- Aile & Toplum konusunda 550 cevap paylaştı.
+1 yılŞükür, kendimden korkmam.
Karşımdakinden korkarım,
Ne yazıkki maneviyatlı insanlarada : genellemesiz..! günümüzde güvenmek zor.
Ön yargı, haddinden fazla naz, sitem ve bunaltıcı kıskançlıklarla vb. ilişkiler pamuk ipliğine bağlı genellemesiz.
Başlıca korkularım 2 tarafıda olumsuz etkiliyecek derecede diye belirtiyorum :
Her konuda esas doğruları değil kendi doğrusunu baz alan, manevi hassasiyeti olmayan veya çok az olan, olgun olmayan, vefa, sadakat, kanaatkarlık, empati, anlayış ve hoşgörü ve geçim ehliliği olmayan, karşı cinsle muhattaplığını : gereksiz ve seviyesizce vede sürekli olarak sürdüren, nikah harici sevişme aşamaları ve cinsel ilişkide bulunulması sevgilisi olacak karşı cinsle tanışmadan öncesi ve sonrasındada bu konuda istekte bulunması vb.
Detaya insem işin içinden çıkılmaz, ön yargısız yaklaşılmalı önce bunu başarırsak gerisi gelicektir ilişki başlangıçlarında, sanal'dan sevgili edinilmesinden haddinden fazla korkması , tedbirli olduktan sonra zarar gelmiyeceğini ve aileleride devreye sokarak sonuca ulaşmasının mümkün olacağı gerçeğinden kaçmasıdır.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
maddi ve manevi şartları elverişli insanın korkmasına gerek yoktur.. Evlilikten korkunun sebebi çevresel faktörlerdir.. Anne babasının geçimsizliğini gören akraba eş dost arkadaşların boşanma durumları ve aşamaları hep bu korkuyu tetiklemiştir.. Bence korkulacak bir şey yoktur.. evlilik güzel ve kutsal bir kurumdur ve önemini bilmek önemlidir.. Allah hepimize mutlu yuvalar nasip eylesin..
26 Yorumla
Soran+1 yılAmin ne kadar güzel özetledin böyle..
Peki eşini tatmin edememekten çekinir misin her anlamda yoksa kendine güvenir misin?
Soran+1 yılKadına değer veren ve el üstünde tutmayı başarabilen bir kişilik olduğunu anlıyorum sarf ettiğin sözlerden işte asıl mutluluğu senin gibi kararlı ve istediğini bilen insanlar doyasıya yaşıyor ve yaşatıyor..
RABBİM O'nun sevdiği kişiyi sevdirsin sana bir ömür mutlu, huzurlu olman dileğiyle =)- +1 yıl
Öncelikle @soran teşekkür ederim iyi dileklerin için.. @ersann298 evlilikte huzursuzlukların ayrılmaların çoğu istisnalar dışında erkekten kaynaklanır.. Mutlu ve huzurlu olan kadın erkeğini mutlu eder huzur verir.. O yüzden evlilik tek kişilik bir yapı değil doğru ama tüm negatif değerler neredeyse erkekte mevcut olduğu için dengelerin sağlanması da erkekten bekleniyor doğal olarak..
ben çok korkuyorum 1. koç burcuyum özelliklerini taşırım bencillik dışında 2. çok sıkmaya kasmaya gelemiyorum 3. sinirliyim, asabiyim, biraz inatçıyım, kıskancım 3. çok monoton bir hayat sevmiorum ki evlilikte bu oluo 4. çocuk sevmem ama 2. yılda çocuk isterler çoğu ki ben en az 5 yıl istemem 5. evlilik insanı asosyalleştiriyor 6. çok ilgilenmeyi sevmediğim gibi çok sıkda ilgilenilmeyi sevmem 7. keyfime çok düşkünüm 8. kocam olucak kişi eve çocuk almışımda onu büyütüp adam etmeye düzene sokmaya çalışan bir anne gibi olmak istemiorum çoğu erkkte beni düzene soksun dio sen bu saate kadar düzene girme benden medet um şimdilik bu kadar 9. da vardırda aklıma gelmio :D ama belli olmaz 19 yaşındayım ve her yıl değişir insan :D
15 Yorumla
Soran+1 yılO zaman ne yapıyoruz değişmeyen tek şeyin yine değişimin taa kendisi olduğunu bilip kendimize zaman veriyoruz darkpink karşına öyle biri çıkacak ki değil koç oğlak kadar inatçı deve gibi kinin ve sinirin olsa bile seni her manada mutlu edecek sonra bir bakmışsın bu saydığın özelliklerden hiçbiri kalmamış kendinde tecrübelerle sabittir bebeğim =)
Soran+1 yılTabi evvela kariyer ve işine odaklan evlilik zaten hayırlısıysa gelip seni buluyor hiç ummadığın bir anda hayırlısı olsun adına dilerim arzu ettiğin gibi bir yaşam sürersin =))
- +1 yıl
Bkle senn seni alan ikinci yil bosar
Severek evlendigim kisiyle ilerde yollarimi ayirmak zorunda kalmakdan cok korkuyorum..
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
91Cevap
+1 yılevlilik sevdiğin insan olursa çok güzel olur evlilik insana faydalı olur ve faydaları ise;
FORUM GİRİŞ / ÜYE OL
← Previous PostNext Post →
Evliliğin Faydaları
EDİTOR 30 EKİM 2014 0
Evliliğin Faydaları
Evlilik insan hayatının dönüm noktalarındandır. Bugünkü makalemizde evliliğin faydaları nelerdir konusuna yer verdik. Günümüzde pek çok kadın ve erkek kariyer, eğitim, ekonomik nedenler gibi bahanelerle evliliğini geciktiriyor veya evlenmemeyi tercih ediyorlar. Evliliğin avantajları makalemiz size fikir verme amaçlı hazırlanmıştır.
Evliliğin Faydaları
Uzun Ömür
Yapılan istatistiklere göre, evli çiftlerde ölüm oranı, bekarlara nazaran 2 kat daha düşüktür.
Sevdiğiniz biri yanınızda olduğunuzda psikolojiniz daha iyi olur, kendinizi güvende hissedersiniz.
Araştırmalar ailesi olan kişilerin psikolojik ve fiziksel daha sağlıklı olduklarını, daha uzun ömür sürdüklerini gösteriyor.
Ekonomik Ferah
Evli kadınların ve erkeklerin daha fazla para harcadığı daha fazla masraflarının olduğu tanını istatistikler yanlış çıkardı.
Evli çiftler aile ekonomileri için birlikte çalışıp daha fazla gelir elde ediyorlar ve böylece daha ferah bir hayat sürüyorlar.
Çocuk Sahibi
Çocuk sahibi olmak dünyanın en güzel nimetlerindendir. Ve bunun için en doğru yolda meşru olarak, toplumun onayını alarak biriyle evlenmektir.
Evli çiftler anne baba olma duygusunu tadarak, aile kavramına dahil olarak, onlara lütuf edilen evladın sorumluluğunu almakla ruhsal olarak çok mutlu oluyorlar.
Kötü Alışkanlıklardan Koruyor
Yapın son araştırmalar, evli olan kadın ve erkeklerin, bekarlara göre sigara içki gibi
kötü alıkanlıklara daha az sahip olduğunu gösteriyor.
Mutlu bir evlilik kişiyi depresyondan koruyup, zararlı bağımlılıklardan da uzak tutuyor.
Sağlıklı Yaşamanızı Sağlıyor
Evli olmanın bir diğer avantajı da, kadınlar ve erkekler için cinsel sağlığı korumasıdır.
İyi bir cinsel yaşam bedeninizde endorfin hormonu salgılıyor ve
çok eşliliğin getirdiği cinsel hastalıklardan sizi koruyor.10 Yorumlayani evlenmek hayal edince güzel çok hoş gbi görünse çokk büyük beklentlerim yok açıkcası ne yalan söyliyim mükemmel çiftler yok çevremde ne hayaller ne ümitlerle evleniyorlar ya snra? tam bir hüsran... ya parasızlık ya aldatma mümkemmel evlilik ve aşkın olmadığına inandırdı bni evlilik güzel hoş evde kaldım falan diye çoğu zaman dalga geçerim zengin koca bulsam evlencem diye ama ne yalan söyliyim korkuyorum evlenebilecek kadar cesaretim yok benim.. bir erkeğe kendimi emanet edecek kdr güvenebilir miyim bilmiyorum..
10 Yorumla
+1 yılHayatta yapılabilecek en önemli kararlardan;belki de en önemlisi, her ne kadar insanlar bu durumu öyle görmeyip de çok kısa sürelerde fevri kararlar alabilseler de... Evlilikten korkmak değil de; evlilik kurumuna yeterli saygının gösterildiğini düşünmüyorum; en önemli sıkıntı ise şahsen etrafa baktığımda gıpta ile gördüğüm çok az evlilik var ve bu durum ister istemez insanı düşüncelere itiyor... Modern çağ' ı sevmiyorum ben;insanların kısa sürede değişmesini hele hiç sevmiyorum. Keşke daha samimi olsak ve çok daha mantıklı davransak.
10 YorumlaArkadaşlar kusura bakmayın burdan sormak zorundayım
Meraba arkadaşlar. Biz nişanlımla ters ilişkiye girdik ilk deneyemim ilk ilişkim oldu. Gliserin ve kondom kullandık nişanlım çıkarırken kondom bende sıkışık kaldı ucunda ama gliserinli olduğum için sperm mi gliserinmi ayırt edemedik. 2 dakika sonra gidip yıkadım. Sonra yaklaşık 6 veya 7 saat geçtikten sonra ella tek hapı içtim fakat şu an hiç bir yan etkisi yok bu arada 23ünde reglimi oldum 33 günde bir regl oluyorum. Reglimin 16. günü falan yumurtlama günüm ve bu sıralar doğurgan sıralarım yani. Geldiğinden fazla emin bile değiliz az spermle yumurta döllenebilirmi? Bu etkili ilaç bu gebeliği önleyebilrmi cevap verirseniz çok sevinirim :S27 Yorumla
Soran+1 yılAdminlerim kusura bakmayın lütfen alakasız görüş yerine arkadaşı şikayet etmektense sorusunu yanıtlamak istedim şimdiden affınıza sığınıyorum..
Melikee anal ilişkilerde hamile kalman imkansızdır ancak oral yoldan birleşerek spermlerin yumurtalıklara ulaşması sağlanarak gebe kalınır yani bu durumda boşu boşuna evham yapıyorsun..
İlaç içmene dahi lüzum yoktu bu ay regl dönemin biraz gecikebilir stres ve gerginlikten dolayı o da normaldir geri kalan hayatına devam edebilirsin nişanlınla mutluluğunuz daimi olsun dilerim =)
Soran+1 yılOral derken üstü kapalı vajinayı ima ettim görüş kalkmasın diye Quail görüşün için çok teşekkürler =)
Soran+1 yılEstağfirullah moderatörlerden biri görüp görüşü kaldırsın istemedim rica ederim..
Yok rahat olabilirsin bu konuda yumurtalıklara ulaşması zordur spermlerin fakat yine de temkinli olmanızda yarar var evlenene kadar hakkınızda hayırlısı olsun =)
Soran+1 yılEcmain amin sende sağ olasın =)
+1 yılBen istedim, tanıştığım kızlar istemedi. Beklentileri çok yüksekti, sanırım bu gidişle kızlar evlenmek istemeyecek. Maddiyatı çok fazla ön planda tutuyorlar. Kızın hayatına bakıyorum, kendisi benim gibi bir çalışan işte. Ben de soruyorum bu insanlara zengin biri neden seninle evlensin ki?
212 Yorumla
Soran+1 yılİhtiyaçlar silsilesi hiç bitmiyor kanaatkar değiliz yetinmeyi bilmiyoruz ama emin ol ileride gözü yüksekte olan bayanların nasıl bir hayat yaşayacağı da muamma..
- +1 yıl
Realist bir yapım var, hayal dünyasından çıkalı uzun yıllar oldu. Dizilerdeki ve filmlerdeki gibi dolduruşa gelmiyorum, bunların hepsi gerçek hayatla ilgisi yok. Rüyadan çoktan uyandım. Fakat gelin yurdumun insanlarını inceleyelim, para kelimesi insanların en çok kullandığı kelime olmuş. Amacımız Dünya'da sadece para kazanmak mı? Yaratan sadece bizi para kazanmamız için mi yaratmış? İlişkiler hep çıkarcılık ve menfaat üzerine kurulu? Nerede saygımız ve sevgimiz? Gelin birazda güvenden bahsedelim, kardeş kardeşe bile güvenemiyor bu zamanda. Çok sevdim denedim, ben ne kadar sevgiden, saygıdan, sabır ve sadakattan bahsettiysem , onlar maddiyattan bahsetti. İstisnalar muhakkak vardır onlara kesinlikle her hangi bir söz söyleyemem. Herkes zengin ve varlıklı doğmuyor. Birde insanlar olmadık cümleler kuruyorlar. Evliliği mutsuz geçen bir kadın, gidiyor tüm kız arkadaşlarına sakın evlenmeyin diyor. Zannediyor ki, tüm evlilikler tüm erkekler aynı tecrübeye sabit.
- +1 yıl
Evliliği kötü geçen bir erkekte gidiyor tüm erkek arkadaşlarına, dostum bak sakın evlenme , evlilik akıl karı değil. Oda zannediyor ki tüm evlilikler kendisinin ki gibi. Hiç bir insan hiç bir insana hiç bir insanın geçmişi hiç bir insana benzemez, ailesi, yaşantısı, tecrübeleri her insanın çok farklıdır. Her insan eşsizdir. Birde bu zamanda anne ve babalar çocuklarına fazla ilgi göstermekten dolayı, sevdikleri insana bile karışıyorlar. Bu uygunsuz davranışta insanları yanlışa sürüklüyor. Abartan aile çok fazla. Bir insanı çok fazla irdelemek çok rahatsız eder. Bir de maalesef, insanlarda saygı problemi çok fazla. Saygı duymuyoruz. Bu yüzden birbirimizi bir insan gibi sevmiyoruz. Neden pozitif düşünmüyoruz? Neden hep bir şüphe ve kuşku ile bakıyoruz? Maalesef bizi biz yapan duygulardan çok uzağız. İnceleyin insanları, konuşmalarını ve hareketlerini. Her şeyi göreceğinize eminim. Yüce yaratana dua ediyorum. Ben iyi insanlara dua ediyorum, yalnızlığı hak etmiyoruz.
- +1 yıl
Aklımızdan geçeni sen bize nasip et. Yalnızlık hiç bir insana yakışmaz. İnsan sosyal ve duygusal bir varlıktır. Umarım her şey gönlümüzce olur.
Soran+1 yılNe kadar güzel özetlediniz böyle yüreğinize sağlık bütün söylediklerinize katılıyorum harfiyen..
Fakat gözlemlediğim kadarıyla her şeyi metadan ibaret sanan kişiler genellikle güzel ve bakımlı bayanlardan oluşuyor çünkü onların bitmek tükenmek bilmeyen istekleri ve arzuları oluyor..
Yani bir erkek bir bayanda güzellik ararsa sonuçlarına katlanmak zorunda...
Diğer kavramlara gelirsek genellemelerden uzak görüş belirtmenizi takdir ediyorum istisnalar daima var hala paranın satın alamayacağını bir olguya sahip olduğumuzda asıl o zaman servet sahibi olabileceğini düşünenler dahildir toplumumuzda..
İşte bunlar etik değerlerdir, ahlakın taa kendisidir...
Ve belki de böyle bir insanın büyük olgunluk ve doygunluklara erişmesi gereklidir..
Her şeyden evvel çünkü hayat sizin de dediğiniz gibi at gözlüğü ile hayata bakanlara fırsat vermiyor...- +1 yıl
Maddiyat eğer dedikleri kadar güçlü olsaydı insanlar yaşlanmaz ve ölmezlerdi. Bir şeyi atlıyoruz yaratılmamızın sebebi, ölüm ve sonrası. Bu dünya hiç bir insana ait değil. Bizler gelip geçen misafirler gibiyiz. Zamanının güzel bayanları, film aktörleri ve aktrislerinin şimdiki hallerini inceleyelim, eski hallerinden eser göremezsiniz. Ne eskisi gibi güzel ne de eskisi gibi enerjileri var. Kimseye kalmadı ne güzellik ne de zenginlik. Madem hayat bu kadar çok kısa , neden insan yalnızlığı seçmek ister ki? Ne den gerçeklerden kaçıyoruz? Yüce yaratan hakkımızda hayırlısını nasip etsin.
- +1 yıl
Bu arada ilginiz için teşekkür ederim.
Soran+1 yılGüç yalnız ALLAH'ın elinde beyond çünkü bizlere malı, serveti, güzelliği, eşsiz nimetleri de veren O..
Bizlerin en büyük yanılgısı sahip olduklarımızı kendimizin sanmaktır hiç bozulmayacak, çürümeyecek, paslanmayacak ya da tükenmeyecek sanarız..
Oysa O dilerse tek bir lahzada ne güzellik ne de servet bırakır bizde..
O kadar güzel bir konuya değindin ki keşke herkes bu gerçeklerden istifade edebilse ve hayatın asıl manasını kavrayabilse..
ALLAH herkesin karşısına güzel niyetli ve ne istediğini bilen insanlar çıkarsın bizi hüsrana uğratmasın inşallah...
Soran+1 yılAsıl ben teşekkür ederim hem ilginiz hem de samimi tutumunuz için çok sağ olun =)
Soran+1 yılersannn298 şahsi görüşünü arkadaşların yorumları altına değil kendi adına belirtirsen sevinirim daha iyi bir iletişim kurabileceğimizi düşünüyorum saygılarımla..
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvet korkuyorum. Bir evlilik yaptim ve ne kadar iyi niyetimle yaklasip elimden geleni yaptimsa da karsimdaki insani bir inur boyu birlikte yasamak uzere bu karari verdik ve imzayida attik fikrinde ve sadakat konusunda evlilige bağli tutamadim. Evliliğim bitti yillardan sonra. Ve evli olduğunu bile bile onunla beraber olan kadin bekardi, şu an ne olduklarini bilmiyorum. Evlenip evlenmediklerini de... ama ben bekarim hala 2 seneyi geçti ayrilali. Hiç bir erkeğe güvenim yok. Söyledikleri sözlere dahi inanmıyorum. Evlendiğim insan benim hem duygularimi çok incitti hemde hayata ve insanlara karşı güvenimi sifira indirdi.
11 Yorumla- +1 yıl
evet çok üzücü ama her erkek öyle değil unutmayın
+1 yılevlilikten asla korkmam ama evlenmek için tek şey gerek sevdiğin değer verdiğin biri olursa evlilik güzel anlamlı değerli olur sevdiğinle oturup sohbet etmek sevdiğinle pazara gidip meyve sebze almak sevdiğinle gidip avm de alış veriş yapmak mağazaya girdiğinde bu nasıl olmuş bu güzel mi bunu alayım bunu mu diye sorması sevdiğimle el ele tutuşup sahilde gezmek sevdiğimle sabah eşofmanları giyip spor yapmak sonra gidip çay bahçesinde çay içmek kahvaltı yapmak daha bir çok güzel olayı sevdiğinle yapma imkanını varken neden evlenmekten korkayım bu güzel duyguları sevdiğinle yaşamak çok güzel anlamlı olur ama şu da unutulmalı sırf evlenmek içinde evlilik yapılmamalı böyle olursa o evlilikten hayır gelmez.
20 Yorumla3 aylık sevgili bile değişiyor, ayrılıyorsun bitiyor ama evlilik biraz daha farklı. Evlenmeden önce bana kendi ile ilgili anlatıp söyleyecekleri önemli olur, nikahı bastıktan sora o öyle değilmiş böyleymiş çıkarsa kötü olur. İki tarafın aile anlaşmazlıklarından korkarım, arada kalmak kötü olur. Mutsuzluk işte en kötüsü, aldatılmaya kadar götürür..
10 YorumlaEvliliğin kendisi :) nerelerde sorun yaşayacağımız evlenince anlaşılır, eşe de bağlı. Evlilik risk derler, hayır belirsizlik. Yani nasıl bir risk aldığını da bilmiyorsun :) bilmeden şundan korkuyorum demek de anlamlı olmuyor bence. Velhasıl evlenmek iyidir hoştur Allah hepimizin gönlüne göre versin diyelim
20 Yorumlamaddi ve manevi olarak o yükün altından kalkamayacağımı düşündüğüm için ve psikolojik durumum evliliği kaldıracak kadar iyi değil karşımdaki insanıda mutsuz etmek istemem kısaca evlenmek istemiyorum.
211 Yorumla
Soran+1 yılHayırlısı olsun hakkında inşallah tez vakitte bu engelleri aşarsın karşına hayırlı insanlar çıksın hayatın boyunca..
- +1 yıl
mutlaka hayırlı insan çıkmasını isterim ama günümüzde evlilik gerçekten hem maddi olarak hem manevi olarak zor gerçekten. Yüce Allah evlenene mutlaka yardım ediyor bir şekilde ancak insanlar borç altına giriyor baya sonra çalışıp ödemeye çalışıyor bir yandan da geçinmeye çalışıyorlar.. Ben borç varken rahat olamıyorum kafamda hep o borç yer ediniyor ödedikten sonra biraz olsun rahatlıyorum...
Soran+1 yılKesinlikle haklı olduğunu düşünüyorum borç, masraflar derken kişi evlilikten soğuyabilir..
Aslında keşke evlilik kavramı İslami kurallara göre yaşansa sade bir nikah, gösterişsiz bir yemek ne kimse borç altında bırakılsa ne de ALLAH'ın yasakları çiğnenmiş olsa...
Daha mutlu evlilikler bu şekilde gerçekleşebilir sade ve sadece ALLAH senin de yardımcın olsun inşallah..- +1 yıl
nikah ve yemek demişsiniz ama bunları bu şekilde yapsan bile asıl evi döşemek zaten para tutuyor beyaz eşyası yatak odası koltuk takımı halısı, oturma odası, misafir odası evide sade döşesek ne olur peygamberimizin evinde doğru düzgün eşya bile yokmuş onu düşünürsek bizimkiler yine çok kalır yanında...
Soran+1 yılRica ederim ecmain amin temennileriniz için çok teşekkürler =)
Soran+1 yılİşte bende bundan bahsediyorum sade bir yaşamdan bu zamanda ihtiyaçlar hiç bitmiyor ama medeniyet lüzumsuz ihtiyaçların hiç bitmemesidir diyor felsefist o kadar haklı ki..
Huzur ve sağlığın varsa para her şekilde kazanılıyor Şenol emin ol bundan..- +1 yıl
Eğer karşınıza ısınacağınız bir insan çıkarsa ve evlenmek niyetiniz varsa onunla konuşun ve ortak yolu bulun. Zaman çok hızlı geçiyor. Evlilikte ihtiyacımız kadar masraf yapmak mantıklı olandır. Bence geç kalmayın derim. Ne yapacağız sonunda peki? yalnız başımıza kalıp geçmişe dönebilecek miyiz. Kim olacak yanımızda, aynaya karşı mı konuşacağız? Yoksa bir hayvan alıp, onunla mı dertleşeceğiz? Aslında ne güzel değil mi bir çocuğun sana baba demesi? Ne güzel değil mi bir bayanın sana eşim demesi?
- +1 yıl
kardeşim söylediklerinde son derece haklısın tabi ki bir çocuğun sana baba demesi sana güler yüzle bakan bir eşinin olması ama bunlar kısmet birazda nasip yani günümüzde evliliklerin durumunuda görüyoruz ayrıca harcanan paralarıda görüyoruz ne bileyim artık bir şey diyemiyorum ki... Ben her namaz bitişinde Yüce Allah'ım bana hayırlı bir iş ve hayırlı bir eş nasip eyle diye dua ediyorum... Varsa alınyazımızda biri yazılıysa mutlaka er geç olacaktır yoksa kadere razı olacağız...
Gizli Üye(30-35)+1 yıldaha evlenmeden öncesinden başlarsak; tüm biriktirdiğimiz o parayla dünya turu, başka bir ülkede yaşam kurmak vs. yerine düğün denilen varoşça şeyde hepsini 2 saatte harcamak ve sonra yıllarca onun borcunu ödemekten korkuyorum.
birde özgürlüğümü ve rahatlığımı kaybetmekten korkuyorum. normal bir hayat sürmek istemiyorum. birşeylerle uğraşmayı, insanlara faydası olacak yeni icatlar, projeler geliştirmeyi seven biriyim. amaçlarım doğrultusunda bu işi onunla birlikte yapmak yerine onun bana gereksiz sorumluluklar yükleyip daha çok yük olmasından korkuyorum. yani yanlış bir kadını seçmekten :)
ayrıca sürekli aynı evde de yaşamak istemiyorum. hep farklı yerlerde olmak hoşuma gidiyor. böyle bir mecburiyet duymaktan korkuyorum.
son söz olarak aşık olup bir kızı çok sevene kadar sevgili bile olmak istemiyorum ve hiç sevgilim olmadı :)10 Yorumla
+1 yılAslinda hem korkulunan hemde istenilen bir dur bu ya.. evlendigin zaman esin degisiyo sana olan davranislari belkide sevgiliykenki halinden eser kalmiyo bazen ama guxel taragida hayatini sevdigin adamla geciriyosun her anini her gunun pozif yanlari daha cok var aslinda yha🙊
10 Yorumla
+1 yılsorumluluk sahibi değilim şimdi denebilir yaşın çok genç ilerde sorumluluk alırsın diye ama ben sanmıyorum yani bana çok uzak bir durum ben işten eve geldiğinde yemeği hazır olan temizlik derdi pek olmayan her şeyini annesi dedesi babası yapan birisi olarak yetiştirildim çok zor bir şey ve evlenebileceğimi sanmıyorum
10 Yorumla
+1 yılBen korkmuyorum ama o benden korkuyor galiba hiç yaklaşmıyor bana
45 Yorumla
Soran+1 yılAslında bayanlar daha çekimser bu konuda yorumları okudum da sizler daha cesursunuz tebrik etmemek elde değil seni ve senin gibi düşünen arkadaşlarımı =)
- +1 yıl
Bulsam birini bu yaz evlenecegim
Soran+1 yılİnşallah hayırlısı olsun hakkında niyetin çok güzel Allah sana saliha bir hanım nasip etsin :)
- +1 yıl
Amin teşekkür ettim :)
Soran+1 yılRica ederim =)
Korkmuyorum ama tedbirsizlikten korkuyorum.
Evlenmek güzel bir şey sonuçta bir birliktelik söz konusu.
Ama bu birlikteliğin sağlıklı bir şekilde devamı için maddiyat da çok önemli.
Benim gibi bir çok kişi ileride herhangi bir maddi sıkıntı olur mu diye şüpheci yaklaşıyor bu konuya.
Hatta iyi bir iş sahibi olsam bile yine bu şüpheli tavrım değişmez gibi.
O gün gelince hepimiz korkup korkmadığımızı anlayacağız.10 Yorumlaben şahsen evlenmekten korkuyorum :D bu yük sadece 1 kere insanın omuzlarına biner. eğer altından kalkamayacaksam hiç girmem. bazıları vardır anasını kovalıyım 1 kere evlenmez 10 defa daha üstüne evlenir :D bu kadar geniş midesi olanlarıda hiç anlamıyorum. biz mi normaliz onlar mı normal yoksa anormal mi ben hiç anlamadım :SFDG
10 Yorumlaevliliği düşündürücek erkekden korkmamak lazım eğer bunu düşündürmeyen biriyle berabersen evet korkmalısın...
22 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısınız bu söylediğiniz iki taraf içinde geçerli bir durum..
Gizli Üye(30-35)+1 yılevlilikten değil de birine bağlanmaktan kontrolü başka birinin eline verme ihtimalinden korkuyorum. ben özgürlüklerine kişiliğine düşkün biriyim kendi doğrularım var ve hata kabul etmem. ayrıca çok seçiciyim her şeyi kontrol ediyorum.. çıta çok yüksek.. o yüzden erkeklerin bana yaklaşmasına sırnaşmasına izin vermiyorum ayrıca kimsenin bana karışmasına dayanamıyorum ailem dahi olsa.. yalnızlık mod on :))
10 Yorumla
+1 yılYoo hiçte korkmuyorum.
Bizimkiler çeyiz düzüyorlar zati beni postalamak için acele ediyorlar çok masrafım varmış artık beni alacak hırbo bana baksın mış öyle dediler bende artık o psikolojiye girdim beni alan yaşadı mı diyim öldü mü diyim bilemedim :/11 Yorumla
+1 yılEvlilikten genel olarak çok korkuyorum verdiğim değer kadar değer görememekten üzülmekten kırılmaktan karşı tarafı mutlu edememekten.. Çok sorumluluk gerektiren bir durum.. Evlenmek herkes gb isterim ama doğru bir zamnda doğru kişiyle. Ve şu an hiç uygun bir zamn değil.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Evlilikle ilgili bir korkum yok sadece hazr hissetmiyorum insann iyi bir evlilik yapmasi icin esini iyi tanması ve her haliyle kabullenmesi gerek k. Göryorum ki bu o kdar basitlestiki asık oldgunu sanıp evlennler iki gün sonra boşanır oldular. Gerckten iyi bir konuya değinmissin tebrikler sonradan sorun olmamsı icin insann korkularyla yüzlesmesi gerek evlenmeden önce
10 YorumlaBence korkmamak elde değil ilk yıllardan sonra özelikle araya da bir çocuk girmişse 2 elini başının arasına alıp düşünmen lazım ben bu aileye nasıl bakarım da mutlu ederim tarzından bide tabi ki eşin ile olacak sohbetin verimli olacak mı? ovv bir sürü soru...
10 Yorumla
+1 yılEvlenmek...
Mutlu bir aile
Çocuk sevmek
işten sonra evde ki rahatlık
Hayatına bir kadının girip seni düzeltmesi
Ufak kavgalar
Daha neleri söyleyim
Evlenmek için sabırsızlanıyorum
En az 6 senem var ama :)
Saygılar14 Yorumla
Soran+1 yılAllah hayırlı bir eş nasip etsin sana umarım doğru bir insan olursa karşındaki zaman bile koyamıyorsun kendine görüşün için çok teşekkürler :)
- +1 yıl
Amin Allah herkese hayırlı bir eş nasip etsin
Soran+1 yılEcmain amin çok sağ ol..
- +1 yıl
bir nebze yardımımız dokunduysa Allah razı olsun
+1 yılBendemde görüşlerimi belirttim
www.kizlarsoruyor.com/.../a22633-evlilikle-ilgili-sert-yaklasimim13 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim ilk fırsatta Bence'ne göz atacağım :)
- +1 yıl
4 xper ve üzeri olmayanlar yorum yapamıyor. Görüşlerini benimle bir şekilde paylaşırsan sevinirim
Soran+1 yılElbette seve seve paylaşacağım 7 xperim bu konuda rahat olabilirim o halde =)
Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Evlilikten korkmam..
Maddi ve manevi her açıdan evliliğe çoktan hazırım..
Dört dörtlük bir eş ve bir baba olurum.. :)
Korktuğum tek şey karşımdaki kişinin pisliğin teki çıkması ve çocuğumu benden koparmaya çalışması..
Hayır yani sadece çekip gitse o da sorun değil, bende hem annelik hem babalık yapacak kadar beceri ve sevgi var, yeter ki çocuğu almasın..00 Yorumla
+1 yılBenim yaşıtlarım evlendi çoluk çocuğa karıştı. Fakat bu yaşıma kadar hiç sevgilim olmadı. Her konuda kedime güvenirim. Fakat nedense konu evliliğe aşka meşke gelince bir korku giriyo içime. Erkeklere güvensizliğimden kaynaklanıyo sanırsam.
10 YorumlaHz. Ayse buyurur ki:
«Bir gün evlilik çagma Varmis gene bir kiz Peygamberimize gelerek «Yâ Rasülallah
evlenmekten korkuyorum, kocanin kadin üzerindeki haklari nelerdir?» diye sordu. Peygamber'imiz de ona
«Eger onun vücudu tepeden tirnaga irin olsa da onu dilin ile yalayip temizlesen yine hakkini ödeyemezsin» diye cevap verdi.
Genç kiz bunun üzerine «O halde evlenmeyeyim mi» diye sordu. Peygamberimiz
«Hayir, ne münâsebet, evlen, çünki o daha hayirlidir» diye cevap verdi.02 Yorumla
+1 yılKorkmuyorum. bence guzel bisey. hayirlisi olsunda daimi olsun mutluluk dolu olsun.-
15 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah ne güzel temenniler bunlar böyle RABBİM'de senin gönlüne göre versin =)
- +1 yıl
Amin insallah tesekkur ederim :) sanada oyle olur insallah :)
Soran+1 yılRica ederim çok sağ olasın =)
- +1 yıl
Sendee :)
Soran+1 yıl:))
bekleneni karşılayamamak, eşimi ve çocuklarımı üzmek, iyi bir baba ve koca olamamak
27 Yorumla
Soran+1 yılDilerim evliliğin boyunca bunların hiçbirini yaşatmaz sana Mevla..
İyi ve kötü olmak bizlerin elinde çaba, gayret, sabır, karşılıklı anlayış ile birlikte hakkında hayırlısı olur umarım :)
Soran+1 yılAsıl ben teşekkür ederim güzel görüşün için..
Eğer bu isteğin varsa yakındır zaten o kişi gelip seni buluyor hayırlısıyla ama biraz deneyim yaşa hüsrana uğramamak adına ya da direk evlen yeğenlerim gibi hiç fark etmez sadece ne istediğini bil ve 2 taraflı karar ver beynin ve kalbinle birinden biri eksikse evlilikten değil sevgili olmaktan dahi kaç =)
Soran+1 yılEmin ol doğru insan karşına çıkınca flört hayatından hiçbir şey kaybetmiyorsun aksine daha özgür zaman geçiyorsun eşinle zaten o senin her şeyin oluyor =)
Sabaha işe gitmem evlenirim aklımdaki insan olmuş olsa :) gerçekten
15 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah hayırlısı olsun hakkında peki evliliğe hazır hissediyor musun kendini maddi ve manevi anlamda?
Soran+1 yılİnşallah çok güzel bir temenni bu görüşün ve samimiyetin için çok teşekkür ederim =)
Soran+1 yılHayırlı geceler =)
Aile & Toplum konusunda 472 cevap paylaştı. Evlilik değilde Türkiyedeki bu evlilik öncesi etkinlikleri Türkiyede baya destansı sırat köprisi gibi bişey ahaha :DD
14 Yorumla
Soran+1 yılEvliliği zorlaştırdıkları bariz haklısınız..
Soran+1 yılAslında gereksiz değil hepsi bir amaç için var düşünsene insanoğlu bile kusursuz değil mükemmeli elbette yakalayamayız fakat mühim olan varlığın içinde yokluk çekmemektir acizane görüşüm asıl önemli olan doğru insanı bulabilmek dediğin gibi..
- +1 yıl
Ben örf ve adetlerimizden gelenek göreneklerimizden bahsetmiyorum bizim örf ve adetlerimiz oldukça faydalı ve kutsal ama devrimizde :Kusursuz ve mükemmel istek ve ihtiyaçlar doyumsuz sonsuz isteklere dönüşüyor, çevremde kaç kişi ne borçlar altına giriyor abartısız 10 yıl evden çıkmaya halleri yok hemen hemen ve bu her gelir seviyesin için çıkta yükseliyor yani sırta alınan yük her gelir mensubu için seviyesine göre yüklenerek hemen hemen aynı seviyede.
+1 yılalışverişinden, düğününden tantanasından, lafından sözünden, evin tüm külfetini bana yükleyecek bir paşazade ile karşılaşmış olmaktan, anlaşılmamaktan, anlaşamamaktan... ben gidiyorum ya :))
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaftaya evleniyorum. bir yandan cok mutlu ve heyecanliyim bir yandanda bir o kadar korkuyorum. Ustesinden gelirmiyiz alisabilirmiyizz diye :)
15 Yorumla
Soran+1 yılHayırlı uğurlu olsun şimdiden ALLAH sizleri utandırmasın..
Elbette alışırsınız birbirinize bir bakmışsın bekarlık hayatından daha rahat bir yaşam sürüyorsun kendi evin kendi yuvan çocukların hele ki eşinde iyi biriyse prensesler gibi bir ömür geçirirsin yeter ki saygıda hürmette kusur etme =)
Cevap sahibi+1 yılAyyy cok iyi geldin vallahi yaaa. Amin Allah razi olsun cok cokk tesekkurlerr. Allahim hayirli gecim verir insallah. Dedigin gibi saygi cok onemli. Birlikteligimizin temelini zatrn saygiya kurduk. Insallah bir omurde devam eder :)
Soran+1 yılEcmain amin asıl ben teşekkür ederim güzel ve samimi görüşün için ne demek =)
Hayırlısı olsun hakkınızda saygı ve sevginiz her an katlanarak artar inşallah herkesin gıpta ile baktığı idol bir çift olursunuz YARADAN'ın izniyle =)
Dualarım sizlerle olacak =)
Cevap sahibi+1 yılCoookk cookk sagoll. Allahim seninde hayatini yasanabilir kilsin mutluluk hep bas ucunda olsun insallah :) :)
Soran+1 yılSende sağ olasın canım benim ecmain amin Allah senden ve güzel niyetinden razı olsun inşallah =)
onu bir ömür mutlu edebilecek miyim aramizda ki sevgi hep ayni mi olacak
15 Yorumla
Soran+1 yılBu konuda müthiş bir sabır, saygı ve emek gerekiyor ve her şeyden önemlisi bitmeyen bir güven..
Soran+1 yılBende senin gibiyim özgürlük benim için çok değerliydi hep bir kısıtlanma çekincesi ama karşına özgürlüğünü feda edeceğin biri çıkınca aslında hürlüğün bir anlam ifade etmediğini anlıyorsun seviyorsun, paylaşıyorsun ve sevdikçe daha da özgürleştiğini anlıyorsun bu duyguları tatmanı ümit ediyorum :)
Soran+1 yılRica ederim...
Evet korkuyorum, huzur umarken huzursuzluk yasamaktan, cevredeki bosanmalari gördükce bende biraz tedirgin oluyorum ama evlilik yinede lazm.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Acikcasi memnun edemeyip boynuzlanmaktan vok korkuyorum hos memnun olup boynuzlayan da var ama boynuzlanmaktan cok korkuyom hayatim kayar
15 Yorumla
Soran+1 yılKendine mi güvenmiyorsun bu konuda karşındaki insana mı?
Soran+1 yılMuhakkak kimse kusursuz değildir söylediklerinde çok haklısın demek ki hoş görülü, saygılı, itaatkar bir hanım gerekiyor seni anlayıp hayırlı bir eş olabilecek ALLAH sana böylesi bir eş nasip etsin :)
Soran+1 yılEcmain amin çok sağ ol..
+1 yılBen evlilikten değil de 3. Buluşmada ailemle seni taniştirmak istiyorum diyen kızdan korkuyorum ne acelen var tabakhaneye... yetiştircen...
12 YorumlaValla korkuyorum 1500 lira maaşım var kendimi zor geçindiriyorum bide karı olursa yandık :D
12 Yorumla
Soran+1 yılO zaman tatminkar ve geçinmeyi bilen bir hanımın olmalı asgari ücret ve 4 çocuk ile geçinen insanlar var bu hayatta Allah hepimizin yardımcısı olsun :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin gibi bir kadın olduktan sonra... bir erkek hiçbir şeyden korkmaz ve her yolda yürür... yeterki senin gibi bir kadının elinden tutsun...
12 Yorumla
Soran+1 yıl<3
Bu sözlerine mazhar olabilmek ne büyük şereftir... :) Çok teşekkür ederim güzel adam... :) <3
Cevap sahibi+1 yılSadece herşeyin en güzeline layıksın... şimdi ve sonsuza kadar 💋❤️
+1 yılevlilikten korkmam evlilik için gereken gerçekten sevdiğin değer verdiğin biri olursa onunla güzel bir yuva kurulur her şeyi güzel anlamlı yaşarsınız mutlu olursunuz devamlı evlilik çok güzel bir duygu ama sevdiğin insanla
10 Yorumla
+1 yılEvlilik güzel şey beni alacak birini bulsam evlencem hemen gel beni al diyesim var
11 Yorumla
Soran+1 yılHayırlısı olsun inşallah hakkında erken evliliklerde güzeldir doğru kişiyi bulunca :)
kocam eve gelip koltuğa yayılıp ne yemek var derse ben onu keserim başka bir korkum yok
10 Yorumla
+1 yılbenim korktuğum şey kocamla kavga etmem onunla boş zaman geciremem ve ayrılık noktasına gelmem
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen en ufak acıya dayanamam o yüzden bekaretimi vermekten ve kötü hissetmekten korkutorum. Bide düşünsene ertesi gün herkes sizin seks yaptığınızı biliyo falan :(
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBeni pek güldürmüyo valla
+1 yılEn korktuğ şey evlenicegim kişinin benden önce ilişkisi olması Alahim koru yarabbim:/
11 Yorumla
+1 yılKendime güvenimden eminim de , Bozulan evlilikleri görünce, çiftlerin birbirlerine neler yaptıgını görünce tırsmamak zor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCinsel şeyler yaşamak istrmiyorum yani sarılmak öpmek dışında. Sırf bu yüzden evlenmekten korkuyorum hatta istemiyorum.. ama çocuğumda olsun istiyorum..
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNe?
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞu an sadece para sıkıntım var onun dışında sorun olamz inşallah
12 Yorumla
Soran+1 yılALLAH sağlık, sıhhat versin para kazanılır elbet hayırlısı olsun hakkınızda görüşün için teşekkürler =)
Cevap sahibi+1 yılAmin inşalah
+1 yılInsanlardan cok cabuk sogudugum icin uzun yillar bir evlilik surduremem gibi geliyor, sogumaktan korkuyorum. Bir de ihanete ugramak..
10 Yorumla
+1 yılBir gün evlenmek istersem gerçekten 2 sebebi olabilir; çok aşık olmuşumdur, çok sevmişimdir.
Bunun dışında evlenmenin mantıklı bir yanını görmüyorum ben.14 Yorumla- +1 yıl
Öyle tabi ki, yoksa neden evlenmeliyim @pneumatic? :)
- +1 yıl
İyi iletişim, iyi seks, SEVGİ, güven ve saygı + eğlenceli zaman geçirebilme varsa; evlenmek şart :) iyi geceler.
tek çekindiğim nokta ailesinin biricik kızı ile evlenip ona baba evindeki maddi şartları sunamamak olur, zaten bu devirdeki evliliklerin çabuk bitmesinin nedeni de maddiyattır.
21 YorumlaEvlilikten korkmak değil de evlendikten sonra tek kadına bağlı kalıp, onu üzerim diye korkuyorum.
10 YorumlaAldatırsa diye korkuyorum. Çevremde o kadar fazla ki
29 Yorumla
Soran+1 yılPeki Kadir sen eşini her manada mutlu edebilecek bir yapıya mı sahipsin kendine güveniyor musun bu konuda?
Soran+1 yılO zaman tek önemli konumuz doğru insanı bulabilmek ve seçici davranmak hakkında hayırlısı olur inşallah =()
Soran+1 yılAminnnn...
Çok güzel bir söz sarf ettin o kadar haklısın ki bu zaman içerisinde niyetlerin ne olduğunu kestirebilmek çok güç..- +1 yıl
İnsanları incelediğimizde, manevi değerlerini maddi değerlerinden yüksek tutan insanlar, bir yaratıcıya ve insaniyete saygısından dolayı eşlerini aldatmıyor. Nerede ve nasıl biri aradığınız çok önemli. Sezilerinize güvenmenizi tavsiye ederim. Güven vermeyen insanlar zaten kendilerini belli ederler. Sadakat zaten evlilikte altın kuraldır, sadakat biterse evlilikte bitmesi çok normaldir.
Soran+1 yılAmenna Kadir amenna dilerim doğru yerde doğru kişiyi bekliyor oluruz ve beklediğimize değecek insanlarla karşılaşırız.. =)
Evlilikten korkulurmu be. İnsanın hayatını düzene sokar evlillik. hele birde eşinle çok iyi anlasıyorsan daha ne istersinki...
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiseksüelim karımı yapmak istemiyorum ama çocuğum olsun beraber yatalım ama seks olmasın çocuk hemen olsun doğsun keşke
18 Yorumla
Soran+1 yılEşinle anlaşarak evlenmelisin formalite gereği eğer böyle bir düşüncen varsa ve ona yüklü miktarda nafaka ödemelisin geri kalan hayatında ayaklarının zerinde durabilmesi için bu çok büyük bir mesuliyet takdir edersin ki..
Cevap sahibi+1 yılAnladım Yani Karım Kabul Etmez Ama Ben Bazen Onunla Birlikte Olurum Ama Her Zaman Olamam
Soran+1 yılBiliyorum kardeşim aslında kabul etmez diye bir şey sadece onunda istekleri ve arzuları olacaktır mutlaka bence bu duyguyu ne sen yaşa ne de karşındaki kişiye yaşat peki hiç tedavi olmayı düşündün mü..
Cevap sahibi+1 yıleş cinselliğin tedavisi yok
Soran+1 yılGerçeklerle yüzleşmene sevindim Allah yardımcın olsun inşallah karşına seni anlayabilecek ve mutlu edebilecek insanlar çıkar kendini sev çünkü bizler sizleri çok seviyoruz..
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler çok iyi kalplisin
Soran+1 yılRica ederim sende öylesin mutlu hafta sonları :)
+1 yılevlilik çok güzel bir olay sevdiğinin insanla bir olmak onla güzel duygular yaşamak heyecanlı anlar yaşamak güzel günleri acı günleri birlikte omuz omuza karşılamak göğüs görmek gibisi yok
10 YorumlaBir evin sorumlulugu almak korkutucu geliyor yoksa cok asigim
10 YorumlaBn şahsıma olarak korkuyorum. kendim için değil eşim için. cekindigim konu ilk gece.
116 Yorumla
Soran+1 yılGüzel ve önemli bir konuya değindin peki sen bu konuda ne kadar tecrübe sahibisin yani eşinle nasıl bir iletişim kurabileceğini biliyor musun ilk gece münasebetiniz için?
Soran+1 yılBilinçleneceksin, okuyup öğreneceksin, eşine hassas bir şekilde yaklaşacaksın önce kendi bedenini tanıyacaksın en yakın evli arkadaşlarından destek alacaksın yapman gerekenler bunlar...
Soran+1 yılRica ederim ne demek..
Peki diğer korktuğun konu nedir eğer bildiğim bir şeyse bu konuda da sana yardımcı olmak isterim..
Soran+1 yılHer bayan için farklıdır kimi bariz hisseder bu acıyı kimisi pek fazla hissetmez bu biraz yapısal bir durumdur ve eşine elinden geldiğince romantik yaklaşmaya bakacaksın ilk geceden sonra bir kaç gün dinlenin ve ara verin derim..
Soran+1 yılSürekli değil 1 defaya mahsus acı çekecek birazcık sadece o kadar..
Soran+1 yılÖyle bir dünya yok işte ve sende idareli kullanmayı bileceksin zamanla eşin alışacak ve doğumdan sonra çok daha rahat bir beraberliğiniz olacak..
Soran+1 yılRica ederim kardeşim ne demek daha öğreneceğin şeyler var bunları internetten araştır olur mu mutlaka şimdi ben sana bu ortamda detaylı bilgi veremem yanlış olur 4 xper olunca merak ettiğin soruları bu ortamda bizlere sorarak da öğrenebiliriz emin ol evli erkek arkadaşlarımız seni daha iyi aydınlatacaklardır bu konuda...
Biseksüelim ve nasıl evleneceğimi bilmiyorum. :( İleride sıkıntı yaşarım diye korkuyorum.
12 Yorumla
Soran+1 yılBu nedenle de evlenmiyorsun haklı olarak peki hiç tedavi olmayı düşündün mü?
+1 yılBana evlilik çok basit geliyor. Ne biliyim iki sevgilini sadece aynı yatakta uyuyor aynı evde kalıyor. Bunun büyütülcek tarafı nedir anlamıyorum.
10 Yorumla- Devamını Gör (86)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat