Birlikte iş birliği yaptık, kitap çevirdik. Kitap basıldı, bana hediye etmek için yarın buluşacağız. Nasıl davranmalıyım?
10 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Birlikte iş birliği yaptık, kitap çevirdik. Kitap basıldı, bana hediye etmek için yarın buluşacağız. Nasıl davranmalıyım?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Telaşa ne gerek var.. sevgili olmayacaksınız. Aştı üstü bir kahve içersiniz kitabı da alır eve dönersiniz..
Hocam erkek değil kadın
E daha iyi ya
Bir kadın bir kadını görünce neden streslensin
Diploma notunuzu mu kıracak ne yapacak
😀
Haha buna güldüm 😅 ne bileyim işte yanlış yapacağımdan korkuyorum utangaç biriyim
O kadarda değildir
Ya da okuldan kalma şartlı refleks diyelim
Olabilir
Uykusuz kalacaksın heyecandan
Alemsin ya
İlkokul sıpası gibi
Evet uyumam lazım 12 saat sonra buluşacağız erkenden kalkıp çiçek falan almam lazım
Takıldığın yer okursa çekinme sor
Sakin ol. Sen de büyüdün artık. Onunla ortak olmuşsun. Yetişkin gibi davran..
Gülümse mutlu davran. Heyecan yookk👍👍👍
Sanki sevişecek misiniz gibi konuşuyorsun ne iş
Hocam erkek değil
Peki
Erkek olsa sevişebilirsin yani😜😜
Ne alaka
İyi
Niye kasıyorsun ki. Kadınların anlamsız şeylere anlam yüklemesi garip
Doğru düzgün konuşamayacağımdan korkuyorum
Sorunun düzgün konuşamamayı takma değil bence, sorunun yanlış yapma korkusu ve kendini aşağıda görmen. Eğer güzel şeyler başardıysan hayatta, kendini konumlandırdığın konumu, kendi içinde o başardığın şeylerin olduğu konuma yaklaştırırsan hata yapmaktan korkmazsın
Evet sorunum tam da bu. Yarın çiçek alacağım hocaya. O bana iş arkadaşım diyor beni meslektaşı görüyor ama ben hala buna inanamadım sanırım. İlk kitabım bu. Bana çevirmensin artık sen diyor ama ben sanki kendimi öğrenci gibi hissediyorum oysa 5 yıl önce dersim bitti yüksek lisans yaptım
Çok kendi içinde yaşayan birisin o zaman. Çoğu iyi olmamakla beraber azda olsa onay ihtiyacın olursa iyi olur. Yani çevrene bak ben bunu yaptım gibi başarılarını anlatmiyorsun , ya da anlattigin çevrede bu başarın takdir görmüyor. Eğer anlatsaydın ya da takdir görseydi kendi içinde başka bir basamağa geçerdin. Oraya geçememişsin maalesef.
Evet tam üstüne bastın. Çok doğru anladın. Ailem hiç takdir etmedi. Ne annem ne de babam pek umursamadılar. Kitabı ve çeviri işini önemsiz değersiz bi şey görüyorlar. Ben İngilizce çevirmenlik okudum. En büyük hayalim kitap çevirisi yapmaktı ve hayalime kavuştum. Çok kaliteli bir akademik kitap çevirdim ve üniversite yayınevinde basıldı. Üniversite basımı en değerli basımlardandır ama ailem normal bi şey olarak algıladılar bunu. Bu yüzden sevinsem bile o heyecanı yaşayamadım sanki normal bi olay yaşamışım gibi geldi bana. Buna üzüldüm doğrusu
Birazdan müsait olurum haddime olmasada birkaç öneri vermek isterim. Kendi içinizde değerlendirebilirsiniz
bence sizin temel sorununuz başarısızlık korkusundan ziyade kendi değerinizi içeriden kurmakta zorlanmanız. kendinizi değerlendirirken kendi ölçünüzden çok başkalarının size verdiği tepkiyi ölçü olarak kullanmış olabilirsiniz. insan uzun süre takdir görmediğinde zamanla kendi başarısına da dışarıdan bakmaya başlar. önemli bir şey yaptığında bile içinde bunun gerçekten önemli olduğuna dair güçlü bir duygu oluşmaz. çünkü başarı vardır ama o başarıyı onaylayacak iç ses yeterince gelişmemiştir.
bu yüzden otorite gördüğünüz insanların yanında eski halinize dönüyor olabilirsiniz. yetişkin tarafınız geri çekilir. kendinizi kanıtlamanız gereken biriymişsiniz gibi hissedersiniz. yanlış bir şey söylemekten korkmanızın altında da biraz bu var gibi görünüyor. yanlış yapmak sizin zihninizde basit bir hata olmaktan çıkıp değerinize ilişkin bir sınava dönüşüyor.
bunu kırmanın yolu daha fazla başarı elde etmek değil. zaten başarı elde etmişsiniz. asıl mesele kendi değerinizi başkalarının tepkisinden ayırabilmek. insanların sizi takdir etmemesiyle yaptığınız şeyin değersiz olması arasındaki bağı zihninizde koparmanız gerekiyor. bir ortamda kendinizi küçük hissettiğinizde o duyguyu gerçek kabul etmek yerine geçmişten kalan eski bir konumlanma olarak görmeniz gerekiyor. zamanla şunu öğrenmeniz lazım. karşınızdaki insanın gözündeki yeriniz başka şeydir, sizin gerçek değeriniz başka şeydir.
Ne kadar güzel anlatmışsınız "bunu kırmanın yolu daha fazla başarı elde etmek değil. zaten başarı elde etmişsiniz."
Bugün hocayla buluştum tahmin ettiğimden çok güzel ilerledi her şey. Beni görünce o kadar mutlu oldu ki anlatamam. Aldığım çiçkeleri ve tatlıları görünce sen kendin çiçeksin neden çiçek aldın ki dedi sımsıkı sarıldı bana. En son ne zaman biri bana sarılmıştı hatırlamıyorum bile. Kitabı elime aldığımda içinde bana yazdığı o güzel not ve kitabın üstünde çevirmen olarak benim adım vardı çok tatlı bi duygu yaşadım. Benim çok başarılı biri olacağıma çok inandığını söyledi. Eve geldim baba kitabıma baksana dedim "iyi" dedi bakmadı bile. Annem de sadece güzel giyinmişsin stilin çok hoş dedi sanki kitap yokmuş gibi
Çok dert etme, güzel kaliteli insansın dışardan belli oluyor. Senin adına çok sevindim bu arada
Teşekkür ederim her şey için ❤️
Rica ederim gönlünce olsun. Alanın nedir bu arada , İstanbul'da mı yaşıyorsunuz
Tekrar teşekkür ederim. Çocuk edebiyatı dalında çalışıyorum özellikle ideolojik manipülasyon ve rewriting. Türkiye'de yaşamıyorum
Normal davran işte ya
Miker sonrasında dikkat et
Erkek değil
Biz onu mikelim 😂
Anne baban yok mu senin? Terbiye edememişler maalesef
Yok 😞😞
Kitap basıldı derken
Yayımlandı
Hmm başarılar
Teşekkür ederim
Rica ederim çok naziksin