Şiddet, yalan ve ilgisizlikten sonra boşanma kararı mı almalıyım, ne yapacağım?

Merhaba ben 25 yaşındayım, eşim de 26, 2 yıllık evliyim. Eşimle 2022 yılında çalıştığı yerde tanıştık. 5 ay gibi bir flört sonrasında sevgili olmaya karar verdik ve beraber yaşamaya başladık. Bir süre sonra ilişkimizde çatırdamalar başladı, kavgalarımız çok arttı, o hep benden ayrılmak istedi ama ben hep ona tutundum tabiri caizse yalvardım gitme diye. Barışmalardan sonra hep bana iyi ki bırakmadın beni derdi ve ben de sanki iyi bir şey yapmışım gibi düşünürdüm onu bırakmayarak. Bu şekilde neredeyse 1 yılımız geçti, bu süre zarfında tabii yalanlarını falan da yakaladım ama hep sonunda ona inanmayı tercih ettim. Sonrasında olaylar ciddiye binince aile tanışması oldu, nişan tarihi belirlendi ve işte o zaman tamamen bitmeye başladık. Bir gün iki arkadaşımız bize geldi oturduk, nişan hazırlıkları için tartışmaya başladık, eşimle tartışma iyice hararetlendi sonra ilk şiddetini yaptı, boğazımı sıktı ve defalarca vurdu bana, ben ise hiçbir şey yapamadım sadece ağladım. Bana bunu nasıl yaptı anlayamadım, o böyle biri değildi, tamam bir sürü kavgamız oldu ama bir kere canım yansa o ilk bana koşardı, en basiti evde oturduğumuzda canım şunu çekiyor dediğimde hemen kalkar alır gelirdi. Gözlerimin içine bakardı, maddi konularda hep yanımda durdu bir kere bile bana hiçbir şeyin lafını yapmadı ben onu bu yüzden çok sevmiştim. Her neyse yine de biz evlendik yine bırakmadım onu. Düğün sonrası ailesi altınlarımızı çaldı ve çok zor
Bir döneme girdik, iki yıl boyunca borç ödemek için uğraştık, bu zamanda da ailesine karşı hep beni korudu, yanımda durdu ben de onun. Ama yine yalanları başladı, ilk önce para konusunda, ben de bunları görmeye başladıkça hep kavga ettik, tartışmalarımızda ben de çok ağır konuşmaya başladım küfür hakaret gibi. Bu da onun çok zoruna gidiyordu. İyice aramızda aşk, tutku bitti, sadece yol arkadaşı olduk, neredeyse ayda 1 kere falan ilişkimiz oluyordu, ben hiç istemiyordum, anlayacağınız arzularım bitmişti. Bana tekrar şiddet uyguladı ve ben yine hiçbir şey yapmadım, o hep derdi ki sen beni bu hale getirdin, ben de suçu hep kendimde aradım ve yine bir gün bana gideceği yer konusunda yalan söyledi, gittim yakaladım onu, sokak ortasında kavga ettik ve yine vurdu bana, bu sefer sessiz kalmadım, polis çağırdım ve uzaklaştırma kararı aldım, 20 gün hiç konuşmadık, bana ulaşmaya hiç çalışmadı, iyi miyim diye hiç merak etmedi. En çok da bu zoruma gitti ve sonra yine tabii ki benim yalvarmalarımla barıştık, sonra o da uğraştı toparlamak için psikiyatriye falan gitti, biraz düzelmeye başladık, o da iyi davrandı bana, güzeldi yani her şey ve sonra ailesi çıktı ortaya, kız kardeşinin düğünü vardı, oraya gitmek istediğini söyledi ve buna çok karşı geldim, o insanlar bizi yapayalnız bıraktılar, bir dünya borç ödedik, nasıl beni çiğnersin de o düğüne gitmek istersin diye kavga ettim, hatta boşanırım dedim yine de dinlemedi beni, ben de bu düğün süresinde burada olmamak için kız arkadaşımla tatile gittim. 4 gün için gittiğim otelde bir çocukla karşılaştım, bana o kadar iyi geldi ki yıllardır unuttuğum şeyi bana hatırlattı, orada çok huzurluydum, her şeyden, herkesten uzak çok mutluydum (ben tatildeyken eşim düğüne gitti). Ben tatilden döndüm ve bende bir şeyler bitmişti, soğumuştum ilk defa ondan ve bunu ona söyledim, ben iyi değilim, o düğüne gitmen, yaşadıklarımız beni soğuttu dedim, zerre umursamadı biliyor musunuz, 5 gün boyunca beni bir kere bile aramadı, yazmadı, nasılsın demedi, aynı evde düşman olduk, o geç saatte geldi işten ben de yattım uyudum. Her yerden fotoğraflarımızı kaldırdım dikkatini çeksin diye ama takmadı bile. Bu sırada tatildeki çocuk bana Instagram istek attı ve takipleştik, bunu görmüş eve geldi, eşim beni aldatıyorsun dedi, eşyalarını aldı gitti, beni dinle dedim asla dinlemedi, senden boşanacağım dedi, sadece çocukla takipleştim diye. O beni defalarca dövdü ama ben yine oturup dinledim onu böyle yargılamadım. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum, o kadar garip hissediyorum ki kendimi, ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok, bir de bana gelip dedi ki dövdüğü için affetmeseydin, bu laf canımı o kadar yaktı ki, ya ben onunla her şeye göğüs gerdim, çok sevdim, her şeye katlandım sırf ayrılmayalım diye ama o beni bir anda bıraktı, beni çok seviyor sanmıştım çünkü yanımda olduğu çok fazla konuda oldu, böyle olacağını hiç düşünmemiştim.
Şiddet, yalan ve ilgisizlikten sonra boşanma kararı mı almalıyım, ne yapacağım?