Yurtdisinda yasiyorum tv, de program gordum "Sok" oldum.. Anlatayim.. Avrupada 60, li yillardayasayan fakir bir Turk aile temelli donecekler.. ama Turkiyedeki planlari icin hic. Paralari yok bir yasindaki ogullarini.. Italyan kokenli bir aileye satiyorlar.. itanyan aileye tanidiklarindan adresinide biliyorlar.. Neyse. aile. Turkiye, ye. Donuyor paralari oldugu icin ev aliyorlar.. Yillar geciyor baba emekli oluyor.. bir gun esiyle Yillar once Italyan aileye sattiklari cocuk akillarina geliyor.. oyle Boyle derken Italyan ailenin Yanina gidip cocuklarini Gorme fikri. akillarina geliyor.. adresi bildiklerinden Italyan ailenin evine. gidiyorlar bir Turk tercumanda buluyorlar.. Italyan aile Sok tabii.. Cocugumuzu geri almak istuyoruz. parani geri verecegiz diyorlar.. Tam bu. sirada Italyan Polis karabineri araciyla geliyor ve Italyan aileye sarilarak italyanca baba misafirlerimiz Kim? Italyan durust baba uzgunce " Bunlar senin Gercek annen ve baban!!! Diyoruz ve uzgunce satin alma hikayesini anlatiyor ve devamli aglayan Turk Annesini gosterek bu senin Gercek annen. Haydi saril op onu diyor Italyan baba.. Cocuk saskinlikla Italyan babasina.." Yani ben Muslumandim.. ama sen beni Hristiyan olarak yetistirdin diyor..(Simdi detaylara girmeden bu Turk genc Yillarca. Hristiyan olarak yetistiriliyor.. italyada oluyor Karabineri ( Polis) oluyor.. ve neredeyse 30 yasinda ben senin Gercek annenim diye. Bir kadinla karsilasiyor.. bu genc adamin Hristiyan Olmali Caiz mi? ilmi olarak ne dusunuyorsunuz arkadaslar? cevaplarinizi bekliyorum
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Birinin müslüman olması için diliyle söyleyip kalbiyle tastiklemesi gerekiyor. Bunun yaşı da onbeş on altı gibi... Akıl baliğ olmadan hiçbir hareketten sorumlu tutulmuyorsun. Aslında inanç konusunda olması gereken bir insanın büyüyünce gerçeği araması ve inandığı yoldan gitmesi ama genelde herkes ailesinin yolundan gitmeyi tercih ediyor. Hepsinde ihmal var gibi ama bilemeyiz tabi ki!
Sagol.. anlamak icin soruyorum Boyle aci bir durumu.. yukarida soylemistim." Sonunda planlari anlatirim degerlendirme yapmak icin". Tercuman itanyan police bu gelenlerin baba ve aglayan kadinin annesi oldugunu soyluyor. Ve onlara bir sorun varda sorayim diyor.. oda tamam diyor Turk Anne ve babasi ona soruyorlar. Sen Turksun. Boyle Boyle v. s. durumdan dolayi Italyan aileye verdik... Bunu duyan Italyan Polis." Cok saskinim. Yere dusebilirim". Diyor tercumanda sakin ol diyor.. O sirada Turk baba ogluna Tercuman araciligiyla sorry sormak istiyor?". Yavrum sen benim oglumsun Gercek baban benim Italyan babanda bunu dogruluyor.. simdi sen. Hristiyansin.. Ben. Sana bir teklif icin buradayim Kabul edermisin.. Allahin adiyla sana Musluman Olmali ve Tekbir getirmeni istiyorum? Bu zor soruya italyan Polis yasli gozlerle aglayarak.. onu. Gibi aglayan Italyan babasina sarilarak.. yuzunu Turk babasina donuyor ve sen benim Gercek babamsin.. ama ben hep italyan babamsin baba bildim herzaman yanimdaydi.. ve herzaman onunlan. kiliseye gittim incili tamamen okudum.. Kabul edemeyecegim. Benim yolum beni buyuten Italyan. Babamla!!! Tercuman bu sozleri cevirince Turk Anne ve baba aglayarak yere dustu bunu goren italyan polisi ogullari ambulans. cagirdi.. daha sonra hastanede iki gun kaliyorlar ve Italyan Polis ogullari ve Italyan babasi yanlarinda. Taburcu olduktan sonra Yureklerini italyada birakip Turkiyeye donuyorlar.. Fakirlik ne Kadar kotu Allah dusurmesin..
Sagol senin yorumunla gercekleri anladim burada. cocuk. cok kucuk oldugu icin Akil balig degil.. otuz yasinda aslinda Musluman oldugunu ogreniyor.. Gunahsiz Yani..
Durduğum yerden söyleyebileceklerim yukarıdaki gibi... Çocuk yolunu seçmiş bir şey diyemeyiz. Son kararı verecek merci belli.
30 yasindasin. Eve geliyorsun dilini anlamadigin bir Adam bir kadin var ( Ne Aci). ve Tercuman araciligiyla Musluman dogdugunu. sonradan Hristiyan oldugunu ogreniyor.. Gercek babasinin onu Islama.
kelime-i Sahadet. ile davet etmesine ona aglayarak bakan Italyan babasina sarilarak baba sen benim buyuttun diyor ve Turk babasina. baba. Kabul edemeyecegim ben Italyan babamin ogluyum artik diyor yasli gozlerle.. bu Gercek olaylari bulan belgeseldi cok uzuldum keske seyretmeseydim dedim Kendi kendime.
Şimdi Hristiyanlığı bırakıp Müslüman olmayı seçerse ve tövbe ederse iyi son nefeste imanlı olmak önemli
Ben bu tv programini sansa gordum.. cok ilginc geldi Gercek bir hayat hikayesiydi bu.. O yuzden. Konuyu actim ogrenmek icin. 1- Cocuk daha bebekken italyan. aileye veriliyor. 2- Yillar sonra eve geldiginde bir ksdin ve Adam ona aslinda Turk ve Musluman oldugunu soyluyor? Tabiki oda saskinlik. icinde. Turk aileye bakiyor.. Tercuman ona Turk ailenin istedigini tercume edecegini soyluyor.. (sonunda planlari merak edenler olursa. anlatirim. Degerlendirme yapmalari icin?
Tamamda. yaninda onu buyuten Italyan babasi var bu genc Adam italyada zor Musluman Olmali zaten Tercuman araciligla Gercek babasina Italyan babasinigostererek benim baban bu diyor.. denekki aileye bagli hersey
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!