AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
171Cevap
herkesin inancı kendine
ama neden sizin inancınız doğru neden diğerleri yanlış diye sorgulayın bir
başkalarının ağzından onlar aslı bozulmuş lafını düşünmeden söyleyin
teşhiri savunacak halim yokta çağa ayak uydurmak lazım biraz 500-600 lü yıllarda yaşamıyoruz 2000 lere geldik kıyafet seçeneği bol kendini gizlemek isteyen bakmasını istemeyen insan bakımlı olarak ta bunu sağlayabilir çarşaf nedir ya
Pardon ama bakımlı olarak gezen hiç bir kadın kendini gizleyemez. Bakımsız gezsen dahi sırf kadın olduğun için neler geliyor başına
çarşafa kadarda gitmemeli iş
Carsaf giymek yobazlik degil marifet carsafi niye giydigini bilerek davranmaktir.
değildir fakat herkesin çarşafa bürünmesini istemek kapalı olmasını istemek bunu uygulamayanları dinsiz vs. göstermek yobazlık
Bence erkeklere en büyük hakaret. Erkekler o akdar abaza mı bizim saç telimizden tahrik olsun. He bağcılar gibi yerlerdeki erkekler istisna.
o abartı kuranda başörtüsüyle ilgili bir şey yok zinet yerlerinizi kapatın diyor başörtüsü araplardan gelmiştir bize bu yüzden çarşafın abartı olduğunu düşünüyorum
Çarşaf giymek arap gibi olmaya çalışmaktır, dinle bir ilgisi yok, ayrıca araplar beyaz çarşaf giyer, siyah değil.
Kendi iddia na kendin cevap vermişsin. ibretlik :D
Neden yobazlık olsun? Çıplak gecenler teşhırcı olmuyorsa çarşaf fıyenlerın kılık kıyafetınede saygı duyulmalı.
Kadına birsürü kısıtlama var kadın kapanmak zorundaysa erkek de kapansin benim kolum veya saçımın görünmesinin insanlara ne gibi bir zararı olabilir ki çok saçma tanrı çok adaletsiz
insanların görüşlerine saygı duymamak yobazlıkdır sen saygı duy kardeşim alevisine sünnisine kapalısına açıgına saygı duyan adam çagdaşdır ayıplayan yobaz dien insanlar asıl yobazdır
İsteyen çarşaf giyer isteyen pardesü isteyen tunik. Önemli olan bol olması şekil şemal belli etmesidir.
Asıl yobazlık insanları şekli şemaline göre sınıflandırıp kaliplaştırmak kendi inancına ters gelirse dinden kovmaktır.
Bende kara çarşafla heryerini örtenleri sevmiyorum sanki millet sadece onlara bakıyor bide eline siyah eldiven giyiyorlar sadece gözleri açık bu bildiğimiz ninja kıyafeti onlara ninja gözüyle bakıyorum :D
Rahibeler de yobaz olmalı o zaman , inandığın gibi yaşamakta özgür herkes.
kapalı olmak ayrı kara çarşaflı olmak ayrı, kara çarşaflı olmak ayrı sadece gözü görünen kara çarşaflı ayrı (içindeki kadın mı erkek mi bu canlı?)...
açık olmak ayrı, orasını burasını açmak ayrı
hepsi tercih meselesi ama toplum olarak huyumuz tercihlermizde abartılı olmak ayarını bulamamak...
çok açık olmak ne kadar tersse çok kapalı olmak da KARA Çarşaf da aynı şekile ters. Din kimseye kara çarşafla gezinin sadece gözünüz görünsün demiyor!
Moedernlik lafları vs hepsi yalan aslında sözde o modern insanlar aç kalsalardı birbirlerini yerlerdi
Eig'deki zihniyet midemi bulandırdı.. Bir dine inanmak vere gereklerini uygulamak yobazlık değildir, sebebini tam olarak idrak edemediğiniz şeyleri yaparsanız yobaz olursunuz.
asla değil herkesin görünüşüne düşüncesine saygı duyarım
Yobazlık bence dinle ilgili olan bişey değil. Yobazlık, görgüsüzlük vs bunların hepsi düşünce ve düşünce yapılarıyla ilişkili bence
Asla yobazlık deıl sen bosver soleyenlerı kardesım soleyeni deıl soyletenlerı gor
Bence çarşaf giyen kişi şu zamanda en sağlam duran kişi, açıkçası o onun fikri.
Saygı duyabilmek çok önemli diye düşünüyorum. Yobazlık falan değil bir tercihtir
Yobazlıkla alakası yok ama siz yobaz diyosanız bana en yobazı lazım :)
Carsaf giymenin Islami acidan gerekli olmadigini dusunuyorum. Daha göze hos gelen sekilde vucut hatlarini belli etmeden giyilebilir kiyafetler var. Bu acidan bence carsaf diye tutturmak gereksiz.
Suudi arabistanda kadinlar abaya giyiyor. carsaf nerden gelmis acaba? Turbani herhalde bizimkiler evirmis uydurmus. Yobazlik herhalde ali ismail korkmazi oldurenler sivasta insanlari yakanlarin kafasidir. sonra oruc tutuyor nefis terbiyesi icin. biraz once tahammulsuzlukten adam yakmis filan, insan bole
Yobazsınız malesef. Çarşaf ne ya? Kaaaamon gelsin eksiler :D
Çarşaf giymek yobazlıktır demek ne kadar saçmaysa islam dini evrenseldir demek de öyle benim için.
Bunu bir budist ya da yahudi için demezler. Dinine sadık biri müslümansa tüm ilimleride bilse yine de yobazdır
Neden olsun insanlar inandığı gibi yaşayabilmeli. Dini inancından önce insan oldukları için sevmeliyiz herkesi...
Kadını toplumdan silme çabalarından biri daha olarak görüyorum
topluma ve cinsel açlığına alet edenler gibi olmaktan iyidir.
Ortasını bulmak varken?
İkiside olmamalı
giyim kuşam çağa göre değişir. bunun müslümalıkla bir ilgisi yoktur. müslümanlık başka bir şey onuda bilen ve yaşayan azdır.
Carsafi abarti bulsam da tesetturu hakkiyla yaptiktan sonra yine insaallah Cennet nasip olacaktir. Ama dedigim gibi carsafi abarti buluyorum
Canım o çarşaflılar senin sandığın gibi örtünmek için giymiyorlar artık
fantazi için giyenler var onlar yobaz değil direk o* diyoruz biz :D isteyen kapansın bize kalmadı derdi :D dinden uzak birisiyim. banane kim ne yaptı :D
İsteyen istediği gibi giyinir. Sen başkasına yobaz deme hakkını kendinde görüyosan o senin beyninin yobazlığı. İster bikiniyle gezer ister çarşafla. Sana ne kardeşim? Sen kendine bak
isteyen kapansın isteyen kapanmasın. açık kadınlara kötü gözle bakılmamalı. kapalılara da yobaz denilmemeli.
Kuran da çarşaf diye bir ayet yok evet örtünmeyle ilgili var ama çarşafla yok hani kanıt?
Çarşaf eskiden dikkat çekmemek çin giyilirdi şimdi isa fazla dikkat çekiyor. Yobazlık değil bence ama çarşafta namus ve dinle aynı orantıda değil bence
...
hayır ne alakası var herkesin hayatına kimse karışamaz
Hayır, Her hangi bir kıyafeti yobazlık, ya da her hangi bir kıyafeti modernlik diye dusunmek felan sacma, herkes dilediğini giysin, herkes birbirine saygı duysun oh miss :) isteyen acar isteyen kapatır her bir yerini :)
Çarşaf, burnu örtmek, perde arkasından görüşmek.. bunlar hep sünnete daha uygun hareketler. Sonradan çıkmış şeyler değil.
Dolayısıyla tartışacak birşey yok. Bilgisi olmayan fikir üretir.
Bazıları yobaz sadece kızını okutmuyor çarşafa sokuyor küçük yaşta hayatını zindan ediyor kimi görsen çarşaflı ilk okul mezunu bile değil ve hepsi şeriatcıyım diye bas bas bağırıyor atatürkden nefret ediyor. ben atatürkçüyüm öyle bir kıza gönül kaptırdım sen atatürkçüsün sen dindar degilsin deyip kız vermediler böyle örümcek kafalar yobazdır.
Namusuyla yaşyan ve bunu yaşattıran bir insanla evlenmek istemene yobaz diyen insan yobazın padişahıdır. Sen rahat ol.!
bence kesinlikle değil, açık giyinenlere saygı duyuluyorsa, aynı şekilde aynı saygı onlara da gösterilmeli.
Şimdi bahsettiğin cennete girecek ilk kadın ile ilgili şeyi okudum ve şu an bildiğin şoktayım...
Şoktan çıkınca haber et
Bu devirde ortaçağa ait kıyafet giymek gericiliktir.
Yobaz kelimesi allah'a tavır alanların dindar insanlara hakaret etmek için kullandığı bir kelime. Halt etmiş onlar...
Yobazlik degildir. Tabi kadin kendi istegi ile kapanmissa.
Avrupada yasiyorum. Ve yasadigim ülkenin en iyi hosgörülü kadinlari rahibeler diyebilirim :)
asla!!! şu an açığım kapanınca direkt olarak çarşafa girmeyi düşünüyorumm...
Kökten değişim diyosun.. Allah muvaffak etsin :)
amin inşallah :)
Değil. Herkez istedni giyebilir. Yari ciplak dolasmak normal geliyoda bu niye normal gelmiyo. O özgürlkse çarşaf ta öyledir.
Değildir
https://i.hizliresim.com/4g3pWL.gif
Değildir hatta en iyi tesettür odur. Kalp le ri ne iman şuuru yerleşmemiş ve kalpleri gözleri kulakları mühürlenmiş sözde müslümanların tabiriyle yobaz.
yani
Degildir sen aciklanasuni cok dogru yalnissin kardesim
bacağı kasığına kadar açık kadınları savunan ve bunun modernlik olduğu söyleyen karaktersiz varlıkdan çok daha şerefli insanların yaptığı savunmadır. beyin kıvrımlarınız örümcek ağı tutmuş haberiniz yok, çarşaflılara laf atan cahil kesimler..
Yobazlık: kafasında belirlediği bir konuyu kafasının dikine gitmesidir... Yani Çarşaf yobazlık değil
Yani yobazlık.. örtünmek konusunu abartıp kafasının dikine gitmek
@mistogan bu kapananlar anasının şeyinden türbanlı doğmadılar
e ben türbanlı doğdu mu dedim? ve lafım türbanlılara değil 'çarşaflılara' dikkatini çekerim
@mistogan nasıl bir algı var sende? tamam değiştiriyorum sorumu anasından Çarşaflı mı çıktı bu çarşaflılar?
evet anlayamadım, sendeki saçmalığı algılayamadım, bir insanın kafasının dikine gitmesi ile doğuştan çarşaflı olunmaması arasında nasıl bir bağlantı kurduğunu çözmek mümkün değil..
Bu da böylece ikinci saçmalayışın oldu
Sen neden kapanmayı düşünmüyorsun neden açık olmak istiyorsun? @mistogan neden kafanın dikine gidiyorsun
açık olmak aşırılık değildir, dekolte vermek aşırılıktır ki öyle bir olayım yok
... Şimdi gidebilirsin sana zaman ayırmıyorum artık boşuna yazarsın yazarsanda @mistogan
Evet lafın altında kalmak diye buna diyoruz, en tepedeki görüşünde zaten kendinle feci çelişmiştin resmen verdiğin tanım çarşafın yobazlığını belirtiyordu, sonra saçma sapan bir bağlantı kurup beni algısızlıkla suçladın ama bunu da yemedik, ve 3. olarak da beni kafamın dikine gitmekle suçladın ama kafamın dikine gitmediğimi görünce de kaçmaya karar verdin
kaçmak yerine bana ettiğin hakaretler için özür dileseydin bir nebze saygımı kazanabilirdin :/
Olması gerekeni ''olmaması gereken'' gibi, olmaması gerekeni ''olması gereken'' gibi görüyorlar artık.
mini etek giyenlere saygım olduğu gibi çarşaf giyenlere de var tabiki kimseyi seçimlerinden dolayı yargılayamayız.
Takdir ettim seni. Yobazligin tanimini ver o arkadasa zaten cahilse kendi saatlerce anlatsan da anlamaz.
eger kurana uyup dogru yapiyorsa tamamen kurana uyuyorsa bu yobazlik degildir ama eger kurana uygun yapmayip disaridan kendisini din alimi gosteren insanlara uyup hareket ediyorsa yobazlik vardir. zaten ikinci dedigim din asigi olamaz