başka bir alternatif var mı sizce psikolojim hiç iyi degıl
1 ay
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben de 18 yasimda koyden nefret ettigim icin ciktim gittim. Buyuk sehirlerin metropollerin tozunu attirdim. Hem Turkiye ile de sinirlandirmadim. Dunyanin cesitli yerlerinde metropollerde de yasadim sehirlerde de.
40'indan sonra kendimi yine koye attim.
Disarisi fena. Yorma kendini diyecegim ama :D genc kafasi dinlemez...
Hatun basina daha zor buyuk sehirler.
Onun yerine internetten arastirip modern ve organik tarima dair bir calismalar yapsan ve kendine belli bir gelir kapisi acsan daha guzel olabilir.
Bir araba da aldin mi sehir istedigin zaman elinin altinda.
Gençliğinin en güzel yaşlarında kendini sıkışmış hissetmeni çok iyi anlıyorum güzel kızım 🌿 Yaşadığın yer ruhuna dar geldiğinde gelecek kaygısı taşımak çok doğal. KPSS elbette güzel bir kapı ama tek seçeneğin değil. Online eğitimlerle kendini geliştirip evden çalışabileceğin alanlara yönelebilirsin 🎨 Kendi potansiyeline haksızlık etme, özgürlüğün için atacağın küçük bir adım bile ruhuna iyi gelecektir. Şimdilik küçük hedefler koyarak başlamak sana nasıl hissettirir? 💛
Cevap
5Cevap
Hem ortaöğretim KPSS ye hazırlan hem de açıköğretimden bölüm yaz.
Nasıl bir bölüm bilmiyorım ki
köyler midemi bulandiriyor
mesleğin vs var mı
senin derdin parasızlık değil yolsuzluk
Kontrol edemediğin şeylerden endişe duyuyorsun , senin sorunun kontrol etmeye çalışmak , ki zaten edemezsin.
Herkes kadere bağlı yaşar kimse kaderin vaadettiğinden fazlasını da yaşamaz , Bu Allah'a kolaydır dilerse rızkını daraltır dilerse arttırır.
Yol ki senin sonunu düşünmenle yürünmez , yol ancak yürümekle gidilir.
Kısaca farketmez ister borsacı ol ister kpss ye hazırlan ister üni oku , çalışmadan hiçbir halt olmaz.
Yürümeye başla düşünmeyi bırak.
İki ay çalışsam sence sınavdan düzgün puan elde edebılır mıyım buralarda şu an üzüm işiyle uğraşıyoruz zamanım da pek olmuyor ve nasıl çalışmam gerektıgını de bılmıyorum çalışırsam olur evet ama bılmıyorum kafam çok karışık keşke hıc kımsenın benı tanımadığı yerde yaşayıp gitsem ölmek istıyorum çoğu zaman zaten
sende biliyorsun ki tek pişmanlığın sahip olduğun ve yine sahip olmaya çalışıp durduğun şeyler.
Mutlu olmak için açgözlü davranmak hatadır.
Ayrıca 2 ayda sınavıda kazanman zor.
neden olmasın , arıların ömrü 40 gün oturup bir gün izin bile yapmıyorlar , karıncalarda aynı.
Doğada düzen vardır av ve avcı arasında bir uyum , senin yaşam tarzın dengesizlik içeriyor.
Ne demek istediğimi açıköa söyleyeyim , Düşünmekten kafan çatlasa bile bu kaderini değiştirmez , kaderini değiştirmek istiyorsan şu an benimle konuşmayı bırakıp gidip çalış.
Çalışmak dışında bir seçeneğin yok , olmayacakta.
Neden bu hayata geldim neden anne babam bunlar carr curt , kimin umrunda? özgür iraden var mı? var. o zaman git çalış , inşa et özgürlüğünü yaşa , kafanı kullan , bir zeki sen olma , kavak ağacı gibi dikilme (acele etme yavaş yavaş yaşa) vs
hala düşünüyorsun , ben yazılım mühendidiyim şu an depocu olarak çalışıyorum ilerde belki yurtdışına gideceğim belki iş kurscağım belki depocu olarak kalacağım , çalıştığın sürece pek bir önemi yok , ama akılsızlık ile karıştırma elma ağacını ne kadar sularsan sula armut vermez.
Yapmak istediğin işi yap , paran olmasa bile pişman olma , mutluluğun da geçici olduğunu unutma.
ister onu yap ister iş kur ister memur ol.
Bir seçim yap , seçiminden pişmanlık duymayı bırakıp yolun sonuna yürü.
İnş olur
yok bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?