• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Aile & Toplum

Çarşaf giymek sizce yobazlık mıdır? (Sayfa 2)

Gizli Üye
Gizli Üye
(36-45)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
33
Yapay Zekaya Sor
Çarşaf giymek sizce yobazlık mıdır?
Nedir Soruları Evlilik Soruları Kadın Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
7 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

190

Cevap

171

Cevap

Popüler Cevapları Göster(60)
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

çarşafı, yahudi kıyafetlerine neredeyse birebir benzediği için sevmiyorum açıkçası. karşıdan gelen yahudi mi müslüman mı belli değil. örtünme emredilmiş ama sadece çarşaf giyebilirsiniz denmemiş. faklı bir renk ya da farklı bir tasarım kullanabilirler örtünürken. ayrıca yüz de haram değil gözüne kadar örtünce ne oluyor bilmiyorum. aşırı geliyor bana.

2
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Yüz farz değil tabiiki.. ama bu bir tercihdir.. nasılki açık giyinen birine kaşar demek yanlışsa bu da aynıdır.. empati yapmak gerek.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

farkındaysan ben yobazdır gibi bir tabir kullanmadım. kimseye kıyafeti yüzünden hakaret edecek kadar hadsizleşmem. sadece çarşaf hakkındaki kişisel düşüncelerimi söyledim.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

hakaret etmedin en azından :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

hakaret etmem için sebep yok zaten herkesin kendi hayatı.

Yorumla
  • sez3rr
    sez3rr Takip Et
    Bilge Yaş: 33
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 568 cevap paylaştı.

yobaz sozcugunun ne oldugunu bılmıyorlar
    bu ilki
    ikincisi diyelimki yobazlar
    Allah'ın rızasını kazanmıs bır yobazı
    Allah'ın lanetlediği bir modern insana tercih ederim

2
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ne güzel :)

Yorumla
  • burçinnilay
    burçinnilay Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37
    +1 yıl

çarşaf giymedende kapalı olunabilir bence gösteriş yapıyorlar çarşaf giy denmemiş sadece kapaln denmiş örtünmeye karşı değilim çarşaf giyenler bana istedikleri için değilde birileri istedi die giyiyorlar izlenimi yaratıyor tamamen gösteriş inançla alakasız

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Gösteriş için çarşaf giymeyi aklın kabul ediyor mu?

Yorumla
  • Bekle_beni_mezarcı
    Bekle_beni_mezarcı Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39 , eic 38%
    +1 yıl

Arkadaş yine böyle bir durum vardı işyerinde. Gidip sorun cami hocasına dedim. Sonuç olarak hoca bunlara ; 1400 küsür tefsir var bunların hepsinde örtü ayetine alimler çarşaf manası verdiler demiş. Demek ki bilmeden araştırmadan konuşmak uygun düşmüyormuş. Biz aldık cevabımızı. Ayrıca bu meseleyi burada sorman uygun olmamış. İnanan var inanmayan var. Zaten araştıran yok. İstemedende olsa milleti küfre sokacaksın.

0
    0 Yorumla
  • shraeva
    shraeva Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 47%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 846 cevap paylaştı.

Allah kadının kapalı olmasını emredıyo carsaflı degıl esın dogru duzgun bol salas kıyafetler de gıymek ısteyebılır carsaf ıstemeyebılır keske bende daha kapalı gıyınebılsem ama sıcak falan dıyoruz ve bu durumdan kacıyoruz ama esım olacak ınsan ılla kı kapanacaksın carsafa gıreceksın dese yapmazdım

0
    2 Yorumla
    • missfatty
      missfatty
      +1 yıl

bunu sana özel söylemiyorum yanlış anlama... biliyor musun cehennem daha sıcak

Yorumla
    • shraeva
      shraeva
      +1 yıl

Bılıyorum farkındayım ama seytana uyuyoruz maalesef kı bu yuzden cogu zaman allah affetsın bızlerı bıle dıyemem affetmeyecek gıbı gelıyor ama ben nasıl kı sızlerı yobaz olarak gormuyorum keske yularıda eıg verdıgınız bayan da bızlere o kelımelerı sarfetmeseymıs sızlerı yobaz olarak goren ınsanı nasıl kı ben ınsan olarak gormuyorsam kımse kusura bakmasın ama ben acık gıyınıyorum dıye bana onca lafı edenı de ınsan olarak gormuyorum keske artık bırbırmıze laf etmeden yadırgamadan yasamayı ogrensek kım nasıl yasamak ıstıyosa yasabılse

Yorumla
  • ozlem8178
    ozlem8178 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Arkadaşım kapalı açık v. s önemli olan insanlığı inanç bireyseldir ALLAHLA onun arasında olan bişey her çarşaflı dpndardır namusludur denilmez türbanlılarda aynı şekilde çarşaf altında neler yapan insanlarla karşılaştım yani kapalı açık olarak algılama insanları gunumuzde çoğu iki yüzlü

2
    0 Yorumla
  • mnha000
    mnha000 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    +1 yıl

kapanmak ayrı kara çarşaf ayrı bunu gidip bizden daha iyi dini bilgisi olanlara sordum o da kara çarşafın bize araplardan geçtiğini söyledi kapanın diyor Kur'an'da kara çarşaf yazıyor mu? yani sen o kişiye direk kara çarşaf değilde kapalı biriyle evlenmek istiyorum deseydin o tepkiyi vereceğini zannetmiyorum

1
    0 Yorumla
  • nrhande
    nrhande Takip Et
    Xper 3 Yaş: 32
    +1 yıl

Çarşaf giymeyi yobazlik olarak gören kişi bence yobazdir bu herkesin kendi secimi ya da aile baskisi gözüyle bakan var ama bu sadece onları ilgilendiriyor aynisi acik gezenleri yobaz olarak gören icinde gecerli ziyadesiyle HERKESİN HAYATINA KİMSE KARISAMAZ :D sonucta her koyun kendi bacağından

0
    0 Yorumla
  • coloney05
    coloney05 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38
    +1 yıl

Kardesim insan 4 4 luk musluman olsun carsaf giysin. ama ne namaz var ne ibadet. dedokodudan tut saygisizliktan herseye kadar falso ol sonra kapann islamdan bahset. tepki cekersin. hem carsaf giydin neden siyah o carsaf islama beyaz daha cokbyakisi. iste gordunmu konu islam degil. kendi karını bacini kapat. sonra milletin karisina kizina bak dedikodubyap. nasil olcak bu is

1
    0 Yorumla
  • şestra
    şestra Takip Et
    Guru Yaş: 37
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Herkes istediğini yapar ama bende pek doğru bulmuyorum çünkü kuranda çarşaf diye birseyden bahsedilmiyor vücut hatlarını belli etmeyen birseyden bahsediliyor bu bir ikincisi onlar çarşaf giymeyen herkese dinsiz gözüyle bakıyorlar nerdeyse selam bile verdikleri yok. Pardesu en doğrusu

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

İslamda çarşaf yoktur.
    Örtünmek ise kuranda yazan bölgeleri kapatmaktır. Çarşaf arapların cahiliye döneminden kalmadır. Kuran da çarşafa girin yazmaz. Peygamber efendimiz ise hiçbir hadisinde çarşaftan bahsetmemiştir.
    Yobazlık demeyelim de cahiliyeden gelen yanlış bir örtünmek şeklidir

2
    0 Yorumla
  • Steamcyber
    Steamcyber Takip Et
    +1 yıl

Kapanmanin tek yolu carsaf degildir. Carsaf arap kulturudur. Bir kulturu benimsemek ve bagnazligin ise ayri kacramlar oldugu dusuncesindeyim.. carsafa gelirsek, insanlarin arap kulturunu kendi inanci "sanması" cehaletten kaynaklanir. İslam bir inanctir, apayri bir olaydir kultur degil.. kapanmak icin tek tip kumasla yapilan kara carsaf giyilmesi zorunlu degil.

2
    0 Yorumla
  • Bl3ndx0
    Bl3ndx0 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30
    +1 yıl

tesettüre falan karışamam ama çarşaf çok abartı geliyo bana. mesela ferace denilen bişey var. o daha mantıklı. çarşafı kesinlikle çok abartılı buluyorum. zaten kadınların örtünmekteki amacı dikkat çekmemek. ama çarşafı giyince -bu devirde- herkes ona bakıyo yani. bence doğru değil.

0
    0 Yorumla
  • fatalemonstrum
    fatalemonstrum Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31
    +1 yıl

Yorum bile yapmıyorum yaparsam çok uzatıcam ve igrenclesicem biliyorum çünkü. kısa ve net : Yobazliktir. çarşaf kadına yapılmış bir hakarettir. Kadın allah tarafından yaratılmıştır o da ozgurdur. millet içinde hayalet gibi karabasan gibi gezmek zorunda değildir. erkek kadının elinden aziyo, kadın eldiven taksin, erkek kadının kulak memesinden aziyo kadın kulaklarını saklasin erkek gözlerini begeniyo kadın gözüne tül çeksin. YÖK BÖYLE bir DÜNYA ERKEK ÖNCE BEYNINI TEMİZLESIN !!

2
    4 Yorumla
    • E_İnsaN
      E_İnsaN
      +1 yıl

@fatalemonstrum rahibelerde yobaz ozaman senin dediğine göre? yanlış düşünüyosun hür ve özgürdür nasıl avrupalı insanlar çıplak geziyorsa yobazlık olmuyorsa kadında çarşaf giyebilir tercih meselesi arkadaşım..

Yorumla
    • fatalemonstrum
      fatalemonstrum
      +1 yıl

ben rahibeleri savunduğumu söylemedim. Ayrıca ben her tarafı açık insanlara da hoş bakmıyorum. Edebinle giyin edebinle gez. Kara çarşaf altında yüzün gözün kapalı cinsiyetin bile belli değil canlı bomba mısın çarsafın altında ne saklıyosun belli değil. Hayalet gibi gez. Ne için? sırf erkek milleti yok gözle zina yapıyomuş da yok şuymuş. Erkek milletine çok takılır kalır kısıtlarsak hayatımızı yaşayamayız. Erkek dediğimiz canlı türü damacanaya, kediye, keçiye her nesneye hallenen bir tip. O yüzden umursamıyorum erkekler zina mı yapmış @E_İnsaN

Yorumla
    • E_İnsaN
      E_İnsaN
      +1 yıl

@fatalemonstrum insalra özgürdür istediklerini yaparlar canlı bomba olmaları için çarşaf giymelerine gerek yok normal kıyafette de olunur lakin zihniyet artık öyle benimsemiş terörist gözüyle bakılmakta unutmayalım ki Atatürkün annesi zübeyde hanım da siyah çarşaf giyerdi alışılagelmiş bir olaydır yadırganmamalı herkesin dinine saygı göstermeliyiz ben yaşadığım şehirde eşarplı hıristiyanlar tanıyorum ve çarşaflı insalara onlar bile yubazlıkla bakmıyor düşüncelerin biraz saçma geldi lütfen iyi düşün ona göre en ufak yerinin gözükmesi haramdır sana göre değildir herkes özgürce giyinebilir

Yorumla
    • fatalemonstrum
      fatalemonstrum
      +1 yıl

niye soru soruyosun o zaman soru sordun bende söyledim

Yorumla
  • poyraz26
    poyraz26 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

Çarşaf giymek yobazlık değildir ama şu açıdan bakabiliriz. Her tarih içinde bulunduğu şartlar altında incelenir. Peygamber efendimiz zamanında örneğin diş fırçası olmadığı için misvak kullanılırmış günümüzde misvaktan daha detaylı şekilde temizleyen materyaller var napalım yani şimdi misvak mı kullanalım. Çarşaftan daha modern ama aynı görevi gören şeyler de var zamanımızda. Ben bu açıdan bakarım

0
    0 Yorumla
  • IIXIIXV
    IIXIIXV Takip Et
    Xper 5 Yaş: 41
    +1 yıl

burada yobazlıktır yok yobazlık değildir diyenlere bakma sen, gerçek hayatta sokakta öylelerini görünce burun kıvırmadan duramazlar. inancına göre yaşa.. benim dürüstçe söylemem gerekirse, kısmen yobazlık denilebilir ama daha çok radikal olmak aşırı uçlarda olmak demektir.. bence...

0
    0 Yorumla
  • LakadaLukadaTapTup
    LakadaLukadaTapTup Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

İSteyen giyer, isteyen giymez, isteyen peçe de takar yüzüne, isteyen çırılçıplak dolaşır. Kimseyi ilgilendirmez, kimseye de bir söz söyleme hakkı vermez. Tartıştığın kişi sana bunu demekle hata yapmış. Çarşaf giymek kimseyi yobaz yapmaz, ama birine kapalı diye yobaz demek o kişiyi yobazın önde gideni yapar.

1
    0 Yorumla
  • Siyah_mamba
    Siyah_mamba Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32
    +1 yıl

Çarşaf dinde aşırı gitmedir. Haddini aşmadır! Allah'ın emretmediği birşeydir. Allah kapanın demiş kapanın. Çarşada girin dememiş. Renk belirtmemiş. Kapanın kadınlara sırf çarşafa girmemiş diye çok haksızlık yapıyorsunuz. Öbür tarafta hepinizden davacı olacağım. Yatacak yeriniz yok!

2
    0 Yorumla
  • ZeBrandon
    ZeBrandon Takip Et
    Master Yaş: 32
    +1 yıl

Şöyle yaygın bir yanlış var, ayetler örtünmeyi emrediyor fakat o kara çarşafı emretmiyor. Kara çarşaf diye tanımlıyorum hakaret amaçlı değil, öyle olduğu için. Biraz abartılma, saptırılma, kadını küçük düşürme ve hor görmeden kaynaklı bir şey ve buna yobazlık denebilir evet.

1
    0 Yorumla
  • Sarışınnnnnn
    Sarışınnnnnn Takip Et
    Xper 4 Yaş: 32
    +1 yıl

Bence tam anlamıyla bir yobazlık.. Yalnııız ben kara çarşafa karşıyım türbana asla, sonsuz saygım var. Fakaat Sen Türkiye Cumhuyetin de yaşıyorsan eğer kara böcek gibi gözlerini bile kapatıp, çarşıda sokakta gezip insanların en azından senin gibi olmayan insanların seni yadırgamamasını istersen olmazz o işş. Ben kesinlikle karşıyım ve kara çarşaflı herkese kim olursa olsun iğrenerek bakarım. Tekrar söylüyorum türbana sonsuz saygım var. Kastım sadece kara çarşaf..

4
    1 Yorumla
    • Squire
      Squire
      +1 yıl

senin yaptığın yobazlık asıl, Türkiye Cumhuriyetinde yasalara aykırı bir durumumu var ki sen burada yaşayan vatandaşa ne giyeceğine karar verebiliorsun. sene olmuş 2015 kafaya bak hele. sana soracaktı herkes türbanmı giyim kara çarşafmı. Ya böyleleri gitsin bu ülkeden allah aşkına. demokrasiden özgülükten konuşup milletin giyimine kuşamına karışırlar. adiiler.

Yorumla
  • hammaamamia
    hammaamamia Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30
    +1 yıl

Kardeşlerim eskiden tavaf kadınlar çıplak tavaf edermiş ve insanlar pndik felan attığı için Allahımız vahiy gondermis ve kadınların kapanmasını söylemiştir ve aslında bu m gorunce cildiran insanlar yuzune şu an siyah carsaf giymek Allahin katinds buyuk bir sey şu an pndik atan o insanlar srfsizler olmasaydi istedigimizi giyinicektik ama maalesef onlar yuzune bu durumdayiz

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Allah belanı versin senin

Yorumla
    • hammaamamia
      hammaamamia
      +1 yıl

l*n nenyaptım :D

Yorumla
  • xxpapatyaxx
    xxpapatyaxx Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29
    +1 yıl

yani lütfen insaları dış görünüşüyle yargılamayalım ister kapalı olsun ister açık olsun ister çarşaflı olsun bu olayı çok büyütmeyelim kaplı da açıkta çarşaflı da insandır o kapalıdır şu mekana giremez şu açıktır böyle olur bu olaylar konuşulmaması bile gerekiyordu artık bunları aşalım :)

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

evet aşmamız gerekiyor :)

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

hayır bazı geri kafalı insanların yaptığı şeydir kitap bunu emrediyor kitap merhametli olmayı emrediyor bende kapalı birini istiyorum adam evleniyor karısı açık saçık sözde müslüman kitapta onlara diyorki hiç mümin fasık gibi olur mu? diyor en doğrusunu yapıyorsun

2
    0 Yorumla
  • MiniMiniBiri
    MiniMiniBiri Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

Çarşafı gereksiz buluyorum açıkçası. Sonucta Allah yuzunuzu ellerini kapatin demiyor. Allahin verdigi olcuye uymak kafidir. Fakat carsafli biriyle evlenmek istemeni yobazlik olarak gormuyorum. :)

4
    0 Yorumla
  • casda
    casda Takip Et
    +1 yıl

Özgür bir ülkede yaşıyoruz kime ne?
    Senin mini etek giyen bir kıza o* deme hakkın yoksa
    Onunda sana yobaz deme hakkı yoktur size ne insanların dış görüşünden dininden ibadetinden sen ibadet etmiyorsun ya da inanmıyorsun diye o da mı inanmayacak ya da ibadet etmeyecek öyle dava yok!(Tam terside geçerli!)

0
    0 Yorumla
  • Gwaihir
    Gwaihir Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 443 cevap paylaştı.

Yobazlıktır tabi , allah neden yarattığı bir kulunu kapattırma emri versin ki. Kendi ürettiği ürünü neden saklasın. Kaldı ki saçtan tüyden tahrik olacak bir şey ürettiyse onu kapatsın bayanın günahı ne. Ve son kez kitapta örtünün demiş ama nasıl örtüneceğini söylememiştir.

0
    0 Yorumla
  • Affedilmeyen
    Affedilmeyen Takip Et
    Mentor Yaş: 42 , eic 52%
    +1 yıl

açıkcası kişilerin ne giyindigi beni ilgilendirmez..
    netice itibarı ile.. herkes özgür
    özgür bir ülkede yaşıyoruz
    ama özgürlügü sadece kendileri icin sananlar var
    asıl bagnaz ve yobaz onlar

3
    0 Yorumla
  • Astralll
    Astralll Takip Et
    Yoda Yaş: 39
    +1 yıl

Ben giyene yobaz demem kişisel tercih sonuçta, isterse çuval giysin beni ilgilendirmez.
    Ancak şahsen kişi kapalı olmanın gerektigi gibi giyinip vucut hatlarını örtüyorsa çarşaf giymesine de gerek yok derim. Çünkü burdaki maksat ne giyildiginden çok karşı tarafın teşhir edilmemesidir... O yüzden gerek yok derim.

0
    0 Yorumla
  • Kisstanblue
    Kisstanblue Takip Et
    Guru Yaş: 34
    +1 yıl

Değil. İnsanlar sadece işlerine gelmediği için böyle yaftalarla bunları öteleyebileceklerini karalayabileceklerini sanıyorlar.

2
    0 Yorumla
  • -PudralıÇilek-
    -PudralıÇilek- Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 63%
    +1 yıl

Yobazlıkla alakası yok bunun. Bu senin ve o çarşafı giyen kızın tercihi. Kimse tercihleri sebebiyle sınıflandırılmamalı veya hakarete tabii tutulmamalı.

3
    0 Yorumla
  • DarkQueenn3
    DarkQueenn3 Takip Et
    Yoda Yaş: 30
    +1 yıl

Evet biraz öyle.
    Çarşaf giymek islam dinine mensup bir farz değil.
    Kadınların kendi seçimi. Örtünmek ve belli bir ölçü, düzene göre giyinmek islama uygundur.
    Senin düşüncen yanlış ve tartışmaya açık.

5
    1 Yorumla
    • DarkQueenn3
      DarkQueenn3
      +1 yıl

Sen ne biliyosun?
      Sığ düşünceli insan.. @Hsn_xxx

Yorumla
  • EliJahh
    EliJahh Takip Et
    Guru Yaş: 29
    +1 yıl

inşallah resim olarak çıkar.

www.resimle.net/.../...et-akif-ersoy-medeniyet.jpg

5
    1 Yorumla
    • Hsn_xxx
      Hsn_xxx
      +1 yıl

güzel söz

Yorumla
  • ecembyg
    ecembyg Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33 , eic 46%
    +1 yıl

Asla.. Böyle düşünme Allah razi olsun senden dusuncelerin guzel bir insani giyimiyle yargilamiyorsun dogru olani düşünüyorsun esinin gizli olusunu istiyorsun umarim Allah hakkinda hayirlisini verir ve gonlune gore bir es nasip eder. Selametle kal

1
    0 Yorumla
  • ooopapatya
    ooopapatya Takip Et
    Yoda Yaş: 36
    +1 yıl

Çarşaf tüm vücut hatlarını gizleyemiyot bence. Ayrıca kadının hareketini çok kısıtlıyor gibi. Velhasıl farz olduğuna inanmıyorum.

5
    3 Yorumla
    • ossikolik
      ossikolik
      +1 yıl

Varsa fark deyil saten örtünmek farz

Yorumla
    • ZeBrandon
      ZeBrandon
      +1 yıl

Çarşaf diye bir şey yok zaten kadının örtünmesi emrediliyor sadece. Kara çarşaf insanların uydurduğu bir şey.

Yorumla
    • ooopapatya
      ooopapatya
      +1 yıl

@zebrandon yok diyecektim de gavur demesinler diye öyle şey ettim aslında :( :D

Yorumla
  • laurapiggott
    laurapiggott Takip Et
    Yoda Yaş: 35
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 512 cevap paylaştı.

Carsaf giymek yobazlik degildir. Zorla kapatilmak zorla carsaf giydirilmesi yobazliktir. Carsaf giyenin yanindaki adamin tisortle kapriyle gezmesi yobazliktir.

3
    0 Yorumla
  • iremdiyebirisi
    iremdiyebirisi Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30
    +1 yıl

Carsaf-i Serif sünneti birebir ifyadir. Bunun tersini soyleyen yobazdir zaten bu kadar degerli bir sunneti seniyyeyi de herkes kaldiramaz laf soylendikcede degeri de sevabida daha cok artar I <3 Carşaf-ı Şerif :)

4
    0 Yorumla
  • Hakar
    Hakar Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34
    +1 yıl

Diyorlar ki ;
    Avrupa Insanı Medeni Ne Haya Var Ne Edep ÇırıL ÇıpLak ßedeni Medeniyet Açmaksa ßedeni HayvanLar InsanLardan Daha Medeni. !

2
    0 Yorumla
  • Zeki_Cocuk
    Zeki_Cocuk Takip Et
    Bilge Yaş: 36 , eic 39%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 461 cevap paylaştı.

Allah'ın dinini duyduklarında tüyleri diken diken olan bir topluluk... Allah ıslah etsin...

2
    0 Yorumla
  • bahargelmıshosgelmıs
    bahargelmıshosgelmıs Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 54%
    +1 yıl

Necip fazıl der ki eğer bu ülkede size birisi gerici yobaz diyorsa bilin ki doğru yoldasınız! Dini yaşamak tesettürlü olmak yobazlıksa biz yobazı gurur duyuyorum:)

2
    0 Yorumla
  • Asena77777
    Asena77777 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl

Bende muslumanım ama sen kimseye acıyamazsın bu bir , ıkıncısı de emderılen kara carsaf öcü gıbı olmak degıl el yuz ayak dışında örtünmek , ılla carsafla kapanınca kapalı olunmuyor. Ama senınkı de yobazlık olmuyor tabi

4
    0 Yorumla
  • serafo
    serafo Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 38%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 380 cevap paylaştı.

O yobazlik degilde tayt giymeye teshircilik yakıştırmasi yapan insan yobazdir! Sen kendini sorgulamalisin once ne kadar tahammulluyum diye

2
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

erkeklerin hormonlarını tavan yapan bir giysi için gayet makul bir cümle.

Yorumla
    • serafo
      serafo
      +1 yıl

O erkeklern problemi yorum bile yapmiycam burada carsaf yobazlik mi diyosun kizlarin giyimiyle ilgili de nahos yorum yapiyosun dogru degil benm fikrimce

Yorumla
  • FiLLozoF
    FiLLozoF Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Yobazlık at gözlüğünü çıkaramamış, daha yobaz kelimesinin anlamını bilmeyen ama gayri ihtiyari her yerde kullanan insanlardır kardeşim

4
    0 Yorumla
  • lNoksan
    lNoksan Takip Et
    Yoda Yaş: 31
    +1 yıl

yobazlik degildir.

ben gorunce mutlu olurum, hatta carsaf ortunmede en uygunudur denilebilir.

elbetteki vucut hatlarini, boyun kismini ve topuzu belli etmeyen de doğru olandir.

neyse simdi eksiler modern yobazlar asdf

5
    1 Yorumla
    • Hsn_xxx
      Hsn_xxx
      +1 yıl

Katılıyorum

Yorumla
  • norajj
    norajj Takip Et
    Guru Yaş: 39
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 978 cevap paylaştı.

Sen yobaz değilsin, çarşafı yobazlık olarak görenler yobaz...

6
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

erkek arkadasımın aılesı carsaflıydı, acık oldugum ıcın ılerıde benımle yapamayacagını soyledı. hem bu gıyım onu rahatsız edıyor hemde aılelerınde acık kımse yok. hala sevıyoruz bırbırımızı ama ayrıyız. ısterdımkı bana saygı gostersın boyle kabul etsın ya da degısmem ıcın fırsat tanısın... bunlar benım zoruma gıttıgı halde asla yobaz oldugunu dusunmedım. hayatımız tercıhlerle dolu ve tercıhınız buysa kımse bunu yargılayamaz

2
    0 Yorumla
  • KolalıCelibonnn
    KolalıCelibonnn Takip Et
    Master Yaş: 29
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 7,8b cevap paylaştı.

ben çarşafa olumsuz bakıyorum, asla giymem ama giyen için de yobaz demem düşüncesine saygı duyarım herkes benim gibi düşünücek diye bir kaide yok sonuçta

6
    0 Yorumla
  • greeneyes
    greeneyes Takip Et
    Master Yaş: 49 , eic 47%
    +1 yıl

bence degıldır ve bu kımsenın haddınede dusmus degıldır onlara yobaz dıyenler aslında onların kendılerıne fahıse demesıne zemın hazırlayanlardır sadece.. ınanca saygı duyulmalı..

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Rabbim gonlune gore versin.. Benimde gonlume gore versin.. Hepimizin gonlune gore versin.. Bende takvalli biriyle evlenmek isterim.. Benimle de bu konuda dalga gecenler oldu. Umursamiyorum bile soylediklerini. Herseyin hayirlisi olsun insAllah..

3
    0 Yorumla
  • lovatikgörl
    lovatikgörl Takip Et
    Xper 4 Yaş: 39
    +1 yıl

Bunun yobazlıkla alakası yok. İnsanlar evliliği düşünüyorsa zaten kendini çok iyi tanımış, kendini biliyor ve kendinden emindir. Sen nasıl istiyorsan öyle biriye evlenirsin. Kimisi açık ister, kimisi türbanlı, kimisi çarşaflı. Ben bir kız olarak, bence kadınlar sadece eşine karşı açık olmalı. Diğer erkeklerin gözünü doyurmamalı. Bir kız olarak böyle düşünüyorum. Bende açık saçlıyım, ileride kapanmayı düşünüyorum.

1
    0 Yorumla
  • Fenolfltalein
    Fenolfltalein Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 34%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 904 cevap paylaştı.

Örtünmek yorgan gibi dolaşmak istiyorsanız saygım var ama sıradan bir tişört pantolon giyen bir kıza bakmam ben, erkekseniz sizde bakmazsınız bakıyorsanız o sizin abazanlığınızdır.

1
    0 Yorumla
  • ZamaneErkeği
    ZamaneErkeği Takip Et
    Bilge Yaş: 34
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 372 cevap paylaştı.

o cevap veren kadının meşrebi belli tuttuğu parti belli yolu belli yordamı belli ama müslüman olduğu şüpheli.
    yobazlık buysa biz yobazız...

3
    0 Yorumla
  • lithaa
    lithaa Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Yobazlık kafada olur çarşafla ne alakası var? Ayrıca çarşaf giyebilmek basını örtmekten cok daha zordur ve bunu gercekten Allah rızası icin yapan insanlara hakikaten özeniyorum. Herkesin yapabilecegi bir sey degil cok ayrı bir boyut o.

1
    0 Yorumla
  • bizimledeğilsinn
    bizimledeğilsinn Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29
    +1 yıl

Yobazlık değildir kendi tercihidir. Ama bana göre abartıdır. Ayrıca inanışlar doğrultusunda giyinen insnalara yobaz demek çok da büyük bir yobazlıktır bence

2
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Dimi ama.. insanların inancına en azından saygı duyulması gerekiyor.

Yorumla
    • bizimledeğilsinn
      bizimledeğilsinn
      +1 yıl

Yani. Kapusenle dolaşabilir, çarşafla dolaşabilir, cübbeyle dolaşır, şort bikini dolaşır kişinin kendi tercihi eleştirme haddine nasıl ulaşıyolar anlamıyorum. Yobazlık demek cahillktendir

Yorumla
  • Endplazmikretikulum
    Endplazmikretikulum Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29
    +1 yıl

Değil.
    Birisi nasıl iç camasirla kendini sergileyerek sokağa çıkıyor ve irispi denmiyosa özgürlükse bu eğer.
    Isteyen de peceli ya da Çarşaflı çıkabilir kimse de yobaz diyemez

2
    0 Yorumla
  • MarilynWomanson
    MarilynWomanson Takip Et
    Master Yaş: 34
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Sen de carsafa gir? dinin beni ilgilendirmiyor, beni ilgilendiren davranislarinizin etik olup olmamasi ve inan bana etik degilsiniz.

2
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Etik olmayan ne? Düşüncem mi?

Yorumla
    • MarilynWomanson
      MarilynWomanson
      +1 yıl

Kadini kapatiyor olusun

Yorumla
  • childishgirl
    childishgirl Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 42%
    +1 yıl

Kendi doğrularını baskasına kabul ettırmeye çalışmak, onlara saygı duyamamak yobazlık geri kafalılıktır. Şahsi kanaatim.

2
    0 Yorumla
  • mavililimon
    mavililimon Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32 , eic 35%
    +1 yıl

çarşaf insanın takvasını gösterir. o insanlar sadece nüfus kağıdında müslüman yazan insanlar oldukları için bu konuda bence fikirlerini almak bile gerekmez

0
    0 Yorumla
  • CirkinlerKralicesi
    CirkinlerKralicesi Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 37%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Yani bilmiyorum dini gorusune gore normaldir birsey diyemem ama kapalilar bile adabiyla kapanmazken carsafli kadin aramak biraz sov bence.

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Şow olsaydı gizliden yazmazdım.

Yorumla
    • CirkinlerKralicesi
      CirkinlerKralicesi
      +1 yıl

Tamam abi hskdlah

Yorumla
  • Esluna
    Esluna Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 37%
    +1 yıl

Elbette müslümansa karşı çıkmaması gerek fakat seninde çarşaflı diye diretmen seni mutsuz yapar benden söylemesi

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Diretmem. sadece arzumu ifade etmek istedim. hayırlısı tabiiki

Yorumla
  • birkardes
    birkardes Takip Et
    Xper 6 Yaş: 51 , eic 85%
    +1 yıl

aile kuracak, bir ömür boyu beraber yaşayacak olan sizlersiniz. Burada önemli olan ikinizin anlaşması, hayata olabildiğince yakın pencerelerden bakmanızdır. Kim ne derse desin beyhudedir.

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (241)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Çarşaf giymek sizce yobazlık mıdır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Çarşaf giymek absürtlük mü? 6 cevap verildi
Tayt giymek itici midir? 76 cevap verildi
Tayt giymek itici mi? 23 cevap verildi
File corap giymek kasarlik mi? 5 cevap verildi
Sizce oversize giyinmek kötü mü duruyor? 19 cevap verildi
Kapalıların tayt giymeleri sizce itici mi? 30 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Kızarmış tavuk menüsü sever misiniz?
  • Arabanızı bıcı bıcı yaptırıyor musunuz?
  • Tatlı su balıkları mı yoksa tuzlu su balıkları mı damak zevkinize daha uygundur?
  • Tarçın sizce en çok hangi tatlıya yakışır?
  • Neyli kek seversiniz?
  • Son ilişkinizin bitme sebebi neydi?
  • Aşk başka mıdır?
  • Bugün kahvaltıda ne yediniz?
  • Düzenli kullandığınız ilaç var mı?
  • Çocukların yanlış kurduğu kelimeler düzeltilmeli mi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨