İnsanların bu kadar evlilik baskısı yapması normal mi?

Ya ben empati kuruyorum. Kendi yerime onları koyuyorum düşünüyorum. Şahsen ben evli olsaydim. Evlendiğim kadının yeğeni olsaydı bekar evlilik çağında. Ben ona hiç evlen falan diyemezdim. Çünkü benim yeğenim değil. Eşimin yeğeni. Eşime derdim sen konuş, sen söyle ben söyleyemezdim. Eşimin yeğenine eşim söylesin evlen diye ben niye söyleyeyim... Ama bakıyorum nedense hiç üstüne vazife olmayan insanlar. Teyzemin kocası, amcamın karısı onlar bana evlen evlen diye baskı yapıyorlar. Size ne bir kere ben senin yeğenin değilim eşinin yeğeniyim. O desin ne diyecekse. Siz haddinizi bilin. Bunu onlara söylüycem söylüyemiyorum. Kimseyi kırmamaya, çalışıyorum. kimseye kötü bişey söylememek için zor tutuyorum ama insanlar kafadan sorunlu bence... Ayrıca bir iki kere söyleyip sussalar anlarım ama bunlar susmuyor. Yüz kere bin kere söylüyor evlen evlen baskısı yapıyor resmen... Benim bir yeğenim olsaydı oda evlilik çağında olsaydı. ben bukadar baskı yapmazdim. Bir iki söylerdim evlen diye sonra da söyledik söyledik dinlemedi. Kendi bilir. ben daha napiyim derdim. babasi düşünsün bunun evliliğini derdim. birakirdim kendi haline. Bunlar ısrarcı bu kadar baskı neden küfür mü edelim. Sanane mi diyelim. sanane. desem ayıp olacak demiyorum. onu bile söylemeyen kırmamaya haddi asmamaya çalışan biriyim okadar düzgün saygılı efendi biriyim yani. babamdan 10 yaş büyük birisi bana. İlerde baban ölecek annen ölecek sen evlen yalnız kalma diyor. Tamam da sen annemden babamdan 10 yaş büyüksün annem babam ölünce sende ölürsün. Göremezsin yani benim evliliğimi yine sanane bundan. Annem babam ölecek senin evine mi taşınacam? Geçimini sen mi ustleneceksin. düğünümü sen mi yapacaksin? Annen ölecek evlen yoksa annen ölür düğününü yapmak bana kalır kafasında mısın? Evlenmezsen annen ölürse sana ben bakarım diye mi düşünüyon. Sanane olum. Bir iki kere söyle ondan sonra sus. Neden bikmiyorlar. Neden yilmiyorlar. Ben bıktım onlar bıkmadı. Ben birisine evlenmesini tavsiye edersem. Bir iki kere bilemedin 5-10 kere söylerim ondan sonra 10 kere söyledik evlenmedi ne hali varsa görsün derim. Ben böyle yapmam ya. Ben mi özürlüyum. Siz mi özürlü sunuz? Benim mi kafada sorun var. Sizin mi kafasa sorun var. Birimizden birisi deli. Eger ben deliysem neden bana evlen diye baskı yapıyorsun demekki sen delisin. Git hastaneye slk.

Haklısın
Haksizsn
Herkes kendine göre haklı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
4 ay
Annesi babası düşünsün derim susarım. Söylemem evlen evlen diye. Bir iki kere evlen evlen denilir. Ondan sonra söyledik evlenmedi annesi babası düşünsün denilir. Sanane yani neden yilmiyon neden bikmiyon. 10 senedir söylüyorlar ya. Bukadar baskıdan sonra evlenmeye karşı oldum. Eskiden evlen dediklerinde nasip kısmet derdim simdi evlen diyorlar evlenmiycem diyorum sebebi sizsiniz. Soğuttunuz beni. yildirdiniz. İnat ettim şimdide
İnsanların bu kadar evlilik baskısı yapması normal mi?