içsin... Bırakmazsan o seni bırakır bir gün ;)12 Yorumla- +1 yıl
ben yurtta kaldıgım icin belli bi giriş saatim var ben yurda geldigim zaman içmek icin ya arkadaslarına gidiyo yada arkadasları ona gidiyo en azından evde iciyolar içim daha rahat oluyo ama içki konusunu cok fazla abartıyolar bu yüzden rahatsız oluyorum.ayrıca arkadaslarının sevgilileri yok:(
En İyi Cevaplar
+1 yılBir ilişkide çevre faktörü çok önemli ... biraz tartışmaya son ver ve onu takip et zaten seni seviyorsa düştüğün bu durumun farkına varır... önce saygı sonra sevgi ve anlayış gelir . Sen ne kadar çok ilgi gösterirsen bu olayın üzerine düşersen o kadar çok hoşuna gider ve bu durum devam eder.. biraz huzura çık onunla ilgilenmiyormuş durumlarına dön , zaten sonra herşey yoluna girecektir. Seni geçmişte olduğu gibi dinlemeyip bu durum devam ederse saygı hâla kazanılmamış demektir . (kendini üzme hayata tek kişilik bakmaya çalış seninde sağlığın önemli herşeyden önce..)
14 Yorumla- +1 yıl
En fazla 2 gün ilgilenmiyormuş gibi davranıyorsun demek ki ona olan duyguların hat safhada .. güzel bir durum bu bir o kadar da kötü neden kötü ? çünkü ; bir şeyin üzerine çok düşerse sabır taşı dahi olsa çatlar.. ama senin de sağlığın önemli yaşı ortalama 24-30 arası bir beydir umuyorum kendini o yaşta düşünmüyorsa senin bu durumunu düşünmeye dahi vakit bulamaz o zaman yapılacak tek bir şey var o da ailesini tanıyorsan onlarla konuşup bu olayı refaha kavuşturmak onu onlardan uzak tutmak .
- +1 yıl
Benim 6 senelik ilişkim oldu aynı senin gibi askere gitmesine 2 sene varken uyuşturucuya başladı dolandırıcılık yaptı beni aldattı 3 defa yalanlar söyledi ama pes etmedim şimdi iyi durumda hattını değiştidi askerde kesinlikle dışarıya bensiz çıkmasına izin vermiyorum çıkarsa eskiye döner diye o nasıl istediğini yapıyorsa umursamıyorsa sende öyle yap yani kendine bak kendine gu en dışarıya çık tek oyle hayatın in merkezi o olmadığını göster. Bende emin değilim daha şüphelerim var güven bitti mi hiç bir zaman yerine gelmiyor unutamıyorum yaptıklarını askerliği bitmesine 1 ay var gelince 1 ay bakicam yine beni üzerse eskiye dair herhangi birşey yaparsa gece eminse geç girerse yol vericem onu avutmam düşünsene evlendiğinde onunla ya yine içerse içip seni dövdüğünü daha kötü şeyler olursa hiçbirsey senden değerli değil unutma...
hic ugrasma seni birakir onlari birakmaz... Sakin mudahaleye calisma. Sen de ona ilgisiz davran. Benimki de bazen erkek arkadaslariyla cok takilmaya baslamisti. baslarda sikayet ediyodum sonra arkadaslariyla bulusacago gecelerde beni de arkadasima birakmasini istedim. Ben de kiz arkaasima gittim onla ciktim ama gece kacta donucekse beni de o saate alip eve birakmasini istedim. baktim bir iki .. daha bensiz cikmiyor. erkekler kisasa kisastan anlar. Sen de yeni arkadaslar yap abuk sabuk... Yeni insanlarla takil merak ettir.
21 Yorumla
arkadaş çevresinden uzaklaştıramazsın bence buna kalkışırsan aranız daha kötü olur. en iyisi yanında sen de git mümkün olduğunca az içmesini sağla. zararın neresinden dönseniz kardır.
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
30Cevap
+1 yıl1 buçuk senelik evliyim ben istemediğin halde eşime tir alındı çok ilgisiz olmaya başladı uzaklaştı eve gelmezdi işlerm yoğun diye arkadaş çevresi den dolayı hep kavga ederdik 2 ay önce öğrendim o arkadaşlariyla gazinolara gitmiş ordan bir kadınla tanışmış konuşmaya başlams yakaladım ailesine dedim ve gittim 15 gün ailemin yanına yalvardım getirdiği Uzak duracam dedi yeter ki sen gel diye döndüm geçenlerde yine gitmiş babasna dedim kızdı bağırdı bidaha olursa satacam dedi tırı ben gitmesini istemiyorum dedim babasının önüne çıkmışlar uzak tutun onlardan demişler zorla götürüyorlar demişler ekmeğe el basıyor konuşmcm diyor yine konuşuyo onlar yüzsüz durmadan arıyorlar her gün kavgamız bu nasıl Uzak tutabililrm eşlerini bulacam yazacam dedim çok yalan var eşimde eve gelirken silip geliyor onlarla konuşmalarına benim yanımdyken arayınca açmıyor ama iyi ayak değiller lütfen akıl verin bana ne yapabilirim yazarım diye korktyrm oda fayda etmiyor bıktım artık kapat şu konuşlari diyor uzun oldu ama derdimi anlatmaya çalıştım
00 Yorumla
+1 yılKendini biraz naza çek istersen. Mesela seni gel falanca yere gidelim diye çağırırsa hayır gelemem işim var de eğer inanmazsa gelmeye çalışırım fakat bir şartım var şunlar şunlar olayacak yada gideceğimiz yer içkili bir yer ise içmeyeceksin yada 1 bardak biranın dışına çıkmayacaksın yada benzer düşünceler üreterek geliş gidişlerini şarta bağlamaya çalış biraz. Denemekte fayda var.
12 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim. küçücükte olsa yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. :-)
Onu bir aktiviteye yönlendirirsen belki işe yarayabilir. Mesela bi müzik ya da dans kursuna yazmayı dene. Programınz birlikte ama yoğun olsun o zaman onu kötü çevresinden uzaklaştrabilirsin. Ama dikkat dayatma ile yapma,güzellikle ikna et. Yoksa sebebi anlar ve iç içgüdüsel olarak cephe açar sana..
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl(Belki de senin yüzünden içiyordur, kim bilir... Tamamı olmasa da içme sebeplerinde bir kısmı seninle ilgili olabilir. Boşuna sorma; "seninle ilgisi yok" der.
Erkekler genellikle kızlar yüzünden içmeye başlarlar. "Senden önce" içmeye başladığına da eminim...)
Ben de içerim; kız arkadaşımın içme demesi pek etkili olmaz.
Senin de içme demen işe yaramaz emin ol.
Tat ver, huzur ver biraz yaw; onu rahat bırak... :)
Yanında içtiği zaman surat yaparsan veya içmesine engel olursan, başkalarıyla takılmayı tercih edecektir.
Hep bu kızların yüzünden...01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBen her gece başka biryerde içiyorum sensiz
Bir zehir gibi dolma kadehlere
Ah Azize, vah Azize
Yar mısın bana, sen Azize...
+1 yılİçmeyeceğine söz verene kadar, bir daha onunla çıkma hatta arama bile... Eğer ona rağmen içkiyi tercih edecekse zaten ondan hayır gelmez...Ne var ki o kadar içecek alla alla ...
12 Yorumla- +1 yıl
rica ederim :)))
Arkadaş çevresi ile ilişkileri ne düzeyde yani sadece içmek için mi bir araya geliyorlar yoksa başka şeylerde varmı eğer varsa işiniz zor beraber içmeyi teklif ettiğinizde sizi reddediyor mu?
13 Yorumla
+1 yılgüzelim işin içine içki girdiyse kumar girdiyse kov gitsin vur tekmeyi hiç acıma kendine yazık etme duygusal yaklaşıp yardım geyikleri yapma hayatın tadını çıakrtmaya bak kim nederse desin bencilllik yada başka bişey değildir vefa fala ndeğildir bu kov gitsin
00 Yorumlakendimden düşünüyorumda arkadaşların çok önemli yeri var erkeklerde dertleşicek sohbet edecek eğlenecek gülecek vbvb eğer farklı bir arkadaş grubuna yönlendiremiyorsan işin zor. Arkadaşlarından ayırırsan senle daha fazla ilgilenmek yerine sana tavır koyabilir.
07 Yorumla6 yılmı oha lan çüşşşş dondum kaldım
Bizde görürmüyüz böyle 6 yıl ömürlük lan sanki
Allah ayırmasın bacım -.-12 YorumlaGeçen sene ayrılmasaydık 6 yılımız dolacaktı şimdiki beni görse oda belkide bunda dert yanar olacaktı.Bende onu dinlemeyecektim sonra bizde kavga edecektik.Ama sonra zamanla herşey normale dönecekti
10 Yorumlabunun için yapacak bişey yok ya sabredip bekleyeceksin bu durumun bitmesini yada ayrılacaksın. alkol kötü bi alışkanlık hele ki muhabbet tatlıysa tatlı tatlı zehirler adamı
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 825 cevap paylaştı.
+1 yılerkek arkadaşın anlaşılan ortamı seviyor ve şuda varki arkadaşlarına hayır demesini bilmiyor bence yapman gereken erkek arkadaşına karşısındaki insana hayır demeyi öğretmek olacaktır..
10 Yorumla
+1 yılsende onlarla iç deli gibi sarhoş ol senin sarhoş halini gördükten sonra tövbe eder bir daha içmez
120 Yorumla- +1 yıl
o zaman sende alışıksın sarhoş olamıyorsun :)
içkisine uyku ilacı karıştır uyusun ilk kadehte :)
- +1 yıl
ya erkekler biraz dediğim dediktir belki seni çok seviyordur ama içki ve ortam alışkanlık yapmıştır anca erkek arkadaşının arkadaşları evlenip o ortam dağılırsa kurtulur tabi sizde evlenin artık 6 yıl olmuş siz fört edene kadar millet 6 tane çocuk yapıyor :)
- +1 yıl
çok devrik bir cümle oldu kusura bakma kendimden utandım bir an türkçe öğretmenim aklıma geldi :)
- +1 yıl
tıp mı okuyorsunuz :)
- +1 yıl
okul hiç bitmesin modundasınız o zaman :D
- +1 yıl
ne okuyorsunuz :)
- +1 yıl
iyi bari :) ben fizik filan diyeceksin sandım
- +1 yıl
fizik bölümü bitmiyor da :D
- +1 yıl
- +1 yıl
iyi arkadaşlar değil mi film de çok güzel :)
+1 yılFarklı şeyler yapın yani gezin bir kursa üye olun aktivite dans olabilir arkadaşlarını kötülemeyin ama görüşsün ama bunu ne kadar aza indirirseniz o kadar iyidir.. umarım başarılı olursunuz
05 Yorumla- +1 yıl
hım ilişki uzun çok güzel sizi çok iyi tanıyor sizde onu çok iyi tanıyorsunuz yani size ilgilenmesini sağlayın bayan olduğunuzu hissettirin naz yapın ufak kıskançlıklar ve erkeğin dayanamadığı merak ettirme olabilir ve size tekrar aşık olmasını sağlayabilirsiniz bir insanın üstüne ne kadar düşerseniz o kaçıyor çünkü
- +1 yıl
umursadıklarımız kaçıyor bizden bizi umursayanlardan da biz kaçıyoruz hayat böyle malesef dört dörtlük çift yok her zaman bir taraf fedakarlık ediyor umarım mutlu olursunuz unutmayın kimse senden önemli değil hayata bak gün geliyor anne baba kardeş hiç biri yok :(
+1 yıl6 yılda çocuğun adını nasıl koymassınız?siz daha şimdiden iki komşu ülke olmuşsunuzdur.hayırlı işte acele etmek lazım derler.evlen düzelir:)
10 Yorumlaaçık söyliceksen uzaklaşmassa bırakıcaksın bu kadar basit yoksa üzülen sen olursun sonunda zaten sana gerçekten değer veriyorsa tercihi sen olcaksındır;)
10 Yorumladurumlar sıkıntılı, di danışan bul ve gitmeye ikna et bence
10 Yorumla
+1 yılonunla daha çok vakit geçir.. hep onun yanında ol içki içtiği diğer arkadaşlarına kız arkadaş bul yada onların kötü biri olduğunu anlat tabi ters tepki vermez inş...
10 Yorumla
+1 yılİçiyorsa bir derdi vardır o zaman. Sor bakalım derdin ne niye içiyorsun diye?
01 YorumlaTek çözüm onu bırakmak. O geri gelirse değişecektir/değişmiştir.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 613 cevap paylaştı.
+1 yılerkek arkadaşını şutla derim oda o ayak takımından ki o cevreden uzaklaşmıyor sen gidersin yoksa kötü ellere haberin olsun
00 Yorumla
+1 yılcok basıt onu kendıne kopek gıbı asık edıp sonra bu avantajı ısteklerını yerıne getırmesınde kullanacaksın ;)) emın ol ıse yarayacak
02 Yorumla- +1 yıl
sızınkısı ask olmaktan cıkmıs tamamen alıskanlıga donusmus ıste bu cok tehlıkelı
+1 yılmidesini kendi düşünür-sen onun annesi değilsin. arkadaş çevresinden de koparamazsın-onu içki içen kötü arkadaşlarıyla kabul etmelisin. belki sen onu doğal haliyle kabul edersen o da seni daha çok sever
01 Yorumla6 sene 7 sene takılmayın bunlara, gelmiyorsa yola ver odunu beline. Ha pardon, ayrıl yani. :D
Ya da ayrılma lan bana ne evlenin içip içip dövsün.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yıltehtit etmen hiçbir şeye yaramaz artık yapacagın en etkılı durum bir kereliğine olsun eğer bir daha içerse terk et kı aklı basına gelsın
00 Yorumla
+1 yılonu devamlı yanında tut. fotodaki hangisi sensi n diğerini bana ayarlasana :D
00 Yorumlabence başka düşüncelere girr beyninden silmelisinn ..
00 Yorumlaonun için dua et ..
26 Yorumlabegenmiyosan ayrilicaksin... sen onun efendisi degilsin.
02 Yorumla
+1 yılburda çözümü sen bulmalısın,çok sert olmalısın
00 Yorumla
+1 yılbu mumkun değil.kısa ve net
00 Yorumladevamlı içki içenden hayır gelmez
07 Yorumla- +1 yıl
neden peki.. ben 8 senedir düzenli bir şekilde içiyorum ama işimi gücümüde aksatmıyorum sorumluluğumun bilincindeyim, boşlamıyorum bence idare etmesini bilen insan için sıkıntı yok..
- +1 yıl
şuan bunları yazarken dahi içiyorum ((:
- +1 yıl
saolasın.. evet bak o konuda haklısın önceleri çok dışarıda içerdim dışarıdan kastım tabi sokakta değil mekanda falan ama o kafa ile yol çekilmez oldu son zamanlar daha bir keyfine düşkün insan haline büründüm ve o gün bugündür evimde içerim uzun zamandır içtiğim içinde miktarından yana bir sıkıntım olmuyor şükür kendim taşıyorum valla kapanırım odama kimseyle işim olmaz açarım hafiftende müziği ohh ne hoşş :)) kafamı yaşarım...
- +1 yıl
o boşluyor aslında bu anormal birşey değil alkol ve benzeri madde kullananlarda görülen bir durum ama olmaması gereken birşey insanın hayatını olumsuz yönde etkiliyor öyleleri için en iyi şey biran önce alkolü bırakmaktır.
onlar mı ben mi diye seçim şansı sun ona
00 Yorumlakafama sıkarım de
10 Yorumla
+1 yılsende içkiye başla.
01 YorumlaAynı durumdayım (
00 Yorumla
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi