Evlilikten korkuyor musunuz? Sizi evlilikten korkutan şeyler var mı?

Evlilik sorumluluk işidir, sevdiğim birisiyle her şeyi yapabilirim bence. : ) Tabi ki ciddi bir olay olduğu için kolay kolay karar verilmemelidir. Benim için de çok erken, okul var, ne iş yapacağım vesaire, bunlar bitmeden adımımı atamam, zaten zaman her şeyi gösterir... 🌸
Hayır, korkmuyorum. Zaten henüz evlenmeyi düşünmüyorum. Okulum bitmeden ve meslek sahibi olmadan da düşünmeyeceğim. Evlilik, birden çok sorumluluk getiren ciddi bir karar. İyice düşünüp taşınıp karar vermek gerekir. Öyle sadece çok sevip çok aşık olduğu için evlenen çiftlerin yaptıkları bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası. Sadece aşk evliliği götürmeye yetmez. Kişiler alttan almayı bilmeli, ortak iş bölümü bilinci gelişmiş olmalı, fedakarlıklar yapmalı, iyi günde olduğu gibi kötü günde de birbirlerine destek olmalı, birlikte eğlenmeyi bilmeli, yeri gelince dost olmalı ve tabii ki anlaşmazlıklarda tartışmalarda birbirlerine olan saygıyı yitirmeden kibar ve incitmeden davranmalılar. Kişiler ancak bunların üstündesin ben gelebilirim diyip kendine güveni tamsa evlilikten korkmasını gerektiren için hiçbir sebep yok diye düşünüyorum.
En iyisini yapıyorsun. Asla okul bitmeden ve kendi işini eline almadan evlilik düşünme. :)
Geri kalan cümlelerin gayet mantıklı ve isabetli. :)
Teşekkür ediyorum fenomenim. :D
Cevap
0Cevap
İstemiyorum artık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?