Adalet herkese hak ettiğini verir, merhamet ise hak etmeyene bile bir şans daha tanır. Sizce dünyayı ve ilişkileri hangisi kurtarır? Peki sizce bir insanda, bir ilişkide ya da toplumda öncelikli olması gereken hangisidir? Adalet mi? Merhamet mi?

( Argo yasak!) Teşekkürler
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
Adaletten yanayım kim ne yaparsa ona göre davranırım
Adaleti seçerim sonuna kadar.. merhamet insanın kendisine zarar verir.
Karar verirken bu ikiside uygulanmalı ve her zaman merhametli davranmak adaleti getirmez, aynı zamanda merhametin olmadıgı yerde adalet aranmaz , günümüz şartlarında da sycsuz olsan dahi eylemde bulunduğun için merhamet edilmeyip adaletle cezalandırılırsın, peki bu durum nekadar adaletli, o sebeple ikisinin bir olmadığı hiç bir yerde doğru bulunmaz
Adalet. Çoğu insan kendi evladı cinayet işlese de arkasında olur, biz ilk hatasında evden atarız
👍 güzeldi.
Merhamet olmadan çok zor ama adalette herkesin yapabileceği bir şey değil ama doğru dürüst olan adalet yinede güvenecek olsam adaleti seçerdim sanırım tek başına merhamette niyet kötü olmasa bile yanlış yola saptırabilir 😌✨
Merhametin olmadığı yerde ADALET, adaletin olmadığı yerde MERHAMET olmaz
Birbirinden ayrılmaz diyorsun.
Evet
Adaletli bir insan zaten merhametli olur, çünkü karşısındakinin hak ettiği şeyi bilir. Merhametli insan ise iyi görünse de yanlış kararlar verebilir. Adalet diyorum
Herkes merhameti hak etmiyor ki dünyada o kadar kötü insan var herkese merhamet gösterilmemesi lazım ben adaletten yanayım herkes ne yaptı ise karşılığını almalı
Merhametin olduğu yerde Adaletin de otomatik olarak tecelli edeceğini düşünüyorum merhameti seçiyorum
kesinlikle adalet öncelikli olmalı, merhamet her zaman suistimal ediliyor çünkü temel kurulmadan vicdanla yürümüyor bu işler.
Devletin adil olmasi lazim, kisisel iliskilerde merhamet de gerekiyor...
Adaletin olmadığı yerde merhamet olsa ne olur ki? Kesinlikle adalet derim.
merhamet hak edilene verilir.. adalet ise herkese
Adaletsiz merhamet haksızlığı doğurur. O yüzden adalet derim her zaman...
Fazla merhamet adalete terstir. Fazla adalet de merhamete ters ikisinin dengesi bulunmalı
Toplumda Merhamet varsa adalet'de uygulanır.
"Adalet"
Merhamet varsa adalette vardır.
Yani şöyle diyeyim bizim ülkemizde o kadar şey oluyor merhamet olmadığı için adalette yok.
Anladım. Aslında asalet olmadığı için merhamet yok. Çünkü adalet işlese mecburen merhametli olurlar 😀
Kesinlikle 😄
😀💕💕💕
Adalet önemli
Adalet.
Fazla merhamet kendine ihanettir.
Adalet çok başka bir şey
Yaptığına göre değişir ama namussuzluk affedilemez
ikiside insanın ayrılmaz bir bütünüdür
Adaletsiz merhamet sadece maraz doğrur
Merhametli olmak
Adalet
Adalet