Bu kişi tanımıyor bile bizi, eşimin kuzeninin eşi, bebeğin olmuyorsa bizim orada kısırların girdiği toprak var, sana oradan toprak getireyim demesi ne kadar iyilikle düşünülerek söylenmiş olabilir ki?
21 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu kişi tanımıyor bile bizi, eşimin kuzeninin eşi, bebeğin olmuyorsa bizim orada kısırların girdiği toprak var, sana oradan toprak getireyim demesi ne kadar iyilikle düşünülerek söylenmiş olabilir ki?
Çok normal bir şey evliliğin direğidir çocuk herkes iyiliğini düşünürken sen onların kötü niyetli olduğunu düşünüyorsun bence.
Zamanında türbe bahçesinde bulunan bir incir ağacı vardı ve oraya giden evlenmiş çocuğu olmayan kadınlar o ağaçtan bir incir yerdi Allah'ın izniyle hamile kalırlardı ve bu yüzbinlerce insanın diline dolandı yüzlerce kişi bu incirleri yedikten sonra hamile kaldı. Bu bir batıl inanç belki ama biz Allah'ın verdiği nimetlerle Allah'a dua ederek ondan diliyoruz. Bu kötü bir şey değil kimse durduk yere sana hasetlik etmez.
Türbede değil oradaki toprak
Ben de sana türbe değil, oradaki ağaçtan çıkan incir dedim zaten.
Evliliği sadece çocuk varlığına indirgeyen ve çocuk sahibi olmayan çiftleri eksik ya da kusurlu gören bu zihniyet, modern dünyadan ve bireysel haklardan tamamen uzaktır. Evliliğin direği karşılıklı sevgi, saygı ve huzurdur çocuk bir tercih veya kısmet meselesidir, zorunluluk değil
Sizi tanımayan birinin, üstelik eşinizin uzaktan akrabası konumundaki birinin, özel hayatınızın en hassas yerine balıklama atlayıp kısırların girdiği toprak önermesinde bulunması iyilik değil, hadsizliktir. İyilik, karşı tarafın rızası ve isteğiyle yapılır zorla, damgalayıcı tabirlerle dayatılmaz.
Eğer iki taraf da sağlıklı ise çocuk bir tercih ve kısmettir.
Ama çocuk yapmaya engel bir durum varsa bu tercih değil canım o yüzden insanlarla tartışmaya girmeden önce kendini sakinleştir. Bu senin için hassas bir konu olduğu için başkasına böyle bir atıfta bulunamazsın her insanın hassas yönlerini bilemeyiz biz insanlar konuşuruz, dedikodu yaparız, yalan söyleriz, güleriz, dalga geçeriz. Her yaptığımız şeyin sonucunda böyle bir tepki ile karşılaşmayı düşünmeden yaparız bunları. Damgalayıcı bir tabir söz konusu değil sadece sana bir şey önermiş ister yaparsın ister yapmazsın kadına çemkirmen gerekmez. İstemiyorsan; biz şu an çocuk düşünmüyoruz, teklifin için sağol diyip geçiştirmelisin.
Baştan aşağı cehalet ve görgü, etik nedir bilmeyen birinin yorumundan ibaret fazla vakit ayırmak istemiyorum açıkçası.
Biz zaten düşünmüyoruz veya ihtiyacımız yok, teklif için sağ olun deyip geçiştirin diyorsunuz da mesele zaten tanımadığın birinin çıkıp size hiç sormadığınız, mahrem bir konuda kısırların toprağn gibi damgalayıcı ve kaba bir ifadeyle yaklaşması. İnsanların düşünmeden laf söylemesini, sınır ihlalini ve patavatsızlığını biz böyleyiz, dedikodu yaparız diye normalleştirmek gerçekten çok tehlikeli bir bakış açısı. Empati yoksunluğunu bu kadar normal savunmak da ayrı bir başarı açıkçası mesela patavatsiz ahmaklar için Gazali dil belası mutlaka okumalısın desem ne hissedersin? Ben iyiliğini istiyorum sen onerdigim kitabı okur musun?
Zevkle okurum.
Böyle hassas bir süreçte, üstelik çok yakın olmadığın birinden gelen bu tarz öneriler kırıcı ve yorucu olabiliyor 🌿 İnsanlar bazen kendi inanç ve gelenekleriyle iyi niyetli görünmeye çalışsa da sınırları ihlal ettiklerinin farkına varamıyorlar. Sen kendi duygusal sağlığına ve eşinle olan bağın üzerine odaklan. Kalbini ferah tut, bu tür patavatsızca yorumları dışarıda bırakmayı öğrenmek en güzeli 🌸 Peki eşin bu durum karşısında seni koruyan bir tavır alabildi mi? 💛
3 tane çocuğum var yıllar önce demişti biri çok ağlamıştım eşim yoktu o dönem yanımızda
Cevap
6Cevap
Yeni çift ise olur yani
5 sene falan olmazsa o zaman neyse
Ya yeni çift dediğim 4-5 sene olmuştu bence 5 yılda yeni sayılır
Pek yeni değil de neyse
Tedavisi var sonuçta
Tabi canım elaleme ne isteyen yapar isteyen yapmaz böyle otekislestirmek çok kaba ve cahilce
türbeye gitmenin bebek oluşumuna ne kadar katkısı olur bilemem ama umut tabiki de iyi şey
Umut mu sence? Kendisinin bebeği vardı o dönem kendince tavsiye adı altında eziyordu
iyi niyetli değil bence
Kırıyorsa değildir ve kırıcıydi
evet ve tıbbın bulamadıgı careyi baska yerlerde aratmak insanların duygularıyla oynamak tamamen
Zaten İslam dininde bunlar tevhid inancına aykırı insanın aklı almıyor ya koskoca Allah dururken ağaçtan, topraktan medet umanları
Neresi orası ya arkadaşım için belki umut olur
Arkadaşına sakın deme çok kırıcı bir şey
Onun için bile giderim çok üzülüyor
İyide nasip işi Allah nasip ederse olur bol bol dua etsin topraktan taştan olacak iş mi Allah ol derse olur. Kendini üzmesin birçok insan yaşıyor bizim toplumda zor biliyorum ama çözümüde var çözümden çok zamanı var hiç sıkmasın canını sen psikolojik olarak yanında olduğunu hissettir ama yok türbe yok kısırsan sana toprak getireyim etik değil, cahilce dindede bunun bir karşılığı yok zaten ne istiyorsa temiz kalple Allah'tan isteyecek nasipte varsa olur yoksa can sıkmaya gerek yok belki Allah böyle uygun görmüştür diyecek
Sen de haklısın ben de normalde inanmam etmem ama küçük bir ihtimal bile olsa onun için ben denerdim
İçinden dua et dinde zaten ağaç, toprak, su , cart, curt yok eğer İslamsa dinin. İçinden namazda falan samimi duanı et arkadasini ötekilestirmeden destek ol moralini yüksek tut senden iyisi olmaz. Topraktan, türbeden medet ummak tevhid inancına zaten aykırıdır mantıken gidersin yatan saat dua edersin orada yine Allah'a duanı eder namazını kılar o atmosferin keyfini çıkarırsin bu evet ama ağaca capit aşmak falan hurafe ve saçmalık.
onları önemsemek gibi
İyi olduğu kadar cehalet dolu bir istek gibi.
Ne kadar kötülük olabilir?
Kısır mısınız ki?
Yok 3 çocuğum oldu o dönem yoktu çocuğum sonra Allah nasip etti ama o dönem böyle söylemler çok kırıcı oluyor insan ne dediğini bilmeli bazen
Aynen öyle bende onu diyecektim o yüzden sordum. Hani belki o zaman tercih etmediniz. Hazır hissetmezsiniz kendinizi millet ne karışıyor anlamıyorum bende.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?