Maddi bakımdan çöl kötü olsanız. Annenizde aile bütçesine yardım için evlere temizliğe gitse bu durumdan utanır mısınız?
Utanırım
Utanmam
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu devirde utanç abidesi gibi yanlışları olupta insanım demeye yüzü olmayıpta rahatça insanım diye gezen insan varken'ki kınamıyorum..!
Annesi temizliğe gidecek olan bir evlat cinsiyet ayırt etmeksizin.. annesiyle gurur ve ona saygıyla sevgi duyar ve duymalıdır, kimse zengin olmayı hak ederek veya aksi olarak seçme şansı ve ayrıcalığı ile dünyaya gelip yaşamıyor...
Ben, anne ve babam vede bacım ile ninemle 5 nüfus :
2 Göz odası olan ve ev sahibinin bizden önce ve sonra beygir damı olarak kullandığı evde oturan ilk ve son kiracı aile olduk..!
Babam 4 ay çalışıyor ve 8 ay işsiz kalıyordu :( sigarada içiyordu,
Bu günün parası ''50 Krş.'' harçlık aldığımı hatırlamam 3 yıl boyunca bahsettiğimiz evde otururken.
Öyle saçma komplekslerim yoktur..
iki üniversite mezunu olduğum halde "kendi semtimde" markette çalıştım,
evime tadilat yaparken amele gibi boyalı kıyafetlerle semtimin caddesinde dolaştım, el arabasıyla çimento taşıdım,
kömürlüğe girip tıkanmış lağımı kendim açtım.. Nolmuş ki?
Şu anda da bilgisayar ticareti yapıyorum.. Firmalardan, bankalardan, ya da kamu kurumlarından çıkan bilgisayarları vatandaşa satıyorum..
Yeri geliyor şirketlerin rutubetli depolarından tozlu pis bilgisayarları alıp kucağımda taşıyorum..
İşten utanılmaz..
Kibirli olup iş beğenmeyen insan asla zengin olamaz..
Utanmak cok sacma, sonucta o da bir is. Biz Avrupa'da yasiyoruz ve annem buro temizligi yapiyor. Gunde 4 saat yani haftada 20 saat ve gayette iyi kazaniyor. Aylik 750 €. Yani Turkiye'de esitsizlik oldugu icin, temizlikciler cok az paraya calistirilip, hor goruluyor.. Ve annem hep diyor, buroya copu almaya gidiyorum, kadin noter kalkip copu kendisi cikariyor. Yani Turkiye'de oncelikle insan olmayi ogrenmeleri gerek.. bu dunyada her is degerlidir. Ben okuyorum ileride iyi bir meslegim olacak ve inan temizlikci olsun diger fiziksel zorluklari olan meslekler olsun cok saygi duyacagim..
Evet utanırım. İnsan olanın zoruna gider.
Cevap
100Cevap
deli misin memurdan daha fazla para alıyolar şu an :D temizlikçilik artık eskisi gibi değil bence. en düşük günlük 100 liraya geliyolar sadece 5 gün gitse 2 haftada 1000 lira eder. bir ayda memur maaşı. bazıları 130-150 den asagıya gitmiyor. benim yengem bu yolla tokiden ev sahibi oldu bence okumamış iş bulamayanlar için nimet yani utanılcak ne var mis gibi temizlik. tek sorun bence yaşlı annelerin gitmesi cok yorucu ve güç sarfedici bir iş ben onlara üzülüyorum bir tek yoksa gencler için cok normal. hatta bizim eve iki üniversteli kız geliyor harçlıklarını cıkarıyorlar bir haftalık calısmayla ev kiralarını kolayca ödüyorlarmış gerisini de gezmek için kullanıyorlar :D aynı anda gelip 130 alıyorlar hem işi paylasıyorlar hemde parayı. hiç bir işten utanılmaz ya elinizden ne gelirsa yapın bence. etraftaki saçma insanları düşünmeyi bırakıp kendi hayatınıza bakın :)
Çalışmak daha doğrusu helalinden kazanmak yüz kızartıcı olaya girmediğinden utanmazdım. Temizlik yapanlara 2. sınıf insan muamelesi yapan hor gören insanlardan utanırım ama.
Ben evime temizlik yapmak için gelmek isteyen bayanların yaşını ön planda tutuyorum kendimden büyük bir bayanın evimi temizlemesinden rahatsız olurum diye. Bu kadar detaya bile dikkat ediyorum o insanların da gururu var. Belki onlar utanıyordur bunu bilemeyiz.
Utanılması gereken onca şey varken annemiz evlere temizliğe gidiyor diye utanılmaz. Utanan da hayırsız evlattır zaten...
B yi seçtim. Benim annem geçmişte temizlik yaptigi için ve beni yaptığı temizlik parasıyla egittigi için ondan gurur duyuyorum. Alın terinden utanmam.
Annem devlet memuru hastanede hizmetli her zaman hizmetli memur olduğunu rahat rahat söyledim. Nadirende olsa arada yardım da ederim. Bu güne kadar hiçbir şeyimi eksik etmediler kültürel açıdanda kendimi geliştirmem için her zaman çalışmış insanın parasını yerken utanmayıp çalışmasından mı utanıcam
Aslında haklısın soru mantıklı bu durumda aılesını kucuk goren kendını baskasının yanında luks vede havalı zengın gostermeye calısan o kadar kucuk beyınlı kısıler varkı aslında bu durumda onunla gurur duymak hatta varsa ımkanımız ona destek olmak varken nasıl utanır ınsan bu gıbı durumda utanan kısı kendınıde utandıracak duruma dusurdugunun bıle farkında degıl
Anne babanın yaptığı meslek eğer namuslu doğru bir iş ise ne olursa olsun utanılmaz. Unutulmamalıdır ki anne ve babalar çocukları için çalışırlar. Bu halde annem temizliğe gidiyor diye utanan bir çocuk varsa öncelikle utanmasi gereken başka birşey vardır. O da o anne babaya hayırlı evlat olmamaktır. Önceki buna utanmasi gerekir. Unutmayalım ki bizlerde bir gün anne baba olacağız. Her şeyin kıymetini vaktinde bilmeliyiz iş işten geçtikten sonra telafisi olmaz.
Onu çalıştırmak zorunda kaldığım için utanırım. Yoksa çalışmasından neden utanayım
Haklı söze ne denir +1
İnsan annesinden utanır mı o kendisi için mi uğraşıyor ailesi ve evlatları için bazı anneler gibi o.. lukmu yapıyor asıl utanılması gereken budur. Annem için elimden geleni yaparım eğer utanılması gereken bişiy varsa anneme yardımcı olmamam destek olmamamdır annelerimizin kıymetini bilelim
annemi çalışmasına izin vermem utandıgım için degıl gerekırse daha çok çalışır ım. ayrıca alın terıyle kazanılan ve emek harcanarak kazanılan tüm işleri yapanlara saygı duyuyorum . ama bu tür işlerde çalışanlardan utananları insan olarak görmüyorum zaten yapmam diyen kibirli insanlara selam bıle çok.
o annenin değil elleri ayakları öpülür. eve gelince elleri sıcak sudan soğuk suya koydurtmam.. o oturmadan oturmam, sırtından minderi eksik etmem. önce onu uyutur sonra kendim uyurum.. gözüm gibi bakarım.. öyle anne bulmuşumda birde utanıcam ha.. o zaman yazıklar olsun bana
benım anam zaten almanyada senelerce yapmıs o işi.. allah razı olsun bugun gelecegım garantı ıse sayesındedır.. ne buyuk seref... evladı ıcın gucenmeden sakınmadan namusu ıle ne ıs olsa yaparım dıyen kadına laf edenın ınsanlıgından suphe duyarım..
Neden utaniyim. çok zengindik bir anda herşey mahfoldu sifira indik. hayatta herşey imtihandir. annem temizliğe gitti. hicte utanmadik. namusluca yapilan her is gurur vericidir utanç değil. ama ne yazikki alin teri utanç, hirsizlik namussuzluk gurur verir oldu ;(
Sonuçta benim için ailemiz için gidiyor. Bize para vermek için, okuyabilmemiz için, aç kalmamız için, kıyafetlerimizin olması için. Kısacası bizi rahat ettirmek için evlerde temizliğe gider. Kim benim için ne yaparsa yapsın ben utanmam sonuçta benim için yapıyor. Orada milletin evini temizliyor. Ben Gurur duyarım.
Ben bu yaşa gelmiş ve annemi o işte çalıştırıp üstüne bide utanıyorsam adamlığımdam şüphe ederim, asıl onun benden utanması gerekir.
Benim annem zaten temizlik isi yapıyor. Eve temizligide gitti bulasik da yikadi. Şükürler olsun hic utanmadim. Kendimi gizlemiyorum da burada. Gururla söylüyorum
bune saçmalık ekmek parası kazanmanın utanılacak hıc bır tarafı yok helekı bu kısı annenızse ve bunu sızın ıcın yapıyorsa bunu dusunmek bıle aklınızdan gecıyorsa nasıl bır evladım ben dıye kendınıze 1000 defa sorun
annem öyle bir işte çalışmıyor ama annemden utandığım gün allah beni 7 kat cehenneme soksun insanın namusuyla para kazanması kadar gurur verici yüceltici hiç bir sey yoktur
Kendimden utanirim. Annemi calistiriyorum diye. ama ben calisiyor olmama rağmen yinede yapamiyorsak niye utaniyim? Alin teriyle kazanilmayan para helal değildir. Elimden geldiğince yardima bile giderim
Utanmam demiş herkes, ama toplumda herkes aşırı kibirli. Eminim utanır bir çoğu. Kibirden ötürü.
Ama ben gerçekten helal para kazanıyor isem utanmam, ya da annem icin De gecerli. Mesela benim kardeşim lise 3. sınıfta şu ve sakız satiyor. hiç gocunmuyorum.(qma içimde ufaktan birşey oluyor yinede, ihtiyacı yok cunku, ticareti öğrensin diye sesimi çıkaramıyorum.
Annem ise komşular a başörtü v. s yapıyor hiç gocunmuyorum.
Ovunerek sylerim hata alin teri bu ayip birsey yapmiorki kendi evinde ne yapiorsa baska evdede onu yapiir Helal Olsun temizlige giden anelerimize bence anesinden utancagina kendilerinden utansinlar !!!
benim annem de gidiyordu babamdan ilk yrıldığı zamanlar. utanılıcak birşey değil. heleki çocukları için çırpınan bir anneyse bu utanmayı bırak alıp başının üstünde taşıman gerekir.
Ondan utanırmıyım? Annem Benim hayattaki En Sevdiğim Ve Saygı duyduğum Kişidir..
Onu bu halde Yalnız Bıraktığım için Ben Kendimden utanırım..
Just.
1-) Çalışmasına gerek yok ben ne güne duruyorum? Gerekirse hamallık yapar anneme bakarım.
2-) Hadi diyelim çalışmak zorunda kaldı. Neden utanayım? Hırsızlık yapmıyor, kötü bişey yapmıyor.
Ama bunların hiç biri olmaz çünkü annemi kaybedeli 2 sene oldu. Ama yaşasaydı yine ben bakardım ona..
evlere orospuluğa giden annelerinden utanmazlar ama temizliğe giden annelerinden utanırlar çünkü onlara halk dilinde.. deniyo. benim annemin temizliğe gitmesinden zerre utanmam bizi geçindirebilmek için o kadar zahmete giriyo asla utanmam
Bak şimdi "kendimden utanırım onu çalışrdıgım için" gibisinden yorum yapılmaz belki engelli biri açıp bu yorumları okursa ne yapar? Ya da daha dolaylı yollardan yapın böyle yorumları. Hassas insandır onlar.
utanmazdım ama onu o duruma düşürmemek için çatlayana kadar çalışır eve para getirmeye bakardım. Zaten bizi karnında 9 ay beslerken çektikleri sıkıntılar yetmiyormuş gibi bir de o durumda görmek erkek evladın çok zoruna gider.
Helaliyle para kazanın her insanın elinden/alnından öperim.. Çalışmak kutsaldır.. bugün çöpçüsü de temizlikçisi de benm için değerli insanlardır
Ne utanması ben annem okulda kantinde çalışsaydı falan isterdim küçükken :D ALLAH utanılacak şey vermesin.
Annemden asla utanmam. Çalışıyorsa benim için çalışıyordur. Karşılığı ödenmez tabi ama ileride rahat etmesi için ben daha çok çalışırım.
yetiskin biriysem, zaten annemin asla calismasina gerek yoktur. su anda oldugu gibi
cocuksam veya calisamayacak durumda olan bir engelliysem, annemin evlere temizlige gitmesinden asla utanmam. annem evlere hayat kadini olarak giderse utanirim
Ana babaya saygı ALLAH'a saygısır ben bunu bilirim, ve aileme çok düşkünüm utanmazdım aksine annem için üzülürdüm ypruluyor diye
Kesinlikle utanmam.
Keşke elimden gelsede yaptırmasam derim.
Onu çalıştırmamak için 2 kat çalışırım.
Ergenken utanilir. O anki psikoloji.
Ama 20'li yaslarin ortasina geldiginizde anliyorsunuz ki su hayatta anne baba ve kardesten baska kimse onemli degil.
asla utanmam ! bence utanirim diyenler kendisinden kaarakterinden utansin annem benim bana bakmak icin ekmek parasi icin temizlik yapiyor ne var bunda herkes gibi oda ay sonu parasini alacak
tabiki de hayır sonuçta namusuyla işini yapıyor ama evlatları varken ona düşmez yan düşmemeli bence
helal kazançtan utanılmaz. hepimiz bir şekilde geçime yardım etmeliyiz.
utanmam beni annem yaptigi o temizlik parasiyla buyuttu. hic unutmam 1 TLem vardi annemde temizlikteydi o parayla domates almistim kardeslerimde acti yemistik oyle ama annem geldiginde Bize ekmek almisti cok mutlu olmustuk
utanan nayı çalıştırmaz. kuru kuruya olmaz o işler çalışıp baksın. hem Allah utanacak işten sakınsın. çalışmaktan utanılmaz
O. Yapmadığı sürece utanılmax. Ama gerekirse ben iki iş yaparım ama annemi çalıştırmam.
çocukları ve evi için başkalrının evini temizlemeye gidecek... ve biz bundan dolayı utanç duyacağız , bir an olsun aklında geçrimek bile kötü...
Neden utansın ki o da bir meslek kalkıp köprü altında aransa ondan utanırım esas.
Utanirim ben varken onun bu halinde calismasina. yediremem kendime
Alnının teriyle para kazanan insandan hiçbir şekilde utanmam
Öyle bir anneden utanan insan inşallah su yerine yanlışlıkla çamaşır suyu içer.
Utanmam ama gitmemesi için gece gündüz çalışırım
Utandığımdan değil o yorulmasın diye
asla utanmam annemle evlere temizliğe ğitmişliğim bile oldu
utanmam ama onuda göndermem bu yaşta. ben giderim onun yerine
Asla utanmadim! Gurur duyardim ve Gider ona yardim ederdim
Hayır gidiyor utanmiyorum hatta bazen ona yardıma bile gidiyorum
Ben varken anneme çalışmak düşmez oldu da çalıştı her zaman gurur kaynağım o benim asla utanmam
hayır canım neden utanayım bende giderim yardım etmeye giderse
tabiki utanmam hakkıyla para kazanır ama ben varken annemi çalıştırmam heralde büyüksem
onunla gurur duyardım. benim rahatım icin nelere katlanıyor der calısır cabalar onu ilerde rahat ettirmeye calısırdım
maddi durumumuz kötüyse ben evde oturuyosam hiç bir iş yapmıyosam annem evlere temizliğe gidiyosa ben kendimden utanırım
Bu devirde kocası /sevgilisi az maaş alan kızlar bile utanıyor. Hepsi için demiyorum ana malesef bu devir kötü
Utanmam. Hatta gurur duyarım annem bin bir zorlukla çalışıp kendi ayakları üzerinde durabiliyor diye.
Bu tur seyler Tr de gurur meselesi yapiliyor avrupa ulkelerinde cok normal asla utanmam kiyamam sadece
Utanmam ama bunu engellemek için de elimden geleni yaparım. Mesela daha iyi maaşı olan bir iş bulurum kendime. Böylece annemin çalışmasına gerek kalmaz.
Allah annemden razi olsun diyecegine utanmak ne demek annem o benim o kadın o işi yapiosa benim için bizim için yapio byle şeylere çok sinir oluyorum
Şartlar ne durumda olursa olsun anne babadan utanılmaz ama küçük yaşlarda bazen bu tarz şeyler yaşayabilirsin zaman içerisinde doğrusu bulacaksındır zaten
KızlarSoruyor'da kullanılan çerezlere ilişkin detaylı bilgilendirme için Çerezler ve Çerez Kullanımı İzinleri Hakkında Bildirim ve de Kişisel Verilerin İşlenmesi Aydınlatma metinlerimizi inceleyebilirsiniz.
En İyi Cevaplar