Gizli Üye(25-29)+1 yılBen aslen göçmenim yani baba tarafım Selanik göçmeni
Annemler Elazığlı
Anneannemlerle yaşıyorum yanımda belki doğduğumdan beri Kürtçe konuşuluyor
Babam her ne kadar kızsa da
Anlıyorum fakat konuşamam
Konuşmamda zaten
Anlama olayı da kulağım alıştı yavaş yavaş isteyerek olmadı yani
ya da küçükken o ne demek bu ne demek diye az buçuk öğrenmişim gerek yokmuş aslında
Annemler Doğulu ama Allah'a şükür Kürdistan derdinde değiller
Hepside Türkiye ve Atatürk yandaşı01 Yorumla- +1 yıl
Yaaaa @mertlord10 a iyi bir odul vermek lazim. Yarim saatte en cok kapak toplayan adam oldugu icin 😃😃😃
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılKürtceyi en guzeli kürt arkadaslarindan ogrenebilirsin sanirim..
32 Yorumla- +1 yıl
Yaaaa @mertlord10 a iyi bir odul vermek lazim. Yarim saatte en cok kapak toplayan adam oldugu icin 😃😃😃
Sehir icinde bu konuda kurs veren yerler var..
Arastırırsan bulabilirsin.. Net üzerinden bir takım sitelerde Kürtce kelimeler ve karsılıgı yazılmakta..
https://www.kurtceogreniyorum.com/
Bu site sana biraz yardimci olabilir..34 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ettiim
- +1 yıl
Elin yavurları 100 150 kişinin konuştuğu hayatı boyunca lazım olmayacak urartuca dilini öğrensin kızcağız kürtçe öğrenmek istiyorum desin bir ton yaygara nedir arkadaş bu kürt laz çerkez sorunsalı
73 Yorumla- +1 yıl
Haklısın dostum
- +1 yıl
Neyimiz düzgün ki bu topraklarda baştan sona çarpık bir sistem var malasef temelde cahil ve fakirlik günden güne geriye götürüyor insanımızı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
+1 yılBavıttannem
Ciyattannem
Kurri Kerri
Bunları biliyorum. Bunlarda hep küfür. Çünkü 2 yıl Kürtlerin içinde kaldım. Anlamadığım dilde konuştukları için bu küfürleri öğrendim. Eğer içlerinden birisi bana bu cümlelerden birini kullansaydı kafasını kırardım )42 Yorumla- +1 yıl
ahahaha :D
+1 yılSagolsun devletimiz sayesinde tam olarak bilen cok az kisi kaldi. Ogrenirsin ama tam olarak degil cunku turkiyede oz kurtceyi cok az kisi bilio cogu kelimenin anlami unutulmus gitmis. O yuzdn illa ogrenicem diosan vakit kaybetmedn pasaport cikar yolun kurdistana dusecek.
35 Yorumla- +1 yıl
Ha bu arada unutmadan soylim sna odul vermek gerekio yarim saatte en çok kapak toplayan adam olarak 😃😃😃😃
- +1 yıl
bana mı dediniz anlamadım
- +1 yıl
Haa bu arada unutmadan soylim sna odul vermem gerekio. Yarim saatte en cok kapak toplayan adam oldgun icin 😃😃😃
- +1 yıl
Tabi ki hayir @mertlord10 a 😃😃😃
- +1 yıl
@mertlord10 ve @DreamDance45 kapak topluyormuş. Doğru mu? ? ::D
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılMillet yabancı dil öğreneyim de akademisyen falan olayım diye. ıçını yırtar; bunun derdine bak..
pbs.twimg.com/media/Bijh0rtIcAAOaFh.jpg:large66 Yorumla- +1 yıl
almancam ingilizcem var gayet de güzel konuşuyorum şimdi o ön yargı ile kaplı küçük beynini çıkar ve resimdeki beyini koy kendine ;)
- +1 yıl
Tabi tabi, yalan söyleyeni s.. miyorlar ya.
- +1 yıl
kendimi ispat çabam yok sen gibi beyinsize kişi nasılsa etrafıda öyle görürmüş o yüzden allah akıl fikir versin sen gibilere
- +1 yıl
soruna ingilizce cevap mı? arkadaşım sizinle tartışacak bişeyim olamaz benim bişey bilmiyorsunuz edep yok en başta düşüncesini edebini bozmadan ifade edemeyen adama ne yazabilirim ayrıca dediğim gibi kimseye bişey ispat etme amacım yok bir çocuğu inandırma çabam da yok çünkü gerçekten bilginiz yok kendi yazdığın şeye dön bir bak birçok hata ile dolu çeviriden mi yazdın allah bilir ben çoluk çocukla uğraşmam kendinizi fazla büyütüyorsunuz bişey bilmiyosunuz bile kaldıki benim dilde ne kadar iyi olduğum bir yana dursun sizin bişey bilmeden yorum yapmanız tartışılmalı kopyala yapıştır ile olmaz o işler daha türkçe yazdığımı anlamıyon ki ingilizceyi anlasan
- +1 yıl
be gelgelelim dediğim gibi türkçeyi bile anlamıyorsun ben diyorum ki anarşizm o yazmış akp hakkında daha kendi dilinizi bilmiyorsunuz sizin ingilizce neyinize onuda anllamıyorum
Well i saw that you said "i * very good at English" in a comment So that i want you to answer it in English if you can.
Now first of all lütfen be more realistic, dont act with your emotions. If you already know English, germanish and still want to learn another language, you can try to learn Spanish or French or another language spoken by people more than ten millions.
But i think you dont aim to improve yourself and if you ask me to what i think about you i said "you're just a sucker of justice and development party. You don't even care kurds or Türks. You are just walking on the way of akp to help them and protect your ass and benefits"
Now I'm gonna sit my chair and hope to take an answer from you :p01 Yorumla- +1 yıl
çocuk olmasaydın o sandalyade fazla oturmazdın ama bişey bilmeyen bir çocuksun o yüzden uzunca oturmalar ufaklık :)
+1 yılBen kürt kökenli bir vatandaşım konuşulanı anlarım fakat telefuzda pek başarılı değilim yani kafa yormadığım için olsa gerek kürtçe kursları var kendine yakın bir yerde bulabilirsin araştırdın mı hiç?
03 Yorumla- +1 yıl
kurs yok gibi halk eğitim merkezine bakmıştım geçen
- +1 yıl
- +1 yıl
Evet halk eğitim merkezlerinden bahsettim aslında tam olarak malasef bu konuda yıllardır süre gelen bir eksiklik var ama yavaş yavaş ilerleme kaydediliyor , @delidolu1991 hakettiği cevabı alıyor sadece kısır bir dögünün parçası olmuş malasef arkadaş
+1 yılBiliyorum ve kürtçe kurs veren yerler vardır illa ki en iyi oralardan öğrenirsin
11 Yorumla- +1 yıl
+1 yılAhmet Kaya kürt değil ki hatta eşide demişdi ahmet kaya kurt degil ama kurtce sarkilar soylerdi
23 Yorumla- +1 yıl
evet sivaslı
+1 yılbir dili yok saymak demek en buyuk şövenızımdır. genlerıme işlemiş dilimi algılayabılmenız ve anlayabılmenız ıcın diz kapağımdaki akıldan daha akıllı olmanız lazım
21 Yorumla- +1 yıl
+1 yılHeval lo lo lo heval peşmerge peşmergeo lo lo lo lo lo llolololololol ltrololololololoolololao heval heval heval ooooooooooooooooooooooooooooooo
11 Yorumla- +1 yıl
lorke lorke lorke
+1 yılYok arkadaşlarım var kürt bir iki tane anca kuri keri
kuzi keri onları falan öğrettiler bana =/13 Yorumla- +1 yıl
herkes de bunu diyor ha :D
- +1 yıl
- +1 yıl
@delidolu1991 çoluk çocuk abisi boşver uğraşma ağlar sonra =)
Kürtçe öğrenerek doğru bir şey yaptığını sanmam. Ama senin kararın
13 Yorumla- +1 yıl
Ne var yani öğrenmesinde!!!
- +1 yıl
kendi vatanımın insanının konuştuğu dili neden öğrenmeyeyim almancam da var ingilizcem de var vatan sevgisi sınırda bitmez o zaman yabancı dilde öğrenmeyelim
+1 yılBiliyorum da ne alaka be Cano. :D
24 Yorumla- +1 yıl
yan ne var yani ne olmuş öğrensem fena mı :(
- +1 yıl
Sen bu faşo ları takma kafana cano. zamanında memleketi işgal edenlerin dillerini tavsiye ediyorlar baksana! Omuz omuza işgal edenlere karşı savaşan bir milletin dilini de küçümsüyorlar nankörrler! !!
En iyisi bir kürt arkadaşın senle konuşa konuşa öğrenirsin. - +1 yıl
kürt arkadaşım yok be abi egeliyim ben :/
- +1 yıl
Kürtçe kurs veren ücretsiz yerler var. Oralardan akademik olarak ööğrenebilirsiniz.
Alın bunu burdan :D
https://i.hizliresim.com/2gyJl0.jpg21 Yorumla- +1 yıl
aman ne var yani hemen cahil diyin zaten
Ahmet kayayı sanatçı olarak bende severim.
Kişilik olarak sevmem ve kürtçe bilmiyorum.20 YorumlaKürtçe türkçe ingilizce soranice farsça arapça biliyorm :) Nasıl yardımcı olabilirim? :) :)
02 Yorumla- +1 yıl
abi kürtçe bişeyler öğrenmek istiyorum ben kalıpları falan
ben biliyorum kürtçe çok güzel bir dildir istiyen olursa yardımcı olurum
20 Yorumla
+1 yılbence onun yerine ingilizce, fransızca tarzı bir dil öğrenmeye çalışsana hem işine çok yarar?
31 Yorumla- +1 yıl
almancam ingilizcem var kendi vatanımın insanının dili onlardan önde gelir bende
Gizli Üye(36-45)+1 yılDünya vatandaşıymış... Yurtdışına çıkınca dünya vatandaşlığı pasaportunu göster öyleyse vatansız seni..
045 Yorumla- +1 yıl
cahilsin fazlasıyla şuraya yorum yazanların çoğu gününü pc karşısında geçiren açıp bir kitap dahi okumayan haber saatlerinde başka işlerle meşgul olan insanlar ve ne yazıkki sende oonlardansın o yüzden ne desem boş :)
Cevap sahibi+1 yılAltta yorum yapan ve Türkler'e Dolaylı olarak eşşek diyen menaf21 adlı abi dediğin orrospu çocuğu sana ders versin.. Şimdi siktirgit
- +1 yıl
siz mi türksünüz? türklerde edep haya vardır siz kendini türk sanan mezhepsiz insanlarsınız o yüzden türklüğü savunmayın ırkınızı falan araştırın türk dışında herşey olabilirisniz ama asla bir türk değilsiniz türkler edepli şerefli insanlardır
Cevap sahibi+1 yılAltta yorum yapan ve Ai ai ai Türkçe'de Türk'üm demek sanırım diyen ve Türkler'e eşşek demeye getiren menaf21 le aynı saftasın , konuşma kes sesini.. Senin milliyet duygun yok sen bir dünya vatandaşısın unutma.. ama şunu da bilin Türk'e hakaret edenin dilini keser yediririz
Cevap sahibi+1 yılAyrıca karşındakini tanımadan cahil yorumu yapma , politikayı takip edince kendini bir halt sanma.. Sonra böyle maskara olursun.. Sana hayatta başarılar
- +1 yıl
türklerri küfür eden edepsiz gösteren sizlersiniz o zaman o dil kesmeye kendinizden başlamalısınız gelgelelim o arkadaş onu haketti şöyle ki adam geliyor kürtlerin diline hakaret ediyor eşek yerine koyuyor o insaları bunu neden eleştirmiyorsunuz o arkadaş durduk yere söylemedi onu saygısız hoşgörüsüz insalara her zaman cevap verilmeli anladığı dilde ve sesimi siz gibi birisi kesemez karşımda sesimi kesmem için ADAM olması lazım görüşlere saygısı olmadan küfür eden insalar olmamalı. benim kürtçe öğrenmem ingilizce öğrenmem kadar normalken neden böyle tepkiler verildi. benim bir ülkem dünya benim ülke sevgim sınırda bitmez siz gibi değilim hangi sınırda yaşadığına bakıp ona göre elimi vicdanıma götürmem. sizin dil kesme olayınız türklere yapılan hakarettir bana göre türk değil insan olması yeter allah kuranda türkler kürtler demez ey insanlar der söyledikleriniz ne derece mantıklı düşünün. türk olup vatanı satan da var kürt olup vatan uğruna şehit olan da var siz millyetçi değil ırkçısınz
- +1 yıl
maskara olanlar belli arkadaşım daha inandığınız dini bile bilmiyorsunuz kaldıki politika bilseniz türküz diye türkleri cahil edepsiz gösterdiniz türk değilsiniz gene söylüyorum asla da olamazsınız siz türk değilsiniz.
Cevap sahibi+1 yılSenin ne b o k olduğun belli.. Ismini asrısaadet koymuş birde.. ağzı bozukluğu vatan hainliğine tercih ederiz ayrıca senin kürtçe öğrenip öğrenmemen bizi hiç enterese etmiyor
- +1 yıl
nedense yorumlarınız hiç öyle demiyor bizim çok şükür ne olduğumuz belli siz gibi yaşadığı gibi inanan değil inandığı gibi yaşayan insanlarız türk kürt demeden seven insanlarız kimin ümmeti olduğunu bilen insanlarız ayrıca vatan hainliği diyorsunuz oysa türklüğeiahnet eden sizsiniz türklere hakaret içeren tek kelimem olmadı sadece kürtçe öğrenmek istediğimi vurguladım kürtlere hakaret adama da arkadaş cevap verdi tıpkı onun kürtleri eşek yerine koyması gibi oda onu eşek yerine koydu benim ırkım türklüktür ama hepsinden önce mmüslümanım insanım çok şükür siz gibi hastalıklı düşüncelerim yok siz türk değilsiniz olamazsınız da sadece pc başında oturup saçmalarsınız o kadar
Cevap sahibi+1 yılBiz ağzımızı bozacağımız insanıda iyi biliriz güzel konuşacağımız insanıda.. Bülbül oldunda biz mi gül kokmadık.. Dünya vatandaşlığı zırvalarını git başka memleketlere yuttur..
- +1 yıl
sizde milliyetççi ayağını bırakın başkasına yutturun bu ülke için ne yaptınız bence bunu sorgulayarak işe başlayın... işte dediğim gibi siz bir türk değilsiniz türkler asla edep bozmayan asil bir millettir şimdi benim ırkımı ağzınıza alıp kirletmeyin hangi ırka mensupsunuz bilmiyorum ama siz bir türk değilsiniz olamazsınız olmayacaksınızda.
Cevap sahibi+1 yılAyrıca Hakaretim dozunu aşarsa utancından hesap kapatırsın.. emin ol.. senin gibisini çok gördüm
- +1 yıl
bende sizin gibisini çok gördüm gelgegelim hakaret etmeniz umrumda olmaz ben ADAMların sözüyle yükselir ADAMların sözüylede alçalırım siz gibi küfürden başka bişey bilmeyen açıp iki kitap okumayan bir çocuğun sözüyle değil
Cevap sahibi+1 yılUlan sen benim Türk olup olmadığımı bırak , Uğruna savaşacak Ülkem yok ben dünya vatandaşıyım demişsin, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yerinde olsam senin elinden o nüfus cüzdanını alır sınırdışı (siktirederdim) ederdim seni bu ülkeden.. Bana palavra atma maval okuma Türk'üm bilmem neyim diye..
- +1 yıl
beni bir kenara bırakalım da senin türk olmadığın aşikar :) dar düşüncen olduğu içi cahil olduğun için pcden kalkıp iki kitap çevirmediğin için böyle düşüncelerin var acıdım haline be ve not da düşeyim sen bir türk değilsin.
Cevap sahibi+1 yılBak soruda ne yazmışsın " benim uğruna savaşacak bir ülkem yok ben dünya vatandaşıyım" kendi kendini böyle mosmor edersin.. Bak Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Çanakkale şiirinde nediyor ,
Yaralanmış tertemiz alnından uzanmış yatıyor
Bir Hilal uğruna yarab ne güneşler batıyor
Ey bu Topraklar için toprağa düşmüş ASKER
Gökten ecdaad inerek öpse o pak alnınız eğer
Ne büyüksünki kanın kurtarıyor Tevhid-i,
Bedrin Arslanları ancak bukadar şanlı idi…
Sana gelmez bu ufuklar seni almaz bu cihan
Sana dar gelmeyecek Makberi kimler kazsın?
Gömelim gel seni tarihe desem.. sığmassın…
Ey şehitoğlu şehid isteme benden Makber,
Bak sana avucunu açmış duruyor Peygamber…
Kaynak: Çanakkale Şehitlerine - Mehmet Akif Ersoy Tam metni için Google Bknz.. Yani özetle neymiş ? Vatan sevgisi imandandır.. Ismiyle çelişen bir zavallısın..
Cevap sahibi+1 yılBirileri kitap okumaktan mı bahsetmişti?
Cevap sahibi+1 yıl"Ben ADAMların sözüyle yükselir ADAMların sözüylede alçalırım" demişsin.. Öyleyse gizlilikten çıkıyorum çünkü alçaldın.. Tebrik ederim
- +1 yıl
yaş 28 de beyin yaşı 5... işte tamda burada kendine çelişiyorsun zavallı olanda kendisşinisn kendi söüznle kendini yıktın bana iş kalmadı... tüm dünya benim ülkemdir aynen öyle yani benim vatan sevgimin sınırı yok kitap okumayan cahil kopyala yapıştır yapan bir çocuksun henüz senin vatanın sınırla çizilen yer benim vatanım müslümanın şehadetini getiridği her yer gerçekten acınacak bir halin var sakın ola başkasıylada bu şekilde konuşma gülerler
Cevap sahibi+1 yılİçindeki vatan hainliğini ve bozuk düşünce yapını İslâmiyetle veya Hümanist söylemlerle maskelemeye çalışırsan böyle Lafı yer ağzının payını alır oturursun.. Haydi üstad Mehmet Akif'e de laf söyle gerçek rengini daha da net belli et Görelim.. Müslüman geçiniyor, vatan için şehit olunurmuymuş diyor , benim Uğruna savaşacağım bir Ülkem yok diyor.. Elin gavuru bile yapmaz bunu.. Rahmetli Erbakan'ın bir sözü var bilirmisin? Haydi Ordan Domuz Uşağı
- +1 yıl
erbakanı ağzına alma sen öyle insaları önce adam gibi tanı lafı yemek derken kendinden mi bahsediyorsun benim uğruna savaşacak bir ülkem yok çünkü tüm dünya benim ülkem o sözün devamıda bu şekilde cahil çocuk kendi dedğinle hala çelişiyorsun mehmet akifin sözü beni aklıyor kendin dibe giriyorsun şu an ve sen bizim ırkımızdan değilsin bir ırk savunacaksın git kendi ırkını savun sen türk bile değilsin neyin davasıdır bu biz türkler şerefli ağzı temiz dinini bilen insanlarız sen bir türk değilsin olamazsın da :)
Cevap sahibi+1 yılDoğru söylüyorsun ' Çanakkale de dünya toprağıdır Vatikan'da.. Ama biri vatan toprağıdır.. Buyüzden Vatikan için şehit olanı görmedim.. Hz. Mevlana'ın bir sözü var , Nekadar bilirsen bil ve nekadar anlatırsan anlat ; Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.. Haydi git yoluna...
Cevap sahibi+1 yılAyrıca "benim uğruna savaşacak bir ülkem yok ben dünya vatandaşıyım" diyen biri Türklüğü ve Müslümanlığı o pis Ağzına almasın.. inandırıcı olmuyor
- +1 yıl
okumayan birisin anlamaman normal benim demek istediğimfarklı sen sınırdan bahsediyorsun ben insanlıktan. filistin veya gazze veya suriye buralara bir bak insanlar ölüyor ve bu insanlar için ben seve seve savaşırım tıpkı kendi ülkemede yapacağım gibi. bu anlamda her yer müslüman bir insanın vatanıdır sınırları devlet koyar devlet dediğin gene çıkarcı insan toğluluğudur insanları birbirine katan da bu sınırlardır anlamıyorsun aynen öyle ne desem boş müslümanlıkta ırk dil din ayrımı olmaz başkasının derdi benimde derdim benim sınırlarımda olmaması bişeyi değiştimez türk de olsa yahudi de olsa o bir insan. haydi selametle
- +1 yıl
ağzı pis olan kim belli arkadaşım hakaret etmeden cevap dahi veremeyen aciz birisin sen ne bir türk nede hakkıyla bir müslümansın sen sınırlara boyun eğen bir kölesin, sadece bir köle...
Cevap sahibi+1 yıl"Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışasınız diye sizi milletlere, kabilelere ayırdık. Haberiniz olsun ki, Allah katında en şerefliniz, en takvalınızdır. Muhakkak ki, Allah, bilendir, herşeyden haberdardır.. " Hücurat 13 , yani neymiş.. Millet kavramını inkar eden Kuran'ı Kerimi inkar eder.. Haydi uza yavrum , daha hayatta öğreneceğin çok şey var..
Cevap sahibi+1 yılBenim müslümanlığımı yargılayacak mertebe sen değilsin.. Uza..
- +1 yıl
millet din kavramını inkar eden birisi olmadı haydi sen uza hala kendini batırıyorsun bence o masadan kalk bir kütüphaneye git ve oku yaş 28 beyin yerde böyle kopyala yapıştır ile bişeyler elde ettiğini sanma müslümanlar kardeştir önce bunu bilmen lazım okumamış birisin belli de ediyorsun fazllasıyla henüz inandığın dini bilmiyorsun allah sen gibi yaşı ilerleyip ömrü boşa geçirenlerden eylemesin sağol dediklerinle beni haklı çıkardın tüm dünya benim ülkem tüm dünyayı allah yarattı ama öylesine bir cehaletin var ki kopyala yapıştırdan öteye değil hala beni haklı çıkarıyorsun teşekkürler seni ezmeme gerek kalmadı kendi kendini bitirdin haydi selmatle :)
- +1 yıl
senin merteben deniz seviyesnin altı biz inemeyiz oraya istesek de şükür fıtratımızda yok ;)
Cevap sahibi+1 yılDaha 19 yaşında ağzı süt kokan ve adını asrısaadet koyunca kendisini islam alimi sanan senin gibi bir parazit bana ne din dersi ne vatan millet sevgisini öğretemez ! Cahilliğin dibine kadar batmışsın ortada.. Millet kavramını kabul etmeyip kendini dünya vatandaşı ilan etmişsin.. Senin gibi bir insanı hiçbir devlet vatandaşlığa zaten kabul etmez.. İhtiyacın olunca elindeki Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanını kullanıyorsun ama değil mi? Hastaneye gidince , Trafiğe çıkınca , Sınava girince... Köpek bile yediği kaba sıçmaz sizin gibi.. Birde gelmiş burada Türklük dersi veriyor neidüğü belirsiz haşerat..
Cevap sahibi+1 yıl"benim uğruna savaşacak bir ülkem yok ben dünya vatandaşıyım ve tüm dünyadır benim ülkem." diyen bir cahile madem tüm dünya senin ülken.. Hadi git bakalım Amerika'ya , Hadi git Avrupa ülkelerine.. Vize istediklerinde dünya vatandaşıyım de... Hadi bakalım.. Cahil polyanna :)))))
- +1 yıl
şükür ne olduğumuz belli yaşım 19 çok şükür beyin yaşım seni de ezerad konsuna gelirsek de şükür biz her türlü kitabımızı okuruz iz gibi tüm gün pc başına geçip googleye acaba karşımdakini nasıl alt ederim diye arama yapıp kopyala yapıştır yapan insanlar da değiliz söylediğim sözü anlamıyorsun asla da anlamayacaksın çünkü okumayan bir vahilsin yaşın 28 ama boşsun ne yazıkki ömrün öyle gelmiş öyle geçmiş vatan savunursun da vatan için ben ne yaptım demezsin bile 19 yaşımda halimle senden çok şey yaptım bu vatan için emin ol. daha hakaret etmeden konuşan tartışan biri bile değilsin ne yazıkki vatan millet duygusunu zaten şu yaşa kadar öğrenmeyen birisine öğretme çabam yok sadece bilmediğin konularda konuşman çok ironik çünlkü ne türklük nede müslümanlık öüznü anlamış değilsin sana göre senin ülken sınırlarla çevrili topraklar ama gazzede ölen suriye filistende ölen senin din kardeşin işte henüz bunun bilinci bile yok sende
Cevap sahibi+1 yıl2+2=4 Seni yetiştiren anne babada da demek ki bir bozukluk var..
- +1 yıl
boşa parçalıyorsun kendini okumadığın sürece ezilirsin böyle hakaretsiz konuşamazsın bile istediğin kadar uğraş senin bir bilgin yok boşa zorvalıyorsun söylediğim sözün anlamı ile senin anladığın şeyler çok farklı bu senin cehaletinle alakalı bir durum
- +1 yıl
benim anne babamdan ziyade kendi fıtratını sorgula anlamadığın şeylere girme dediğim sözü kendin haklı çıkardın nasıl bir cahilsin anlamadım ki
Cevap sahibi+1 yılDaha ne dediğini , neyi savunduğunu bile bilmeyen birisin sen, Tüm dünya diyorsun , Sonra araya filistin ve gazzeyi sıkıştırıyorsun.. Tüm dünya deyince bu yerküre üzerindeki bütün devletler bütün milletler bütün dinler girmiyor mu? " benim uğruna savaşacak bir ülkem yok ben dünya vatandaşıyım " demek nasıl bir sapıklık sapkınlıktır ya.. ülke vatan millet kavramın yok senin.. Allah ıslah etsin seni.. Allah cehaletinden kurtarsın.. boğazına kadar batmışsın..
- +1 yıl
kendini tarif etme ufaklık senin yaş 28 değil olsa olsa 12-15 fazla bilgisizsin... misalden örnek verdik bunu bile anlamadı yok sen ileri derece cahilsin valla sen gibi faşist hain dini bilmeyenere her zaman cevap vericez emin ol içinizdeki o hastalıklı mikroplu düşünceler sizi kemirmiş kemirmeye de devam edecek ama sakın ağzına müslümanlık türklük kavramlarını alma ne bir türk ne bir müslüman ne de bir türk sen kadar alçalabilir TÜM DÜNYA BENİM ÜLKEMDİR DİN SINIR TANIMAZ önce bunu olmayan beynine yerleştir ve dinimden de ırkımdan da uzak dur siz hastalıklısınız çünkü. okumayı bilmeyen cahil ordusu
Cevap sahibi+1 yılKendini bir dünya vatandaşı zanneden ve uğruna ölecek ülkesi olmadığını dile getiren bozuk itikatli bir vatan hainine İstiklal Marşımızı (şu manidar mısralarını) göndermenin beyhude bir çaba olduğunun farkında olsamda hakikati haykırırım... işte ülkesi uğruna ölecek olanlar için yazılmış İstiklal Marşımız... Mehmet Akif Ersoy
Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın,
Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.
Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk’ın,
Kim bilir, belki yarın belki yarından da yakın.
Bastığın yerleri “toprak” diyerek geçme, tanı,
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı,
Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı.
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda.
Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.- +1 yıl
gene kopyala yapıştır ahahah adamın elinden fazlası gelmiyor neden çünkü okumamış bilmiyor :) sen git önce iki kitap sayfası çevir bu ne arkadaş adam bişey bilmiyor senin o kopy yaptığın şeyi ben gözüm kapalı yazarım okey mi ufaklık ;) din davramın yok ülke kavramın yok ah be şükür namazı kılcam yaşa bak bilgiye bak allah esirgeye
- +1 yıl
vatan kavramından da vazgeç daha anlamını bilmiyorun vatan demek bişeyin çok bulunduğu yer anlamına gelir müslümanlıktan bahsettin demi sen o olmayan bilginle filsitin gazze örneğini verdim madem müslümansın burlarda müslümanların bulunduğu yerler fazla fazla oldukları yerler ve sen bunları inkar ediyorsan , bir bebek bir çocuk ölrken kafanı çevirip gidebiliyorsan sen ne insansın ne müslümansın
Cevap sahibi+1 yılHarbiden hem geri zekalısın hem vatan haini.. Müslümanım diyeceksin anarşizmi savunacaksın , Türküm diyeceksin "uğruna öleceğim ülkem yok" deyip dünya vatandaşlığını savunacaksın.. Ulan PKK'lı / DHKPC'li Bölücü Sürtük.. Yazılarımın copy/paste olmasına değil içeriğine bak , anlamına odaklan... Ama Sizi ananızdan çıktığınız yere tekrar tıkmasını biliriz.. Konu benim açımdan kapanmıştır.. Haydi yallah
- +1 yıl
yemedi çünkü güneş görmeyen tarafların :) senin yazdığın şeyleri ezbere iliyoruz biz o açıdan sıkıntın olmasın çünkü biz sen gibi küfürle bir yere varmaya çalışmıyoruz okuyoruz kitaplar ne diyor bakıyoruz ırkçı faşist sen gibi hainlere payını veriyoruz küfür etmeden de karşımızdakini susturabiliyoruz gerizekalı diyorsun bişeyler diyorsun ama daha vatanın anlamı ne bunu bilmiyorsun bir daha bilmediğin işlere karışma tamam mı ufaklık böyle patlıcan olursun hadi bakalım
- +1 yıl
anarşizm ne onun da anlamını çğren sonra gel konuş ufaklık anarşizm senin öyle hayal dünyanda kurduğun bişey değildir temeli insanları sömüren devlet düzenine karşı çıkmaktır altını çiziyorum insanı sömüren işçiyi aç bırakıp patronu fazla fazla doyuran sisteme... sana ne desem boş ne oldu çektin kendini gizliye
Cevap sahibi+1 yılMüslümanım diyeceksin anarşizmi savunacaksın , Türküm diyeceksin "uğruna öleceğim ülkem yok" deyip sözde dünya vatandaşlığını savunacaksın.. Ulan PKK'lı / DHKPC'li Bölücü Sürtük.. Yazılarımın copy/paste olmasına değil içeriğine bak , anlamına odaklan... Ama Sizi ananızdan çıktığınız yere tekrar tıkmasını biliriz.. Ne b*k olduğun ortaya çıktı, Konu benim açımdan kapanmıştır.. Son Mesajı burada ben veririm.. Şimdi * git..
- +1 yıl
sen küfürsüz konuşmayı bile beceremeyen faşist ırkçı bir hainsin ne yazıkki son mesaj diyorsun kendini gizliye çektin adamlık diyordun sen kim adamlık kim be :D anarşizm neymiş önce onu öğren sonra vatan ne demek onu öğren sonra da tartışmalarda küfür yerine beyin kullanırsın belki ;)
biliyorum da burdan öğretmekle olmaz
20 Yorumla
+1 yılkürtçe diye bir dil yoktur insanların uydurdukları sacma sapan şey
39 Yorumla- +1 yıl
Seninde tıbben olmaman lazımdı ama varsın. Buna ne demeli peki? ?
- +1 yıl
diyarbakırlı hewal :D senin kuyruk acın büyükse özele gel
- +1 yıl
Geldim bekle.
- +1 yıl
Yavrucm sizin atalarinizi çinliler kovduugunda bucak bucak gezip kndilerine yurt ararken kürtler mezopotamyada yerlesik hayat yasiolardi. Snde haklisin snn gbi cocuklara kartal tibetin etekli tarkan filmlerini izlettiler kndinizi dunyani sahibi sandiniz.
- +1 yıl
@delidolu1991 siz biz demeyelim lütfen buna karşıyım ben
- +1 yıl
Ya ben melezin zaten babam kürt annem türk ama boyle konulunca cildiriyorum. Bu nasil insanliktir boyle oldugu yerden hic tanimadan bilmeden bir nefret bürümüş insalari. Hep kendilerine söylenen şeyi sorgulamadan kabul ediyorlar allah insana akil vermis dusunsun dogruyu bulsun diye bu kadar mi zor bunu yapmak
- +1 yıl
- +1 yıl
@delidolu1991 peki :D
+1 yılBiliyorum.
22 Yorumla- +1 yıl
:-)
+1 yılHEla vela velvelaaaa.
515 Yorumla- +1 yıl
:D :D
- +1 yıl
Ne güldüm ama @PianistKadın
- +1 yıl
haha bende yazarken güldüm baya :D :D @Seelinnnn
- +1 yıl
Sıgır caldi cantami :D
- +1 yıl
Nerden aklına Geldi ya @PianistKadın
- +1 yıl
haha :D hacı how are you @mertlord10 :D vallahi cok komiğime gitmişti o videoyu görünce. :D @Seelinnnn
- +1 yıl
Hahahahahahhaa sesli güldüm ya @PianistKadın
- +1 yıl
:D :D güldürebildiysek ne mutlu canımm @Seelinnnn
- +1 yıl
😊😊😊😊😊😊😊😊 @PianistKadın
- +1 yıl
5 dir 5 dir 5 lira vermedi bir 5 lira
Eeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeess - +1 yıl
hahaha :D
- +1 yıl
yeter lo bildirim geliyor
- +1 yıl
Tivorlu ismail :)
- +1 yıl
Kürdîdere gidebilirsiniz
03 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
😃😃😃
- Aile & Toplum konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılKarça kurtça bilmiyorum
22 Yorumla- +1 yıl
Belli sn dha g. t unu silmeyi bilmiosn kurtce mi bilicen
- +1 yıl
Hadi git kumda oyna hadi yavrum
+1 yılGel ben öğretmeyecem 😁
01 Yorumla- +1 yıl
Aah just joking girl, I * just not proficient enough to teach you Kurdish, though it's my mother tongue.
- Aile & Toplum konusunda 917 cevap paylaştı.
+1 yılDizanim
33 Yorumla- +1 yıl
ya banada öğretin ya
- +1 yıl
Oho kürtçe öğretelim hemen
11 Yorumla- +1 yıl
Öyle bir dil mi varmış..
18 Yorumla- +1 yıl
evet var neden türkçe var lazca var kürtçe de var zazaca kökenli bir dil gayet de güzel diye düşünüyorum
- +1 yıl
he görüş sahibi
- +1 yıl
@nnisann bu kafayla anca sanalda uzman ve guru olursun başkada bı halt olmaz senden zaten
- +1 yıl
zekanın yettığı şeye erdin bırak da ınsanlar dillerini kullansın, sende zekanı , tabi varsa !..
- +1 yıl
Turkiye cumhurbaskani ve baskaninin siyasi iliskilerde bulundugu kuzey irak bolgesel hukumetinin ( kurdistan ) resmi dili olan ve 70 milyon nufusu olan turkiyenin %30 unun yani 20 milyon kisinin konustugu kurtce dilini bilmio musun sen allah iyiligini versin :)) 26 yildir dha cikmadn mi ananin karnindn cik da biseyler ogren biraz :)))
+1 yılAhmet Kaya Kürtçe bilmiyordu.
00 YorumlaBen biliyorum
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgerek var mi ki kurtceye
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 664 cevap paylaştı.
+1 yılEğer Türksen yaxiklsr olsun
374 Yorumla- +1 yıl
türküm egeliyim ve senin o profil resmindeki adamı da sevmiyorum.
- +1 yıl
o edepsiz sözü sana iade ediyorum bu bir ikincisi benim dinimi parçalayan adama saygım olmadı olmayacak da.
- +1 yıl
Senin dininr ne yapti o adam?
- +1 yıl
ben okuldan baş örtüm yüzünden atıldığımda bu herifin laiklik bilmem nesi yüzünden eğitim hayatım mahvoldu bırak ya bırak bişey bilmeden konuşma
- +1 yıl
Defol git a*ap ozentisi Türk kulturu varken sen gidip basortu takarsan seni s*kip atmadiklarina dua et
- +1 yıl
işte bu kadarsınız türklük bu? senin o ata saydığın herif kim de sen ne olasın gerçi. içki içen birisi benim atam olamaz yallah şimdi edepsiz.. çoluk çocuk sanalda adam kesiliyor
- +1 yıl
Fatih sultan icmedimi padisahlar icmedi i?
- +1 yıl
cahil herif
- +1 yıl
Türlün dini GÖK TANRİDIR
- +1 yıl
ne içmesi be fatih namaza durunca kabeyi gören adamdı cahilsiniz işte bu yüzden hep kaybedeceksiniz
- +1 yıl
-UsuLca, hayir ondan degil digeryorumlarina bak
- +1 yıl
@UsuLca yszdim
- +1 yıl
Soran sizin gibi arap yalayanla drfolun ulkemden burasi TÜRK YURDU
- +1 yıl
bir git çocuk sütünü iç yat aklın ermez seni bunlara
- +1 yıl
hz muhammed de araptı ulan daha dininizi bilmiyosunuz bas bir şurdan çocuk be bu daha
- +1 yıl
Merak etme aba ben hem yaradilis itibariyle hemde yetistirilme itibariyle milli duygulari kabarik insanim git dinini mekkede yasa
- +1 yıl
ya he çocuk he sensin he
- +1 yıl
18 yasindayim biliyorum Hz Muhammette A*APti
- +1 yıl
aferin hadi yallah şimdi beynin tartışcak seviyeye gelmemiş
- +1 yıl
edep yok haya yok allah ıslah etsin ne diyim atan ne ki sen ne olasın be çocuk senden de bu beklenir şaşırmıyorum o yüzden hadi yallah şimdi :)
- +1 yıl
Kizim senin atalarin tek musluman drgil
- +1 yıl
atası belli onun ne beklersin ki :)
- +1 yıl
bak ben senin kızın değilim diğer hususta edepsiz insalarla muhatap olmam sen git kendin gibilerle tartış pardon küfür et tartışma anlayışın küfürden ibaret çünkü
- +1 yıl
Ya bir git kesin aile baskisindan musluman olmussundur bide
- +1 yıl
ya he sensin he
- +1 yıl
sen bence Türk dahi değilsin: D
- +1 yıl
he diyorum çocuk he
- +1 yıl
sen türksen ben zaten olmayayım ya. saygısız hoşgörüsüz ve en önemlisi edebi olmayan bir ırk sanırım türklük sen türksen türklüğn böyle bişey olması lazım
- +1 yıl
Tamam şimdi düzgünce yaz görüşüm: biz türküz arapların kültüründe işimiz olmaz bu başörtü felan bitirdi bizi
- +1 yıl
şu cümleyi kullanan çocuktur zaten gerçekten seninle tartışacak bişeyim yok ufaklık bişey bilmiyorsun çünkü
- +1 yıl
ufaklık deme ama :) her yerim büyük benim. D
- +1 yıl
beynin hariç :)
- +1 yıl
:))) la bir de profilinde bu sayfa asari derecede turkcu icerir yazmissin. Kafkas turkuymus bildigin gurcusun la sn ne turku. Odasinda kuran oldugu icin ayagi uzatip uyumak istemeyen ve sabaha kadar uykusuz kalan atanin torunu olamazsn sn.
- +1 yıl
@delidolu1991 gürcümü güldürdün beni :D Gürcistan Tiflis göçmeniyiz Terekemeyim (Türkmen)
Soyum şöyle OĞUZLAR-ÜÇOKLAR-DAĞ HANIN SOYU-EYMÜR BOYU-TEREKEME OBAĞI - +1 yıl
soran bir çok yerim büyük aslında :D
- +1 yıl
Ne laa o daldan dala:)) OĞUZLAR-ÜÇOKLAR-DAĞ HANIN SOYU-EYMÜR BOYU-TEREKEME OBAĞI cok milliyetciysen gocmen olmaktan utan da git atalarinin topraklarini kazanmak icin mucadele ver. oturdugun yerde bos beles konusup bol keseden sallama yurttsuz
- +1 yıl
beynin hariç be ufaklık atana çekmiş beynin en az onunki kadar küçük aferin sana şimdi uza
- +1 yıl
gerizekalı göçeli 100 yıl olmuş Türkiye kurulnca göçmüşüz OĞUZ TÜRKÜ olmaktanda gurur duyuyorum hem merak etme hepimizin (türklerin) ana yurtu türkistan :)
- +1 yıl
Atamın küçük olduğu içinmi ülkeyi zafere götürmüş
- +1 yıl
@delidolu1991 gerizekalı göçeli 100 yıl olmuş Türkiye kurulnca göçmüşüz OĞUZ TÜRKÜ olmaktanda gurur duyuyorum hem merak etme hepimizin (türklerin) ana yurtu türkistan
- +1 yıl
atan mı zafere götürmüş? yoksa canını dişine takan millet mi? abi bu hakikaten çocuk dahada yazmam bişey bilmiyor :D
- +1 yıl
Atam önderliğinide kahraman Türk ırkı
- +1 yıl
he sensin senin dediğin.
- +1 yıl
yaşın 15 galiba :D
- +1 yıl
yav he he
- +1 yıl
Haklisin zeki arkadasm 100 yil once herkes mucadele verirken kuzey bati guneydogu dogu guney bati topraklari korunurken nedense kuzeydogu topraklari kaybedilmis. Galiba buruleri gocmekle ugrastigi icin kacmaktan gurur duyan ilk insan olarak sni alkisliorm 👏👏👏
- +1 yıl
kaçmaktan değil Yurda gelmekten gurur duyuyorum TÜRK ASLA KAÇMAZ
- +1 yıl
türklük der edep yoksunudur haya yoksunudur oysa daha dediği ırkın temelini bilmez ataputlar sizi daha hayatımda küfür eden bir kürt görmedim ama küfür eden çok türk gördüm sen gibi..
- +1 yıl
benim atam sadece ATATÜRK değil hülagu cengz OĞUZ
- +1 yıl
ama sen türk değilsin o ayrı mesele türkler edeplidir ama sen edepsizin teki olduğun için git şimdi türklüğü ağzına alma kirlettin yeteri kadar
- +1 yıl
l*n gocmen adamin yurdu olmaz anla bir kere bunu. Yarin tekmeyi yiyip suruldugunuzde velki yunanistana falan kacarsiniz ordada bn edirne gocmeniyim falan dersin yunan olursun 😃😃😃
- +1 yıl
napalım bacım a*aplara sakso çekerken düşünecektiniz kültürümüzü kaybetmeden
- +1 yıl
sen bir türk değilsin git şimdi burdan
- +1 yıl
@delidolu1991 Türkiyedeki Türklerin zaten %50 si göçmen dangalak biz TÜRKÜZ OĞUZUZ
- +1 yıl
araplara da kürtlere de türlere de kurban ol sen ne türk ne kürt ne de arapsın mezhepsiz bişeysin o daha kötü be ufaklık
- +1 yıl
benim mezhepim GÖK TANRICILIKTIR yani HAS TÜRK OLDUĞUMUZ BURADAN BELLİ
- +1 yıl
türk değilsin sen ufaklık boşa uğraşma türkler edeplidir sende bu yok sen türk falan değilsin olamazsında uğraşma :D
- +1 yıl
Türk zaten olunmaz doğulur Tanrıya şükürler olsunki Türk olarak doğdum tamam mı a*ap?
- +1 yıl
Evet ama bir fark var sen o %50 nin icindeki en serefsiz adamsn 😃😃 biraz yasini alda insanlik ogren milliyetcilik sonraki is. Ha ataturk ataturk dioken ataturk milliyetciydi snn gbi fasist irkci deildi
- +1 yıl
sen türk değilsin türk de doğmadın türklükten eser bile yok sen sadece içkiden ölen bir insana tapan ataputsun başkada bişey değilsin tamam mı ne olduğu belirsiz :D
- +1 yıl
@delidolu1991 nereden çıkarttın faşit ve ırkçı olduğumu biz doğrudan doğruya TÜRK MİLLİYETÇİSİYİZ
- +1 yıl
Atatürk sadece içki içmedi aynı zamanda sizlerin bir akrabasını becermiş galiba :D
- +1 yıl
bizim akrabaları bilmem de senin anneni mezhepsiz biri becermiş ki sen de ne olduğu belirsiz olmuşsun :D
- +1 yıl
Bizim soyumuzu sürdüren ırk TÜRK ırkıdır galiba senin nenelerin a*ap d*lünü fazla yutmuş :D
- +1 yıl
sen türk değilsin ufaklık sadece öyle olduğunu sanıyorsun
- +1 yıl
merak etme nüfus kütüğümüzü tam olarak biliyorum :)
- +1 yıl
iyi bari nüfusunda ne yazdığını öğrenmişsin
- +1 yıl
Senin gibi göktanrıcı faşistinde, senin gibi düşünme yeteneğinden yoksun akp yalakası kızında ;ikinizinde * l*n nasıl tartışmadir bu.
Oncelikle faşist kardeşim sen bana sarmadan diyeyim ben de milliyetçiyim anamda atamda beni ona göre yetiştirdi. Adım mete kardeşim efe. senin görüşlerine saygım sonsuz ama ricam üslubunu düzeltmen ve Hz. Muhammed (s. a. v) Efendimize veya onun getirdiği Islama direk veya dolaylı hakaret etmemen. Zira biliyorum ki bu din konusu hariç seninle aynı fikirlerdeyiz. Ama biraz daha saygı.
Bacım sende hemen Türklük'e veya Atatürk'e laf atma. Akplisin anladık. Ama ricam Erdoğan'ın istediği gibi düşünme kendi fikirlerine sahip çık. Bak bende namaz kılan adamım ama en azından kendi düşünceme sahibim. Biraz geniş düşün. Misal Fâtih içki içmez demişsin halbuki bazı tarihçiler Avrupa'ya merakindan ötürü denedigini ve yalnızken bir kaç defa denedigini söylüyor. Keza aynı şekilde Saray'da içki içen Paşalar veya hanedandan kimseler vardi. bir demeden önce bir düşünün ikiniz de. - +1 yıl
akpli değil anarşizm yanlısı biriyim. fatih içmezdi arkadaşım bilmeden konuşan sensin ben araştırmasam zaten konuşmam.
- +1 yıl
@mohan islama hakaret etmedim
- +1 yıl
islama haklaret mi etmedin yuh be. ya ccideen çoluk çocuk yuvası oldu bir gidin allah aşkına ya
- +1 yıl
* putperest:D :D
+1 yılÇok zor :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAiiiiii aiiiiii aiiiii
03 Yorumla- +1 yıl
@menaf21 toprağım. Birde bunların tengri bize menemen diyişini görsen :D:D
+1 yılTınne :-)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuna teji rabu 😝anlayana😉
23 Yorumla- +1 yıl
beyinleri fazla küçük olduğu için, vatan sevgileri sınıra kadar olduğu için
Aile & Toplum konusunda 474 cevap paylaştı. başka işim mi yok ya
21 Yorumla- +1 yıl
yok
tü çerdiki
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDizanim xuske
02 Yorumla- +1 yıl
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar