var mı varsa bişeyler soracağım
Müslüman
Hristiyan
Ateist
Deist
Agnostik
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Gerçekten de şu hayali Tanrıların bile geçiştirip cevap veremediği evrenin nasıl oluştuğu cevabını en fazla 70-80 senelik hayatı olan ve Tanrıyım iddiasında bulunmayan insanlardan mı bekliyorsun? 13,800,000,000 yıllık olduğu tahmin edilen evrenin oluşumu net olarak söyleyecek günümüzde yaşayan sıradan bir insan öyle mi? Siz balatayı fena sıyırmışsınız.
Cevap
3Cevap
Ateistim hacı, nolur sor
Tanrının yokluğunu kanıtla
?
Dünya kendi kendine var olmaz bunu Yaratan Bi güç olması lazım
Var ateistim.
1 dünyayı kim yarattı 2 tanrının yokluğunu kanıtla. 3 mesela görünmeyen şeyler yok diyorsan aşk nasıl var
?
1. Büyük patlama sonucunda oluşmuştur.
2. Kanıtlamak değil ama ben bir tanrının insanların davranışlarına göre cennete cehenneme atması saçma geliyor artı sadistçe bence çünkü kutsal kitaplarda korku üzerinden anlatılıyor bana doğru gelmiyor
3. Görünmeyen şeylere inanmıyorum gördüğünü ida eden varsa psikolojik rahatsızlık olarak görüyorum ki bir çok doktor da öyle görür, Aşk nesillerimizi devam etirmemiz için bir mekanizma insanın içinde nesillerimizi devam etirmek var o yüzden.
Büyük patlama sonucu oluşması saçma değil mi
Bu evreni Yaratan Bi güç olması lazım
Eeevet kısmen ama bir yaratıcının olması da saçma orayı pek otuturamadım kafamda.
Tanrı niye bunlarla uğraşsın ki
İnsanları sınamak için belki
Ben varım
Hangi dine inanıyorsunuz
Bu dünyayı kim yarattı
Kendine kendine nasıl oldu
Arkadaş soruyu eksik sordu var oluş için ilahi bir güç gerekli dadı diyelim bir şekilde evrildik ve yokdan var olduğmzuu sayalım insanı diğer varlıklardan ayıran en büyük özelliği akıldır akıl sayesinde bu tarştimayi yapabiliyoruz bir tanrının varlığı kesin bir dil ile asla red edilemez
Mesela görünmeyen şeylere yok diyorsan aşk nasıl var
Hayvanların aklı insnaların aklıyla birmi her hayvan kendi alanına göre akıl sahibidir mesel arı cicekden polen toplayıp bal üretebilecini biliyorken Aslan gibi yırtıcı hayvanlar pusuya yatarak avlarini gözüne kestirerk avlayabiliceklerini akledebiliyorken insanlar bu hayvanalrim eğilimlerini araştirip gozlemeleyebiliyor sen hiç hayvanalrın evren ve kainat hakkında konuştuklarini duydunmu
Asıl sen git lan belgesel mi çekiyoz burada
Tamam mesela İnternet nasıl var
O zaman
Sana kaç lazım
Ateist ben
Size göre dünyayı kim yarattı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?