Türkiye'nin NATO ve ABD gibi emperyalistlerce sömürülmesine karşı çıkan ülkenin bağımsızlığı için mücadele veren. Kimsenin sömürülmediği bir dünyanın hayalini kuran Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamının yıldönümüydü 6 Mayıs. Bugün Denizler özgürlüğün ve eşitliğin simgesi durumunda onları idam edenlerse hain olarak anılmakta. Tarih her yanlış yapanı olduğu gibi onları da yargıladı...
Deniz Gezmiş, aslında Marksistlerden etkilenmiş Atatürkçülerdendi ama sosyalizm sevgileri Doğan Avcıoğlu ekolü ve TİP'in üzerindeydi, bu kesin :)
Kendilerini "II. kurtuluş savaşının askerleri" görüyorlardı, Kurtuluş Savaşı'nı da "anti-emperyalist" buluyorlardı, benim görüşüme göre öyle değil, fazlasıyla uzlaşmacı bir süreç.
Ama onları suçlamak saçma olur, o kadar ağır dogmalarla büyüyen herkeste böyle düşünceler çıkıyor (bende de mevcuttu). Ayrıca 1960'ların bilgi birikimi ile şimdiki bir değil.
Denizler değerlidir ama Mahirler çıtayı daha yüksek tutmuş.
Orta okul caglarindayken Deniz hakkinda hic bilgim yoktu sadece adini sagda solda duyardim.. Yasasin Türk ve Kürt halklarinin bagımsızlık mücadelesi ve kardesligi sözünü bana Diyarbakirli bir arkadasim söylemisti.. Bu sözden sonra sempatim basladi hakkinda kitaplar okumaya ve tanımaya basladim.. Deniz Yusuf Hüseyin Mahir Mazlum Kemal.. Ve Tüm yoldaslar sol tarafimizda saklidir daima..
" bağımsızlık uğruna dar ağacına gittik şerefli yaşam için aşkımızdan vazgeçtik, Deniz Gezmis yoldasim Hüseyin arkadaşım, Mahir benim baş tacim yollarında direndik, Yusuf benim baş tacim yollarında direndik..." Böyle cesur bir adam sevilmez mi?
10 Ağustos sonrası şu şartlarda bir mualif lider Kılıçdaroğlu'nun yaptıklarından farklı olarak neyi yapmalıydı peki ya da Kılıçdaroğlu neyi eksik yaptı? Deniz'imizi asan 5 kişilik cunta yönetimi bile bugünkü tek kişilik diktadan 5 kere daha meşrudur, realiteden uzak olan tercihlerimiz bu bozuk düzenin ekmeğine çok daha yağ sürmekte bunun farkında olalım
Amacım burada partizanlık yapmak değil ama mevcutlar içerisinde Kılıçdaroğlu harici bir liderin demokrasiye daha derinlik kazandırıp, daha düzgün bir demokratik zemin yaratacağına inanıyorsan.. buyur gönül rahatlığı ile destekle
Ahmet Davutoğlu'na yakın kaynaklar hiç öyle demiyor ama hatta özellikle koalisyon istediğine dair çok güçlü iddialar var yoksa Eylül'deki kurultayda yiyecek kıçına tekmeyi
yapcak bişey yok çünkü. başımazdaki partiyi indiricek ondan güçlü parti yok. bunu kabul edelim. 2. ise o partinin başkanı Denizlerin mezarına gitmiştir buda herkesin aynı olduğunu göstermez. partiye değil içindeki insanlara bakmak lazım.
En İyi Cevaplar