Sorunun kaldırılmamasını rica ediyorum yönetimimizden. Her hangi bir art niyet yoktur soruda. Irkçılık yapılmamıştır.
Yanlış anlaşılabileceğim için soruyu gizliden soruyorum ve başlıyorum açıklamaya..
Öncelikle bir milliyetçiyim bunu belirteyim..
Bildiğiniz üzere kürtler Kürdistan isimli, Türkiye'ye bağlı bir devlet istiyorlar.
Şunu belirtmeliyim ki Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde Türk yok denecek kadar az. Zaten kürdistan bile denebilir oralara o derece fazlalar...
Bana kalırsa kürdistan kurulup, Türkiye ile aralarına bir sur çekilmesi veya her 200 metrede bir karakol vs. inşaa edilmesi gerekir. Doğudaki kürtlere diyeceksin ki, Kardeşim ya Türkiye'yi seçersin ya Kürdistan'ı. Tek seçim hakkın var geri dönüşün yok !
Sonra kurduracaksın kürdistanı ne para yardımı vereceksin ne destek vereceksin. Kendi yağlarında kavrulacaklar. Şu an zaten kürdistan olmadan ülkemiz kürdistan hayali ile yanıp tutuşanlara bakmakta. Kürdistan isteyen insanlara Türkiye olarak maddi yardım, imkan sağlanmakta. Kürdistan kurulduktan sonra özerk oldukları için belli miktar bir para alınıp, para yardımı yapılmama durumu bile olabilir. Hiç değilse cebimizden para çıkmaz, para girer...
Ve doğu bölgelerinin bizim ekonomimize verdiği zarar bize olan katkılarından daha fazla.
Bana kalırsa dediğim gibi Kürdistan kurulup, kendi yağınızda kavrulun denmesi lazım. Zaten onlar da o şekilde fazla dayanamayacaklar ve iran olsun israil olsun, kürdistan topraklarında hak talep edecekler. Bırakıcaksın kendilerini savunsunlar savunabiliyorlarsa. He israil gelip işgal mi etti kürdistanı. Diyeceksin hop israil dur orda burası Türkiye'nin özerk bölgesi. Onun dışında hiç karışmayacaksın...
Özel durumlarda Türkiye yönetime müdehale edebilecek..
Kanla alınan toprak kanla verilir fakat kürtler de savaştı bu ülke için. Hayır şu an yaptıkları terör hiç doğru değil tabii ki. Ama böyle bir hak tanınarak yaptıkları şeyin ne kadar yanlış olduğunu bir anlamda da göstermiş oluruz. Oralarda yaşayan zaten çok çok az Türk olduğu için oraların bizde kalmasının bir mantığı yok. Ayrıca iran, ırak ve suriye ile de bir tampon bölge olabilir.
kürdistanda kurmak yerine adam akıllı terörle mücadeleyi denedin mi? onlarla masaya oturmak yerine kalkıp savaştın mı? hangi dünya ülkesinde terörle masaya oturulmuş? yapmayın allah aşkına büyütmeyin şu asalakları gözünüzde doğuda tanıdığım binlerce kişi var hiçbiride istemiyoruz biz kürdüz ama türk vatandaşıyız diyorlar ne kadar saçma sapan şeyler bunlar. sen oturmuşsun klavye başına doğuya gitmeden doğuda neler oluyo bilmeden sallamışsın. git bir doğuya konuş ordakilerle. bizim devletimiz doğuyu pkklıların kucağına itmiştir sen otorite kuramazsan otorite kurulur. orada adam akıllı bir yönetici gelsin terörle mücadele edicek yetiye sahip biri korkmayan biri gelsin terör dediğin olay en fazla 2 sene sürer pkk ile masaya oturarak pkkya toprak vererek bu iş çözülmez. toprak vermek en basiti hiç düşündün mü nasıl çözülür bu olay diye. adam kalkmış biz pkkya sırtımızı verdik diyor napıyo benim savcılarım hakimlerim başbakanım sesini çıkarmıyor. yapılması gereken ne yargıla. kişinin pkk ile bağımı var sil vatandaşlıktan sınır dışı et. sınır kapılarını kapa alma suriyeli kimin girip çıktığı belli değil kapa kapıları terörle bağın mı var tut ensesinden salla dışarı geri giremesin. terörle mücadele etmek i. in en başta gelir kaynaklarını kesicen kaçak malları kaldır sigara tütün madde gelir kaynağı bunların bunların önlemini al parasızlıktan it gibi kavrulsunlar. zaten bir süre sonra kalmıcak ha eğer herşeye rağmen sen tüm uğraşmalarına rağmen yapamazsan eğer olmazsa bitmezse bu iş alın ne haliniz varsa görün dersin kesersin elektirik su doğalgazı ne b*k yicekler görürsün o en sonraki iş doğuyu vermek kolay önemli olan mücadele etmek devletin başındakiler senin gibi korkak oldukları için şu an bu durumdayız kusura bakma eleştirdim ama gözüken bu. timurunda bir sözü vardır bu szözü unutma sakın ÜIkeIer kıIıçIa aIınır, ancak adaIetIe korunur. adaletli olunur adam akıllı mücadele edilirse terör falan kalmaz taviz vermicen. hatam olduysa affola
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bence Kürdistan kurulmamalı ama senin şunu bilmen lazım ki Kürtler kendi topraklarını savunmaktan aciz değiller, Malazgirt'ten, Sultan Selim zamanına, o günden Birinci dünya savaşına ta ki Kobani'ye kadar Kürtler savaşçı bir millet olduğunu kanıtlamışlardır. Sizin de sandığınız gibi açlıktan kıvranmamışlardır. Kürtler ülkeyi asla satmamışlardır. Ama sizin gibi milliyetçilik arkasına sığınıp ırkçılık yapanlar Atatürk'ün eşit halklar olarak kuracağımızı vaat ettiği ülkeyi tekçi zihniyete mahkum etti... Kürtler de mecbur haklarını talep etti. Bugün belki yasaklar hafifledi Türkçe sana da yasak olsaydı devletin adı Kürdistan olsaydı, Türkler deniz kenarında yaşayan Kürt demektir Türk diye bir ırk yok denseydi. Batıya hiç yatırım yapılmayıp doğuya yatırım yapılsaydı. Hakkını isteyen Türkler yaftalanıp terörist ilan edilseydi, devlet zihniyeti bir yana Kürt halkı da Türkler'i kötüleyip aşağılasaydı, zaten kendilerinin geri bıraktığı yetmiyormuş gibi bir de üste çıkıp ya bunlar bize yük deseydiler, savaşlarda, terörde şehit olan Türkler'i yok sayıp inkar etseydiler. Tüm Türkler'e ana bacı küfür etmek yasak olmasaydı ve hakaret suçuna dahi girmeseydi sizler neler yapardınız çok merak ediyorum...
Kurdistan kurulsun tamam, peki kürtlerin kurdistani oldugunda lazlar da, romanlar da cerkez ler de alevi ler de vs.. vs.. toprak isterse o zaman turkiyenin hali ne olur, kürtlere toprak verildikten sonra diger saydigim insanlarinda otomatikman toprak elde etme hakki doguyor!! Niye bölünsün bu ülke? Insanlarimiz ekmegini paylasiyor bir birinle ayni bayragi neden paylaşmasin ,, bu kadar mi zor?
Lazlar olsun aleviler olsun zazalar olsun Türkiye'den mutlular genel olarak. Kürtler ise mutlu değil büyük çoğunluğu. Bahsettiğin milletlerin sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum. Ekmeğimizi paylaşamıyoruz şu durumda. Askerlerimiz şehit ediliyor, Türkler türk bayraklı formaları ile doğuda gezemiyor daha ne olsun? Kurulup kendi hallerine bırakılmalı..
En azından bir süreliğine.. Sonra hatalarını anladıklarında, yuvarlanmaya başladıklarında kendileri isterler Türkiye'ye dönelim diye.
hayır işte dediğin olmaz güzel kardeşim. kürdistan daha bize yalvarmadan ona kol kanat gerecek bir çok ülke ortaya çıkar. kürtlerin akıllarına girip türklere düşman eden devletlerden bahsediyorum. amaçları zaten kürdistan gibi kendi başına yetemeyecek bir ülkeyi ele geçirmek. doğuyu alan ülkeler eee bölünmüşken az daha bölelim demez mi? laz çerkez zaza zaten türklerle mutlular diyosunuzda kurtuluş savaşında kürtlerde mutlu değilmiydi? kürtleri bu hale getirenler yarın birgün niye lazlara demesin lazistanı kurun diye? işte hiçbirşey göründüğü kadar basit değil. @AnkaralıKuzey @canerrr_can
Bu iş öyle lay lay lom değil şu anki Türkiye koyu milliyetçi ve çoğu ırkçı kabul edin elin İzmirlisi İstanbullusu doğuda yaşanmaz desin sonra sahip çıksın. Bu kadar yüzsüzlük olmaz 2. sınıf muamele görenleri bile gördüm. Aynı herşeyi paylaşırız ama bayrak ve toprak paylaşılamaz bu ülke ile bunu Çanakkaleden sonra anladı Kürtler. Çok zengin bir dildir Kürtçe ve o kadarda eski tarihleri vardır ki milattan önce 401 yılında yunan filozof KSENEFON bu topraklardan geçerken (Kurdi) bölgesi olarak akıllarında kalır. Demem o ki Lazlar, Romanlar. aleviler. çerkezler göçmen kavimler bu topraklarda hak idda edemezler!!! lakin Kürtlerin en temel hakkıdır yüzyıllardır doğup büyüdüğü topraklar sen bunu anlayamazsın. HDP eş başkanları hapse atıldı terörist diye ben Vanlıyım ve Kürdüm neden parklarımızı devlet değilde HDP kendi parasıyla yaptı. Burası çok mu uzak size soruyorum açılışlarda hatırlanıyor doğu bölgesi ben bu sisteme karşıyım. Siz devlet olamadınız
Burası Türkiye sirf ilkokullarda sadece turk cocuklari yok diye andımız kaldirildi. Bence bu kadar ayricalik bile coktuya hadi neyse. Hayir asla kurulmamalı diyorum. Benimde birsuru kurt arkadasim var. ben ayrimcilik yapmiyorum. ama dedigim gibi burası Türkiye!
Türkiye ama kürtler de savaştı. Bak kendim milliyetçiyim gerçekten. Onların da hakkı var bu tip şeylere. Zaten kürdistan kurulsa bir kaç yıl içinde yalvarırlar Türkiye'ye geri bağlanalım diye anlatmak istediğim bu.
Andımız da geri gelir, T. C de geri gelir biz gene benliğimiz ile yaşarız. Bir kaybımız değil karımız bile olur bu sayede. Terör de son bulur, maddi gelir de sağlanır.
Rica ederim kardeşim. Kurulmasını ben de istemiyorum aslında sadece ders çıkarmaları için ve paramızın terör yandaşlarına gitmemesi için kurulmasını mantıklı buldum. Tabi sadece maddi destek vermediğimiz bir şehrimiz olacak şekilde..
Şu an Ne zannediyorsunuz? Türkiye , Tam Bağımsız bir devlet mi? Türkiye'yi Bir satılık devlet haline getirildi. Tüm Ekonomik Kaynaklar , Emparyalist devletlerin elinde , Türkiye üzerinde ki Yatırımlar çekilirse Türk Baharı altında İç Savaşı bekleyin...
Bu topraklar kolay kazanılmadı. 3 5 soysuz kürdistan istiyo diye sur çekilmez. Benim ülkemin sınırları dışında kuracaklarsa gitsin kursunlar doğusu batısı güneyi kuzeyi her biri için binlerce şehit verdik bu yüzden o toprakları kimsenin bölmesine izin vermeyiz
Ben de çok güzel yaşadıklarını göstermek için kürdistan kurulsun kendi yağlarında kavrulsunlar diyorum ya zaten. 2 gün sonra yalvarırlar Türkiye'ye dönmek için. Anlatabiliyor muyum? :)
ilose bu olay soydaşlarınız Kazakistan ile Rusya arasındaki bir dönem savaşına benzer Kazaklar bağımsızlık uğruna katliamlar gördü ve işgenceler sonunda Kazaklar silahlanıp isyan başlattılar. bu olay Kürtlere de aynısı oldu Ama kimse Kazaklara terörist demedi diyemedi. sizin bu yaptığınız bir saygısızlıktır Kürtler bu toprakların öz çocuklarıdır. Sen burda bu lafı duymaktan nefret ediyorsun :) komiksin sadece. Kendini kandırmak kolay tabi ilk okul da öğretilen lise de aldığınız eğitimin meyvesi bunlar gurur duyun. (yaşasın Özgür Kürdistan!!!
Irkı dili bayrağı kültürü tarihi olan her özgür toplum kendi devletini kurma hakkına fazlasıyla sahiptir. Kürtler köklü bir gelenekten gelir uzun yıllar pek çok halka destek ve hizmet verdiler İran, Ermeniler ve Türkler gibi tabi bunların bir karşılığı kendi büyüdükleri topraklarda hak idda etmek istiyorlar ve bence de haklılar. Selçuklu da Osmanlı nın büyük bir kısmında hür yaşamış son yüzyılda Fransız milliyetçiliği ile ve bazı katliam girişimleri isyanlara ve başkaldırmaya sebep oldurtmuş hala bu mücadelenin içindeyiz. Durumu bu hale getiren siyasetçiler utanmalıdır. ırkçı bir nesil su aygırına benzer kendi rahatı için kardeşini suda boğar çözüm yolu elbet insan gibi tekrar konuşmaktan geçer tabi Türkiye İran Suriye Irak devlet liderleri ile geniş çaplı orta doğuda toprağı Şehit kanları ile sulamak yerine paylaşmayı bilmeliyiz. Hiç kimse ölmeyi hak etmez. Atatürk'ün bir sözü ile bitireyim '' Zamanı Gelmiş Fikirler Asla Geri Çevrilemez ''...
Ne Kürdistan'ı adını duyunca bile nefret kusuyorum. Güzel ülkeme şehirlerimi onlara vermem , veremeyiz. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! Bu ülke için kaç can gitti bu ülke uğruna. Kürdistan filan yok öyle bir dünya. Dağdan gelip bağdakini mi kovacaklar yok ya!
Sadece şunu söylemek istiyorum kime neye güvenerek kurulacak. Ülke kurmak o kadar kolay mı? Hadi bölünmeye boş ver. Bu ülkenin altyapısı olması gerekecek, bu ülkenin uluslar arası arenada tanınması gerekecek, bu ülkenin milli geliri olması gerekecek. Evet hepsi yapılabilir ama zaman alacak. Peki bu sürede Kürt halkına ne olacak?*
Biz türkiye halkı olarak kürtlere kuramazsın diye zorlamayız fakat tc toprağı içerisinden 1m2 eksilirse bilsinlerki o zaman kürdistanın k sini rüyalarında kurarlar 2023 den sorna musul ve kerkük tekrar bize bağlanacak o topraklar ve tc cumhuriyeti sınırları hariç nereye kurarsa kursunlar hatta destekde veririz hakları kurmak fakat devlet içinde devlet kurmakla destek hiçbir zaman vermeyiz şart bu 🖐
Bazıları halen anlamamış, Kürtlerin'de bir ülkesi, toprakları olmalı. Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile PKK ayrıdır. Yıllardır çalışıyorlar. Hatta Kürdistan, Türkiye ile araları çok iyi. Zaten kurulmuş ve umarım yakında bir ülke haline gelirde terörde yavaş yavaş biter.
Bide milliyetçiyim diyo ya senin kadar şerefsiz bir insan var mı ne demek biliyonmu o bez parçasını bayrak yapıp vatan kurma sevdalasımısın hayvan senin yanında daha şerefli 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Yok öyle üç kuruşa, beş köfte. O kadar geniş topraklar, kimsenin babasının malı değil öylece bağışlansın. Toplayalım tüm Kürtleri Diyarbakır'a (Bütün Kürtleri), alın size özerklik. Bağımsızlık da olur hatta? Var mısınız? Yoksunuz dimi...
Bu da güzel bir görüş. Ama ben kürtlerin istediği kadar büyük bir toprak parçasını kürdistan olarak vermeyi düşünmemiştim zaten. Güneydoğu anadolu bölgesini vermeyi düşünmüştüm. Senin dediğin de olabilir ama bu sefer de ayaklanırlar kendi toprağımızdan ediyorlar bizi diye.
Evini ocağını terk etmeyen kürtler çıkacak haliyle Türkiye'nin içinde gene kürtler kalacak. O kadar küçük bir toprağa da Kürtler burun kıvırır.
O zaman buradaki amaç özerklik veya daha ilerisi bağımsızlık isteği değil, tamamen düş güçlerin desteklemesiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarına yönelik saldırı düşüncesidir. Türkiye'nin jeopolitik önemini zayıflatmak ve Suriye ve Irak ülkelerini işgal ederek son yüzyılda oluşturamadıkları yeni bir devleti, Türkiye'ye tehdite yönelik güçlü bir devleti kurmaktır yanıbaşımıza. Asya ile Avrupa arasında köprü konumunda olan Türkiye köprüsünün Doğu çıkışını ele geçirerek, Türkiye'yi zayıflatmak ve hatta Avrupa-Asya bağlantısını Güney Akdeniz aracılığıyla Kürdistan üzerinden sağlayıp Türkiye'yi her türlü aracı ve bir nevi izin merci anlamında saf dışı bırakmaktır ve yok saymaktır. Güney Akdeniz, Kıbrıs'ın Güneyi. KKTC ortadan kaldırılıp Rum Kesimiyle birleşince Kıbrıs'ın Kuzeyinin hakimiyetine de el koyunca yol daha da kısalacaktır. Yani konu sanıldığı kadar masumane ve düşünüldüğü kadar basit bir konu değildir.
Üstte bir yorumumda buna değindim. Tevrata göre yaşayan israil vaadedilmiş topraklar ümidi ile gda bölgesini istiyor. Türkiye ye güç yettiremediğinden dolayı kürdistan oluşumunu destekliyor.
Ay beni bi gülme aldı la kurulsun deseler kaç yazar bizim aslanların korkusundan tanga giyenler mi devlet kurcak o ya çocuklarının başarabileceği tek şey gebermek ama haklarını yiyemem çok iyi ölüyolar neyse siz gebermeye biz gebertmeye devammm.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
sen mılliyetcı fılan degilsin kardes. ole yansımadı bana. ya da mıllıyetcılık kavramından anladıkların farklı Allahualem..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hayır asla kurulmamalı. Ya sürmeli onları bu devletten ya susturmalı.
Kürdistan kurulursa sürülmüş olacaklar zaten bir nevi. Özerk oldukları için de Türkiye'ye para ödeyecekler. Benim düşünceme göre tabi. Kuru kuruya toprak verilmeyecek. Zaten türk yok oralarda pek böylesi daha uygun sanki. Zaten bir süre sonra kendileri dönmek isteyecek Türkiye'ye bir daha hiç ayrılmamak üzere.
Kesinlikle kurulmalı. Karşı çıkanları sürmeli ya da susturmalı. Nasıl oldumu? tahtında bunu söylemek kolay tabi can almak kolay galiba senin anlayışında şeriat biteli çok oldu uyan prenses :D bütün Halklar Anavatanında özgür ve bağımsız yaşayabilir. Buna prensesler karar vermiyor :D İnsan hakları var artık
Sorumun altında ben de belirttim bunu. Bak ben en hasından milliyetçiyimdir. Ben de kürdistan hayali kuranlara bakmamak için kürdistan oluşmasına karşı çıkmıyorum. Onlar da savaştı. Doğuda en çok kürtler savaştı hatta. Onların da hakkı var ama haklarını terör ile talep ediyorlar bu yanlış tabi.
cahilliğin tavan yapmış. Kürdistan var ve varolmaya devam edecek. pkk ile Kürdistan ayrı. Pkk Türkiye'nin doğusu ve güneydoğusunu isterken, Kürdistan bir ülke olmak istiyor Türkiye sınırları içersinde olmak istemiyor.
Kıyamet alametlerinde güney doğu anadolu bölgesinin israile geçmesi var. Bir müslüman olarak buna inanıyorum ve bunun da ancak kürdistanın kurulması ile olacağını düşünüyorum. İsrail Türkiye ye güç yettiremediğinden dolayı kürdistan oluşumunu destekliyor. Ve kopacak da oralar...
Kürdistan ; Bop Projesinin ( Yeni Sevr Haritası) parçası olan bu plan, Emparyalistlerin Bir numaralı Kuklası...4 Parça Kürdistan , ABD' nin Hazar Ve OrtaDoğu petrollerinin emniyeti için bir numaralı projesidir...30 yıllık Pkk tarihi neden bitmiyor zannediyorsun? Devletin içindeki Derin Devlet varlığından dolayı... Eğer Kürdistan, 2020 kadar kurulmazsa Yeni Bir Cihan Harbi ile Türkiye Tamamen Parçalanacak...
Benim de demek istediğim şey bu zaten. Yettiremiyorsak bakmanın mantığı yok. Kendinizi kendiniz yönetin diyip belli kısıtlamalar ile izin vermek gerekir diye düşünüyorum. Bizden para çıkmaz hiç değilse.
em Biji her Biji gecike kurdistane !!! gizlide değilim hanımefendi. sen ama aşşağılık birisin her toplum hür ve bağımsız yaşamalı 21. yüzyıl bura hoşgeldiniz bunu her toplum için diyorum Afrikalısından, Arakan Müslümanlarına kadar. Yobazlar için ise leblebi yemeyi öneriyorum :D üstünüze alının Lannebiliyim.
pişşşt biji biji bi bak heleee la sizi biji biji üyeliğine almak için s*kiyolarmışşşş olum bu nası iş yaa fahişeliğin ırkçı adı olmuşunuz neyse biji biji devamkeee senin de g*tün bizim mermilerle tanışacak bekle bekle
En İyi Cevaplar