22 gü

Düğün ve gerdek sürecine karışan akrabalara kibarca ama net sınır nasıl koyarım?

Pazar düğünüm var, yengemler evimi temizlemeye geldi, bir ton laf ettiler yok avizen yok, yok halın yok, sandalyen yok diye. Şimdi de gelip gerdek için yatağını hazırlayalım deyip duruyorlar, diyorum ki istemiyorum, olmaz öyle olur mu diyorlar, zaten çarşaf var, yastık var, yorgan var. Bir de gecelik giy diyorlar, sana gecelik alayım diyorlar, çıldırdım, size ne benim gerdeğimden diye bağıracağım, ben geceliğimi size mi göstereceğim alsam. Her gördüklerinde o ev yarım diyorlar, yatak, yorgan, dolap, koltuk, masa var, mutfak tamam, yaşanmayacak bir yanı yok, avizesiz de tablosuz da halısız da yaşayabilirim ama anlamıyorlar, 20 yıl önceki adetleri diyorlar bana, yok çarşafta kanmış, yok kanamazsan doktora götürürmüş, ben bunları zaten konuştum eşimle, bana akıl vermeye çalışıp duruyorlar. Kırmak da istemiyorum, sürekli senin evine gelip hazırlayalım diyorlar, 2 dk yalnız görseler gerdek tavsiyesi vermeye çalışıyorlar, diyorlar ki düğünden sonra gelelim, gelinliğini çıkaralım, başını açalım, yemek getirelim, ya istemiyorum hiçbirini ya, eşim çıkarır, eşimle kalmak istiyorum, ne diye düğünden sonra evimde işiniz ne ya

Düğün ve gerdek sürecine karışan akrabalara kibarca ama net sınır nasıl koyarım?