Üstelik bu durum, kişi okumak, çalışmak istiyor diyelim, bunları engelleyecek kadar ciddi bir boyuta ulaştıysa, geçmişte de bir akraba ile evlenme konusunda baskı oldu diyelim, neden olabilir
51 dk
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
1Cevap
Evlen evlen milleti dinleme geç kalmak daha sıkıntı
Sen çok biliyorsun heralde çok istiyosan sen evlen
İşte zamanında dinlemedik şimdide güvenmiyoruz kimseye
İstemediğin kişiyle sevmediğin kişiyle ömür boyu aynı yatakta yatmaya mecbur kal o zaman görürüm seni
Of insanlar cidden sussun ya çok biliyo herkes
bos bir dusunce ya nasiptir bunlar
Bu konuda birini zorlayan baskı yapan kişiler sence nasibe inanirmi
zor
Biliyomusun herkes istedigi ile evlendi ailede
e o zaman neden sana bu baskı
Bilmiyorum çocukta hâlâ evlenmiyor bekliyor sonuna kadar beklicem demiş bende çıkan görücüleri reddettim hep bende bekarım
yani sen mutsuz olacağın hiçbir secimi yapma. kulak asma ta ki sen isteyene kadar
Mesele o değil isteyen insanlarında iyi niyetle istediğini düşünmüyorum geçmişte ne kadar rahat edersin akşama kadar yat bişey demezler diyen olduysa bile yani anlayacağın benim evlenmem millete ne çıkar saglicak olabilir anlamıyorum şu an bile bekar kalmamdan rahatsız olanlar var sınavlara giricem diyorum hayırlısı olsun diyolar ama rahatsız oldukları belli içten içe
rahatsız olanlar kim peki? aynı evde yaşadığın insanlar değilse hepsine sırtını dön ve yoluna bak. insanları dinleyerek bi yere varamazsın boş ver kim rahatsız oluyorsa olsun ya
Akrabalar rahatsız oluyor ailemde aynı çünkü neden para harcıyorlar ya bana sıkıldılar bunca yıl harcamaktan açık açık söylemiyorlar tabi ortalığı inletirim diye arada söyledikleri oluyor bazen çıkan bütün görücüleri de çevirdim inadına onların başına kalıcam
Kendi sevdiğim biri olsa onuda istemezler çünkü kendi kontrolleri altından çıkmamı istemiyorlar
Bazen evlensemde itle kopuklada olsa sorun değil heralde diye düşünüyorum içten içe
ay akrabaları mktir et simdi hiç duyma. ailene de bir süre kulaklarını kapat istediğini alana kadar. cok zor biliyorum ama 50 senen gideceğine 2 senen zor gecsin
Mümkün değil huzurum yokki zaten sınava girmek istiyorum surda e sınav içinde para gerek tabi artık bundanda biktilar çünkü kaç senedir girsemde kazanamıyorum bişey onuda istemiyorlar artık tek dertleri evlenmek olmuş
bilemedim yani belki bu sefer başarırsın 🥲 Allah ferahlık versin
Sıkıştım kaldım çıkış yoluda yok bazen Allah sanırım beni sevmiyor diye düşünüyorum battikca batiyorum kaç kere kurtulsam defolup gitsem dediğim de oldu kendilerine zaten yok ısrarla kendi yakınlarında bulunucam kendi isteklerini yaptırmaya çalisicaklar dik kafaliligimdanda çok şikayetciler
Allah neden sevmesin? sevdiği için imtihandasın Şu an. sabret sen canim. yani bu konuda dik kafalı ol cunku sene kac yaa zorla evlendirmek nedir
Şu an o kişi konusunda ısrar yok Defalarca tartıştım çünkü inat ettim baskı yapan çok oldu kanmadım ama genel olarak evlilik konusunda var
yani bende senin gibi dik kafalı olmak isterdim. eminim bu dönemden geçtikten sonra hayat sana güzelliklerini getirecek. kendini kapatma sıkma huzur bulmaya bak 🌸
Teşekkürler inşallah umudum kalmadı ama teşekkür ederim yorumun için 🙏❤️
ne demekk ama lütfen umudunu kesme. Allah sabredenlerledir. her sey yoluna girer umarım ❤
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu durum genelde toplumun ve ailelerin kendi kaygılarını, geleneksel kalıplarını senin üzerine yansıtmasından kaynaklanır 🌿 Kendilerini güvende hissetmek için seni de bir an önce kendi bildikleri düzene sokmak isterler. Eğitim ve çalışma isteğini görmezden gelmeleri ise maalesef kontrol arzusuyla ilgili 💛 Sen hayatın için çok güzel hayaller kuruyorsun. Bu baskılar karşısında kendi sınırlarını korumak için şu an nasıl bir yol izliyorsun? 🌸