Hiç bir iş yapmaması normal mi sizce?

Kardeşim 19 yaşında evde asla iş yapmaz, odasını dahi annem temizliyor, çarşafını bile annem değişir. Az önce de dün temizledik, bugün koltuğa yemek dökmüşsün, yerlere dökmüşsün, biraz dikkat et dedim diye bağırıyor, olay çıkarıyor. Hani diyebilir abla dikkat ederim, dökülsün ne olacak, yıkanır diyor, yenisini koyuyoruz, ona da yemek döküyor, koltuk hep leke içinde. Banyoya giriyor, orayı karıştırıp gidiyor, yediğini kaldırmaz, bir kere çöp bile atmaz. Hani bu nasıl kız ben anlamadım, üni sınavına hazırlanıyorum diyordu, şu an o da yok yani, yarın tırnak yaptırmaya gideceğim diyor, sonraki gün kirpik, sonra milletle buluşma, hayatı hep bu yönde yani. Arkadaşı geldi bizde kalmaya, o bile annene yardım etsene dedi. Ev büyük bir de camlar, ayrıntı temizlikler, her şey bende, annem de çalışıyor. Salonda yiyip etrafı pisletip gider, anca sabaha kadar tv izler ya, teyzemin kızı bundan küçük, o bile yardım ediyordu. Neymiş ailesi ayrı, psikolojisi önemli, yahu 10 sene oldu, hem ailen ayrı diye temizlik niye yapılmıyor, yok iş yapamaz, psikolojisi bozulur, bir de bana vasıfsız diyor, ben ders çalışıyordum kaç saattir, ne yapmışım, gidip erkeklerle mi buluştum onun gibi, kafe kafe mi gezdim, annem de hep bunu tutuyor, ne dese yapıyor, evin tüm yemek temizliği bizde, 50 yaşında kadın evi temizliyor, bu da uzanıyor, yatıyor, asla yapmam diyor. Mesela tartışıyoruz, diyor sizi çekemem, banane sizden, hasta olsak banane diyor, o kadar bencil ki, tek derdi sevgilileri, tırnağı, saçı başı, arkadaşı bile dedi az yardımcı ol, ne hep yatıyorsun.
Güncellemeler
10 sa
Tek konusu erkekler ben sınav calısıyorum gelmis bana erkek konusu açıyor dedim bak işine aptl abazaları da bırak sende çalış dedim
Hiç bir iş yapmaması normal mi sizce?