Türkiye'de Hristiyan olmak?

Öncelikle tüm İslam ailesinin kandili mübarek olsun konuma gelirsek Türkiyede Hristiyan olmak çocukluktan başlayan bir travmadır aslında insanların ailenize bakış açısından anlıyosunuz herşeyi ilk önce kavrayamıyor sunuz "bu çocuk neden benimle arkadaş olmuyor" diye kendinize soruyorsunuz. Büyüdükçe dahada netleşiyor herşey özellikle benim gibi devlet okulunda okuyan arkadaşlar için ortaokul çağlarında "rum tohumu" "yunan dölü" gibi hakaretlere maruz kalırsınız ve ben bu insanlara ne yaptım dersiniz. Cevher diye bir arkadaşım vardı hala hatırlarım annesinin cevherin kolundan tutup suratına tokatı vurmasını "ne işin var bu çocukla" demesini ! Arkadaşlar aslında bunları yazmamın sebebi şu ben Türkiye topraklarında yaşıyorum bayrağımı, dilimi, Atatürk'ümü çok seviyorum ve kendimi Türk oğlu Türk hissediyorum ama inançlı bir Ortodoks'um ve bazen burdada görüyorum bazı insanları ve aşağılayıcı kelimelerini benim için ve çevrem için büyük tehlikede ışid zihniyeti. Açık söylemem gerekirse korkuyorum ve onun için gizlideyim sizden sadece Hristiyan insanlara karşı biraz sağduyu bekliyorum ve hepinizi seviyorum bir dostunuz nicko...
Türkiye'de Hristiyan olmak?