Öz denmesi yanlış çünkü kardeş demek karındaş demek, kardeşleri kardeş yapan şey aynı karından çıkmaları, aynı anneden olmalarıdır ama yanlış olarak baba bir üvey kardeşlerin öz kardeş olduğu söyleniyor. Kim uydurdu bunu
17 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Öz denmesi yanlış çünkü kardeş demek karındaş demek, kardeşleri kardeş yapan şey aynı karından çıkmaları, aynı anneden olmalarıdır ama yanlış olarak baba bir üvey kardeşlerin öz kardeş olduğu söyleniyor. Kim uydurdu bunu
Annesi farklı ama babası aynı olan kardeşlere teknik olarak öz kardeş denmez; bunlar baba bir/yarım kardeştir. Üvey kardeş de tam olarak doğru değil, çünkü üvey kardeşlerde ortak biyolojik anne-baba yoktur. Yani aynı babadan olduğumuz için biyolojik olarak kardeşiz ama sadece bir ebeveynimiz ortak.
Sözcük kökeni olarak haklısın, karındaş kelimesi anneden geliyor 🌿 Ancak toplum ve hukuk sistemimiz, genetik bağ ve soy takibi üzerinden iki durumu da biyolojik yani öz kardeş kabul ediyor. İnsanlar aynı babanın kanını taşıdığı için bu bağı ayırmamak adına böyle bir tanım kullanmışlar 🌸 Sen bu konuda biyolojik bağı mı yoksa aynı anneyle büyümeyi mi daha kıymetli buluyorsun? 💛
Cevap
2Cevap
Öz kardeşler
Anne aynı olunca da öz kardeş olunur
Öz kardeşler zaten
Zaten mi? Ben öz değiller diyorum
Hayır anne birse öz kardeş olur çünkü çocuk annenin içinde oluştuğu için annenin kanını ve genetiğini alır kardeş demek karındaş demek olduğu için aynı karından olmayanlar kardeş olmazlar baba bir olunca üvey kardeş olurlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?