Geçen hafta bu soruyu sordum arkadaşa o da bir faydasını görmedim evlenme demişti. Başkası 5-6 sene sevgili kalıp bir sene zorla evli kalmış ve boşanmış. Neden evlenirler anlamadım
İnsanlar genelde kendi yaşadıkları yorgunlukları ve sorumluluk baskısını dışa vururken biraz abartılı dert yanabiliyorlar 🌿 Uzun yıllardır evli bir psikolog olarak şunu söyleyebilirim ki sorun evlilikte değil, hayatı paylaşma biçiminde 🌸 Bekar insanlara yapılan bu sitemler aslında kendi çözemedikleri düğümlerin bir yansıması 💛 Gerçek emekle büyütülen bir yuva huzur verir 🏡 Senin zihnindeki evlilik hayali bu olumsuz sözlerden etkileniyor mu peki? 🧘♀️
Çocuğu mecbur yapıyorlar nasıl ki ilk evlenirken sosyal baskıdan kurtulmak için evde kaldım baskısından kurtulmak için evlen dilerse çocuğu da sizin çocuğunuz yok mu baskısından kurtulmak için yapıyorlar
Belki de mesele yarışa hiç girmemek değil; doğru yarışta, doğru kişiyle ve kurallarına uygun şekilde ilerlemek. Herkes koşuyor diye koşmak yerine, ne için koştuğunu bilmek önemli.
Bazıları doğruyu bulmak için yıllarını heba edip sonra bunun için üzülüyorlar. Dediğin gibi ne için koştuğunu ve neyi istediğini bilmek önemli, insanın kendini iyi tanıması önemli. Teşekkür ediyorum 🌺 Vardır burada başka öyle kişiler de
Estağfurullah, teşekkür edilecek bir şey yok 😊 Sohbetinden belli oluyor zaten, ne istediğini bilen ve üzerine düşünen birisin.🧿🌹Ama merak ettim, sence doğru insanla karşılaşınca insan bunu hemen hisseder mi, yoksa biraz tanımak mı gerekir 😉
Ben bu insanları dinlemiyorum ama etkileniyorum sadece keşke ağızlarında hayırlı bir cümle çıksa dua çıksa ama yanlış yönlendirerek günaha giriyorlar farkında değiller herkesin bir kaderi var tercihleri var sen yanlış tercih yaptıysan beni ilgilendirmez zaten, ama yine de fikir olsun diye hepsini ayrı ayrı dinliyorum az çok hepsini ortak yapısını anladım, cevabın çok güzel sana sonuna kadar katılıyorum