Artik nerdeyse her markette bakkalda firinda var bende aliyorum bir suredir gercekten cok hafif ve lezzetli lavas ekmek gibi zaten sadece iki kat.
Siz yediniz mi?
Ulkemizde suriyeli ekmegi pismesini nasil buluyorsunuz?

güzel bence kültür birleşmesi gibi bişey gelmelerine soguk bakmıyodum burada kendi kültürlerini yaşatmaları benim işime gelir hem yeni iş alanları hemde bizdeki kültür bilmezlere belki biraz örnek olması acısından faydalı
Çok yedim ve halen yerim.
Ilk 2004 yılında Suriye'ye gittiğimde yemistim.
Poşeti 10 Suri
Ozamanlar 100 suri 3 tl idi 30 kuruş sanirim
Iyimis arap ekmegi diyolar bizim burdaki avrupalilar
Cevap
16Cevap
bizim bağcılar yarıya suriyeli zaten o yüzden onların ürünleri satan yerler baya var burada :D kendi marketleri falanda var bu ekmeklerden de çok gördüm ama hiç alıp yemedim :)
bir müşterimiz var. poşetlerini basıyoruz. her gelmesinde getiriyor adam :)
Yakında Suriye Spor kurulacak.
Klüp başkanı Bilal Erdoğan olucakmış
ben suriyelileri sevmem ekmeklerini hic yemek nasip olmadi buralarda satilmiyor
İlk defa mı gördün bunu? 20 senedir var zaten ülkemizde.
Demek ki cahil kalmışsın. Ayrıca şunları sempatik göstermeye çalışıp durmayın. Ülkenin anasını ağlattılar, onlar yüzünden işsizlik arttı, çalışanların fiyatları düştü. Bunlar yüzünden yarı yarıya az maaş alıyorum.
Sempatik gösteriyorsun, reklamlarını yapıyorsun. Evet gerçekten Suriyelilerden bahsetmiyormuşsun. Kendimi bildim bileli var ülkemizde bu ekmek.
Yok, bunlar hatta ilk piştikleri zaman balon gibi şişiyor.
Genelde Azeriler istiyor diye yapıyorlardı, çoğu insan da kendi evlerinde yapıyor. Misafirliğe falan gittiğimizde hep bu ekmekten yiyorlar.
Ya bilmeden halen neden ısrar ediyorsun. Toprağın içine oyuk gibi bir şey açıyorlar, gömme fırın gibi bir şeyde pişiyorlardı. Unuttum şimdi nasıl yaptıklarını.
Halen boş boş konuşuyorsun, tamam sus artık. Bilmediğin konularda konuşma, cidden komik duruma düşüyorsun. Bizim ülkemizde yok, yok deyip duruyorsun. Senin ülken dünyada en fazla kültüre sahip olan ülke, nasıl bu kadar kesin bir şekilde halen yok diyorsun!
Daha salak salak konuşuyorsun. Ne kadar geri zekalı bir şeymişsin sen ya. Harbiden gerizekalıymışsın. Burnunu o delikten çıkar, biraz etrafa bak. Sonra yoktu dersin.
Ekmegin içinde buyuk bir iplik cikti bogazima kacti ve nefesiz kaldim allah bildigi gibi yapsin şikayet ediyorum nerden edebilirim
Hadi ya. Hiç gormemistim. Ama zararı olmaz farklı kültürler farklı tatlar.
Tamam anladım. Ama görmedim hic
Bak gördün mu. Kötü bisey degil. Evet gelip kendi memleketleri gibi oraya buraya atlamaları kötü kesinlikle fakat kültür zenginliği sonuc olarak
Biraz empati yapsinlar onlar icinde zor herseylerini birakip geldiler burada bir komusumuz var suriyede 5 katli binasini 3 tane arabasini birakmis mis gibi isi varmis burada kaldigi yeri gorsen tabiri caizse it baglasan durmaz ve calisiyor didiniyor ailesi icin. Annesi babasi ölmus 3 kardes kalmislar
Allah yardimcilari olsun
Bak simdiki konumunu dusun savas cikiyor baska ulkeye gidiyosum sokaklarda kaliyosun bikaci hirsizlik yapti diye senide hirsiz varsayiyorlar ve ne ev veriyorlar ne is herkes suratina yuzune eksiterek bakiyor banyo bile yapamiyosun kokuyosun. Evet bende bazen bikiyorum suriyelilerden ama onlarda insan kendi ulkelrinde belki bizden daha guzel sartlar icindeydi dislanmamalilar
Dislamaktan bahsetmiyorum canımın ici sadece usturuplu olsunlar birazcık. Empatide yapıyorum isim turizm cok şımarıklar biz onların ülkesine gitseydik emin ol farklı olur daha oturakli davranırdik
Ben bizlerin öyle olduğunu düşünmüyorum.
Bu arada şimdi baktık resmine. Teknede resmin var. Ilgin mı var
Galatasaray da denizcilik okudum bende
Normal bizim ekmeği yiyemiyolar alışkın değiller
Yemem nefret ediyorum bu suriyelilerden
Yine yemem onlara benzemem
Abartmiyorum onlari hitler gibi sabunacevirebilirim nefret ediyorum
Hiç iyi bulmuyorum. Kendi fırıncılarımız var.
Parayı kendi fırıncılarımız ve vatandaşlarımızın kazanmasını tercih ederim... Zaten ülkemizde para kazanmak oldukça zor ve güç...
Umarım öyledir.
Yedim Kanka fena değil idare eder :-)
ekmek pişsin nevar bunda
okadar suriyeli var ekmeğide olur esas olan onlara verilen önem kendi vatandaşınada verilse
Görmedim hiç
Yemedim :)
Bende yedim güzeldi.
Hiç denk gelmedim
evet yedim nefis
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar