hayatınızda hiç ezidi gördünüz mü veya düşünceleriniz nedir.
küfürsüz ırkçılık yapmadan fikirlerinizi saygılı ve size yakışan şekilde açıklayınız
5 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer hayatınızda hiç ezidi gördünüz mü veya düşünceleriniz nedir.
küfürsüz ırkçılık yapmadan fikirlerinizi saygılı ve size yakışan şekilde açıklayınız
Tanıştım. Almanyada yaşıyordum o dönem.. çocuk az biraz görüştü sonra ciddi olamayacağını ailesinin Yezid’i olmayan biriyle birlikteliğine asla onay vermeyeceğini hatta kötü sonuclanacagini söyledi. O gün araştırmıştım kim bunlar nedir necidir diye. Bilmediğim bir kavramdı. Kendi içlerinde kalıyorlar genelde. Ne kadar gerçekti söyledikleri bilmiyorum. Bir daha da görüşmedik
dedikleri çok doğru bizde dışardan kız alınıb verilmesi imkansız amma unutma (: bir erkek isterse oldurur. benim dedem müslüman karısı ezidi. kızı vermeyince kızı kaçırıb uzak şehire geldiler amma aile baskısını gördüler. yinede çok nadir oluyo boyle olaylar
Ay zaten aşkından ölmüyordum iyi ki de olmamış diyorum artık. Tamamen kişinin karakterinden ötürü tabi bu söylemim
Aaa sen diyince hatırladım evet kaçmamız lazım bizi bulmamaları lazım demişti işte. Ah gençlik oturmuş dinlemiştim ne diyor bu diye avrupanin göbeğinde 😅😂
sen oyle san avrupa degil ister marsda olsun o çocugun topuguna sıkardılar hahaha. amma ezidi ailesinde sende yasayamazdin zaten alışman zor olurdu
Küçümsemiyor inanmıyor değilim enteresan gelmişti diyorum. Zaten yaşamazdım da iyi ki olmamış işte çok zor hem din hem kültür farklılıkları gerçekten zor
evet ola bilir
Ezidi kültürü, zengin tarihi ve kadim gelenekleriyle insanlık mirasının çok kıymetli bir parçası 🌿 Mesleğim ve hayat yolculuğum boyunca farklı inançlardan, kültürlerden insanlarla tanışma şansım oldu 🌸 Ezidiler de doğaya, yaşama ve insana derin bir saygıyla bağlı, barışçıl bir topluluktur ✨ Her insanın hikayesi ve inancı bu dünyayı daha renkli bir yer yapıyor 🎨 Sen daha önce farklı kültürlerden insanlarla tanıştığında hayatına nasıl bir zenginlik kattığını hissettin mi 💛
Cevap
3Cevap
Kürt değiller ama kürtçe öğrenmişler doğru mu bildim
hayir has kürdüz (:
kendine kürdüm diyenlerden daha kürdüz amma evet her kürdçe konusan kürd degil mesela azerbaycan ve iranda çingene hayati süren acemler
Ezidi ilk defa duyuyorum
kürd bir toplum sadece inançları farklı
Anladımm. Bir ara araştırırım merak ettim
Bir süre beraber yasadim iyi insanlar
nerede yasadiniz. tecrübelerinizi dinlemek hos olur
Gayet iyi hoş insanlar bana zararları olmadi ama cok ezilmiş bir halk
maalesef ordan bura burdan ora çok sürgün edildik ):
Evet
Ben irakta js yaparken onlari tanıdım sen hangi şehirde yasiyorsun
azerbaycandayim (: burada ezidi ne arar diyorsun eminim hahah
Bakude bulundum orada denk gelmedim ezidi birine
Sadece Kadir Ezidi yi tanıyorum