- Aile & Toplum konusunda 857 cevap paylaştı.
+1 yılsuruyelileri sevmem ama kişisel olarak degilen başta farklı bir kültür ve türkiyede suriyeliler tarafından çok fazla taciz yaşanıyor ve çoğu çalışmak yerine dilenmeyi seçiyor ve dilenmekten çok gasp etmeye çalışıyo gibiler bunun dışında devletin kendi yoksul halkını göz ardı edip bir çok suriyeli vatandaşa standartların üzerinde hizmet sunması insanların suriyelileri sevmemesi için geçerli nedenlerdendir ayrıca milyonlarca suriyeli geldi bunların %70 inin İstanbul'da işi nedir doguya gidip çiftçilikte yapabilirlerdi hem ülkeyede yararları olurdu sonuç olarak kültürlerini ve düşünce tarzlarını sevmiyorum ve ülke içinde istemiyorum
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. olayın bir sürü kötü boyutu var. bende rahatsızım ama ölümden kaçıyor bu insanlar. bu çok önemli bir nokta.. alayı kampda olmalı, kamplardan dışarı çıkış giriş saatleri olmalı, ne bileyim işte öyle elini kolunu sallayan her yere gidememeli.
212 Yorumla- +1 yıl
dediğim gibi, olayın boyutu ayrı. 30 tane de sorun ben sayayım sana. keşke çocuk yapmakla kalsalar. yarın bunlar seni beni öldürecekler. buna ciddi ciddi inanıyorum.. ama insanlar kötü diye, biz de kötü olamayız. orada illaki masumlar var. yapılması gereken en mantıklı şey, bunları kontrol altında tutmak olacaktı ama batırdı bizimkiler.
- +1 yıl
Yahu ne boyutu bırak allahını seversen. Ülkesini bırakıp kaçana adam mı denir? Ne olursa olsun gerekirse gidip orda ölücek! Burayada sadece yaşılar, kadınlar ve çocuklar gelicek. Adamlar burada bizim insanlarımızı öldürüp tecavüz ediyo. 2 Metre aralıkla dileniyo, eeee savaştan kaçıyo sözde. Bide bunlara arka çıkanlar var. S**tirolup gitsinler bu ülkeden.
- +1 yıl
@Celikkalem uzun uzun açıklamak lazım yoksa anlamıyorsunuz. sizden uzak şeyler düşünmüyorum aslında.. şu noktada katılıyorum sana. ölüm bazı şeylerden hayırlı. karın kızın tecavüze uğruyor, insanların öldürülüyorsa ve elinden bir şey gelmiyorsa, gidip öleceksin. en hayırlı durum bu.
ama klavye elinde yazmaya benzemiyor bu işler inan. yarın bir gün ölümün nefesini hissedince anlarsın. ayrıca ortada savaşa benzeyen bir şey yok? ülke içten batıyor. yanında yürüğün adam seni öldürüyor. çok garip şeyler oluyor orada.. yarın bir gün biri zorda kalır senden yardım isterse sen * edersin kardeşim - +1 yıl
- +1 yıl
@Celikkalem bak biliyorsun tarihini. atalarımızı tarih boyu güçlü yapan sadece inancı ve ölümden korkmuyor oluşu değildi. aynı zamanda merhametli ve vicdan sahibi oluşuydu.. bize sığınmışları kovmak, biz Türklere yakışmaz.. sen kızacaksan, hükümete kızacaksın. çünkü sorunlar idari. bunları böyle uluortaya salmayacaklardı. hatta kamplardan bile izinle çıkacaktı bunlar. yani çok fazla kötü bir politika var.
- +1 yıl
+1 yılArkadaşlar bana kimse suriyeli demesin. onlar vatanini sattılar peki kabul ettik. kapilarimizi actik misafir dedik biz türkler vicdanliyiz merhametiyiz. ama onlar bizim iyiligimizin karşılığını nasıl verdiler herturlu pisliğe bulaştılar bir haddimizi yerimizi bilelim demediler.15 yaşındaki yiğenim mahallesindeki engelli bir kızımızı taciz eden suriyeliyle karşılaşıyor ikaz ediyor o napiyir yigenime bıçağı saplayıp kaçıyor şu an yiğenim 3 gündür yoğun bakımda cani ile savaşıyor işte onlar bize böyle teşekkür ediyor namusumuza göz dilerek canımıza kast ederek canımız çok yandı allah kimseye böyle acı yasatmasin
10 Yorumla
+1 yılŞu yazılan yorumlara bak be. Katil Esad rejiminin yakıp yıktığı şehirler, katlettiği insanlar, sınırlarımıza hicret etmek durumunda bırakılan milyonlar bizim için de ciddi bir sorumluluk ve imtihandır kardeşim. Zira bizim inandığımız kitap “… eğer din hususunda sizden yardım isterlerse, yardım etmek üzerinize borçtur.” buyuruyor. Efendimiz (sav) “ Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez ve onu teslim etmez.” buyuruyor. Başınızdaki örtü hürmetine bir şey demicem size. Bir dönüp sorun kendinize 'Suriyeli Kardeşlerimiz için Ensar Olabildik Mi? 'diye sonra bana gelin bahsedin o kaosdan..
43 Yorumla- +1 yıl
kurban olayım artık müslüman falan da demeyin. insan gözüyle bakın bir de. herkes dosttur. hiristiyanı yahudisi Budisti... bir de ilk geldikleri gün oradalarda olsaydın inan görürdün. gelenler neden geldiklerini bilmiyordu. kamplardakilerle de konuştum gelenlerle de. bilmiyorlardı. savaş falan da yoktu zaten. yani bir de bu kadar sorın varsa neden hala düşüremedi kimse. belliki halk esaddan memnun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
Aile & Toplum konusunda 701 cevap paylaştı. Kesinlikle gitmeliler. Tamam küçük çocukları, bayanları falan anlarımda 20li yaşlarinda genc erkekler kaçıp gelmisler Türkiye'ye. Hic mi cesaret yok bunlarda. Git ülkene ve sonuna kadar savaş.
Ayrıca biz onlara fazlasiyla ayrıcalik gösteriyoruz ama onlar bizi kendi ülkemizde azınlık konumuna düşürüyorlar. Biz insanlik yapıp onları ülkemize aldıysak onlar da nasıl davranmaları gerektiklerini bilecekler.
Ama cinayet mi demezsin, hırsızlık mı demezsin, kavga mı demezsin, bayanlara laf atmak mı demezsin; her türlü haltı yapıyorlar. Bunlara rağmen bizim insanlarimiz hala "Onlar savaştan kaçıp geldiler bize sığındılar, onlara iyi davranmalıyız" ayakları yapıyorlar. Yahu biz en büyük iyiliği onlara yaptık zaten. Sıra onlarda. Gel görki yaptigimiz iyiliklerden bizi pişman ediyorlar.21 YorumlaKesinlikle gitmeliler Türkiye de bulunmalarinin teknedeni tTayip tayyip bunlara vatandaşlık verip oylarını arttırma derdinde. Ayrıca masum olduklarını düşünmüyorum turkiye te gelen suriyelilerin çoğu esad yandaşı. Masum olanlar suriye de esada karşı savaşıyor. Vatanını seven vatanını savunur korkup kaçmaz
31 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe desek olumsuz her söylemde yanlış anlaşılacak. Bizden iyi yaşadıkları da kesin , onun haricinde Türkiye'den başka mazluma dost olan yok. Eğer bu dünya üzerinde o kadar müslüman devlet olup da bu kadar duyarsızlarsa ben onların müslümanlığının...
Onun haricinde ülkemize gelirsek sadece menfaat için yapılan bir eylem olarak görüyorum. Neden Kerkük'deki Türkler değil de Suriyeliler, Neden Doğu Türkistan değilde Suriye insanların hep duygularını sömürüyorlar. Suriyeliler şöyle böyle diyenler Uygur Türkleri için neden birşey demediler.
Nasıl olsa onlar Türk ne halleri varsa görsün mantığı hakim...10 Yorumla
+1 yılOha l*n kapalısın bide vicdansız ! Müslüman Müslüman kardeşine yardım etmeyecekse gavur yarin gelip seni de öldürürse sanada kimse kapısını açmasın ozaman? Peygamberimiz demedi mi Müslüman Müslümanın derdiyle dertlenmeden gerçekten iman etmiş olamaz bunu senin dertlenme şeklin? Tüm siyasi ideolojileri bir kenara bırakın ve vicdanınıza bir bakın.. Belki de insanlıktan nasibini çöpe atanlardan olmuşsunuzdur çoktan haberiniz yoktur
52 Yorumla- +1 yıl
+1 tebrik ederim doğruları bir kaç kişi de olsak söyleyen bulunduğu için..
- +1 yıl
he bu benm dertlenme şeklim madem okdr savunuyorsun hepsini al birlikte yaşayın giydir bak yedir dindarlık yapma geliop bana. onlar benim kardeşim diğil benim görüşüm bu sana koyuyor herhalde bana göe hepsi pislik değil zaten 2-3 bilemedin 4-5 tne vrdır iyileri ggerisi hepsi hırsız pis gevşek insanlar.
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılEy inananlar, Allah için daima doğru hükmedin, adâlete tam uygun tanıklıkta bulunun ve bir kavme olan kininiz, sizi adâletten alıkoymasın. Adâlette bulunun ki bu, takvaya daha yakındır ve çekinin Allah'tan. Şüphe yok ki Allah, ne yaparsanız hepsinden de haberdardır.(Maide 8)
Mazlum mazlumdur. Sahip çıkmak boynumuzun borcu, Allahın emridir.32 Yorumla- +1 yıl
Allah razı olsun güzel yorumunuz için +1
- +1 yıl
Amin cümlemizden :)
@soğuk_kış_günü
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Sorunun temeli akp gibi partilere oy verip başımıza devamlı sorunlar açan vatandaş kitlesidir. Suriyeli göçmenler gariban insanlar. Onları suçlayarak bir yere varamayız. Elbetteki gerekli tedbirler alınmadan bunların bu şekilde ülkeye sokulmaları büyük hataydı.
40 Yorumlaİyileri de vaar kötüleri de. Empati kurmak lazım. Savaş sonuçta, yaşam mücadelesi.
Gitmelerini isterim fakat durumlar en kısa zamanda düzelirse inşallah. Sonuçta can mühim.
Ayar olduğum tek bir mesele var ki geçtiğimiz aylarda bir dükkanın önünden geçiyordum, gözüm tabelanın yanındaki yazıya takıldı. Dükkan Suriyeli birine aitmiş meğerse, lokanta gibi bir yer. Hem Arapça hem Türkçe yalnızca suriyeliler girebilir yazıyordu. Şok oldum. Benim ülkemde bana ayrımcılık falan hayırdır yani?10 Yorumla
+1 yılhastalık onların suçu değil. kim hasta olmak ister ki. insanlar savaştan kaçıp sığınmışlar. evleri barkları yok zaten. onlara ev veremediğimiz gibi birde gidin mi diyelim. aynı durumda sen ve ailen olsanız. şu dünyada insan insana yardım etmiycekmi. onlar olmasaydı bile Allah sana bir çok hastalık verebilirdi
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılKsye bir soru bizim ülkemizde bir savaş çıksa namusumuz uğruna kan akıttığımız vatan toprağını bırakıp kaçarmıydık? yoksa savaşırmıydık? tabiki savaşırdık peki buraya gelenler kimler? ülkelerini satanlar değil mi? kanı sütü bozuktan ne beklersin? dua etsinler çok merhametli bir milletiz bize vurana bile merhamet gösteriyoruz...
30 Yorumla Valla kendi ülkemizde azinliga dustuk onlar yuznden be.. Sanki onlarin ulkesiymiste biz multeci gibi gelmisiz. Gderlermi daha sinavsiz istedikleri unilere grme haklari is imkanlari bizden cok.. Ben olsam gtmezdim yani.
22 YorumlaOnlar isteyerek gelmediler. ve şu an gonderilmeleri demek. onlari tekrardan oldurmek demektir kabul ediyorum cogu normal vatandasimizin hayat kosullarini zorlastirdi. ama madem ulke olarak kapilar acilmissa simdilik savas bitene kadar bakmak ta sart
00 Yorumla
+1 yılhükumetin tamamen göz boyama amaçlı göçmen politikasını eline yüzüne bulaştırdığını düşünüyorum. kimisinin bütün masraflarını karşılarken kimini de kötü yollara düşürdü şu an suriyede bir problem yok geri gitmiyolar. ayrıca bizim mahallede yaşayanlar da var bizden çok geziyolar altında volvo marka araba var , gece vakti karısını döven bir şerefsiz var. diğer taraftan dilenenleri de görüp üzülüyorum durumlar karışık anlayacağın
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı. tırlarla silah göndermeyi bırakırsak belki savaş biter ve dönerler
111 Yorumla- +1 yıl
güzel cevap
+1 yılSuriyelilerin gelmesinde hic bir sorun yoktu bana gore ama malesef bazi kesimleri saymassak cogunluk oldugu icin biz ensarligimizi yaptik ama suriyeliler den muharcirlerin pek ozellekliklerini goremedim ben. Sanki olayi suistimal etme var. Birde musluman ulke degil mi karsidakinin zalim oldugu cook bariz erkeklerin savasmasi lazim di yani cihat etmesi. Kamplarda cogunluk olarak cocuk ve yaninda kadin olmaliydi...
00 YorumlaBenim yaşadığım şehirde pek bulunmadığı için bir şey diyemiyorum ama diğer illerdeki durumları da bilmiyorum nerelerde kalıyorlar, ne iş yapıyorlar, haklarında bir bilgim yok. Bizim burada bazen görüyorum, dileniyorlar falan ama dediğim gibi çok yok. Altta bir arkadaş dükkandan falan bahsediyo. Var mı böyle bir şey bilmiyorum. Biraz anlatsana sizin orda ne yapıyolar?
01 YorumlaZararlarını görmedim ama savaş bitince hepsi geri gönderilmeli geneli egitimsiz oldugu için ülkeye yük gelişmişlik seviyesini düşürürler zaten karışıklık içinde bir ülkeyiz ırkçı degilim...
02 YorumlaAile & Toplum konusunda 347 cevap paylaştı. bizim ninelerimizde dedelerimizde savaştan kaçsalardı bugün babamız colin mi olur mu artık john mu olur du ya da pç mi olurduk allah bilir. Kalıp ülkelerini savunları gerektiğini düşünüyorum sonuna kadar..
11 Yorumla- +1 yıl
Hiç böle düşünmemiştim
+1 yıl20 Yorumla
+1 yılSuriyenin durumuna düşsek insanlar oraya kaçsa emin ol bizim onlara sahip çıktığımız gibi çıkmazlar. Barındırmazlar. Öyle pislik insanlar.
21 Yorumla
+1 yılbaşını boşuna kapatıyorsun hz muhammedin lanetini aldın bir kere ırkçılık yaparak...
03 Yorumla- +1 yıl
sen nasıl bir müslümansın öyle sövüyorsun sayıyorsun ırkçılık yapıyorsun oh ne ala hem istediğimi yapayım hem cennete gideyim mantığı o da güzel... başını örtmekle iş bitmiyor
Herkes insandir ayrimcilik yapmaya ne meraklisiniz.
40 YorumlaOnlar da böyle olmasını istememişlerdir eminim fakat hayatlarını kurtarmak icin geldiler buraya öyle bir durumda biz de olabilirdik biraz daha anlayışlı olmak lazım bence.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBir devletin asli görevi kendi vatandaşlarının güvenliğini sağlamak ve yaşam standartlarını artırmaktır. Eğer devlet Suriyelilere Yardım etmek istiyorsa onlara bir şehir kursaydı keşke. Ama şimdi ne desek geç.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOnlarda çok meraklı değil bu ülkeye. İnsan insandır. Kapımızı açmışız gelmişler. Memleketinize gelmiş insanları aşağılamaktan vazgeçin. Allah kimseyi savaşla sınamasın.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 449 cevap paylaştı. Heryerden çıkıyorlar özellikle Türk kızlarına olsun potansiyel o* gözüyle bakıyorlar çok lanet bir kavim bu araplar
00 YorumlaNe alaka savastan kaçıp siginmislar. Yarın turkiyede de savaş çıksa nereye siginacaksiniz avrupaya.. onlarda böyle davransa bize nefret etmezmisiniz insanlardan
13 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılMağdur. olanda var olmayan da var ayrımını iyi yapmak lazım
10 Yorumla Allah kimseyi size muhtaç etmesin ne kibirli bir topluluksunuz öyle
13 Yorumlayerli yobazlar yetmezmiş gibi birde bu ithal yobazlarla doldu ülke
30 YorumlaValla bilemedim ben ya empati kurunca acıyorum da ne bileyim ya
10 Yorumlaben sevmiyorum sevmek zorunda değilim hırsızlık kaçkaç fuhuş bütün pis işlere bulaşıyorlar burada
11 Yorumla
+1 yılKendi insanina issizlik maasi vermeyip bunlara 900 tl verilirse hirsizlik kaokac artarsa tecavuz s.. gitsinler
00 Yorumlabizim ünide baya iyi çocuklar var ırkçılık yapmıyalım ama kontrolsüzde ükeye giriş olmasın ülkeye zarar hemde kendilerine
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGeri gideceklerini filan düşünenlere gülüyorum gitmeyecekler gitmezler çünkü zamanında DEVLET bizim koylerimizi evlerimizi yaktığında bizde göç etmek zorunda kaldık ve geri dönmedik o yüzden onlardan da gitmesini beklemeyin.
00 Yorumla
+1 yılKimse kimsenin hayatına gatışamaz herkes kendisini bilir bazen iyidir bazen kötü her kötüydü de biz iyimi diyoruz yok öyle bişiy.
00 YorumlaOncelikle cok pislerr turkiyeynn iicne ettiler allah yardimcilari olsunn bir yandan da aciyor insan
00 Yorumla
+1 yılYasadiklari zor ama biz ayni durumda olsak bize * cekmislerdi. Nankorler ya
10 Yorumlaülkelerine bir süre dönsün diyemem vatan namus insanın savunması lazım ama kesinlikle kamplardan çıkarmamaları gerekirdi
10 YorumlaSuriyeliler bile manita yaptı
Biz hala surunuyoruz00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsavaş biter bitmez gitmeliler gitmeyene para cezası uygulanmalı
ama savaş ne zaman bitecekki:(00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsadece sokakta dilenmelerini doğru bulmuyorum devlet onlara maaş bağladığı halde sokakta dilencilik yapıyorlar dolandırıcı olma ihtimalleride yüksek
00 Yorumla
+1 yılSiz önce kendinize bakın da sonra suriyelileri ve başkalarını yqrgılarsınız
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. İnsanlık ölmüş yazık çok yazık
20 Yorumlabana dokunmasınlar atış serbes. D
00 Yorumla
+1 yılBaşındaki ile Zıt seyler yapıyorsun yapma !
00 YorumlaDusmez kalkmaz bir Allah diye dusunuyorum
10 YorumlaGidiiyolar zaten yavaş yavaş 😊😊
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAkp ye selam gönderiyorum
20 Yorumla
+1 yılBu konuda net bir yorum yapamiyacam=)
00 Yorumlakucak acan hukumete sor
10 YorumlaGitsinler tabi
20 Yorumla
+1 yılGitmeliler
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNefret ettirdiler
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026