12 gü

Kayınvalide ve kayınpeder bakımı yüzünden kendi hayatımı ertelemek zorunda mıyım?

Artık cidden bıktım, kaynanam ve kayınpederim ile altlı üstlü oturuyoruz. 1 yıllık gelinim. Şubat ayında kaynanam merdivenden düştüğü için kırıkları oldu, 1 ay baktım, yemeğini, temizliğini, çamaşırını, misafirlerini hep ağırladım ve yoruldum, yıprandım. 1 ay hiç çıkmadım evinden. Eşime dedim, biraz kendi annemlere gideceğim kalmaya diye, tamam dedi. Tam gidecekken kayınpederim bronşitten hastaneye yattı, kendi evlatları çalıştığı için ben de 7/24 yanlarında olduğum için benden başka bakacak yok, her şey benim üstüme kalacak. Bakmadım, kendi ailemin yanına gittim, psikolojik olarak da iyi değildim. Neyse hepsi iyileşti, işinde gücünde şimdi. Önümüzdeki hafta kardeşimin düğün hazırlıkları var, evi temizlenecek, kızın çeyizleri gidecek, davetiye dağıtılacak, ailem de sıkıştı, beni bekliyor, onlara yardıma gideceğim. Dün de kaynanamın kasığındaki fıtık dışarı çıktı, acile götürdük, içeri soktular geri. Genel cerrahinin görmesi gerekiyormuş, şimdi doktor ameliyat derse bir sürü planım programım var benim. Tamam sağlık bu ama hep ben bir plan yaptığımda bir sorun çıkıyor ve bu durum canımı sıkmıyor değil.

Kayınvalide ve kayınpeder bakımı yüzünden kendi hayatımı ertelemek zorunda mıyım?