Daha önce araştırmıştım edindiğim bilgiler ise yezidi isminin onlara sonradan verildiği aslında ilk isimlerinin adevi olduğudur. Sünni tarikatıdır hatta bu yüzden garipsenirler çünkü genelde sapkınların sünnilerden değilde şii'lerden çıktığı düşünülür. Denk geldiğim bir yezidi vardı Peygamberimiz Hz. İbrahim demişti. Genelde şeytana taptıkları da düşünülür ama o kişiye sorduğumda şeytanı bilmeyiz biz, bizim için sadece Allah var ama hiç ibadet etmeyiz demişti. Daha birçok şey duydum ama ne kadar doğru bilemem tabiki. İyice bir araştırmak gerek sonuçta..
@Panamera_FB_İskender Evet böyle kabalık edip engeli basmak senin gibi yaşı ilerlemiş ama beyni hala en alt düzeyde kalmış insanlara yakışır. Konunun başarıyla bir ilgisi yoktu ben 30 yaşına gelip hala terbiyenin ne olduğunu bilmeyişini eleştirdim.
kabaca iblise taparlar,, şeytana değil dikkat,, iblis islam inancında cin (gizlenen) melekdir,, Yaratan meleklere insanın bilgisini aklını göstermiş melekler kabul etmişler iblis kabul etmemiştir,, nedeni sorulduğunda ben toprak olan insandan üstünüm demiştir,, kibri ve doğruluktan sapması nedeniyle kovulmuş,, sinirlenip bu insanları ahirete kadar azdıracağım demiştir,, ve öylede yapmaktadır şeytan sıfatıyla,, ezidi inancına göre ise tövbe edip melek olmuştur yeniden,, o iblise taz imde bulunurlar
Yezidi değil ezidi olarak tanımlıyorlar kendilerini. Yezid bin Muaviye’den geldikleri düşünüldüğü için kısacası isim kargaşasından ötürü düzenli katliama uğramış Mezopotamya topluluğu. En son Türkiye’de bir mülteci kampında terörist başı Abdullah Öcalan fotoğrafı ve sözde pkk bayrağı açtıkları için jandarmanın baskınıyla yüzleştiler. İyi insanlar olabilirler belki ama güven duymuyorum.
Ben guneydoguda askerlik yaptim bir yezidi koyunde Turkce bilen bir gencle. konusma imkanim oldu. Onlar insanin onunde egilmedigi icin melek Seytana inaniyorlar ve Seytanin Tavus kusu kiliginda dunyada yasadigina ve cok guzel olduguna inaniyorlar. ( Gercektende eger Tavus kuslarini yakindan gorseniz kanallarini actiginda Boyle bir guzellik dersiniz hayran kalirsiniz
İşin aslı yezidi ve yahudi lerin kökü birdir bunu bir kaç örnekle ıspatlayabilirim. Dünyada tek ırklı olan iki din var biri yahudilik diğeri ezidilik yahudilerin atası İbraham urfada ateşe atıldı Ve kuzeni nemrut tarafından atıldı kuzen nemrut komagene uygarlığının hükümdarıydı Ve komagene bir kürt ezidi uygarlığıydı. Bunun dışında urfa mardin arasındaki İpek yolunda toplam yedi ayrı yahudi peygamberinin mezarını ziyaret edebilirsin yahudilik biz ezidilerden kopmuş olan bir dindir.
Cok ilginc. . sizi Ben Kurt saniyordum ve. Sorani. Aksanina sahip oldugunuzu saniyordum. Melek. Tavus, a inaniyorsunuz. degil mi? ben yabanci bir ulkedeyim Devletin. resmi olarak dini yok.. Boyle olunca. bir cok dini. gorebiliyorsunuz.. Keske Ortadoguda Bu duzen olsaydi. Insanlar. inanclari renk ve kulturunu olarak Kabul etseydi.. Ne guzel olurdu
Az çok kültürlü birisi olmalı çocuk arap da olabilir bu arada yahudilere ilgi duyması normal az çok düşünen bir adamdır bence din konusunda inanç eksikliği olabilir
İnsanlari dinlerine gore yargilaysn gerici aptal zihniyete sahip insanlari isaret gosterdim bu görüşte. ben Müslümanım ama kimseye yahudi veya budist diye ayrim yapmam. insan insansa sevilir @talut gibihayvanlar da boyle sagda solda havlarlar. mesajima cevap ver kahpe dölü
En İyi Cevaplar