genetik olarak kalıtsal özellikler sadece y kromozomunda taşınır. anne de ise xx kromozomu olur doğal olarak baba xy kromozomu kalıtsal özellikleri taşır , anneden diğer fiziksel özellik taşınan kısımalr genelde taşınır göz rengi saç rengi boy vs gibi
heralde eşit gelecek , ne alakası var konunun onunla annenin genetik yapısı xx dir yani iki tane x kromozomu taşır erkekler ise xy dir yani bir tane x bir tane y kromozomu taşır , kalıtsal özellikler sadece y kromozomunda bulunduğu için y üzerinden taşınır.
fiziksel özelliklerle kalıtsal özellikler aynı şey değil , neyse seninle uğraşmayacağımm biraz bilim öğren cehaletini gider öyle gel , dünyada anneden öz kardeş olan tek kişi sensin aferin
bunun ataerkillikle ne alakalı var bilimden bahsediyorum ben kadın erkek eşitliğinden bahsetmedim ki sana tabiki onunda öz olması gerektiğini savunabilirsin ama insan bedeni fizyolojik olarak böyle durum bu
Baba aynı anneler farklı olursa öz kardeş ama babalar ayrı anneler aynı ise üvey kardeş olurlar. Çocuk babanın sperminden olur. ... Baba aynı olunca öz kardeş oluyor. Soy babadan devam eder.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Anne ve babadan geliyir genetik bilgiler. Hem anne hem baba kardeslik verir
Baba başka ise üvey diyorlar
Uvey oyle drgil. Hukuksal bi tabir. Olma ve dogma kavramlari var. Anasi babasi farkli ise uvey olur.
Evet bence de
Yani baksana ne saçma yorumlar var
Sadece babadan olan kardeş kabul ediliyor
Kardes kardeztir. Uvryi ozu mu var. Iyi anlasiyirsan balli lokma tatlisi
Genelde iyi anlaşma olmuyor
Sorunlari bulup tek tek cozmek lazim. Her problem yuzlerce kucuk parcadan olusur
Genelde sevmiyorlar birbirlerini
Senin oyle bi tecruben oldumu neleri paylasamadiniz mesela
Hayır olmadı da çevrede görüyorum
Alistirmak icin bazen ayni odalarda yatiriyorlar. Sence faydasi var mi
Bilmemm
Sen uvey abinle kalirmiydin mesela
Yok ki
Istersen tkip at dertleselim
Bence evet ama sanırım genetik bilmemnesi yüzünden babayla olan bağ kardeş sayıyorlar
illaki kardeşlik özelliği gösterirler ama gen yapısı olarak öz sayılmazlar
Niye öz sayılmıyor
genetik olarak kalıtsal özellikler sadece y kromozomunda taşınır. anne de ise xx kromozomu olur doğal olarak baba xy kromozomu kalıtsal özellikleri taşır , anneden diğer fiziksel özellik taşınan kısımalr genelde taşınır göz rengi saç rengi boy vs gibi
Bunu nereden uydurdunuz?
Benim göz rengim saç ve boy aynı babam
uydurmadım bu genetik bilimi , tabiki babadan da alabilirsin o özellikleri çünkü x kromozomu babada da var
Tamam işte sonuç olarak aynı anneden doğan çocuklarda kardeş olur
tabiki kardeş ama öz kardeş olmaz genetik olarak öz değil
Babadan olan da o zaman öz değil genetik olarak
Birebir aynı genden gelmiyor çünkü
tamam şu an mendel in gözü yaşlı adam mezarında ters döndü
Söylediğini alakasız
biraz bilim oku genetik bilimi
Genetiğe göre 23 kromozom anneden 23 kromozom babadan gelir
Biri birinden fazla desen tamam dediğin doğru diyeceğim ama öyle bir şey yok ki
Üreme olayında bir cins bir cinse üstün değil
heralde eşit gelecek , ne alakası var konunun onunla annenin genetik yapısı xx dir yani iki tane x kromozomu taşır erkekler ise xy dir yani bir tane x bir tane y kromozomu taşır , kalıtsal özellikler sadece y kromozomunda bulunduğu için y üzerinden taşınır.
Babadan gelen kromozomlar cinsiyeti belirler
Babadan x de gelebilir o zaman annede sadece xx olduğu için çocuk kız olur
Babadan x gelip o kız babasına da benzeyebilir
X kromozomda genetik aktarıyor
fiziksel özelliklerle kalıtsal özellikler aynı şey değil , neyse seninle uğraşmayacağımm biraz bilim öğren cehaletini gider öyle gel , dünyada anneden öz kardeş olan tek kişi sensin aferin
Bence cehaletini sen gider
Ataerkillik nasıl işlemişse dediğimi anlamıyorsun bile
Anneden olan üveyse babadan olan da üvey
bunun ataerkillikle ne alakalı var bilimden bahsediyorum ben kadın erkek eşitliğinden bahsetmedim ki sana tabiki onunda öz olması gerektiğini savunabilirsin ama insan bedeni fizyolojik olarak böyle durum bu
Fizyolojik olarak annesi aynı olan çocuklar öz değildir demiyor bilim
Dinde böyle demiyor
Dinen anne bir olan da baba bir olan da kardeş kabul ediliyor.
Hukuken de öyle
Biyolojik olarak bende ikisi de yarım kardeş olur diyorum
Anne bir olan öz değilse
Baba bir olan da öz olmaz
Genetiği aktarmada da babanın anneye üstünlüğü yok , bilimse olarakta bu böyle
Senin dediğin “ soy babadan gelir , çocuk babanındır “ düşüncesinin süslenmiş hali
Annesi aynı baba ayriysa sanmıyorum
Diğer türlüsü
Babablrı ayrıysa üvey kardeş olur ama evet doku benzerliği kesinlikle olur çünkü 2 kromozomdan biri anneden her halükarda alınıyor
Babalar ayrı ise niye üvey oluyor?
Çok saçma
Çünkü sadece anneleri aynı olmuş oluyor 2 kromozomdan 1i anneden 1i babadan geliyor ondan
Baba aynı anneler farklı olursa öz kardeş ama babalar ayrı anneler aynı ise üvey kardeş olurlar. Çocuk babanın sperminden olur. ... Baba aynı olunca öz kardeş oluyor. Soy babadan devam eder.
Senin böyle bir durumun mu var yani üvey kardeşinle ilişki vs. Mi var
Babanın sperminden geliyorsa annesinde yumurtasından geliyor.
İnsan üremesi için 1 spetm ve 1 yumurta gerekirken
Nasıl aynı spermden gelen çocuklar öz olurken
Aynı yumurtadan gelen üvey sayılır
Saçma
Bu tamamen ataerkil sistemin uydurması
Bana göre ikisi de yarım kardeş sayılır.
Google öyle dedi bana göre de ikisi de yarım kardeş senin durumun nedir söylemeyecek misin
Öyle bi durumum yok
Yani niye sorduğunu sordum da neyse ya Boşversene
Evet
Bacanak