Benim düşüncem ektedir.😂
https://youtube.com/clip/UgkxbFhdJEhmddq4Ht8-YVnWREn6onD_yFTC?si=hZ1JkE1Bc5bzpFpo

Benim düşüncem ektedir.😂
https://youtube.com/clip/UgkxbFhdJEhmddq4Ht8-YVnWREn6onD_yFTC?si=hZ1JkE1Bc5bzpFpo
Adalet insana hakkını verir, düzeni korur ve dengede tutar; merhamet ise kalbin yumuşak yanıdır, hata payı bırakır, bazen adaletin keskinliğini hafifletir. İkisinin de yeri ayrıdır ama hayat her zaman siyah ve beyaz olmadığı için tek başına adalet soğuk, tek başına merhamet ise zayıf kalabilir. Benim için doğru olan, adaletin temelini korurken içinde merhametten bir pay bırakmaktır. Çünkü insana sadece hakkını değil, insanlığını da hatırlatan şey, kalpten gelen o yumuşak dokunuştur.
Ikiside lazim
Adalet ve merhamet aslında birbirini tamamlayan iki güzel değer. Adalet herkese hak ettiği şekilde davranmayı, merhamet ise bunu yaparken vicdanı da elden bırakmamayı ifade ediyor. Bence adalet, toplumsal düzenin temel taşı. Ancak, adaleti sağlarken merhameti görmezden gelmek insani yönümüzü zedeler. 🌸 Her zaman dengeli bir şekilde ikisinin bir arada olması gerektiğine inanıyorum. Senin tercihine bakalım, linke bakarak düşünmüşsün belli ki. 😄
Cevap
11Cevap
Adalet tabi ki de,.,.
Adaletli olan merhametlidir merhametli olan adaletlidir bağlantılı
İkisi de
Cübbem nerde cübbemi getir
Perşembe hutbesinde giydiğim😅
Yavv yok sen iyice bunadın yaşlandın mı ne yeşil olan😅
Pembeyi cuma günleri giyiyordum ya
Hutbede cemaate flüt çalacam😅😅
Bari pazar da git de günü tamamla
Methametin olduğu yerde adet olur ikisi ayrı bir kavram ayrıca adaletin merhamet ile olması en doğru şekilde
Adaletli olan merhameti de taşır gibi geliyor o yüzden Adalet
Adalet hocam Adalet istiyoruz 😅
Evet 😂
Adalet. Herkes yaptığının bedelini ödemeli
Adaletin olduğu yerde merhamette olur
Adaletin olmadığı yerde merhamet olmaz
Merhametli çiçek olmak
Adalet olmayan ülkeden merhamet bekleme
Adaletli biri merhametlide olur
Merhametin olduğu yerde adalet zaten olurki
Merhamet olduktan sonra adalette olur
Adalet her zaman önde gelir.