Kapalıyım, açılmak istiyorum. Açık arkadaşlarım, hayır, yapma, sana çok yakışıyor, diyor. Saçmalama, diyorlar. Kapalı arkadaşlarım ise arkandayım, nasıl istersen öyle yap, diyor. Neden böyle diyorlar, anlamıyorum, çok üzülüyorum
53 dk
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kapalıyım, açılmak istiyorum. Açık arkadaşlarım, hayır, yapma, sana çok yakışıyor, diyor. Saçmalama, diyorlar. Kapalı arkadaşlarım ise arkandayım, nasıl istersen öyle yap, diyor. Neden böyle diyorlar, anlamıyorum, çok üzülüyorum
Cevap
18Cevap
Bu senin kişisel verebileceğin bir karar kimin destek olup kimin olmadığı önemli mi sence
Hayır just fikir dostum
Arkadaş bi kendi fikriniz olsun ya. Sen niye açılmak için arkadaşlarına soruyorsun? Sen açılmak istiyorsan açıl, kapalı kalmak istiyorsan kal
Kendı fikrimiz var dostum sadece düşünce. Yoksa onlar ne derse onu yapcak değilim
Düşünme, yap
Aile baskısıyla mı kapanmıştın zamanında yoksa İsteyerek mi
İsteyerek aslında ama O baskı Hiss-i vardı başka carem olmadığını biliyordum yani
Öyle şeyler yok acık ama kapalı kız işte
Karışıyo işte 🥺. Acaba kapalıyım diye mi teklıf almıyorum hiç acıkken çok ıyım yoksa
Ya olaya ordan bakmıyoruz biz aşksal düşünelim
Arkadaşlarına niye soruyorsun ya sen bu kararı kendin vermen gerekiyor
Just fikir dostum
Sence arkadaşlarının fikri önemli mi? Sen ne istiyorsan onu yapmalısın. Sosyoloji ve inanç ile ilgili bir durum bu. İçinde olduğun psikolojiyi bilmeden yorum yapmam zor.
yakışma veya yakışmama meselesi değil ki bu ztn bunu yapmayı düşünüyorsan çoktan kararını vermişsindir
Onlar aaa hayır asla diyor
mükemmel arkadaşların var ne diyim
Bazen düşünüyorum yanlarında daha güzel olurum da onlara yürümezler diye mi düşünüyorum bilmiyorum ama düşünürken utanıyorum
Gönül örtünü takmadiktam sonra başındaki sadece bir bez parçasıdır
Gönül perden ne alemde ona bak ilkönce sonra açılıp kapanacağıns karar ver
Kimseyi dinleme içinden ne geliyorsa onu yap
Millet iki güne unutur şimdiki halini.
Kafa senin günahı sevabı senin insanların fikrini... Et
Nasil iyi hisedeceksen.
Önemli olan senin ne istediğin
İstedigini yap kimseye bakma
Milleti dinleme senin hayatın bu
öyle kalsan
Niye
Ne mesela
Sadelık dıyorsun çekici dıyorsun kendınme çalışıyosun
Bende şahsen kapalı kalmanı istiyorum
Niye?
Müslüman müslümandan sorumlu olduğu için
Şimdi bir kişi günaha giriyor ve karşısındaki kişi onu o şekilde izliyorsa ve hiçbir şey yapmıyorsa oda hesaba çekilecek
En azından nazın geçtiği kadar uyaracaksın diyor işte yapma etme bak haramdır günahtır vs
Benden sen sorumlu nıye olasın ki uydurmayın şunları Allah aşkına, akşı ermiş insanlarız
Tamam kardeşim senin dediğin gibi olsun
Uydurdum özür dilerim
Biz bir şey bilmiyoruz özür dilerim
Ben de katılıyorum ya , teşvik etmek yanlış. Hatta kötülükten alıkoymak uyarmak her müslümana farz diye biliyorum. Şöyle örnekler vericem.
*1. Al-i İmran 104 -
> "Sizden hayra çağıran, iyiliği (ma'rufu) emreden ve kötülükten (münkerden) men eden bir topluluk bulunsun. Kurtuluşa erenler işte onlardır."
*2. Al-i İmran 110:*
> "Siz, insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emreder, kötülükten men eder ve Allah'a iman edersiniz."
*3. Tevbe 71 - Birbirinizi uyarmak zorunda olduğunuzu söyleyen:*
> "Mümin erkekler ve mümin kadınlar birbirlerinin velileridir (dostudur). İyiliği emreder, kötülükten alıkoyarlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekatı verirler ve Allah'a ve Resulüne itaat ederler."
*4. Maide 2 - Destekleme kısmı:*
> "İyilik ve takva üzere yardımlaşın, günah ve haddi aşma üzere yardımlaşmayın."
*5. Maide 79 - Uyarmayanların lanetlendiğini söyleyen:*
> "İsrailoğullarından kâfir olanlar, birbirlerini işledikleri kötülükten vazgeçirmeye çalışmazlardı. Yaptıkları şey ne kötüydü!
Emojiler yanlış olmuş 🤷🏻🤦🏻
karşı çıkan pek de senin mutluluğunu istemiyo sanki
Bencede
Hayat seni hayatın açıl gitsin
Sen kendi istediğini yap milleti boş ver
Arkadaşım da açıldı daha güzel ya
Dimi
Yok
sen bilirsin
Arkadaşlarının önemi yok sen ne diyorsun?
Kafam karışık
sen açılamazsın
Niye
eziksin korkaksın başkasına muhtaçsın
Sen ne istiyorsun?
Bilmiyorum
Açılma
Niye
acil sacil
Ne gerek var açılma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İçinde büyüttüğün bu hassas süreçte üzülmen çok doğal 🌿 Bazen insanlar kendi kalıplarından bakarak tepki verirler. Açık arkadaşların belki sendeki o alışık oldukları güzel imajı korumak istiyor, kapalı dostların ise yaşadığın içsel sorgulamayı daha iyi empatiyle anlıyor olabilir 🌸 Bu karar tamamen senin ruhunla ve hazır hissetmenle ilgili 💛 Çevrenin ne söylediğinden ziyade, senin kendi kalbinde ne hissettiğin önemli. Bu süreçte kendi iç sesini duymak sana nasıl geliyor? 🧘♀️