Yoruyor insanı
Liseli olmak tam bir amelelik değil mi?
Yoruyor insanı
Liseli olmak tam bir ergenlik cok sacma muhabbetleri var ama universitede aynisi var cunku o liseli kafasindan herkes kurtulamiyor zaten universiteye gelenlerde bir zamanlar liseliydi kimse okul degistirince büyümüyor olgunlasmiyor, olgunluk okulu degistirmekle degil bilinci gelistirmekle olur arkadas sen bilincini yukseltirsen universitede sana amelilik gelir ve notlari istemek disinda arkadasligin olmaz zaten bence yasindan buyuklerle ama gercekten buyuklerle takil 30 una gelmis 22 kafasindakilerle degil
şimdi eziyet gibi geliyor da ilerde bugünlerini özlersin soran
banada bunu söylediklerinde lisede
hadi yea ne özleyeceğim bu okuldan bir kurtulayım sokağından geçmem dediğim günü net hatırlıyorum
fona sezen teyzeyi ekledim
şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler der giderim...
insan özlüyor lise yıllarını , o arkadaşlığı , dostluğu , üniversitede öyle değil 70-80 kişilik sınıflar sadece 2 tanesi 3 tanesi dostun oluyor , tabi üniversiteninde güzel yanları var hatta çok güzel mükemmel , kendi evindesin ev geçindirmeyi öğreniyosun paran olmadığında arayışlar içinde oluyosun kendi başının çaresine bakmak zorundasın hayata dair bişiler katıyor insana , tutumlu olmayı öğretiyor , ama lise yıllarını da özlemiyor değil insan bence tadını çıkar lise yıllarının.
Lise öyle sıkıcı, sinir bozucu gelir doğrudur ama o samimiyeti asla hiçbi yerde bulamazsın. üniversitedeki insanlar daha soğuk kanlı olacağından eminim çünkü çok farklı insanlar var bazıları 30 yaşında 2. kez üni okuyor , bazıları üniye daha yeni başlamış, bazıları 5-6 seneden beri sınıf geçememiş, böyle yani çok karmaşık bir sistem
Cevap
81Cevap
Ya lise ortami farkli.. en ️Iyi arkadaslarinla gecirdigin en güzel zaman bir yandan Ama Benim mesela sevmedigim Kendini bir b*k sanan insanlar var birsürü Sirf onlar yüzünden su son 3 ayin cabuk gecmesini istiyorum..
Yani öyle fesat insanlar varki, hergün yüzlerine bakmaktan nefret ediyorum artik
Ya yorumlari okurken Bende senin yazdiklsrina aynisini dedim :D
Bende mesela hep dinliyorum dersi calisiyorum Sonra bir kere bisey diyorum hemen cenenizi kapatin bisey Anlamiyorum BLA bla hocam bir sussunlar BLA bla sinir oluyorum ya
Ya da sinavdan ️Iyi vir puan aliyorlar Bende mesela hep 100 aliyorum kimseye demiyorum Ama o Fests insanlar bagliyor hep 100 Aldim diye Yani demek istedigim hia*ina kime Ne kanitliyosun ️Sen yaa
direnelim son 3 ay😣
üniversiteye gittiğin zaman lisedeki günlerini arayacaksın. tabiki üniversitede sevdiğin arkadaşların olacak ama hiçbiri lisedekiler gibi olmayacak. lisedeki arkadaslarınla birlikte büyüyosun sayılır. bir çok hatayı birlikte yaparak doğruyu öğreniyorsun. ayrıca üniversitedeki derslerin zorluğunun yanında lisedekiler hiçbir şey emin olabilirsin. bence bu günlerinin değerini bil ben cok özlüyorum
her yerde hoslanmadıgın insanlar olacak üniversitedede iş hayatındada :) hoşlanmadığın insanları takma bosver
Değil. Birde şu var okuduğun lisenin seviyesi mesela Fen lisesi vb. liseler. Seçerek alınan bir lisede okursan çok güzel. Ünilerinde güzel olmasının yanı budur. Çoğunlukla bilinçli, aklı başında ve eğlenceli kişilerin çoğunluk olduğu yerlerdir ama oralarıda değişir.
Universite daha rahat acikcasi tabikide ama lise gunleride asla tartisilmaz bir guzelligi vardir
Universite cocuklugunu biraktigin yer diyorum ben..
Cevren degisiyor..
Sen degisiyorsun..
piyon degilde
vezir oldugunu dusun..
iki kare den ote herseyl yapabiliyorsun
ozgursun..
:)
Gunaydin.
Lise zordur.. Dersler zaten yeterince ağırken insan ilişkileriyle kafanı fazla yormamanı tavsiye ederim. Derslere yoğunlaşırsan bu işler başını ağrıtmaz zaten.
Unide de entel olmaya calisan ( ya da coookk sosyal gozukmeye calisan ) ancak olamayan ameleleri goreceksin. Ay bir felsefe yapiyor kendisi bir abide anasini satim.
üniversiteden de çok bişey bekleme :) kendi halinde takılanlar da olsada hala liseli kalan milletle dalga geçen gelişimini tamamlayamayanlar da çoğunlukta üniversitede. 3.-4. sınıfa doğru onlar da biraz düzeliyorlar ama
arkadaşım sınıf arkadaşlarında seneye üniversiteli olacaklar diyelim değişecekler mi bir senede :) ne bekliyorsun ki. ama üniversite yeni bir ortam samimi olacaklarını da sen seçeceksin. sevmediğin tiplere yüz vermezsin olur biter :) liseden farkı var birazcık
bide şu var lisedeki samimi ortamı üniversitede oluşturman zaman alabilir, insanlara güvenme derim satışçı da çok vardır. üniversiteyi kızlarla yatmak olarak gören bireyler de
ünide ortamını sen seçeceksin bir iki tane yakın arkadaşın olsun yeter :) en iyi yanı ne biliyor musun kendi evinde kalman :)
istemiyor musun uzak olmayı? bence güzel bişey ünideki ortam kendini buluyorsun kendi başına yaşamayı öğreniyorsun. benim evime 1 saatti okuduğum şehir. hafta sonları eve geliyordum :)
istemeyenler de var :D ben üni bitince eve geri döndüm işe de giremeyince depresyona girdim neredeyse :)
kamu yönetimi
aynen ona çalışıyorum şimdi :) sen bu sene mi giriyorsun sınava hedef var mı
İnşallah olur istediğin gibi :) güzel bölüm. imkanın varsa burs olmadan da git özel üniversiteye.
Aynen ergenliğin sonlarına yaklaşan ergencikler kuduruyo resmen hepsi giyinip süslenip birbirlerinin açıklarını bulamay çalışıyo falan :D akıl yoksunları :Dsda neyseki doğru düzgün 1 2 kişi çıkıyo inş üniversitede daha insancıl birileri olur.
Bizimde tam tersi akılsızlar doluşmuş :D bırk onların içinde bende delircem bir gün allahtan son sene :D
ahah :D
Amelelik değilde ergenlik cok sukur kurtuldum o iğrenç ortamdan herkes birbiriyle uğraşıyo birbirini kıskanıyo. Yok en iyi dostluklar lisede kazanılırmıs bilmem ne hepsi yalan
Olumsuz yanları olduğu gibi olumlu yanları da vardı. Son sene hocalar bizi fazla sıkmazdı. Ortam güzeldi ve sabahçı olduğum için güne erken başlamak güzeldi. Uyku düzenim vardı. Rahat geçirilen 12. sınıf sonunda sınava ikinciye hazırlanıyorum.
Keşke liseye geri dönebilseydim Üniveriste çok rahat ama lisenin farklı bir havası vardı daha zevkliydi
Dön tekrar liseye deseler gözümü kırpmadan dönerim üniversiteye bu sene girdim ama liseyi şimdiden deli gibi özledim
Çok ciddiyim lise başkadır. Arka bahçede içilen kaçak sigaralarla olsun demirlerin üzerinden atlayıp okuldan kaçışlarımızla olsun 10 kişi bir mekana gidip 2 nargileyi dönmemizle olsun lise candır lise başkadır
Liseli olmak değilde liseliler olabilir, yine de genellemeyi sevmem. Bizim lisede hiç olay cikmazdı.
Son sınıfsa bir de psikolojileri iyi değildir. Kafayı yemişlerdir aman Allahım o yıl simdi aklima geldi, midem bulandı.
Ahaha sabır diliyorum :D
üniversite boş bişi sonra para derdi oluyor babadan paran varsa okumak boş bişi helalinden paranı kazan üniversite okumak çokta mühim bişi değil bir mühendis olarak konuşuyorum...
Üniversite için hiçbir zaman büyük hayallerin olmasın. Kırılırlar sonra...
Burada 18 yaş sınırı yok muydu? Adminler falan bi' silsin şu çocuğun hesabını da liselilerle uğraşmayalım.
dediğine katılıyorum :D üniv daha iyi insan özlüyor lüseyi arkadşları ortamı falan :D
Üniversitede daha ergenler var merak etme bir şey fark etmiyor.
Universitede kazik atan atan uzerine eminim ki liseyI ozleyeceksin. Sahsen ben cok ozluyorum
sen öyle san. iyi bir üniversiteye giremezsen sınıfların liseden bir farkı yok. anca tenefüsler daha rahat ders saatleri daha esnek. istediğin zaman okuldan çıkabilirsin kimse bir şey demez.
Universitede aciktan kavga etmiyorlar, arkandan kuyunu kaziyorlar. Gizli gizli. Liseyi ararsin..
olup olmaman onemli degil. varligin yeter
her dönemin ameleliği vardır. Tadını çıkarın lise yıllarını özlemle geri ister insan.
Liseyi özledim ben sen liseye geri alıcaz deseler tekrar okurum tabi bizi eski kadroda olucak tabi :DD 3 yıl olmuş mezun olanı be :DD
valla damda gezerdim lise zamanında hep :DD
hocalar beni bulamazdı yukardan kozalak atardım milletin kafasına :DD
benim olduğumu bilmiyor ki :))
ama özlüyor insan o yıllarını
olur olur kavgalar takma kafana lisenin tuzu biberi onlar :DD
erkekler kavga eder zaten genelde kız kavgaları daha değişik
:))
Her anın TADI başka bence.. Sadece kendin durumunu belirlersin nasıl olacağını.. Ufak bir detay gibi dursada hayattada böyle...
lise bitirmeden önce keşke meğzun olsamda kurtulsam diyorum üniverstedeyim şu an liseye 1. sınıftan başlamak için neleri verirdim bir bilsen
ya lise şimdi matraktı ben meslek lisesindeydim bilmiyorum diğer lisedeki ortamlar nasıldır diye yani hergün matrak kahkaha şamata gülmekle geöiyordu liseye hele hele stajvardı mükemmeldi aynı kafadan insanlar ama bir meğzun olduk seviniyoruz üniversteye gdiyoz diye bir geldik işte tama kızlar falan var güzeller ama soğuk abi ya hiç ortam yok yani bir girişte merhaba bide cıkışta merhaba sınav zamanı vizelerde knk ayağı yok not var mı normal vakitte yüzüne bakmaz kızlarda öyle (genelleme yapmıyorum yanlış anlaşılmasın var böyle tipleri) yani dediğim 2 yıldır ünideyim 1 gün bile matrak geçmedi gülemedik lisedeki gibi hocalar seni öldürecek gibi bakıyor lisde hocalarla dost gibiydik evime kackere geldiler bildiğin arkadaş gibiydik gelmez o günler birdaha eğer lisedeysen kıymetini bil derim
İşte kafan vuracaksın o gün işte herkes olgun oluyor kimsede gülümseme yok bildiğin mona lisa tablosu gibiler
ozaman hepimiz bu ameleliği yaşadık canım kardeşim :) ama insan lise anılarını hiç unutmaz bunun tadını çıkar derslerinide ihmal etme
Lise Nedense Hep Daha Çekici Gelmiştir. 2. Üniversitem Yıllardır Kampüsteyim. O HeyecaN Adrenalin Saf Delidoluluk. Çıkışta Arkaya Gel Muhabbetine Kadar :) Herşey bir Başka Tatlıymış...
:) Beklentinizi Bilmiyorum Şehir Ve Kampüsüne Görede Değişir Durum Ama. Liseyi Özleyeceksiniz
ergendir liseliler , lisede hiç unutmam kıza hey yavrumm taş gibisinnn demiştim cevabı hiç net olmadı ;
ufff.. snn bee slkkk :S:S
varınca zevkin tadını çıkarırsın artık :))
Yapmam diyenlerden korkucaksın zaten.. :)
Yapcak bisi yok. Bizde gectik o yoldan senn ve herkez gibi. Ve amelelikle ilgi alakai yok. Okula okumak icin gidilse ne olay olur ne de kimse kimseyle ugrasr
galeri.uludagsozluk.com/.../...-detected_11378.gif
sözüm meclisten dışarı :D
biraz argo lu ama :D
bildiği kelime sayısı : 23 :D ahaha
Hayır kesinlikle değil ve sanırım herşeyi olduğu gibi bununda değerini bu zamanlar geçtiğinde anlarız diye düşünüyorum
https://i.hizliresim.com/WnAJZE.jpg
Yorucu ulan ölüyorum resmen
İlerde çok arayacaksın bu günleri. Ah bir hayata atıl, iş ortamını gör. Keşke lisede kalsaydık diyeceksin
Saltanatının keyfini sür sen amelelik nedir bilmiyorsun.
Ne olursa olsun mezun olduğunda en güzel en samimi yıllarım lise yıllarımmış diyo insan :))
la ınsan sonradan değerini anlar derler ya aynen öyle
Bizde gittik o yollardan ikiside aynı b. o. k. Ünv. de beklentilerini yüksek tutma :)
Derslerde tembel adamlar hep iyi yerlere gelmiştir. Lisede okul birincisini bir işçi, okulun tembelinide işveren olarak görürüsen şaşırma :)
Nasıl şekil?
mezun olalı 13 sene oldu hatırlamıyorum bile artık..
Ergenlikten kaynaklanıyor :) hormonlar işte... Ancak üniversitede de lisede keyif atamamış kişiler burada amelelik yapabiliyor. :)
şimdi öyle diyosun ilerde hey gidi günler diye anacaksın
evet amelelik birde meslek lisesindeysen 3bin tane erkek herkes birbirine parmak sallıyor -,- sıkıcı
ama öyle yani ne yapacaksın tabi ben akıllı uslu duranlardanım çekilirim kenara ya müzik dinlerim ya kitap okurum
haha sınıfa köpek sokmuşlardı bizde derste bişey havlıyor ama ne -,-
Endüstri yaşam tarzidir -.- bizler abaza değil eğlenmeyi bilen toplumuz
Ama işte yanlış anlasiliyoruz ben kibar biriyimdir mesela
Türk insan8 işte
lise bitsin keşke o ortamı tekrar yaşasam dersin, tadını cıkar bir daha gelmeyecek o günler
tadını çıkar sayılı günler...
aferin sana
üniversite de bu yaşadıklarının alası olacak. üniversite o kadar da güzel bir yer değil
malesef
Hayirr fitil fitil ariyosun o gunleri kiymetini bil
Üniversiteye girince lisede bildiğin cocukmuşum diyosun.
amelelik valla.
lisedeki melek kızlar üniversitede şeytan oluyorlar
sevgili edinme ayrılma yeni sevgili edinme...
sonra sevgilisinin evine gitme...
sonra sevgilisinin evinde kalma...
diye devam ediyor
üniversiteyede o insanlar gelecek çok farklı olmuyo tek yanı sadece ögürsün hemde baya özgürsün onun dışında çok ararın liseyi
Ameleler benim lise halime gore daha ust mertebedeydi
lise hayatım calaska ile duvarlarda gezip elektrik kanalı döşemekle geçti
okuyan insan takım elbise kıravata hasret kalırmı yaa
o amelelikleri çok ararsında eline geçmez kıymetini bil derim!!!
Liseli olmak ayrı bir dert bide şimdikiler bebe gibi.
ilk heyecanlar ilk göz açılması liseli olmak güzeldir
keşke lise hayatıma gerı donebılsemde ortalıgı karıstırsam tekrar :D
Onu bunu bilmemde liseliler olara sitenin agzina siçıyonuz
Tadını çıkar lisenin 😞 universitede dersler zorlaşıyor yamuluyorsun bildiğin lise güzel lise fıstık
offf aynı dertteniz.. :)
aynen.. :)
2015 yılında hala liseye giden insanlar mı varmış? İlginç...
lise 1 i tekrardan okurumm :)
üniversite bambaşka diye sanıyosan yanılırsın. lise 5 gibi düşün
yani :D
Abim sanane milletten sen okulunu oku :)
Okumak amelelik değil mi zaten?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar