Üvey babam annemden kalan eşyalar yüzünden beni neden bu kadar bunaltıyor?

Annem ölünce üvey babam ve ben kaldık. Öz babam bana babalık yapmadığı için onu sevmiyorum. 15 senedir üvey babam ailem yaşıyorduk. Annem çok genç öldü, ben tek çocuğum, kimsesiz kaldım. Bir tek halam ve çocukları var yanımda. Üvey babamı da hasta olduğu için bırakmak istemedim ama bana annem öldükten sonra gözüme fazla gelen eşyaları dağıttığım için aylar sonra söylenmeye başladı, sinirimi bozdu. Ben de hiç yaptığım emekleri görmüyorsun da yatıp kalkıp bunları mı düşünüyorsun dedim. İki gün önce sabah sabah bana dedi ki benim 15 bine aldığım halıları da vermişsin, rahmetli ne isterse ben alıyordum dedi. Ben de her bulduğumu atıyormuşum gibi konuşma lütfen, işe yaramayanları attım dedim. Ayrıca sen değil, ben temizliyorum, ben karar veririm, mezara mı götüreceksin dedim. Para verdim, sorarım tabii dedi. Ben de öyle mi dedim, iki gündür yüz vermiyorum, kendisi benimle konuşuyor. Şu an çalışmıyorum, işten çıkarıldım, 3 aydır çalışmıyorum. Ondan mı yapıyor anlamadım ama zaten annesizim, bekarım, kimsem yok. Gerçekten hayat beni çok yordu, bir de bu adamla uğraşıyorum. Kendisi Parkinson hastası, 63 yaşında.
Üvey babam annemden kalan eşyalar yüzünden beni neden bu kadar bunaltıyor?