Kocam alkol ve gece hayatını benden gizleyip yalan söylüyorsa bu evliliği bitirmeli miyim?

3 yıldır evliyiz 1,5 yaşında bebeğimiz var. Eşim nişanlıyken asla sözde alkol içmeyen biriydi, evlendikten sonra birkaç kaçamağı oldu ve benden her rica ettiğinde sırf orada burada gizlice içmesin diye son derece mütevazı oldum, her istediğinde içmesine tamam dedim ve arkadaşlarıyla içmeye gittiğinde asla onu sıkmadım, darlamadım, hep free takılıyordu. İşten güçten bunalmasın diye korkuyordum ve bugün de iki bira içicem dedi, okey dedim, hatta istersen geç gelebilirsin, sohbet et, kafan dağılsın dedim arkadaşlarınla, ben de yan komşumu çağırdım, oturduk zaman geçsin diye ve bu beni aramadı hiç. Ben de dün gece istemsizce içime asla yapmayacağım bir şeyi yapma hissi doldu, konum uygulamasını ayarladım, onun telefondan gizledim. Onu aramak yerine hâlâ bana söylediği yerde mi diye baktım ama bir gece kulübünde gözüküyordu. İzledim ben bunu en az yarım saat oradaydı. Sonra ben bunu aradım aradım açmadı, muhtemelen oradan çıkınca açacaktı ses vs. olmasın diye, sonuçta 5 yıldır tanıyorum onu, bir popo piş tutuşmasıyla karışık titrek bir sesi çıktı, neredesin dedim, bahçedeyiz abilerleyiz dedi, ben de senin abininde şeninde dedim, saydırdım, görüntülü aç diye bağırdım, suratıma kapattı, açmadı telefonu, görüntüyü de. Ben delirdim tabii, ısrarla aradım, o sırada sövüyorum mesajdan, arada açıyor, ben sövünce kapatıyor, hemen arabaya bindi gelmeye kalkıştı, mesafe 30 dk falan ama bana başka yerde olduğunu söylüyor. Neyse bu kapıya geldi, eve almadım, şu an hâlâ kapıda arabada yatıyor muhtemelen. Açıklaması da içen bir abiyi oradan şoförü olmaya gitmiş, kendisi alkol içti zaten, niye taaa ebesinin nikahına şoför olmaya gidecek, kendisi de alkollü, neymiş iki bira belli etmiyormuş, konuşamıyor bile, iki bira olur mu? Bana yeminler ediyor, içeri girmedim, adamı aldım çıktım diye. Ben böyle şeylere zamanında bana haber verdiğinde sıkıntı çıkarmadım, git al gel adamı derdim hep, arkadaşları, abileri sonuçta. Benim sinir olduğum gizlenmesi ve gizlenen bir şeyin altında mutlaka yalan vardır. Ayrıca kendisi de beni baskılayan bir insan, kapalı olmama rağmen pısırık olsam daha da her şeye karışacak, onu giyme, bunu sürme vs. Aramızda yaş farkı da var biraz, 10 yaş. Ben bu adama ne yapmalıyım ve kendisi ne yapmaya çalışıyor

Kocam alkol ve gece hayatını benden gizleyip yalan söylüyorsa bu evliliği bitirmeli miyim?