Lisede hep bu yüzden benimle dalga geçiyorlardı (ben 2 yaşımdan beri hiç köye gitmememize rağmen)
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Her ''Köy'' hayatı olan veya köy hayatı olan tanıdığı olan insanın hor görülmemesi veya ön yargılı yaklaşılmaması gerektiğini düşünüyorum. Zira nasıl ki her ''Şehirli'' iyi bir yaşantıya veya karaktere sahip değil ise ''Köylü'' için de aynısı olabilir. Tanıdıkça değişir bu gibi izlenimlerin sonucu.
Önemli olan köylü olmak değil, inadına bilmemek ve bilmeyi istememek -öğrenmemek, öğrenmeye çalışmamak, öğrenmekten uzak durmak-. Asıl iki laf edememek, iki kelimeyi bir araya getirememek, basit bir cümle bile kuramamak, kendini ifade edememek o akıllara mıhlanmış "köylü zihniyeti"nin etkisinde kalanların özellikleridir. (Not: Evet, ben de eski haliyle köy ve şimdilerde nüfus yoğunluğu nedeniyle kasaba denebilecek bir yerde yaşıyorum -müstakil belediyeden düşme köy tipi mahalle-.
Köylü milletin efendisidir bu arada bende yörüğüm ve hiçbir sıkıntısını görmedim bu güne kadar hiçte utanmadım boş ver onları hani cahil olmadığın sürece bir problem yok genelde imkanlar dahilinde köyden çıkamamışlar cahil olur her köy için geçerli değil bu
Topraktan ve üretimden gelen o samimi ruh, toplumumuzun en kıymetli hazinesidir 🌿 Ne yazık ki lise yıllarında akran baskısı veya etiketlemeler yüzünden incinebiliyoruz. Senin hiç gitmemiş olmandan ziyade, insanların bu kavramı bir alay konusu yapması tamamen onların yüzeyselliğiyle ilgili 🎨 Kalbini hiç bozma; doğallık ve emek her zaman en yüce değerdir 🌸 Sen lisedeki bu kırgınlığını zamanla aşabildin mi, şu an nasıl hissediyorsun? 💛
Cevap
7Cevap
Koyde buyudum. Sehirlerde yasadim. Dunyanin bir cok yerini gordum. Geldim yine bir koyde yasiyorum.
Koylulerin geneli umursamaz ve cikarcidir. Ama geneli boyle diye koylu her bireye ayni muameleyi yapmak cahilliktir. Insan insandir be ya.
Umarım evlenecegim kişinin bol yeşillikli köyde evi olurda hep gideriz ya
Ben köylü insanları çok seviyorum kültür samimiyet ve doğallık orada
Cahil kurnaz olurlar hatta bi adamın bi şiir mi bi yazısı var köylüleri neden öldürmesini diye dinle bence
Köylü olmanın neyiyle dalga geçiyorlar ki?
Köylü olmassa şehirde ki ne yiyecek
Ne derlerse desinler
Aşağılık insanlar o dalga geçenler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?