@kezotoles Arkadaşım, gerçek dünyadaki düzenin böyle olduğunu belki de senden daha iyi biliyorum, bunun bilincindeyim çünkü o yazdıklarındaki iğrenç muameleyi ben de gördüm zamanında. Bana da hemen hemen aynı şeyler söylendi, bana karşı da ayrımcılık yapıldı. Ama senin sorunun bence ne biliyor musun? Bu durumu bildiğin halde kabullenmen. Madem bunun bilincindesin, niye öyle bir dilde konuşmaya devam ediyorsun ve bu iğrenç düzeni değiştirmek için bir şey yapmıyorsun? Ayrıca ben ahlak bekçisi değilim, herkes kendinin ahlak bekçisi olmalı. Sosyalist bir insanım ve gerek senin gerek başka kızların düşüncesi olsun o yazdıkların, tümü burjuva cehaletinin örneğidir. Ayrıca dilini biraz daha terbiyeli kullan. Nerede polyannacılık yapmışım gösterebilir misin? Polyannacılık yapacak kadar tiki biri değilim. Çünkü bu konuda olumlu bakılacak bir taraf yok. Bu ayrımcılık genç kızların çoğunda var ve bunun asıl sebebi, burjuva medyası ve gelenek/görenektir. Vaziyetin böyle olması, bu durumun tercümanı olmanı gerektirmez :)
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHerkez eşittir ama bunu dış görünüşe göre değerlendirmemek lazım. Bu dünya imtihan yeri eğer herkez mükemmel olsaydı o zaman imtihan olmazdı. Ama herkez mükemmel değil afrikalı bir çocuğa bak sence onu kaç insan tipine bakarak beğeniyor onun hayallerinde çok yakışıklı veya çok güzel olmak vardı ne biliyim yatları, güzel yalıları, güzel arabalarının olması vardı ama değil. Peki bu insan ne yapması lazım boşu boşuna gönderilmedi ya işte burada ALLAH'ı tanıyıp ona ibadet etmekten geçiyor. O kadar cani insan var ki kısaca örnek vermek gerekirse adolf hitler 7 milyondan fazla yahudiyi öldürtdü şimdi sen buna dünyada ne cezası verebilirsin? Versen 7 milyon yahudi geriye gelecek mi? İşte burada ahiret inancı ve hesap vermek çıkıyor. Yani bu yazıyı yazmamda ki amaç kardeşim bu dünya güzelliği gelip geçici kalıcı olan ahiret !
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Dış görünüş önemlidir. Çünkü insanlar bırakın size yakışıklı, güzel demeyi sizin hakkınızdaki ilk izlenimlerini kaşınıza, gözünüze, kıyafetinize kısaca dış görünümünüze göre yaparlar. Kalkıp da burada kimse bana eşit de me sin. Eşit değiller çünkü, ben kaç kişi tanıyorum sırf kız güzel diye ''onun karakteri de güzeldir'' yahut ''içinin güzelliği dışına vurmuş'' diyen halbuki kimse tanımıyor bile tam anlamıyla onları. Ve dikkat ederseniz, güzel insanların çevreleri çirkin insanlara göre daha geniştir, hayır nedir ya güzelliğe göre adam seçip burada eşit ayakları yapmanın mantığı?
Bırakın kendi hemcinslerimize güzelliğine göre adam saymamızı.. Karşı cinsten iki tane adam gelse sokakta örneğin ikisi de aynı şeyleri söylese sadece birisi yakışıklı birisi tipsiz olsa, yakışıklının yaptığını takdir ederken çirkinin yaptığını abazalık olarak görürüz. Bu böyledir, hep böyle de olacak.689 Yorumla
Soran+1 yılişte senin gibi dogru düzgün
dürüst insanları cok severim
elal olsun.- +1 yıl
Hayır burayı beğendim...
"Karşı cinsten iki tane adam gelse sokakta örneğin ikisi de aynı şeyleri söylese sadece birisi yakışıklı birisi tipsiz olsa, yakışıklının yaptığını takdir ederken çirkinin yaptığını abazalık olarak görürüz. Bu böyledir, hep böyle de olacak." - +1 yıl
Yalniz tespit super
- +1 yıl
Tamamen ayrımcı, faşizan bir bakış açısı. İşte toplum senin gibi düşünenler yüzünden insanlığı anlayamıyor. Dış görünüş hiç de senin sandığın kadar önemli değildir, önemli olmamalıdır. İnsanlar hak olarak eşittir, görünüş olarak değil elbette, ama bu durum insanları güzel veya çirkin diye ayırmanı gerektirmez. Buna hakkın yok. Git o hayran olduğunuz saçma sapan ünlülerden birine yavşa o zaman, san dönüp bakmaz bile. Neden biliyor musun? Böyle ayrımcı, maddeci düşündüğün için. İstediğin kadar güzel veya çirkin ol, sen insanlığa yakışmıyorsun. Eğer hiç tanımadığın birine direkt giysisinden veya dış görünüşünden dolayı not verecek bir insansan, seni böyle yetiştiren burjuva topluma ben yazık derim. Yakışıklını söylediğini iyi görüp çirkinin söylediğinin abazalık olarak görmen, sizlerin tiki gibi düşündüğü gerçeğini değiştirmez :) Keşke bazı şeyleri anlayabilseniz. O giysisini ve görünüşünü beğenmediğin çöpçüler veya fakir insanlar var ya, işte asıl onlara helal olsun. Senden daha iyiler
- +1 yıl
@katusha senin gibi ahlak bekcisi ne zaman gelecek diye dusunuyordum bende. Fiil cekimlemelerine dikkat edersen 3. cogul sahisa gore cekimlenmistir ben insanlarin insanlar uzerindeki genel kanisina gore dusuncelerimi ve tespitlerimi yazdim bireysel dusuncelerimi degil. Hak hukuk adaletten yana oldugumu beni tamimadigin icin bilemezsin ama bu sana beni elestirme ve yargilama hakknii vermez. Insanlar esitl olmamalidir demiyorum dunyanin kuralibi soyluyorum. Boktan ruya gorup polyannacilik oynamanin alemi yok, gercek dunyaya uyanin.
İşte buna gülerim. Ne kadar ironik. Düşenin halinden düşen anlar derler. burada toplum dışına çirkin olduğu için itilen biri olmadığı sürece burada gelip filozof hosgorusuyle "Önemli olan insan güzelliği canım eheh :)))" tavirlarina girmesin. Kimse evsiz bir insanla oturup 2 dk muhabbet etmek istemez halbuki hayatın cemberlerinden geçmiş her türlü insan tipini tecrübe ettikleri halde. Kaçınız hayyattan çok bunaldiginda saati en az 100 tl olan fiyakali diploma almış psikoglar yerine hayyattan zevk alabilmemizi 2 dk da sağlayacak o mükemmel insanlarla gorusmedi? Ne olursa olsun içi ister pamuk ister altın suyuna batırılmış pamukta olsa insan kömürün içindeki elmas potansiyelini görmeyecek kadar kör. Genelleme yapmak Tanrının yarattığı kusursuz yaratılışlı fakat benliği kusurlu bu kuluna düşmez. Fakat hal böyle, birbirimizi kandırmayalım
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
108Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılGörselliğe çok önem veren bir toplum olduk. Kızlar erkekleri, erkekler de kızları çirkin buluyor. Ayrıca;
Güzellik, çirkinlik, zenginlik-fakirlik gibi her olumlu sıfatın olumsuz sıfatını Allah fanilere vermiş. Bunun sebebi iyi sıfatlardakilerin bunları kullanarak dünya heveslerine düşmemesi, kötü sıfatlara sahip olanlarınsa bu durumda şirke girmemesi ve Allah'a şükretmesi isyan etmemesidir.
Sonuc olarak iyi sıfattakiler bir nebze de olsa daha şanslılar diye düşünüyorum. Ancak bunu olumlu yönde kullananlar doğruyu bulur. Olumsuz sıfatlı insanlarınsa şükrettiği ve iman ettiği zaman mükafatını hem bu dünyada hem öteki dünyada bulacağını düşünmekteyim.22 Yorumla- +1 yıl
Vallahi ben bu yaşıma kadar kendim de dahil hiçbir çirkinin iman ve şükür sonunda müfakatlandığını görmedim.
- +1 yıl
Öbür dünyada da müfakat, en fazla cennete gitmek olacak.
Cirkinlerle aynı oksijeni solumak , taksonomide aynı kategoride yer almayı dahi anlamlandıramazken sordugun soruya bak. Evrim teorisi bu mahluklar için ortaya atılmıs olmalı. Kacırdıkları bir nokta var bence , maymundan gelmeler ve Adem den olmak üzere iki sınıfta incelenebilirdi insanoglu. Cirkinlerin var olus sebebi güzellere ibret olsun diye degilse nedir? (Bkz : ateistler buna da cevap verin ul*n) Bu arada haksızlık etmeyelim cirkinin de zekaya sahip olanı var olmayanı var , hem cirkin olup hem beyinsiz olanlar karbonmonoksit tüketmeli veya ölmeli. İntihar et boji kendini de bizi de bu azaptan kurtar ! Trollemenin de bir adabı var
01 Yorumla
Soran+1 yıltrol degil
dostlarım bilir takıntımı
+1 yılBazen diyorum ki keşke çok yakışıklı olsan da bir zuke yaramadığını anlasan kardeşim. İnsanlar sadece dış görünüşe önem verecek kadar salak mı sanıyorsun. Eğer o kadar salaksa neden onu istiyesin ki zaten. Diyelim ki yakışıklı birisisin bu sayede kız buldun sevgili oldun bu yakışıklılık bir gün geçmeyecek mi? Seni tipsiz halinle görse soğuyacak belki de. Olayı tek taraflı düşünüyorsun ve boşuna buna sığınıyorsun diyeyim sana. Şu devirde tarz giyinip biraz spor yapıp saç başa önem verip biraz bakımlı olupda karizmatik veya yakisikli sayılabilecek olmayan yoktur nerdeyse. Yine de Allah neden çirkini yarattı , neden çirkinler dışlanıyor diye bir kuruntuya takılmak senin elinde tabi.
13 Yorumla
Soran+1 yılarada ki tutarsız yazılarını kendin farkedersen..
bir cok seyi anlamıs olacaksın karşim- +1 yıl
Beki de biraz öyle oldu uzun yazınca. Yinede gerçekler.
Soran+1 yılgerçekler değil.
+1 yılKesinlikle katiliyorum size.. asla onaylamadigim bir konu tabiki ama ne yazik ki bu boyle. Universiteye basladigim ilk zamanlari hatirlatti bu soru bana. Ben fazlasiyla sessiz sakin ama hani eli yuzu duzgun giyim kusamina dikkat eden biriyim. İlk zamnlar bir kizla tanistim. Kiz cok cok iyi her halinden belli. Ancak giyim kusami saclari ozensiz bakimsiz bir kizdi. Yemin ederim benim gibi soguk bir insana kizlar olsun erkekler olsun bir ilgi gosteriyolardi. Yanimdaki kiza ise cok kotu davraniyolardi. Onu istemedikleri cok belliydi.
Eee tabiki su an olaylar tam tersi yonde.. ben kimseyle konusmadigim ve sakin bir mizacim diyelim.. amannn iste kisaca insanlara gore ezik, ozguvensiz, sap.. hangisini uygun gorursen artik.. oldugum icin kimse konusmuyo pek. Hos bende zaten katiyyen sevmedigim tiplerle yakinlasmam da neyse :) o kiz ise atik konuskan.. simdi onunla cik iyiler. Ama baslangicta tamamen dis gorunuse gore yargilamislardi bizi :)00 Yorumla
+1 yılÖvünmekten sakının. Topraktan gelip yine toprağa gidecek olanın, sonra böceklere yem olacak olanın övünmek neyine! (Hz Ebubekir). Allahın yarattıgını takdir etmek lazım. Çünki yaptıgı her işte bir hayır vardır. Kişi cenneti kazanınca zatne çok çok güzelleşecektr. Çirkinlik dediğimiz kavram bence yüz güzelligindne öte ahlaki anlamda algılanmalıdırkşi. Toplumda güzel ve yakısıklı olan kimselerin ahlakına kimse bakmaz onların yüz güzelliğiyle karakterlerinide birbiriyle orantılı sanarlar bu çok yanlış. Tabi güzelliginde çirkinliginde imtahanı büyüktür. Bize isyan etmek düşmez. Çünkü bizim irademizinde üstünde bir irade var ve böle takdir etmiş
00 Yorumlabence değil aynen de böyle oluyor mesela ben arkadaşlarla gezerken tipe bakarım en başta ne yalan söyleyim ama dışlamam çirkin diye onu benim gözümde eşitler diğer insanlara göre. s bilemiyorum o çirkin yanımızda gezmesin kalitemizi düşürür diyenler çok fazla
17 Yorumla
Soran+1 yılkeşke ölsem.
Soran+1 yılnafile..
Soran+1 yılher insanın güzel oldugune dine dayanıp söyleme
bence.
Soran+1 yılsaygı duyarım..
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Yakışıklılık ne işe yarıyor yahu?
Bana dert ve tasadan bişi getirmedi emin ol bir bokada yaramıyor Sadece Haz Sever kızların gözleri san bakıyor o kadar başka bir boka yaramıyor..
Dua etmelisin sağlığın yerinde elin ayağın tutuyor be kardeşim. Ben hiç kimseyi Dış görünüşüne göre dışlamıyorum Özellikle çok güzel ukalalar varsa tam tersine onları dışlıyorum kardeşimm
Kendini beğenöiş insanları sevmem
#Just13 Yorumla
Soran+1 yılben kendimi öldürmek için
elimden gelen herşeyi yapıyorum
yavas yavaş böyle gidicem tanrı dagına..- +1 yıl
Şah'a gitmek o kadar kolay mı?
https://www.youtube.com/watch?v=tYexnpnKX-Q
Soran+1 yılcok kolay hocam çok çok..
Toplumun belirledigi guzellik kavraminin disinda bulunmak aslinda cok iyidir. Sizi paketinize gore konumlandiran, beynini kullanamayan ve muhtemelen arkadas olsaydiniz iki laf edemeyeceginiz insanlarla muhattap olmak zorunda birakmaz. Dis gorunuse cok fazla onem veren kadin ve erkekler aldatmaya/aldatilmaya mahkumdur. Guzellik dedigin cinsel cekimdir ask iliskilerinde, hormonlar ile azalip cogalabilir... "Guzelligin bes para etmez..."
20 YorumlaCirkinlige nereden baktigin onemli... benim de her insan gibi guzel yakisikli birileri dikkatimi ceker... ama bir Tan mi Mehmet Erdem mi desen... tabi ki Mehmet'i secerim... kimileri hatta cogulari tipsiz oldugunu dusunur... oysa bence cok cekici ve karizma bir adam... gerek durusu, gerek sesi gerekse sifatiyla ;)
07 Yorumla
Soran+1 yılcok tutarsız konusuyorsun.
Soran+1 yılben kelde degilim
körde degilim
Soran+1 yıle beni hiç sevende olmadı
hep dıslanan taraf ben oldum
Soran+1 yılben çirkinim beim hiç yok mesela
mesela hep ben dıslanan tarafım.
bn çirkin insanların dış görünüş olarak şansları olmadığından karakter olarak daha iyi bir kişiliğe sahip olmaya çalıştıklarını ve başardıklarını düşünüyorum. Ve bir de şöyle bişey var o ilk intiba gittikten sonra çirkin güzel ayrımının yerini iyi kötü ayrımı alır ;)
10 Yorumla
+1 yıl"Keşke daha güzel olsaydım, o zaman belki beni severdi."
Şu cümle var olmaya devam ettikçe, güzeller ve çirkinler asla eşit olamayacak.
Çünkü kalp güzelliği daima ikinci sırada kalmaya devam edecek.
Şimdi kimse çıkıp da bana, kalbi güzel olsun demesin.
Acı ama gerçek.10 Yorumla
+1 yılinsanlar belki bu dünyada bu kadar rahat olabilirler çirkinleri ayra bilirler ama bilmiyolarki birinin kalbini kırmak 10 kere kabeyi yıkmaktan daha günah olduğunu sonuçta herkesi yaratan allah bize bu tipi allah yakıştırıyor ve yapıyosa diğerlerinin eleştirilerinin bir önemi de yok.
00 Yorumla
+1 yılBu görünüşle değil iç güzellikle ilgili birşey. Bu lafı heryerde duyuyoruz aslında ama pek takmıyoruz. Bu da güzel çirkin ayrımına sebep oluyo maalesef. Bazıları da çirkinlerin bu lafı kendilerini İyi hissetmek avutmak için falan söylediğini zannediyorlar ama bu doğru değil. Ayrıca çirkin şansı ne yaa? Allah aşkına saçmalamayın yaa.. Nesine inanıyosunuz bu saçmalıkların? Uyduruk saçma sapan laflar işte... Yani şunu diyorumki; insanın yüzü çirkin ama içi güzel olması, yüzü güzel ama içi çirkin olmasından iyidir. Mesela dışı parlak ama içi çürük elmayı mı yersin, yoksa dışı ezilmiş ama içi güzel elmayımı yersin? ;)
00 YorumlaTabi ki eşit. Aslında güzel çirkin yoktur. Herkesin bir göz zevki vardır. Bazıları sarı saçlı kadınları/erkekleri sever. Bazıları ise siyah. Bazıları sakallı bazıları bıyıklı severler. Yani hangisi zevkine hitap ediyorsa onu beğenirsin. İnsanların çoğununda zevkleri aynı olunca ortaya güzel çirkin ayrımı diye bir şey çıkıyor. Örneğin ben kıvırcık saçlı erkekleri yakışıklı buluyorum ama arkadaşlarım onları çirkin buluyor. Buda güzel çirkin ayrımını ortaya koyuyor.
00 Yorumlabence çirkin olan insanların karakteridir, davranışlarıdır, <Aslında o bile görece bir kavramdır. Genel kabul edilmiş tanımlamalar doğrultusunda şekillenir. Bir ülkede balık etli kadınlar güzel kabul edilirken başka bir ülkede çirkin nitelendirilebilirler. Bir ülkede geğirmek çirkin bir davranışken başka bir ülkede ev sahibinin yaptığı yemeği beğendiğiniz anlamına gelir
00 Yorumla
+1 yılelbette ki düz mantık ruhsuz bir beden düşündüğümüzde güzel kadınla çirkin kadın eşit değildir hoş zaten hiç bir insan birbirine eşit değildir. önemli olan dikkat çekebilmek ve karşında ki insana karşı kaliteli bir duruş sergileyebilmektir. bir duruşa bir kişiliğe sahip olabilmektir asıl mesele. hayır buna iç güzellik demiyorum ikisi çok farklı şeyler. insan kendini bilmeli tanımalı ve yansıtabilmeli. insanlar güzel çirkin olarak ya da zengin fakir olarak sınıflandırılmazlar insanlar aklını kullanabilenler kullanamayanlar ve başkasının aklıyla yaşayanlar olarak üç guruba ayrılırlar
00 Yorumla
+1 yıleşit tabiki kardeş allah herkesi eşit yaratmıştır çirkin tipide allah yaratmıştır ki çirkin diyo bişey yoktur bende çirkinim bende üzülürdüm ama takmıyorum özgüvenim var tipimle dalga geçenlere bende katılıyorum gülüyorum falan ama deiğim gibi takmıyorum çünkü beni allah yarattı çirkin değilim allahın yarattığı hiçbir kulu çirkin değildir illai bir güzelliği vardı ;)
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Guzel cirkin ayrimi yapmam. Ama bakimli bakimsiz ayrimi yaparim. Disleri fircalamak banyo yapmak deodrant kullanmak hele bu aylarda... temiz giyinmek, giydigini utulemek kuafore gitmek illa iki kg jole deyil dedigim. Evden disari cikdiginda soyle bir aynaya bakmak zor bazilarina.
00 Yorumla
+1 yılesit olsaydi biz tipsizler de gencligimizi yasardik. tipi iyi olanlar her turlu guzel duygulari yasayabilirken biz anca bakiyoruz. herkes baslamis bile 'cirkin insan yoktur kalbin guzel olsun allahin yarattigi hersey guzeldir elin ayagin tutuyor gozun goruyor' masallarini anlatmaya. kac kisi eli ayagi tutuyor diye begenmedigi birini kabul ediyor mk?
41 Yorumla- +1 yıl
dış görünüş önemli değil yalanını söyleyen herkes inşallah yaşlandığında bütün güzelliğini kaybeder şebeğe benzer. Riyakar piçler nasıl dış görünüş önemli değil sanki çocuk kandırıyorlar a m k.
Bizim toplumumuzda maalesef eşit değil.
Bence tabi ki de eşit ama diğer insanlar bunu anlamadıktan sonra bişey değişmiyor. Küçükken çok çirkindim bayağı dışlandım erkeklerden de hakaret olunca şimdi yüzümü sevmiyorum. Biraz Brezilyalı kadın tipi var bende toplumumuz yabancıya alışık değil galiba şimdi güzelleştikte intikamımızı alıyoruz evelallah :D10 YorumlaHerkesin farklı güzel bir eni vardır. Çirkin olan zekidir güzel olan salaktır. Çirkin olan şanslıdır güzel olan bahtsızdır. Çirkin olan zengindir güzel olan fakirdir. Şunu unutmayın Allah bir yerden aldı mı diğer yerden verir. Tabiki güzelle çirkin eşittir
03 Yorumla
Soran+1 yıltanrı nerden alıpta veriyor
bu uyduruk lafa inanasım gelmiyor açıkcası
Soran+1 yılben saygı duyarak bir acıklama yaptım..
keyfin bilir
bence cirkin insan yoktur. estetiksiz veya kendine bakmayan insan vardır.. ADALETSİZ DÜNYAA.. deniyor buna. biri cirkindir yaptırır estetiğini botoksunu, yanındaki kocan ona bakar. senin üzerine çöp bile almaz, sen çirkin olursun. buna eşitsizlik deniyor iste
00 Yorumla
+1 yılÇirkin bir erkeksen tek çaren var dostum zengin olmak. Hem çirkin hemde fakirsen direk intihar et. Belki çirkin ve zengin erkekleri seven ve onlarla beraber olan kızlar o erkekleri sadece parası için seviyor olabilir ama; Hiç kadın yüzü göremeden ölmekte var bu hayatta bir de iyi tarafından bak. O yüzden banka mı soyacan, iddaa loto mu tutturacan, Ne yapacaksan yap ama zengin olmaya bak yoksa kadın yüzü göremezsin.
00 Yorumla
+1 yılEşit bana göre. Guzel cirkin diye ayirmak yanlis ki herkes insansa herkes eşittir.
82 Yorumla
Soran+1 yıltabi tabi eşit..
+1 yılhayır kesinlikle aralarında gözle görülebilir derecede bir eşitsizlik var. Çirkin olanlar çoğu zaman hiçbir şeye hakları yokmuş gibi gösteriliyor. Ben çirkin şansına da inanmıyorum.
30 YorumlaHer insan benim icin birdir! Bir insani asla cirkin diye.. Bir dakika? Cirkin? Kime göre cirkin neye göre cirkin? ben kimim ki bir insana cirkin diyorum? Ayip ayip ayip!! Insanlari aksam evdeki kimse duymasin diye hüngür hüngür ama sessizce aglatan insanlara yaziklar olsun!
00 YorumlaAllah herkesi esit yaratmis o yuzden herkes ayni , ben cirkinim ve benim tek bir arkadasim var oda cok guzel ve onun yaninda durunca kendimi cok kotu hisediyorumruuum
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. güzel veya çirkin diye ayrım yapmam zaten ben de öyle yakışıklı biri sayılmam;
ayrım yaptığım tek nokta götü yere yakın adam veya kadından korkar ve fazla samimi olmam... egoları çok geniştir, kindardırlar ve iki yüzlüdürler..01 Yorumla
Soran+1 yılyani ben dostum
Bojinov yine sen ve yine senin şu çirkinlik soruların. Yahu insanlar belki görünüşe bakarlar fakat sonra tanıdıkça tekrar bırakırlar. Yani kimse salak değil sadece görünüşe bakıp herşeyine katlanmazlar.
04 Yorumla
Soran+1 yılherkes görünüşe göre sever.
Soran+1 yılpardon?
Degil tabiki cirkinler dislanir guzeller yakisiklilar el ustunde tutulur onlarinda kiclari tavandir zaten git gide dahada kendilerini bir bk sanarlar. Dierlerini dislarlar.
20 Yorumla
+1 yıldeğiller zaten bir iş görüşmesine gidiyosun adam önce kılığa kıyafete bakıyo sen paçozun tekiysen kaybedersin yani tip olarak güzel insanlar daha avantajlı
10 Yorumla
+1 yılyanımda gezdirceksem tip önemli !!! ama arkadaşım olursa asla tipe bakmam karakteri ne kadar gelişmişse ona bakarım öyle takılırım isterse en yakışıklısı en güzeli olsun umrumda olmaz ilk önce beyin :D
00 Yorumlagenelde çoğu kişi tip önemsiz önemli olan karakter der ama bakıyorsun ne kadar iyi olursan ol ne kadar seversen sev seni güzel bulmamışsa seni önemsemez birde artistlenir malesef özü sözü bir olmayanlar var
10 YorumlaÖncelikle bütün bunları yazan bir elin, gören gözlerin var. Her sabah aynanın karşısına geçip "Beni ne güzel yaratmışsın Allahım sana şükürler olsun" demelisin.
16 Yorumla
Soran+1 yılo herkeste var
ama sıfatı iyi ve kötü insanlar ayrılmış
tanrı ayrımcılık yapmış.
Soran+1 yılben böyle diyorum var mı itirazın?
saygı duymayacaksan susma hakkını kullan..
Soran+1 yılo zaman susmayıda bilecekler !
+1 yılSanki çirkin insanlar kendi isteğiyle çirkin olmuş gibş yargılamalar bu neyin kafası ya ilk kendilerine karakterlerine. Baksınlar da sonra başkasını eleştirsinler...
40 YorumlaAile & Toplum konusunda 402 cevap paylaştı. çirkin insan yoktur. Bu ayrımın yapılması da güzelliğin göreceli olmasıdır bence cirkin diye adlandırdığımız insanlar yok onları biz kafamızdan uyduruyoruz sırf bir sınıf ayrımına ihtiyac duydugumuz için
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 652 cevap paylaştı.
+1 yılToplum olarak sürü psikolojisine bagliyiz biri birini disladiginda hepimiz aynısını yapiyoruz kalben yaklasamiyoruz kimseye hep fiziksel ya da menfaat uğruna birileri ile dialog icersindeyiz.
00 Yorumla
+1 yılo durumu yaşayanlardan biriyim vucüt geliştirdim şimdi ne kadar öyle şekil yapan o c varsa çenesini kırıyorum. polis götürüyor ve küfür etti diyorum bırakıyolar :D
00 YorumlaBence çok saçma birşey hayatımda hiç bir zaman birini çirkin ya da guzel diye ayirmadim ayirmamda öyle kişilere ben sadece kendini beğenmiş derim sen ister çirkin ister guzel ol kendini begenmedikce kimse seni begnmiyormus gbi hissedersin eğer öyleyse kendini begenmeyi düşün o zamn farkedeceksin bunu.
00 YorumlaYani nereden baktığına bağlı bence biraz. Toplumda genelde sıfatı iyi olanlara deger verilir. Ama bu cirkn insana deger verilmediği toplumdan büsbütün dışlandığı anlamına gelmez. Toplumun gözüyle bakarsan eşit değil ama birbirleri arasında cok uzak bir eşitsizlik yok.
00 YorumlaInsanlar dis gorunuse bakmayi birakip yurege baktığı zaman insan olabilecekler gercek anlamda..
30 Yorumla
+1 yılHiçbir insan çirkin değildir. Sadece bakımsızı vardır. Ee bu ne demek hayatta hersey parami dersiniz ya. Aslinda oyle. Giyimin para bakımın para. dünya işte..
10 Yorumlabu çok normal birşey bence, güzellik göreceli bir kavramdır senin oooo suna bak dediğine ben ıyyy diyebilirim. fakat toplumdan dışlandıklarına katılmıyorum
00 Yorumla
+1 yılyani insanlar artık dış gönüşle daha ilgili maalesef hayatın acımasız bir kuralı
tuhaf ve acımasız..10 Yorumla
+1 yılİlk önce iç güzellik diyenlere itibar etmiyorum. Çoğu kişi görüntüye bakıp ön yargılarıyla hareket ediyor
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen işte.
Öyle valla
Mesela ben bir ortama girdim mi bana ve diğer insanlara eşit davranmıyorlar. Sürekli bana yardımcı olmaya benimle ilgilenmeye çalışıyorlar ama diğer insanlara hiç birşey yapmıyorlar42 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. şimdi çoğu çirkin insan ipsiz sapsız it kopuk meslek liseli serseri keko tipli olduğu için sıfatı iyi olanlara 1 adım önde
20 Yorumla
+1 yılzaten hayat güzellere güzel a m k çirkinsen hiç bir book yapmaya hakkın yok sankı
32 Yorumla
Soran+1 yılayanen bu dogru ki.
- +1 yıl
eksi yapan arkadaş kesin çok güzel sanıyor kendini pöhh
Değiller tabi ki. Ama eşit olmalılar. Benim yakın arkadaşlarım tip olarak pek beğenilmiyo mesela. Ama huylarımız filan hemen hemen aynı onları sevmiyolar ama bana çok farklı davranıyolar
00 YorumlaMalesef dedigin gibi Bizim toplumun zihniyeti boyle Ben bir kiz ne kadar cirkinde olsa samimiyetle dinlerim
00 YorumlaÇirkin bir arkadaşım vardı. Gerçekten çok severdim ve benim dışımda pek arkadaşı yoktu. Heryere beraber gider gezerdik.
Sonunda ne oldu en sağlam kazığı o attı.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı. akapeli dışında kimseyi dışlamam
71 Yorumla
Soran+1 yılsaD:ASD:ASD:A: +1
+1 yılGüzelikte bir yere kadar daima ilgi sürmüyor ondan sonra konum kariyere önem veriliyor istersen çok çirkin ol kariyelin olsun iş bitti inan güzelik her yerde işlemiyor
00 YorumlaGenellikle yakışıklı veya güzel insanlar dışlanır arkadaşlar arasında kıskanıldıkları için toplum içinde bilemiyecem.
00 Yorumla
+1 yılSen kendini sev bence ilk önce,
çirkinlikler güzel düşünce ile de aşılır..01 Yorumla
Soran+1 yılsıfatda ki çirkinlik düşünce ile aşılmaz..
eşit değiller
bu zaten hep olan ve kabul görülmüş bir şey yani kişinin gözüne hitap eden kalbine de eder niyetine de eder28 Yorumla
Soran+1 yılkeske ölsem.
Soran+1 yılyakında gebericem zaten sıkıntı yok.
Soran+1 yıldepresyon falan degil.
Soran+1 yılkızgın bir insan değilim ben
benim için sorun yok :D banane :D allahlarına isyan etsinler asıl eşitsizliği allahınız yapmış :D o çok sevdiğinizzz taptığınız var ediciniz :D
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 443 cevap paylaştı. Şu olayı fazla takmayın ya. Çirkinlik güzellik insanın oluşturduğu kavramlar. Koskoca evrende aydan tutun kara deliğe kadar olan büyük bir yolda iğne deliğinden daha küçük olan bu dünyada ki nokta kadar insanların oluşturduğu kavram
00 Yorumlabunu özelikle kızlar yapar ve tükürdügünü çogunlukla yaladıgını gördüm mesala şişman birini gördüm ıyy ayı derler zayıf olursun biraz vücütlü ol der vücütlu olursun çam yarması der sürekli bir kulp takarllar.
00 Yorumla
+1 yılAkrabalarım yanlarına gidince hoşgeldin diyo oda nadiren yakışıklı kuzen gelince oooo hoşgeldin otur şöyle nasılsın diyo
00 Yorumla- Devamını Gör (172)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat